Kategorija: Motocikli

Gabor Sagmajster sa slomljenom šakom završio 38. Dakar reli!

38. Dakar reli je priveden kraju u Rozariju. Desilo se veliko iznenađenje: Tobi Prajs je ostvario pobedu. Markos Patroneli je ponovo šampion u konkurenciji kvadova a Džerard de Roj je ostvario drugu titulu kod kamiondžija. Poslednju etapu su obeležili Sebastijen Loeb i Pablo Kvintanilja.

Tobi Prajs je vozio KTM. Odličan navigator, imun na pritiske, uspeo je da odbije napade Honde. Čini se da je Australijanac sjajan naslednik Marka Kome. Dvadeset devetogodišnji Prajs je prvi Australijanac kojem je pošlo za rukom da osvoji Dakar.

Kawasaki predstavio novi J125

Oktriven krajem prošle godine u Španiji, Kawasaki J125 dolazi u mnogome inspirisan modelom J300, što je i te kako primetno u njegovom izgledu.

Wunderlich predstavio R1200GS sa pogonom na oba točka

Wunderlich je poznat po tjuningu BMW-ovih motocikala, a sada su napravili R1200GS sa pogonom na oba točka. To je postignuto dodavanjem električnog pogona na prednji točak, koje se isporučuje 10 kilovata (13,6 KS) i bavarskom motociklu omogućava bolju stabilnost u krivinama i brži odziv u vožnji.

Baterija se puni energijom nastalom pri kočenju, a električni sistem omogućava maksimalnu brzinu od 20 km/h čak i kada je glavni motor isključen.

Ducati GP15 na ulicama San Marina!

Genijalni Lorenco prvi u San Marinu

Genijalni vozač Yamahe Horhe Lorenco osvojio je pol poziciju na 13. trci sezone u MotoGP šampionatu, Velikoj nagradi San Marina Bio je najbrži u kvalifikacijama, sa vremenom 1.32.146, i tako postavio novi rekord staze u Mizanu.

Lorenco je najbrže vreme ostvario u drugom pokušaju, nakon čega je imao priliku i da popravi svoj rezultat, ali mu je timski kolega Valentino Rosi zasmetao sporom vožnjom na stazi.

Ducati GP15 na ulicama San Marina!

Baš pred MotoGP vikend na stazi Misano, Ducati je svim ljubiteljima dvotočkaša priredio pravi spektakl u vidu promotivne vožnje ulicama San Marina!

HONDA SRBIJA čini puno: edikuje vozače i ulaže u bezbednost svih nas!

HONDA SRBIJA čini puno: edikuje vozače i ulaže u bezbednost svih nas!

Honda zaslužuje aplauz od svih nas! Naime, prošlog vikenda u salonu Honda Srbija održana je akcija pod nazivom „100 bezbednih HONDA moto lica“. Akcija je organizovana u skladu sa ciljevima akcionog plana Globalne strategije bezbednosti motociklista (IMMA), koja se odnosi i na Republiku Srbiju.

U proseku svaka četiri dana u Srbiji pogine jedan motociklista, a u svakoj osmoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač motocikla. Republika Srbija još uvek spada u red zemalja koje moraju značajno da unaprede stanje bezbednosti motociklista, imajući u vidu da je rizik stradanja motociklista do 45 puta veći u odnosu na vozače putničkih vozila.

Prepoznajući ove probleme, Honda Srbija proaktivno želi da pomogne njihovom rešavanju organizovanjem teorijsko – praktičnih edukacija. Osnovni cilj ove akcije bila je edukacija mladih vozača motocikala i mopeda u oblasti bezbednog učestvovanja u saobraćaju i bezbednog upravljanja motociklom.

XV moto skup Smederevska Palanka 12, 13. i 14. jun

MK Free Riders iz Smederevske Palanke organizuje petnaesti po redu skup, koji će se 12, 13. i 14. juna održati u ovom gradu.

Posetioce očekuje bogat program, uz druženje, defile, bajkerske igre, odličnu rok muziku, a tu su i nagrade.

Oko 140 vozača posetilo Sigurno-Yamaha 2015.

Uvoznik Yamaha programa za Srbiju, Plattner Moto & Marine, u saradnji sa DDOR Novi Sad i Delta Team iz Krškog, u centru NAVAK organizovao je prošlog meseca događaj „Sigurno-Yamaha!“.