Kategorija: Narodna Banka savetuje

Poskupela registracija – kao i polise

Vozači nerado primaju ovakve vesti, ali velika inflacija u 2022.godine, je za posledicu imala veće cene. Registracija automobila poskupela je od 1. januara od 700 pa do 3.000 dinara u zavisnosti od godišta automobila, snage motora i kubikaže. Polisa koja je pre poskupljenja bila 10.000 dinara, sada će njena cena da iznosi 11.500 dinara, dok će vlasnici sa snagom motora većom od 110 kilovata polisu morati da plate 25.854 dinara umesto dosadašnjih 22.679 dinara. 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan Peugeot!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Filip Stojković: Preporučujem Todorovića jer želim da pomognem drugima

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

MMF doneo odluku o uspešnom završetku druge revizije aranžmana

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda, doneo je 23. oktobra 2015. godine, odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana Republike Srbije iz predostrožnosti.

Prema oceni MMF-a, Srbija nastavlja da ostvaruje dobre rezultate u sprovođenju dogovorenog ekonomskog programa. Ostvaren je privredni rast uprkos sprovođenju snažnih mera fiskalne konsolidacije, a deficit tekućeg računa platnog bilansa sveden je na održiv nivo. Konstatovano je da je dalje odlučno sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa ključno za održivost javnog duga, jačanje otpornosti finansijskog sektora i konkurentnost srpske privrede.

NBS objavila predlog rešenja za CHF kredite

Narodna banka Srbije donela Odluku o merama za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema u vezi s kreditima indeksiranim u stranoj valuti.

Narodna banka Srbije, kao centralna institucija koja je odgovorna za stabilnost finansijskog sistema i zaštitu korisnika finansijskih usluga, donela je Odluku o merama za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema u vezi s kreditima indeksiranim u stranoj valuti. Odluka je doneta radi očuvanja i jačanja stabilnosti finansijskog sistema Republike Srbije, adekvatnijeg upravljanja rizicima banaka, kao i radi bolje zaštite korisnika finansijskih usluga, koji su primarno pogođeni negativnim posledicama aktuelnih kretanja na međunarodnim deviznim tržištima.

Životno osiguranje: ovo obavezno pročitajte

Osiguranje života nastaje na osnovu ugovora o osiguranju. Društvo za osiguranje preuzima obavezu da korisniku osiguranja isplati ili isplaćuje ugovorenu sumu novca u slučaju da nastupi predviđeni događaj, uz uslov da na račun društva budu uplaćivani određeni iznosi novca u predviđenim rokovima (premija osiguranja).

Auto krediti: Promenljiva kamatna stopa

Ako kao većina građana nemate dovoljno novca za nov automobil, nema potrebe da mnogo očajavate, jer danas imate auto kredite. Ipak, pošto niste stručni, i pošto ne gledate šta piše “sitnim slovima”, možda je mudro da pročitate ovaj tekst, koji je za vas pripremila Narodna Banka Srbije. Foto: Aleksandar Todorović.

NBS savetuje: kako do putnog osiguranja

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za vreme boravka u inostranstvu putno zdravstveno osiguranje.

NBS savetuje: Dobrovoljno auto-kasko osiguranje

Ukoliko posedujete motorno vozilo, kupovinom polise auto-kasko osiguranja možete znatno smanjiti troškove kada dođe do oštećenja vozila, krađe i sl.

Narodna Banka Srbije savetuje: Šta je finansijski lizing?

Posao finansijskog lizinga, kao vid finansiranja nabavke opreme i drugih trajnih dobara, postao je nezaobilazan u svakodnevnom životu. Zbog toga je važno da se upoznate sa specifičnim razlikama između ovog posla i poslova kojima se na drugi način finansira takva nabavka.