G.Todoroviću kakva je Škoda Roomster?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, kupujem polovan automobil. Problem je pronaći auto koji nije udaren, i koji ima manje od realnih 300,000 km. Kola iz uvoza su loša ova vožena po Srbiji su još gore održavana. Da čovek poludi. Dopada mi se Škoda Roomster. Najzanimljivija verzija mi je motor 1.4 sa ugrađenim plinom. Nema ih baš puno u oglasima, i nisu jeftine. Koliko je udoban po našim putevima, smeta li mu mali klirens, ima li mana? Unapred zahvalan, Stefan.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Stefane, ugradnju plina u benzinske motore ne preporučujem, ali niste čitali redovno moje rubrike, pa ste to propustili da saznate. Škoda Roomster ima nešto tvrđe podešeno ogibljenje, ali se relativno dobro nosi sa našim putevima, poput Fabije i Octavije. Ima klirens koji je u proseku klase, a izborom pneumatika ga možete malo ublažiti, ukoliko odaberete gume za nijansu višeg profila, recimo kupovinom zimskih pneumatika. Češki monovolumen kombinuje prednosti gradskih modela i karavana iz C segmenta, dok smeo dizajnerski iskorak predstavlja nešto novo u Škodinoj gami. Roomster se, zahvaljujući svom originalnom izgledu, okreće mlađim kupcima koji će umeti da cene izuzetnu varijabilnost ovog automobila, kao i već tradicionalno visok Škodin kvalitet. Uz proverene VW motore, uspeh ovog modela je neizbežan.

Nedostaci Roomstera, su česti kvarovi svetlosnih grupa, poremećaji elektronike, i problemi sa predimenzionisanim točkovima, koji su neki “mudri” vlasnici montirali. Kočioni sistem je sklon kvarenju, tromi osnovni benzinski motor, neadekvatan za duža putovanja.

skodaAuto jedinstvene prostorne koncepcije i zanimljivog dizajna prvi put je u obliku studije predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2003. godine. Nakon neznatnih izmena i dorada, Roomster je konačno ušao u serijsku proizvodnju kroz par godina i odmah uspeo da ravnopravno konkuriše modelima poput Renault Modusa i Opel Merive. Sa prtljažnikom od 450 litara, koji se preklapanjem zadnjeg sedišta jednostavno povećava na 1.550 litara, Roomster je rekorder u svojoj klasi.

Češki miniven ima identičan prednji kraj kao Fabia, sa velikim svetlosnim grupama elegantno uklopljenim sa decentnom maskom hladnjaka i masivnim branicima koji prate osnovne linije zaobljene karoserije. Maštovito dizajnirani Roomster jednako je zanimljiv i kada otvorite masivna vrata. Enterijer odiše kvalitetnim materijalima koji ispunjavaju stroge nemačke norme, a kokpit je pregledan i dovoljno maštovito osmišljen, bez nepotrebnih preterivanja sa novotarijama. Zahvaljujući novoj platformi i međuosovinskom razmaku od 262 cm, na zadnjem sedištu ima više nego dovoljno mesta i za krupnije putnike, odnosno par centimetara više nego kod skuplje Octavije. Praktični i inovativni VarioFlex sistem zadnje klupe zasniva se na konstrukciji od tri odvojena sedišta kojima se može rukovati zasebno, čime se dodatno doprinosi velikoj varijabilnosti Škodinog monovolumena. Pored toga, nasloni zadnjih sedišta su podesivi i po nagibu, tako da je moguće racionalnije rasporediti prostor namenjen putnicima i prtljagu.  Problem je što Roomster ima previsoku cenu. Popularan je kao VW-ovi automobili ali nema kvalitet VW-a. Moj vam je savet kupite za manje novca Opel Merivu.

OVO JE SAMO DEO ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.STEFANU DIREKTNO NA NJEGOV MEJL, KAO  I ODGOVORI NA NJEGOVA DODATNA PITANJA.

REŠITE VAŠE DILEME, KUPITE AUTOMOBIL KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVORA, POŠALJITE VAŠE PITANJE OVDE (KLIKNI).

Želim da kupim Fiat sa JTD motorom

Rover 75 ili Opel Vectra?

Lacetti ili Meriva?

Kupujem Toyotu Avensis: koji motor da odaberem?

Da li je dobra ova Corsa bez klime a sa plinom?

vodic-za-kupovinu-automobila

Konkretna pitanja: u kakvom su stanju HDI i JTD motori sa 250.000 km?

Šta je po Vama pametnija kupovina: Passat ili Mercedes B klase?

Ognjen Panić: šta da kupim Doblo ili Sedici?

Interesuje me Dacia Duster i Doker

Interesuje me Dacia Duster i Doker

Koji auto odabrati sa automatskim menjačem?

najbolji-_auto_logo_670-