TESTIRALI SMO: Toyota Yaris 1.3 Bi Tone Plus

U cenovnoj kategoriji od oko 11.000 € izbor automobila je prilično velik, tako da su, zbog velike konkurencije, proizvođači automobila bili prinuđeni da i mala vozila opreme sofisticiranom opremom i podignu bezbednost gradskih automobila na mnogo viši nivo. Tu svakako najviše profitiraju kupci.

Treća generacija Yarisa je već pet godina na tržištu. Najpouzdaniji i najprostraniji automobil u klasi (mada sa najmanjom dužinom), sa bogatim paketom opreme Bi Tone Plus, cilja i na zahtevnije kupce.

Pored atraktivne karoserije u dve boje i bogate opreme (dobio je i disk kočnice na zadnjim točkovima, koje su i dalje retkost u B segmentu), Yaris je po mnogo čemu prvi i najbolji u rastućem B segmentu. Problem je što je kao polovan preskup, i precenjen, tako da je isplativo kupiti samo novu Toyotu. Ako kupujete polovan automobil, polovan Yaris, najmudrije je da pošaljete pitanje u rubriku PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (Kliknite ovde).

Tekst i foto: Aleksandar Todorović urednik sajtova najboljiauto.com i testoviautomobila.rs

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

 

Iako u Srbiji mali automobili i uopšte, vozila ove klase nisu naročito popularna kod muškog dela populacije, više od ovog automobila vam nije potrebno, čak ni za putovanje na more.

Yaris više nije najkonkurentniji auto u klasi – tron su preuzeli Opel Corsa i nova Škoda Fabia – ali jeste najbolji japanski automobil B segmenta.

Odista, nije sve u izgledu, niti u avangardnom dizajnu, ali kada lep dizajn prati oku ugodno osmišljen enterijer sa veoma kvalitetnim materijalima i hi-tech “džidža-bidže” na koji današnji klinci otkidaju, jasno je da se Toyota kladi i na mlađe kupce, ali računa i na mnogo veću popularnost ovog modela na tržištu polovnjaka, što znači da će Yaris još bolje držati cenu, posebno dobro opremljeni modeli, kao ovaj na testu.

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Toyota je napravila analizu kupaca Yarisa treće generacije i došla do zaključka kako kupci primarno vide Yaris kao pametan izbor. Ali Toyota želi da ovaj automobil ponudi i onim kupcima koji žele atraktivan mali gradski automobil. Paket opreme Bi Tone je odgovor na takve želje.

 

Nalazim polovni automobil za vas!

 

Motor i menjač odlični

yaris, jaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Menjač je vrlo dobar – precizan i brz, raspored brzina je dobro pogođen, samo kad bi motor imao više od 99 KS, “žurka” bi bila potpuna.

U Yarisu koji je predstavljen 2011. godine, izbor 1.3 Dual VVT-i motora je bio najpreporučljiviji, ali sada je Yaris postao dinamičniji, stabilniji, neutralniji i tiši i traži veći obrtni moment.

Pošto turbo benzinca nema u ponudi, moraćete da se oslonite na jedini dizelaš 1.4 D-4D sa 90 KS, ali i sa 205 Nm, što je “malo više” od 125 Nm koliko nudi benzinac 1,3, odnosno 93 Nm (1,0).

Yaris 1.0 VVT-i je dobar izbor

jaris, yaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Ukoliko želite udoban, praktičan, pouzdan i veoma štedljiv automobil, možete odabrati i osnovni, najslabiji motor koji se ugrađuje u Yaris.

Toyotin 1,0 VVT-i agregat od 2014. godine ima poboljšano sagorevanje i redukciju unutrašnjih gubitaka, te termičku iskoristivost od čak 37%.

Motor je koncipiran tako da može raditi u Atkinsonovom ciklusu na nižim obrtajima, a u otto ciklusu kod većih opterećenja.

Kako bi se smanjili mehanički gubici, pre dve godine modifikovani su podizači ventila i modifikovan je sistem razvoda paljenja – dodat je jedan zatezač.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Povećanjem kompresije, povećana je i efikasnost sagorevanja, a pri tome su unapređeni ventili kako bi se smanjila buka.

Izmenjena je i usisna grana koja je povećala brzinu ulaska vazduha u cilindre, a samim tim poboljšana smeša i ubrzano vreme sagorevanja.

Ovaj motor od 69 KS sada ima potrošnju od 4,1 l/100km po fabričkim podacima i emisiju CO2 od 99 g/km (-15%).

Opisao sam ovaj motor jer njega najviše tražiti tradicionalni vlasnici Yarisa, koji niti voze na limitu, niti su kupili ovu Toyotu zbog vratolomija na putu. On je na testu trošio oko 6,0 litara, što je za 1,0 litar manje od agregata 1.3 VVTi sa 99 KS.

Prosto, Yaris je jedan siguran i bezbedan automobil za putovanje od tačke A do tačke B, a ako odaberete bar snažniji benzinac, moći ćete da osetite naznake koliko ovaj automobil zapravo i može.

Zapravo, ideja japanskih inženjera je bila da vozačima početnicima, lepšem polu i vozačima u poznijim godinama podari jedan veoma upravljiv i siguran automobil u kojem će se osećati ušuškano i prijatno.

Kod novog Yarisa nema nervoznih reakcija, a ESP, odnosno VSC mi se nijednom nije uključio, jer su mogućnosti ovog novog ogibljenja daleko iznad mogućnosti motora od 125 Nm.

Yaris je i porodični automobil

yaris, jaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Yaris treće generacije je izuzetan mali porodični automobil. Sa preko šest miliona prodatih Yarisa, ovaj model iz B segmenta spada u najuspešnije Toyotine modele. Nudi najbolju preglednost u klasi, najkraći krug okretanja i najprostraniju zadnju klupu, ali nije bez mana.

Prvi minus koji sam primetio je stari nedostatak – upravljač veoma malih hodova podešavanja, koji prosto ne može da se izvuče dovoljno da biste mogli da ga dohvatite kada maksimalno odgurnete sedište, koje ste prethodno oborili i pripremili za duži put.

Japanski inženjeri nisu baš najbolje shvatili proporcije Evropljana, koji ipak nemaju nesrazmerno dugačke ruke u odnosu na visinu. Problem se rešava tako što za volanom ove Toyote morate sedeti “školski”, a zapravo je tako i najbezbednije, sa prilično podignutim naslonom sedišta.

Sve ovo subjektivno opisujem iz mog ugla sedenja, sa mojih 184 cm visine. Pošto većina kupaca Yarisa u Srbiji ima oko 165 cm i do 70 kg, ovo neće uzeti kao nedostatak.

Drugi minus je pomalo zbunjujuće tanak naslon za ruke – toliko tanak, da na njega ni dete ne može komforno da osloni lakat, a kamoli da vozač može da ga podeli sa saputnikom. Kad je naslon za ruku spušten, vožnja gradom je otežana, jer smeta ručica parkirne kočnice.

Naglašeno metalni zvuk motora na iznad 4.000 o./min. radilice zaista može zasmetati starijim vozačima, kao i onima naviklim na dizel motore, jer imate utisak da mu vadite “dušu” i sve ostalo što u njemu postoji. Ako ste mladi duhom i telom i veoma tvrdi na ušima, ovaj zvuk će vam razbijati monotoniju usled međuubrzanja koja nisu sjajna, ali su bolja od proseka klase.

Ugao naslona sedišta se neprecizno podešava, jer se naslon polugom pomiče u koracima. Zar Toyota ne može da primeni bolje rešenje?

Dobrih osobina ima daleko više: Touch & Go multimedijalni sistem sa navigacijom je pravo osveženje u ovoj klasi, a tu su i dobri zvučnici, nova, tvrđa, temeljnija sedišta i bogata oprema već sa paketom Luna.

Vlasnici ovog automobila moći će da putuju i plaćaju manje od 7,0 litara na svakih 100 km, a da pritom nikako neće biti u grupi sporijih na autoputu.

Uz nizak koeficijent otpora vazduha, možete ugodno razgovarati sa ostalim saputnicima, čak i kada se vozaču žuri.

Yaris ima veći displej sistema Touch 2 (dijagonale 7″). Za svaku pohvalu je i zadnja parking kamera.

Možda će vlasnici novog Yarisa najviše vremena provesti u gradu, ali sa njim se može dugo putovati bez većeg zamora, u šta sam se i sam uverio. Sedišta su u novom Yarisu daleko udobnija, a i ergonomija je poboljšana. Šteta je što oni viši od 185 cm neće moći tako lako da pronađu idealnu poziciju za upravljačem.

Zadnja klupa automobila je udobna, a treba pohvaliti i potpuno ravni pod, što olakšava sedenje petom putniku u sredini.

Inteligentnim uređenjem putničkog prostora, japanski inženjeri su i putnicima pozadi podarili dovoljno mesta za kolena kojima je u ovoj klasi uvek tesno. To nije slučaj u novom Yarisu, koji je najprostraniji automobil u klasi, iako ima najmanje spoljne dimenzije. Iako više nema kliznu zadnju klupu, Yaris je dovoljno varijabilan, odnosno, nudi dovoljno više u odnosu na konkurenciju.

Instrumenti su se, nakon prve dve generacije, preselili na svoje pravo mesto – ispred vozača, i nisu više digitalni, već su analogni, onako kako to vole evropski vozači.

Kvalitet na prvom mestu

yaris, jaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Toyota svoju politiku u osvajanju svetskog tržišta automobila decenijama bazira na vrhunskom kvalitetu, čime je uspela da pridobije poverenje milionskog broja kupaca. Sa novim Yarisom se, međutim, otišlo korak dalje: avangardni dizajn karoserije novog kompakta samo nagoveštava moderno osmišljenu centralnu konzolu sa preglednim kokpitom, koji pomalo evocira izgled konceptnih automobila.

Velika visina i kratak “nos” glavni su atributi Yarisa, tačnije – “mala tajna” odlične ergonomije ovog japanskog automobila koji, kao što sam već pomenuo, u karoseriji dugačkoj 388 centimetara nudi dovoljno mesta i za krupnije osobe na zadnjoj klupi. Glavni konkurent VW Polu može se pohvaliti i odličnom finalnom obradom, koja je čak na nivou skupljeg Aurisa.

Nemački ADAC i TÜV priznaju da se skoro svi Toyotini modeli veoma retko kvare, dok je, po nekim američkim istraživanjima, razlika u kvalitetu još izraženija u korist japanskog brenda u odnosu na ono što nudi konkurencija. Ugrađeni materijali u Yarisu odličnog su kvaliteta, pri čemu tapacirung deluje posebno izdržljivo.

Yaris je ipak dovoljno brz

yaris, jaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Testirana verzija Yarisa sa 1.3 Dual VVT-i agregatom ima isti motor kao Auris 1.3. Ovaj Toyotin motor može se pohvaliti veoma “ispeglanom” krivom obrtnog momenta. Već pri 3.000 o./min., motor isporučuje silu od 120 Nm, što je sasvim dovoljno za vožnju bez naprezanja, ako ne žurite puno.

Uz dobro proračunate prenosne odnose u menjaču, međuubrzanja su prihvatljivo dobra ako vas je samo dvoje u kolima.

Zbog dugačko izračunate šeste brzine, često zaboravite da su međuubrzanja u ovom stepenu prenosa prilično slaba. Ionako maksimalnu brzinu možete da ostvarite samo u petoj brzini, odnosno ako vam je baš stalo da pojurite realnih 177 km/h, odnosno 2 km/h više nego što fabrika obećava.

Mnogo je lakše i opuštenije voziti oko 150 km/h u šestom stepenu prenosa, kada su i obrtaji mnogo pristojniji, a buka sasvim podnošljiva.

Najviši sigurnosni standardi ugrađeni su već u osnovnoj opremi Luna:

· ABS, EBD, VSC, TRC i BA

· Vazdušni jastuci za vozača i suvozača

· Bočni vazdušni jastuci

· Bočna ojačanja

· Nasloni za glavu napred i pozadi podesivi po visini

· ISOFIX pričvršćenje dečjeg sedišta u drugom redu (2 kom.)

Yaris je i dovoljno siguran: oštećenja na autoputu guta poput većih limuzina, mirno i bez buke. Ugledni Euro NCAP kreš test je ovaj automobil ocenio najboljom ocenom, odnosno, sa maksimalnih pet zvezdica i 89% mogućih poena.

Mala-velika Toyota nije samo bezbedna, već i veoma praktična zahvaljujući EasyFlat sistemu ravnog poda u prtljažniku. Pored toga, prtljažnik sa osnovnih 286 litra povećava se na impresivnih 1.183 litara jednostavnim obaranjem sedišta. Zahvaljujući naprednoj ergonomiji, udobnost je izvanredna, a čak je i ogibljenje prilično mekano podešeno.

Šta ona kaže:

Cena testirane verzije od 16.030 € sa paketom opreme BiTone plus prosto boli. Utešno je što se Yaris sa slabijim paketom opreme (ali takođe u dvobojnoj karoseriji) nudi na akciji za 13.490 € (redovna cena je 15.330 €).

Dizajn privlači oko – Toyota konačno izgleda moćno i sportski. Enterijer sada deluje i veoma kvalitetno, a ne “samo” inovativno i zabavno, pa će vam pogled stalno privlačiti neki novi, simpatični ili praktični detalj.

Mnogo luksuza u malom–velikom automobilu preporučuje Yaris i zahtevnijim kupcima.

Yaris nije više samo ženski automobil, ali i žene danas voze mnogo brže, kapacitetnije i veće automobile, pa zašto se ne bi navikle i na činjenicu da je Yaris najbolji sa testiranim motorom 1.3 VVT-i?

Možda je bolje da kupite veći Auris, jer dobijate mnogo veći automobil sa istim motorom po istoj ceni.

Meni je Yaris dovoljno brz i sa motorom 1.0 VVT-i, a njega sada možete kupiti na akciji za 10.990 € – u cenu su uključene i alu felne.

Kome je namenjen ovaj automobil?

yaris, jaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

Testirana verzija je zaista preskupa – košta preko 16.000 €, što je previše čak i za najkvalitetniji i najpouzdaniji auto u klasi. Yaris BiTone Plus će u Srbiji birati retki.

Toyote se mnogo manje kvare od premijum nemačkih automobila, ali to kupcima nikako nije dovoljno. U prebogatoj Evropi, kupci menjaju automobile na tri do četiri godine.

U Toyoti to znaju, pa kako nije bilo potrebe za suštinskim konstrukcijskim izmenama, napravili su paket BiTone zahvaljujući kojem je Yaris iznenada postao prava gradska atrakcija.

Možda je Audi A1 atraktivniji, možda i ne, ali Toyota po prvi put pokušava da igra na kartu “šika” i pridobije i one kupce koji ne gledaju svaki evro prilikom kupovine automobila.

Toyotini kupci su jedni od najzahtevnijih kupaca na svetu – očekuju da ih automobil služi godinama bez kvarova i da je servis jeftin.

Ako pogledate tabelu servisnih troškova, ustanovićete da vas Yaris posle 120.000 km ili osam godina za redovno održavanje košta 971 €, a to je daleko manje od konkurencije. Ali zato kao polovan košta papreno. Zato treba kupiti samo nov Yaris, naravno pod uslovom da minimalno prelazite 40.000 km godišnje.

tojota, yaris Izvor: toyota.rs

Yaris će birati i oni koji cene udobne automobile, automobile sa dobrom zvučnom izolacijom, odličnom dinamikom vožnje i vrhunskim kočnicama. Ovo je bezbedan auto koji mogu da preporučim i porodicama, jer nudi obilje prostora.

Ponekad manje može značiti i više, jer iako za ovaj novac možete kupiti veće automobile poput FIAT-a 500L ili Škode Rapid, kvalitet je na strani Toyote.

Da li sam pomenuo da upravo Yaris najbolje drži cenu u klasi, a usto se najlakše i najbrže prodaje i nije česta meta lopova?

Premalo je prostora da bih istakao sve prednosti ovog automobila, pa ću samo pomenuti da Toyota nije slučajno broj jedan po broju proizvedenih automobila na svetu. Voleo bih i da ih konkurencija dostigne i prestigne i da svi proizvođači nude vrhunski konstruisane automobile po prihvatljivim cenama.

Najbolje je da zakažete test vožnju i sami odredite da li je Yaris idealan automobil za vas.

tojota, yaris Izvor: toyota.rs

 

palac-goreOriginalan, avangardan dizajn koji će svakog ostaviti bez daha. Vrhunski kvalitet izrade i veoma dobro izbalansiran trap. Najpouzdaniji automobil u klasi. Precizan šestostepeni manuelni menjač kratkih hodova je odlično uparen sa mogućnostima motora. Vrlo dobra i kompletna serijska oprema već sa paketom Luna. Odlična preglednost, najbolja u klasi. Neutralno ponašanje u krivinama, veoma otporna na bočni vetar. Odlični farovi i impresivni farovi za maglu. Najniže cene servisa u klasi. Dugovečni i pouzdani motor u gradskim uslovima vožnje troši oko 7,5 litara benzina, što je vrlo povoljno. Odličan imidž, odlična Toyotina garancija od pet godina. Yaris najbolje drži vrednost u klasi i najbrže kao polovan pronalazi put do kupaca. Ne krade se, pa će vam kasko biti daleko jeftiniji nego za Polo ili Golf. Doplata za panoramski krov uz koji dolaze zatamnjena zadnja stakla i Safety Pack je samo 800 €. Novi Yaris ima veći displej sistema Touch 2 (dijagonala 7″). Za svaku pohvalu je i zadnja parking kamera. Zadnja klupa automobila je udobna, treba pohvaliti potpuno ravni pod, što olakšava sedenje petom putniku u sredini.

palac-dole (1)Šteta što u ponudi nema turbo benzinca. Samo tri motora u ponudi. Ventilacija, odmagljivanje nije dovoljno efikasno. Naslon za ruke je uzak i smešno mali. Upravljač ima male hodove podešavanja. Kad je naslon za ruku spušten, vožnja gradom je otežana, jer smeta ručici parkirne kočnice. Naglašeno metalni zvuk motora na iznad 4.000 o./min. radilice zaista može zasmetati starijim vozačima. Motor ima relativno mali obrtni moment od 125 Nm – turbo benzinci nude mnogo više. Ergonomija zadovoljava samo ako ste visoki do 170–175 cm. Prednja sedišta su kratka. Nagib sedišta se neprecizno i nepraktično podešava. Cena Bi Tone Plus verzije na testu astronomska. Nije za preterano gabaritne vozače.

Cena: od 10.990€

jaris, yaris, tojota Izvor: testoviautomobila.net

DIMENZIJE Specifikacije Toyota Yaris 1.3

dužina, širina, visina   388, 169, 151 cm

međuosovinski razmak           251 cm

zapremina prtljažnika             280 l

težina praznog vozila 1090 kg

MOTOR         Specifikacije

zapremina       1.329 ccm

maksimalna snaga       99 KS pri 6.000 o/min.

obrtni momenat          125 Nm pri 4.000 o/min.

PERFORMANSE      Specifikacije

ubrzanje 0-100 km/h   11,7 s

maksimalna brzina      175 km/h

potrošnja (fabričko obećanje)            5,2 l

potrošnja (na testu)     7,0 l

Euro NCAP kreš test             5 zvezdica

OCENE (od 1 do 5)

Dizajn 5,0

Bezbednost 4,5

Motor i menjač 4,0

Performanse 3,0

Potrošnja 3,5

Cena i garancija 5,0

Udobnost 5,0

Ponašanje na putu 5,0

Kvalitet i pouzdanost 5,0

Ponuda prostora 5,0

Prosečna ocena 4,6

………….

Opšti utisak 4,0

Paleta motora 4,0

Mogućnost dalje prodaje 5,0

Najbolje polovne automobile tražim za vas

 

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

 

Kada kupujete vozilo obratite pažnju na sledeće stvari:

Budite obazrivi ukoliko Vam prodavac NE dozvoljava da auto sa placa prebacite u servis na proveru
Uvek proverite kakvo je mišljenje o placu gde želite da kupite auto
Bežite od JEFTINIH automobila – Oni su mamac za lakoverne (radi se o automobilima sa mnogo nereševih mana)
Ako diler odmah puno spusti cenu – Okrenite se i nemojte kupiti takav auto – Ima skrivene mane – Kad je auto dobar, diler spušta cenu samo simbolično. Piše: urednik Aleksandar Todorović.

Nalazim automobile po vašoj želji
Prodajem vaš automobil
Najbolji provereni polovni automobili u Srbiji

Utvrdite koliko je vraćena kilometraža (nemojte slepo verovati servisnim knjižicama one se lako falsifkuju – kao i elektronske – vraća se kilometraža pre svakog redovno servisa svuda po Evropi)
Garancija na polovne automobile je često mrtvo slovo na papiru – Zato DETALJNO proverite auto pre kupovine
Ako kupujete od fizičkog lica: proverite podatke i celokupnu dokumentaciju vozila (broj motora, šasije, saobraćajnu dozvolu.)
Čuvajte se oglasa gde stoji: NOV, NOV, NOV – jer polovan auto je sve ali nije nov!
Ako kupujete od fizičkog lica: pre kupovine proverite u Registru zaloga APR da li je auto pod hipotekom
Proverite da li je na auto šape stavio izvršitelj (ako kupujete auto od fizičkog lica)
Angažujte bar tri majstora (koji se NE poznaju) za proveru automobila
Ako stiže beba – dobro razmislite da li je auto koji kupujete dovoljno veliki – dođite sa dečijim kolicima na plac
Budite rezervisani prema ovlašćenim servisima – Njima je cilj da vam prodaju njihov automobil!
Pre kupovine napravite kraću test vožnju!
Ako auto izgleda kao da je nov – Imate mnogo razloga da sumnjate da je auto bio havarisan.
Kupite auto koji vama odgovara
Nemojte obraćati previše pažnje na savete vaših majstora – Njima je cilj da kupite model koji se često kvari
Prijatelji mogu imati najbolju nameru kod savetovanja izbora automobila – Ali da li su vaši poznanici eksperti za automobile?
Dozvolite vašoj ženi da provoza automobil
Utvrdite da li vam je prtljažnik dovoljno veliki
Proverite koliko košta veliki servis pre kupovine
Ako vam prijatelj nudi automobil – Obavezno pogledajte bar još dvadesetak automobila koje će vam proveriti vaši majstori.
Automobili iz Nemačke jesu skuplji – ali često nisu bolji od onih iz Holandije, Belgije, Francuske…

Polovni automobili nisu mačka u džaku, ako ih detaljno proverite. Danas dijagnostika nije svemoguća, ali je sve preciznija, što umnogome olakšava posao provere automobila. Trap je veoma lako proveriti. I moram vam priznati da automobili koji dođu iz Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Italije imaju oslanjanje u veoma dobrom stanju čak i kada ti automobili imaju 300.000 km, dok vozila vožena po Srbiji sa samo 50,000 km izgledaju kao da imaju milion kilometara. Nonsens je da su na ceni vozila kupljena u Srbiji, jer to je minus, a ne prednost. Svakako, narod se boji vraćanje kilometraže, ali i to je proverivo, posebno kod mlađih primeraka. Ako je kilometraža vraćena, cena je daleko niža, ali i takav automobil može itekako imati dobar motor. Sasvim je suvišno pričati da je Mercedes kvalitetniji od Renaulta, ili da je Volvo bezbedniji od Kije, odnosno BMW od Opela.

Aleksandar Todorović

Vodič za kupovinu automobila – Polovni automobili

24. 04. 2023. Auto Magazin, Ovaj ili onaj, Pitajte Aleksandra Todorovića, Ponuda polovnjaka

Najstari, najtemeljniji i najobjektivniji vodič za kupovinu automobila – Najboljiauto.com urednika Aleksandra Todorovića, na raspolaganju vam je preko jedne decenije! Iskoristite vredne savete, analize, uporedna poređenja automobila, testove automobila, sve iz pera beskompromisnog novinara, koji smatra da novinarstvo može biti častan posao, i da svoje znanje treba podeliti sa ljudima, sa svojim narodom. Piše: Urednik Aleksandar Todorović www.testoviautomobila.rs i najboljiauto.com

Kupovina automobila procedura
Pitajte Aleksandra Todorovića
Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!
Kako najbolje održavati automobil?
F.Stojković: Preporučujem Todorovića!
Pitajte Aleksandra Todorovića
RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović
Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!
I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!
Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!
Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!
Da li da kupim C – Max ili Senic?
Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

Kupovina polovnog automobila
Najbolje polovne automobile tražim za vas

Uštedite novac, izbegnite loše automobile, iskorististite besplatne preporuke modela ako me angažujete! Kupovina automobila je druga najveća investicija nakon kupovine nekretnine. Šansa da kupite polovan auto sa skrivenim manama, koje će vas kasnije, a vrlo brzo koštatiti više od samog automobila je izvesna. Zašto da rizikujete? Zašto da sami donosite odluku? Da li je mudro da kupujete auto na “oko”? Svesni ste da vaš prijatelj koji vam pomaže oko izbora, kupovine automobila ima znanja koliko i vi? Da li je to dovoljno da uložiti sav svoj novac u neproveren polovni auto? Da li ste svesni da originalna kilometraža nikako ne garantuje da je motor dobar? Preko 20 godina postoji rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića, i jednako toliko dugo proveravam automobile na placevima širom Beograda. Obezbeđen vam je servis kod mojih majstora i besplatni pregledi na 4 meseca u prvih godinu dana. Besplatnu pomoć imate oko prodaje automobila koji vam nađem. Trudnice, porodice sa malom decom imaju posebnu prednost!

Piše: Urednik Aleksandar Todorović
Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!
Pitajte Aleksandra Todorovića
Tražim najbolji polovnjak za vas!
RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Uvozi se svašta, ali zato sam ja tu, da vam proverim, i pronađem za vas najbolji primerak. Izbegavam da tražim automobile starije od 10 godina, jer to su islužena vozila, sa mnogo kilometara i potencijalnih skupljih i jeftinijih problema koji vam kidaju živce, i tope novčanik. Ali redovnim čitaocima, starim klijentima, onima koji su dobili bebu, ili imaju malu decu, izlazim u susret, i tražim automobile koji su stariji od 10 godina. Zašto sam odredio ovo ograničenje? Nije mala stvar tražiti i proverati polovnjake dve decenije! Mnogo je to vremena i mnogo polovnjaka. Pre korone, prosečna cena automobila koju sam tražio bila je 7.500 evra. Sada je tu negde oko 4.000 evra, toliko nam se srozao standard. Nikada se nije desilo za tih 20 godina da imam problem sa kolima koja su stara 4, 5 godina. Ni jedan jedini kvar, ni jedna jedina greška. Nemojte misliti da je lako naći dobar auto star 5 godina, jer i na njima ima brdo mana, ozbiljnih kvarova, ili kvarova u najavi. Ali sa svojim znanjem, iskustvom, i uz pomoć dobrih mehničara, sa kolima koja su stara 7,8,9 godina, bude po neki sitniji kvar, vrlo retko kvar koji traži dublje zavlačenje u džep.

U svim tim situacijama, naravno da su vam na raspolaganju moji majstori, koji vas prime preko reda, i koji vam poprave samo to što se pokvarilo (majstori u Srbiji imaju neobičan način da zarađuju tako što vam zamene i ispravne delove) i za minimalnu cenu. To je ono što sigurno mogu da vam obezbedim. Neki moji klijenti se jave i sa najmanjim kvarom, i to rešimo brzo, kvalitetno i za malo nova. Neki drugi kupci, ljutiti što im se dogodio kvar od 100 evra posle godinu dana, biraju drugog, svog majstora, koji im popravku istog naplate 1 000 evra, ali to već nije moj problem. To je problem svakog od vas, koji misli da moji majstori nisu pošteni kvalitetni, i koji misle da auto star 10 godina ne sme da ima ni jedan kvar u godini dana! Imam i one koje smatraju da procureli amortizer, ležaj