Koji je najbolji SUV za 13.000 evra?

Dobar dan g.Todoroviću,  želim da kupim pouzdan porodičan auto sa automatskim menjačem koji bi žena i ja mogli da vozimo narednih 7-10 godina bez puno briga o kvarovima. Imamo blizance bebe (što znači dva dečija auto sedišta odmah + blizanačka kolica), nije isključeno da se odlučimo i za treće dete u budućnosti, tako da nam je prostor u putničkom prostoru kao i u prtljažniku veoma važan.Malo prelazimo kolima godišnje, par puta nedeljno po gradu se provozamo, van grada veoma retko, ali bismo voleli da imamo mogucnost da otputujemo lako sa decom bar po Srbiji jedanput – dvaput godisnje, ili eventualno do CG na more (bitno nam je da mozemo da spakujemo u kola sve sto nam je potrebno). Takodje, jako nam je bitno da kola budu sto pouzdanija sto se mehanike tice, nemamo vremena ni zelje da se mlatimo sa majstorima (trenutni Note nam je bio sjajan sa te strane, za dve godine koliko ga vozimo, nijednom nismo morali da ga vozimo na popravku). Voleli bismo da bude automatik u pitanju, kad već planiramo na duge staze da uzmemo auto. Nismo nikad vozili auto sa automatskim menjačem.
Na osnovu svih naših parametara, zaključili smo da bi idealno bilo da SUV bude benzinac (zbog gradske vožnje, ne želimo problem sa DPF-om) i Japanac (zbog pouzdanosti njihovih motora), pa nam je nekako izbor spao na Mitsubishi Outlander, Honda CR-V i Toyota Rav4, mada, svakako razmatramo i Peugeot C4 Picasso, zato sto stvarno odgovara savrseno nasim potrebama, iako nije Japanac.

 

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

Za traženje automobila od 20.000 evra: moj honorar je 450 evra!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka Aleksandar Todorović

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

 

Interesuje nas Vase misljenje generalno o svemu navedenom, da li mozda imate i neki drugi model koji biste preporucili da zadovoljava nase potrebe, a da upada u navedeni cenovni rang?

Takodje, ako je moguce, voleli bismo da date svoje misljenje o 4 konkretna oglasa koja razmatramo (ako nesto ne vredi ni uzeti u razmatranje, da odmah to odbacimo, naravno, ne ocekujemo da kazete da treba da kupimoi nesto od toga, kad niste videli auto 🙂 ).

Sad kad sam Vam detaljno objasnio sta trazimo, molim Vas da nam javite koja usluga bi bila odgovarajuca, kao i cenu iste, da mozemo da uplatimo novac, a onda da nam date Vase strucno misljenje.

Hvala unapred na odgovoru 🙂

S poštovanjem,

Dejan, Novi Sad.

P.S. Evo i konkretnih pomenutih oglasa:
polovniautomobili com/auto-oglasi/23627158/mitsubishi-outlander-20?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
polovniautomobili com/auto-oglasi/23983636/toyota-rav-4-20-awd-ch?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0
hautoscout24 com/offers/citroen-c4-picasso-live-1-2-pureteck-a-t-96-kw-gasoline-red-b1de3ea0-b466-4ba3-8a95-93f2303cf321?utm_source=web-share&utm_medium=copy&utm_campaign=share
autoscout24  com/offers/honda-cr-v-2-0i-4wd-export-out-of-europe-gasoline-silver-dec8c0c5-7d13-40f3-8149-e742dd247505?sort=price&desc=0&lastSeenGuidPresent=true&cldtidx=1&position=1&search_id=ajrcee4y06&source_otp=t10&ap_tier=t10&source=listpage_search-results&order_bucket=unknown

 

 

 

Ime i prezime: Dejdan Pajić
Mejl adresa: d#####@yahoo.com
Telefon: +38164#######
Kada planirate kupovinu?: Idealno, u narednih mesec dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: Do 12-13 000 evra
Šta trenutno vozite?: Nissan Note 2007. godište benzinac
Između kojih se automobila dvoumite?: Poslaću u poruci konkretne oglase
Koliko kilometara godišnje prelazite?: Jako malo, ispod 10000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

 

 

 

Odgovara Aleksndar Todorović: Poštovani gospodine Pajiću hvala vam na poverenju i zanimljivim pitanjima. Provera i traženje automobila sa automatskim menjačem je mnogo komplikovanije, jer moram da proveravam i automatsku transmiju, koja je skupa za popravku. Vi želite SUV – ove koje imaju takozvanu CVT transmisiju. Pošto nikad niste vozili auto sa ovakvim tipom menjača, može se desiti da se lako razočarate, a problem je i što nikada niste vozili auto sa automatskim menjačem. Automatik itekako ima svoje prednosti, koje nisu male, ali CVT menjači sigurno ne spadaju u najbolje automatske menjače. CVT menjači su izuzetno skupi za popravku, a problem je što u Srbiji ne postoji servis koji ih uspešno popravlja (Najvažnije informacije koje sam dao gospodinu Pajiću NISU JAVNO OBJAVLJENE NA OVOM SAJTU  – OVO JE SKRAĆENA VERZIJA ODGOVORA).

 

 

Traženje SUV-ova koje ja preporučujem naplaćujem 450 evra (SUV – ovi do cene od 20.000 evra), ako želite da vam nađem SUV sa automatskim menjačem cena je veća za 550 evra. Modele koje str vi naveli ne preporučujem, pa je cena traženja za njih veća, a konrektno Outlander ne mogu da prihvatim da vam ga tražim jer je ponuda ovog modela na placevima u Beogradu nepostojeća. Mogu da vam tražim i kola koja su već registrovana i održavana u Srbiji, ali morate znate da su takvi automobili u daleko lošijem stanju nego oni iz uvoza, iako imaju u proseku znatno manju kilometražu. Ako vi smatrate da su bolja vozila kupljena kod nas nema nikakvih problema, ja ispunjavam vaše želje. Ali moram da podvučem da ubedljivo najbolje prođu moji klijenti koji poslušaju moje preporule modela. Ako vi želite da kupite auto sa CVT menjačem koji ne može da se popravi u Srbiji, to je vaš izbor, i ja to poštujem, i naći ću vam SUV koji ima ispravan menjač. Preporučujem SUV – ove do 10 godina stare, sve preko toga je veoma veliki rizik, jer je kvalitet Euro 5 i Euro 6 automobila mizerno loš, kao što je i kvalitet novih automobila na jako niskim granama. To je realnost koja se verovatno nikom od vas ne dopada, osim kupcima koji menjaju automobile na 3 godine i menjaju ulje u njima na 30.000 km (ulje već posle 5.000 km ima znatno slabiji viskozitet – ali se motori projektuju tako da mogu da izguraju 100.000 km ili 3 godine sa uljem lošeg viskoziteta – fabreika ne zanima šta će biti sa motorom posle 4, 5 godine od prodaje – njih zanimaju samo kupci novih automobila).

 

Ako imate veoma veliku platu, i odgovara vam potrošnja od oko 15 litara benzinaca na 100 kilometara gradske vožnje u N.Sadu ili Beogradu, onda možete i kupiti neki od navedednih SUV – ova za CVT menjače. Znajte da RAV-4 ima permanentni pogon 4 x 4, i da to povećava potrošnju za oko 1,5 lit u gradu, ali i CVT menjač u proseku traži 1,0 litar više nego klasični automatski menjači. SUV dizelaši troše oko 10,5 litara, a to znači da trošite na 10.000 km godišnje oko 800 evra više za gorivo sa CVT benzincem, odnosno 8.000 evra za 10 godina i 100.000 km. DPF filter traje u proseku 8 godina, dakle kupite nov za 1.200 evra i mirni ste oko 80.000 km (pod uslovom da je DPF filter loš, zapušen).Ali ako vi kažete da je benzinac CVT bolja ili najbolja opcija, ja ću vam naći RAV4 u najboljem mogućem stanju sa automatskim menjačem za novac koji imate, i obezbediću vam najbolje moguće mehaničare za njega. Imajte na umu da je CVT prvobitno konstruisan za male lagane graske automobile. Želim da vam kažem da CVT menjač u kombinaciji sa velikoma masom a malim obrtnim momentom (benzinac od 2.0 litra) nije najsrećnije rešenje, naprotiv. Svakako nemamo svi iste zahteve, prohteve kada su performanse u pitanju. Američki vozači voze 110 km/h na auto put, ne umeju da pretiču, ne pretiču. U Evropi, i van Srbije se na auto putevima strahovito brzo vozi, pa i u Srbiji, kada nam stranci podignu nivo prosečne brzine.

 

 

Važno je da vas upoznam kakav je to menjač u ovim japanskim SUV – ovima

 

Nakon što je CVT menjač pronašao svoje mesto u B i C segmentu u kombinaciji sa malim i relativno slabim benzinskim motorima, počeo je da se urađuje u krosovere pa i u velike SUV – ove sa mnogo više snage i  sa značajno većim obrtnim momentom.  Čak i neki snažniji automobili C segmenta  koriste CVT transmisiju  umesto klasičnog  automatskog menjača kakav je kod BMW-a, Jaguara, Mercedesa. Hibridi takođe imaju ovaj menjač.  Odnosno e-CVT transmisiju koji spaja električni i benzinski motor u jedno izlazno vratilo, sa kontinuiranim promenljivim prenosnim odnosima.  CVT je bučan, i to se vozačiam ne doada, a nekada je njegov odziv nedovoljno brz. On postoji, i ugrađivaće se u automobile još dosta dugo jer mnogim prosečnim vozačima odgovaraju njegove karakteristike (Najvažnije informacije koje sam dao gospodinu Pajiću NISU JAVNO OBJAVLJENE NA OVOM SAJTU  – OVO JE SKRAĆENA VERZIJA ODGOVORA).

Jako je komplikovan i skup za popravku

 

Da bismo razumeli zašto je ovaj menjač nije popularniji, morate razumeti kako on radi. Kod klasičnih automatika, hidraulički pritisak se koristi za aktiviranje promene stepena prenosa, dok u CVT-u uopšte nema „brzina“. To mnogo smeta vozačima koji su ceo život vozili automobile sa maneulnim menjačima, ili sa automatskim menjačima koji imaju takozvani sportski mod, gde sami možete birati stepen prenosa, i gde je promena brzina trenutna.

CVT menjači imaju dve remenice povezane remenom za isporuku obrtnog momenta sa motora na točkove. Jedna remenica je spojena integralnim klinastim žlebom na vratilu i spojnicom sa kolenastim vratilom motora. To je ulazna remenica CVT-a (koja se naziva i „pogonska remenica“). Druga remenica, povezana sa pogonskom remenicom preko  kaiša, silu šalje na pogonsko vratilo odnosno točkove. To je izlazna (ili pogonjena) remenica.

 

 

Jedna ili obe remenice sastavljene su od para konusa, pri čemu su njihovi vrhovi okrenuti jedan prema drugom, kako bi formirali centar remenice u kanalu gde se susreću vrhovi konusa. Konuse kontroliše hidraulika, guraju se zajedno ili razdvajaju jedan od drugog u zavisnosti od uslova vožnje.

 

 

Pri malim brzinama, dva konusa koji čine pogonjenu remenicu su rašireni što je više moguće, omogućavajući kaišu koji ih povezuje da bude na najužem prečniku remenice na pogonskoj strani. Tada se ulazno vratilo  brže okreće u odnosu na izlaznu osovinu. Time se postiže da se na točkove prenese što više obrtnog momenta.  To je neki prvi stepen prenosa. Problem je kod ovog menjača što je komplikovan za popravku. Iskusni serviseri kažu da valjana popravka kod njih nije moguća. Rešenje je nov CVT menjač koji košta više od polovnog automobila koji ste kupili ili koji imate. Tako da budite obazrivi kada kupujete polovnjake sa ovom transmijom. Ona se nalazi recimo i kod A i B klase (Mercedes je napravio veliku grešku zbog toga).  Audi je takođe koristio ovaj tip menjača dobro poznati Multitornic (koji kod vozača nije bio omiljen).  Ko je imao tu nesreću da mu se ovaj menjač pokvari vrlo brzo je shvatio da valjane popravke za njega nema (isto važi za A i B klasu). Ali na sreću ne i kod BMW-a serije 1, koji je najmanji automobil koji ima odličan i proveran automatski menjač – koji se može popravljati i servisirati (DSG menjač je drugačije koncepcije i za njega često nema delova – po tvrdnjaka najboljih servisa za automatske menjače u Srbiji).

 

Nije sve tako crno kod CVT menjača! 

 

Meni lično CVT menjač ne odgovara, jer je bučan, spor i nikada vam neda maksimalnu snagu motora. Ali postoji razlog zašto Toyota, Nissan, Subaru vole CVT, posebno u ekonomičnim automobilima. Ovaj menjač ima manje pokretnih delova od tradicionalnih automatskih transmicija, jeftiniji je za proizvodnju, i relativno je pouzdan. Štedi motor (jer obrtaji radilice nikada nisu bilzu opasnom crvenom polju) i pruža efikasnu, umerenu potrošnju (imajući u vidu agregat sa kojim je uparen). Prenosni odnosi ne postoje, oni su konstantno promenljivi, CVT uvek održava motor na najefikasnijem broju obrtaja.

 

Ako niste vozili auto sa CVT menjačem – prva vožnja će vas razočarati! 

 

Vaš orvi kontakt sa ovim menjačem biće neprijatno iskusvo za vas. Verovatno ne očekujete da vozite auto koji ima samo jednu, jedinu brzinu zar ne?  Niti očekujete buku iz menjača, a da se ništa konkretno ne dešava sa ubrzanjem ili je ono mnogo slabije nego što očekujete.  Zašto je to tako? Broj obrtaja skače prilikom ubrzanja, jer ulazna remenica menjača omogućava motoru da se okreće pri broju obrtaja u minuti gde proizvodi maksimalan obrtni moment. Obrtaji radilice se nalaze u optimalnom rasponu oko tačke maksimalnog obrtnog momenta kako se brzina vozila povećava, ali na tim obrtajima snage motora nije maksimalna (daleko je od toga). Treba znati i da se ulazne i izlazne remenice CVT-a prilagođavaju međusobno kako bi se obrtaji radilice držali oko maksimalnog obrtnog momenta. Cilj je efikasnije sagorevanje odnosno niža potrošnja, a ne dobra ubrzanja i zadovoljstvo vozača.

 

 

Kada ubrzate i dostignete solidnu brzinu od recimo 100 km/h ili 120 km/h, sve postoje mnogo bolje, mirnije i tiše.  Tada se remenica ulaznog vratila širi dok se remenica izlaznog skuplja, smanjujući obrtaje motora radi efikasnijeg rada. Ovo se sve dešava uglađeno, bez karakteristične pauze pri menjanju stepena prenosa kod tradicionalnog menjača ali uz buku iz menjača i motora. Blago dodavanje gasa suprotstavlja se podešavanju veličine remenice, kako bi se održao nivo obrtaja motora, što je sjajno po pitanju uštede goriva, ali taj osećaj iritira većinu vozača. Ovo je naročito izraženo kod benzinaca male radne zapremine (1.3, 1.4).

Dok su CVT menjači u osamdesetim i devedesetim godinama bili mnogo manje efikasni (zbog visokog trenja i velike temperature) – moderni CVT menjači su mnogo kvalitetniji.  Japanski Jatco proizvodi najbolje CVT menjače, i kod njih je efikasnosti prenosa veća od 90 %.  Prosečni klasični automatski menjači sa konverterom obrtnog momenta imaju efikasnost manju od 90%.

 

Morate znati i da se u CVT menjače ne sipa klasično ulje, već specijalno “dizajnirana” radna tečnost na bazi ulja, koja ima svoj skup karakteristika prilagođen specifičnoj upotrebi. Na primer, pod pritiskom povećava koeficijent trenja na mestu kontakta konusa sa remenom. Ulje za klasične automatske menjače ima drugačije karakteristike.

 

Kod hibridnih automobila, e – CVT menjači rade bolje, odnosno ubrzanja su efikasnije, jer dobijate momentalni maksimalni obrtni moment od elektro motora (hibridi imaju klasični SUV motor ali i elektro motor). Tako da je vožnja mnogo ugodnija, međuubrzanja su neuporedivo bolja. Drugi je sad problem što se kvare i ti elektromotori, i što su hibridne baterije skupe za reparaciju, ako dozvolite da mnogo degradiraju. CVT uparen sa modernim turbo dizel motoriam takođe radi bolje, nego kad je u kombinaciji sa benzinskim motorima, jer više pogoduje velikom obrtnom momentu turbo dizelaša na niskom broju obrtaja radlice, ali nećete biti zadovoljni, ako ste navikli na klasičan automatski menjač, ili dobar manuelni menjač. Ako ste vozač početnik, ako su vam performanse u nekom trećem, petom planu, možete dati šansu CVT menjaču ako možete da kupite nov auto, jer popravka CVT menjača je i besmislena i nemoguća. Postoje servisi koji je rade, ali klijenti koliko je meni poznato uglavnom nisu zadovoljni. Ako nisam bio dovoljno jasan, želite detaljnije poređenje ovog sa drugim automatskim menjačima, tu je rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića. Odgovori koštaju 3.000 dinara, ali vas mogu spasiti pogrešne, i skupe odlike. Zbog obima posla nemam vremena da pišem besplatne savete, i da besplatno radim, volontiram.

 

 

Kupovina automobila procedura preko Todorovića

 

Potraga za idealnim polovnim automobilom mora da bude naporan proces, jer se na tržištu nudi mnogo vozila sa skrivenim manama, koje su jako skupe za popravku. Nebitno je što je auto recimo 2017. ili 2018.godište, ako ima 100.000 km iza sebe, što nije tako mala kilometraža može da ima brdo problema, a otklanjanje tih kvarova može vas koštati i više od par hiljada evra. Nemojte kupovati mačku u džaku, angažujete proverenog mehaničara, prebacite desetak automobila koji se vama dopadaju i dobar servis na temeljnu kontrolu. Taj uloženi novac vam se sigurno vraća, jer kupićete na taj način bolji automobil. Sve to mogu ja umesto vas dragi kupci da uradim, jer se bavim proverom i nalaženjem automobila preko dve decenije. Ako ne želite da vaše ime i prezime bude objavljeno na mojim sajtovima, napomenite to odmah u pitanju. U tom slučaju rok za slanje odgovora je duži, a cena odgovora je za 50% veća. Ukoliko me i angažujete za traženje automobila, nećete dobiti besplatne kontrole u servisu na 4 meseca, niti besplatnu pomoć oko prodaje automobila. Meni je potrebna vaša javna podrška, i znači mi da stoji vaše ime i prezime na mom sajtu.  Ja sam iz Beograda. Ako ste recimo iz Subtice ili Leskovca, i nije vam prijatno da vozite po Beogradu, auto koji vam nađem, može vam biti isporučen ispred vašeg kuće! Glavni urednik Aleksandar Todorović www.najboljiauto.com i testoviautomobila.rs.

 

 

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

Uvoz automobila iz EU koji vi odaberete

D.Stevanović: Auto koji mi je našao g.Todorović me odlično služi

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Filip Stojković: Preporučujem Todorovića jer želim da pomognem drugima

 

 

 

Izbegnite stres, izbegnite prevaru – kupite proveren polovni automobil!

Potraga za idealnim polovnim automobilom mora da bude naporan proces, jer se na tržištu nudi mnogo vozila sa skrivenim manama, koje su jako skupe za popravku. Nebitno je što je auto recimo 2017. ili 2018.godište, ako ima 100.000 km iza sebe, što nije tako mala kilometraža može da ima brdo problema, a otklanjanje tih kvarova može vas koštati i više od par hiljada evra. Nemojte kupovati mačku u džaku, angažujete proverenog mehaničara, prebacite desetak automobila koji se vama dopadaju i dobar servis na temeljnu kontrolu. Taj uloženi novac vam se sigurno vraća, jer kupićete na taj način bolji automobil. Sve to mogu ja umesto vas dragi kupci da uradim, jer se bavim proverom i nalaženjem automobila preko dve decenije. Cena traženja za automobile koje ja preporučujem od 8.000, 10.000 evra je 400 evra. Za modele koje ja preporučujem koji koštaju do 6000 evra je 350 evra. Preporučujem modele koji se mnogo manje kvare od proseka i najbezbednije modele, i automobile čija je ponuda na proverenim placevima dobra! 

 

Ja sam u Beogradu, i tražim za vas automobile u Beogradu i okoloni. Ako živite recimo u Subotici ili Nišu, i neugodno vam je da vozite u Beogradu, ili od Beograda do vašeg mesta, auto koji kupite može biti prebačen kamionom tačnog ispred vaše kuće. Cena traženja automobila koje vi želite a ja ih ne preporučujem je: 300 evra za kola od 3000 evra, odnosno 600 evra za kola od 8.000, 10.000 ili 14.000 evra. Preciznu ponudu dobijate kada mi pošaljete sken uplate (3.000 dinara) i pitanje. Glavni urednik Aleksandar Todorović www.najboljiauto.com i testoviautomobila.rs.

 

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

Poređenje automobila: uporedite bilo koja tri automobila

TESTIRALI SMO: Peugeot 301 1.6 HDi

D.Stevanović: Auto koji mi je našao g.Todorović me odlično služi

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Filip Stojković: Preporučujem Todorovića jer želim da pomognem drugima

Havarisan auto je auto koji NIJE U VOZNOM stanju!

 

Kupovina automobila preko urednika Todorovića – Procedura:

 

 • 1) Pročitajte prvo tekst šta nudim, kako tražim i proveram automobile za vas (Kliknite ovde)
 • 2) Nakon toga uplaćujete 4.500 dinara ako želite da se čujemo telefonom, ili 3.000 dinara ako želite kratke odgovore i ponudu za traženje automobila preko e – maila. RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka Aleksandar Todorović, Beograd.
 • 3) Potom šaljete detaljno pitanje na sajt testoviautomobila.rs rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića (kliknite ovde).
 • 4) Dobijate odgovor za manje od 24h, kao i ponudu za traženje automobila. Ako vam cena odgovara, novac uplaćujete na gore navedeni račun. Tražim modele koje ste vi naveli, koji se vama dopadaju, ili automobile koje se najmanje kvare, koji su najbezbedniji koje vam preporuči glavni urednik Aleksandar Todorović.  Honorar naplaćujem unapred.
 • 5) Krećemo sa traženjem polovnjaka za vas – u proseku je potrebno 3 do 5 dana, da pogledamo sve što je za gledanje, a najbolji primerak, prebacujemo u servis na detaljnu kontrolu  i pregled. Cena traženja za automobile koje ja preporučujem od 8.000, 10.000 evra je 400 evra. Za modele koje ja preporučujem koji koštaju do 6000 evra je 350 evra. Preporučujem modele koji se mnogo manje kvare od proseka i najbezbednije modele.

 

 

 

 • 6) Najbolji automobil rezervišemo za vas, tako šta ga kaparišemo, dakle platimo vlasniku ili češće auto placu da auto čuva narednih nekoliko dana (koliko vam je potrebno da dođete u Beograd, na plac, ili kod notara, ako je u pitanju fizičko lice)
 • 7) Dobijate na Viber detaljne slike pregleda automobila, sa svim eventualnim manama, ogrebotinama, i tačnim iznosima koliko koštaju dodatna ulaganja ako ih ima (koja su dosta niža od drugih lošijih automobila koje smo gledali za vas) i tačnu cenu velikog i malog servisa sa rukama (koji varira od 300 do oko 500 evra). Veliki servis ne morate da radite ako ne želite. A možete i kod svog majstora, ako u njega imate više poverenja (ali ostaje nejasno zašto vam onda on nije tražio auto).
 • 8) Dolazite na auto plac, ili kod notara, ako je prodavac fizičko lice (zbog sve slabije ponude na placevima, gledam i registrovane automobile). Ja ću vas naravno dočekati na auto placu, ili kod notara, i tu sam za vas i pored vas narednih sat vremena. Pogledate, proverite auto, možete da povedete i svog mehaničara (ali onda se opet postavlja pitanje zašto njega niste angažovali). Ako je onako kako sam opisao, i ako je stanje isto kao na slikama koje sam vam poslao (slikam svako oštećenje) kupujete, plaćate auto,  u evrima, vlasniku auto placa, odnosno prodavcu ako je u pitanju fizičko lice – nakon overe kod notara.
 • 9) Nakon toga vozite auto kod mog mehaničara na veliki i mali servis, eventualnu zamenu pločica, možda diskova ili recimo stabilizatora, ako želite, ako mislite da servis nije potreban ili nećete da ga radite vaš izbor i pravo.
 • 10) Ako ste kupili auto na auto placu, mogu vam organizovati da se odradi tehnički pregled, ako ste iz Beograda, do kraja dana

 • 11) Ako ste iz Beograda, mogu vam preko agencije (ona to naplaćuje 3.000 dinara) organizovati da umesto vas odu do MUP-a i izvade vam tablice i saobraćajnu dozvolu.
 • 12) Ako niste iz Beograda, a kupili ste auto na placu, idete taksijem do agencije koja izdaje probne tablice, vratite se do placa, stavljate probne tablice  i vozite auto ako želite do mog mehaničara na veliki i mali servis. Ako ne želite veliki servis ne morate da ga radite, vaš auto, vaš izbor, vaša odluka. Ja veliki servis itekako preporučujem, prvo jer ste mirni narednih 5 godina, drugo jer sprečavate tako da dođe do pucanja zupčastog kaiša ili istezanja lanca (često se desi na lanac NE mora da se menja – pa kod automobila sa lancem, radimo samo mali servis, možda zamenu pločica na primer), i na taj način sačuvate motor od havarije. Popravka motora ako pukne kaiš može koštati preko 3.000 evra, zato mislim da vam se rizik ne isplati. Kola dugo stoje na placu, i pitanje je koliko je kaiš izgubio elastičnost.
 • 13) Imate besplatne kontrole (ne i besplatne popravke) na 4 odnosno 6 meseci kod mojih mehaničara u prvih godinu dana (plaćam ih ja)
 • 14) Imate gratis pomoć oko prodaje automobila koji ste kupili preko mena, kada rešite. Oglašavam vaš auto na mojim sajtovima i facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najboljiauto.
 • 15) Za narednu kupovinu imate popust od 30%. To važi i za članove vaše šire porodice.
 • 16) Vaš majstor može uraditi veliki i mali servis, ali onda je valjda on odgovoran za urađeno? Vaš majstor vam može održavati auto, ali podrazumeva se da ako vam “nestane” DPF da ga je on skinuo – jer ja vam obavezno prodajem auto sa DPF – om.
 • 17) Poželjno je da kada kupujete auto od mene dođete sa vašim majstorom (ukoliko ne želite da vam moji mehaničari održavaju kola), i da sve bude transparentno. Možda vi imate odlične majstore, koji prosto nemaju vremena da vam traže auto (ili neće da se upuštaju u ovaj jako naporan posao – pametni ljudi!)
 • 18) Novo! Uvozim automobile iz EU po vašem izboru! 

 

– Vršimo i prodaju vašeg automobila ukoliko vam ja tražim auto ili kupujete moj auto. Ponude i vaše zahtebe nam možete slati na neke od mojih sajtova: Testoviautomobila.rs, Najboljiauto.com ili Facebook stranice Testovi Automobila Srbija i Najbolji Auto.

– GARANCIJA:

– Garancija na kilometražu.
– Garancija da je Dekra ustanovila da je auto bez mane.
– Garancija na tehničku ispravnost.
– Garancija na legalnost u zemlji i inostranstvu.
– Garancija da vozilo nije bilo havarisano.

– Garancija na veliki i mali servis ako ga želite!

 

– USLUGE:

– Za moje kupce vršim kompletnu registraciju automobila, od tehničkog pregleda do odlaska u SUP. Auto vas može čekati ispred vaše kuće, bez obzira u kom se gradu Srbije nalazite.
– Za kupce van Beograda, radim probne tablice ili prevoz vozila do željene destinacije šlep službom.
– Za kupce van Beograda, koji žele da pregledaju vozilo, a nisu u mogućnosti da to lično urade, moguća je da ja to uslužno uradim. A.Todorović glavni urednik najboljiauto.com i testoviautomobila.rs

 

– FINANSIRANJE:

– Banke su ponekad nužno zlo. Krediti u evrima sa fiksnom kamatnom stopom od 6.8%
– Period otplate 18-84 meseci (18,24,36,48,60,72,84). Što kraći periot otplate to manje novca date za kamate.
– Godine starosti kupca od 20 do 68 god.
– Minimimalni uslov je da ste tri meseca zaposledni kod aktuelnog poslodavca na neodređeno vreme. Takođe morate imati ispunjen uslov od 6 meseci (kod nekih banaka 12 meseci) ukupnog radnog staža u Srbiji. Možete odabrati bilo koju banku.

 

 

ZA PRENOS VLASNIŠTVA POLOVNOG AUTOMOBILA SA PRODAVCA NA KUPCA POTREBNO JE SLEDEĆE :

1. Uraditi kupoprodajni ugovor.
2. Podneti poresku prijavu i platiti porez u Poreskoj upravi na opštini prebivališta prodavca.
3. Promeniti saobraćajnu dozvolu (a ukoliko je drugo registarsko područje) i tablice u MUP-u.

1. KOD JAVNOG BELEŽNIKA

Da i uradili kupoprodajni ugovor ili ugovor o poklonu potrebno je da prisustvuje i kupac i prodavca sa važećim ličnim kartama i saobraćajnom dozvolom. Ukoliko ste kupili vozilo od lica koje ima ovlašćenje od prodavca da u njegovo ime može da izvrši prodaju vozila, onda prisustvo prodavca nije potrebno, nego ovlašćeno lice sa svojom ličnom kartom i original ovlašćenjem koje obavezno mora da ima delovodni pečat sa brojem pod kojim je taj ugovor zaveden isključivo kod javnog beležnika.  Ali ja vam preporučujem da ne kupujete vozilo od prodavca koji nije vlasnik tog automobila, a razloga ima mnogo. Postoji mogućnost da se ugovor overi i parcijalno u razlićtim gradovima i u različito vreme, recimo prodavac overi svoj potpis u Nišu, kupac overi svoj potpis u Kraguejvcu, ali kada onda dati, primiti novac? Izbegnite ipak ovaj način kupovine! 

 

 

2. PORESKA UPRAVA

Nakon što potpišete kupoprodajni ugovor, znajte da imate rok za plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava 15 dana. Ako je vozilo sa drugog registarskog područja od opštine na kojoj je prodavac, moraju se odjaviti tablice u mestu izdavanja registarskih tablica i tu platiti porez. Visinu poreza možete videti na poratalu E uprave,  Drugačije je kada je  PRODAVAC PRAVNO LICE I OBVEZNIK PDV-a).

 

– Online na e upravi dobijate tačan iznos poreza.
– Potrebno je 2 overena primerka kupoprodajnog ugovora dostaviti poreskoj upravi. Takođe Poreska uprava izdaje potvrdu o plaćenom porezu nakon uplate i to po protoku od 2 do 5 dana u zavisnosti od opštine.
– Ako se registarsko područje novog vlasnika razlikuje od registarskog prodručja prodavca, kupac nakon overe može sam da  odjavi vozilo, i  da izvrši promenu vlasništva u svojoj Policijskoj Upravi.

3. MUP

Nakon odjave vozila (ako je ona bila potrebna), neophodno je izvršiti promenu vlasnika motornog vozila u nadležnoj Policijskoj Upravi. Ako je do isteka registracije vozila ostalo više od mesec dana, da biste dobili saobraćajnu dozvolu na ime kupca, potrebno je:
– Poništena stara saobraćajna dozvola (poništena saobraćajna dozvola je probušena od strane službenika u Policijskoj upravi i naravno taj podatak eidentiran u IT sistemu MUP-a gde je vozilo odjavljeno)

kupoprodajni ugovor  sa potvrdom o plaćenom porezu u nadležnoj poreskoj upravi

– lična karta
– stara polisa
– uplata za administrativnu taksu za novu saobraćajnu dozvolu.

 

 • Kupovina na autoplacu je jednostavnija i svu potrebnu dokumentaciju ćete uglavnom dobijati od prodavca

 

 

 

Ako ne želite da vaše ime i prezime bude objavljeno na mojim sajtovima, napomenite to odmah u pitanju. U tom slučaju rok za slanje odgovora je duži, a cena odgovora je za 50% veća. Ukoliko me i angažujete za traženje automobila, nećete dobiti besplatne kontrole u servisu na 4 meseca, niti besplatnu pomoć oko prodaje automobila. Meni je potrebna vaša javna podrška, i znači mi da stoji vaše ime i prezime na mom sajtu.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Poštovani gospodine Todoroviću,

Pre dve nedelje sam kupio Peugeot 308 koji ste mi našli.  Kupovina automobila preko vas je za mene jedno novo i drugačije iskustvo. Čitao sam vas godinama, i kada sam konačno skupio dovoljno novca, definitivno sam rešio da mi vi preporučite i nađete odgovarajući automobil. Muka mi je raznoranih prevaranata, i ne želim da kupim sumnjiv auto. Imao sam prilike konačno da doživim i vidim kako taj proces funkcioniše i hteo sam da sa Vama i čitaocima podelim to iskustvo, jer verujem da se mnogi potencijalni kupci lome da li da vas angažuju ili ne, sumnjičavi su prema internetu, i vole da biraju boju, opremu, i imaju hronični nedostatak poverenja. Svima predlažem da odvoje par meseci, pa i godinu dana, da zaprate objave urednika Todorovića na njegovim facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najbolji Auto, i da se uvere na koji način piše, deli savete, komunicira sa čitaocima. To je čovek kome je cilj da se prevarantima stane na rep, i novinar koji je meni, ali i mojim prijateljima svojim tekstovima razjasnio mnogo toga. Usluga košta, ali meni je Todorović uštedeo mnogo vremena, natezanja sa prodavcima, majstorima. Posle pet dana nestrpljivog iščekivanja, dobio sam slike, sve specifikacije najboljeg automobila koji je našao za mene. Dobio sam auto u boji koja mi nije omiljena, ali evo vozim taj auto par nedelja, sve funkcioniše besprekorno, ja sam prosto prezadovoljan!
Zašto sam nekom drugom prepustio odabir auta, a ne samom sebi?
 
Kao i svaki prosečan Srbin, volim lep izgled auta, komfor… Još i ako on podiže društveni status, apsolutno onda znam šta bih birao. Ali pošto sam svoj prvi auto imao Renault, odlučio sam se da se još malo zadržim na ovo, brendu jer mi pruža udobnost a i imali su dobre benzince. Barem sam ja dobrog našao. Samo što taj auto sada ima 20 godina. Moj prvi odabir je bio Renault Megane 1.6 benzinac, godišta negde oko 2010, jer mlađi nisam mogao da nađem. Korona i ratovi su poremetili sve, tako da je odabir auta sada mnogo teži nego što je bio.
Nisam uspeo da nađem model koji mi odgovara jer to što sam tražio, brzo se prodalo. Kad sam krenuo da tražim alternativu, vidim da ta podela na benzinac/dizelaš nije uopšte više tako jednostavna. Ovi novi turbo-benzinci su jednako složeni i ništa jeftiniji za popravku od dizelaša. Vozio sam benzinca sa mišlju da su popravke jeftinije a sada pojma nemam šta je jeftinije.
E onda kad ne može kako ja hoću, sad ću iz inata da uzmem za te pare nekog matorog BMW-a ili Audija i obavezno limuzinu sa puno opreme i sebi oči povadim posle šta sam uradio. Naravno postoji velika verovatnoća da je taj auto dušu ispustio i da od tog auta više nikad ne bih napravio POUZDAN AUTO.
U stvari to me je nateralo da razmišljam. Šta ako sad uložim sav ovaj novac u tako neki auto i on se ispostavi kao kompletan promašaj? Pokvari se dok sam ja vlasnik, i sad ne mogu ni da ga prodam za te pare a još i treba da ga popravim. A ja podigao keš kredit. I sad ostajem sa kršem od auta koji jedva mogu da prodam a za pare koje mi ostanu od prodaje mogu samo skuter da kupim. A rata kredita ide još 6 godina.
 6 GODINA KREDITNOG ROPSTVA da bih ja uživao jedva mesec dana u svom superiornom statusu neke kao face u gradu. Neće ovo ići. Ja ne mogu da se odrekem pogodnosti auta. Da stižem od tačke A do tačke B kad god želim i da ne mislim da li ću stići. Ja moram da stignem tamo gde želim. To je potreba i život 21. veka. Kakav god da je auto. Ma i da je najružniji, ipak meni treba da on ide, da se vozi…
Moj izbor je definitivno Aleksandar Todorović

Čovek radi već dugo vremena. Ima bezbroj tekstova na internetu. Ja sam lično za njega čuo pre 7-8 godina. I još tad sam sebi rekao da bih ga mogao angažovati kad skupim para za neki ozbiljniji auto. Evo sad prilike. Ne znam šta više mogu da izgubim. Čovek kaže pouzdanost i bezbednost na prvom mestu! Apsolutno se slažem.

Ono što sve kupce zanima je taj prvi kontakt. Što sad ja njemu da platim a ne znam ni šta ću dobiti? Pa isto je i kad odeš kod doktora prvi put. Danas više ni ne znaš da li je to možda mesar sa one strane koji je samo kupio diplomu. Mislim neko poverenje mora da postoji. Ili imate poverenje ili ga nemate.

Znači ako je neko napisao stotine tekstova o automobilima a ja nijedan u životu, ja ne znam zašto bih ja bio bolji u odabiru auta od čoveka koji se bavi ovim u kontinuitetu? Znači ja sam odlučio da ipak verujem više gospodinu Todoroviću nego sebi. Zato sam uplatio 6000 dinara jer čovek ne zna jesam li ja ozbiljan ili nisam. Njemu pišu desetine ljudi dnevno. On čovek živi od toga. A 50 evra naspram uloženih 7000 evra nije ništa. U prvom mejlu sam gledao da budem što kraći i konkretniji. Vozio sam to i to, želeo bih to i to. Imam budžet toliko. Auto mi treba jer za to i to jer prelazim toliko i toliko godišnje.

Mislim da gospodin Aleksandar Todorović iz tih informacija izvuče jako dobro vaše potrebe i stil života. Mislim da je sjajan u proceni toga šta Vama treba. Samo treba rešiti to sa samim sobom. Ili hoću da mi neko drugi traži auto ili neću. Ne razumem odluku da mu platim 6.000 din ili čak 18.000 dinara a da nisam spreman da prihvatim činjenicu da je taj moj auto iz snova, ta prelepa školjka iz spolja zapravo jedna kršina iznutra koja će me zakopati za dugi niz godina… Znači trenutak kada mi se saopšti ta ružna istina, ja odustajem i odlazim nezadovoljan a samim tim i gospodin Todorović ostaje nezadovoljan jer Vam nije pomogao a niste ni Vi sami sebi pomogli. I potpuno mi je jasno zašto u svim njegovim tekstovima stoji ili imate poverenje i dajte mi odrešene ruke da Vam nađem auto ili nemate poverenje i bolje ne ulazite u ceo ovaj proces jer se neće završiti nikako dobro.

Ja sam popodne uplatio iznos koji se vezuje za moje pitanje i dobio odgovor veoma brzo. Gospodin Todorović je prihvatio da mi pomogne u pronalaženju auta i rekao svoje uslove.

PRVI PAKET: Imam opciju da dobijem savete i da sam tražim auto.

DRUGI PAKET: Imam opciju da njemu prepustim da mi nađe auto. A to znači da ću dobiti u izboru bar tri automobila koja su na tržištu dostupna i ispunjavaju kriterijum pouzdanosti i bezbednosti koji gospodin Todorović drži kao osnovni.

TREĆI PAKET: Imam opciju da doplatim taj drugi paket i da tražim isključivo model koji ja želim. Ova treća opcija za koju se odluči oko 70% ljudi mi je apsurd. To Vam je kao da ja platim čoveku da mi dojavi rezultate utakmice. Na primer platiću čoveku dojavu za utakmicu Francuska – Argentina. Ali kad mi on bude rekao da će Argentina pobediti i da uplatim komotno pare na pobedu Argentine, ja kažem ne. Neću tako. To se meni ne sviđa. Ja volim kad Francuzi pobede. Ja hoću da Vam platim da Vi meni kažete da će Francuska pobediti (iako se to na primer verovatno neće desiti). Znači Vi hoćete da platite stručnjaka da Vam nađe dobar auto koji ste Vi odabrali da ne bude nikad dobar. Eto… Nemam šta da kažem dalje…

Ja sam u sebi prelomio i u roku od tri sata od prve uplate od 6.000 dinara, ja sam gospodinu Todoroviću uplatio ceo iznos koliko košta DRUGI PAKET usluge. Odmah sam odlučio da idem sada do kraja sa ovim. Siguran sam da će mi pronaći auto koji je dobar. Ako je baš toliko ružan, voziću ga kratko pa ću ga prodati. Barem je dovoljno ispravan da se može prodati. Bio sam siguran da ću dobiti poprilično ispravan auto, a za ostatak jednostavno moram verovati čoveku koga sam sam birao. Ja sam njega birao. Znači niko meni nije iznudio pare. Ako sam ja birao onda ću ovo sprovesti do kraja. Znači želim uži izbor najboljih polovnih automobila u Srbiji koji zadovoljavaju neke osnovne kriterijume pouzdanosti u budžetu koji imam. Moja jedina želja je bila komfor. Eto. Ako već ne mogu da biram koji je to model auta, želim da ima komfor, udobnost na kakvu sam navikao.

Peugeot 308
 

Kao što gospodin Todorović kaže, kod Golfa se plaća ime. Golf 6 je bio nekako moj prvi izbor. I bilo ga je u ponudi ali mi ne pruža svaki Golf tu udobnost i komfor koji sam tražio. Nemaju svi naslon za ruku koji sam ja tražio.  Plus na to sve je skuplji samo zato što je popularniji. A i udobnost francuza je već dugo poznata. Definitivno je preporuka da idemo na francuza. Pežo 308 nisam nikada imao prilike da vozim. Čak nikada nisam vozio ni jedan Pežo osim nekog službenog pikapa na kratko vreme. Ali nikada nisam vozio neki porodični auto marke Pežo. I logično je da ga možda i ne bih birao čak ni među prva tri auta. Opet bih odlutao na stariji raskošniji auto nego na njega. I pogrešio bih.

Upravo sam prešao oko 400 kilometara sa ovim Pežoom 308. Svidela mi se ta utegnuta unutrašnjost. To je sve čvrsto. Ona plastika ne škripi nigde. Sve je uklopljeno kako treba. Jako lep materijal unutrašnosti. Udobna sedišta. Jako pregledan auto. Imam čak i panorama staklo. Odlična je vidljivost iz auta. To mi se jako sviđa. Gospodin Todorović me je pitao za kvačilo, da li je meko. Sedeo sam na parkingu a auto još uvek nije bio skroz ugrejan. Mislio sam da je tvrđe od mog Renoa, međutim pogrešio sam. Izuzetno meko kvačilo. Samo je trebalo malo da se krene u vožnju sa autom i sve je nekako postalo meko i udobno. Nivo izolacije je sjajan. Ja sam često na otvorenom putu imao prilike da čujem udarce guma preko rupa i neravnina. Sad kod 308-ice ne čujem ni da li sam pokupio neku rupu. Zaista dobra izolacija. Među najboljima koje sam imao prilike da vidim, to jest čujem. Jedan opšti utisak je da me je osvojio. Brzo sam se jako navikao na njega. Oprema u autu je sjajna. Dobio sam model sa možda 90% opreme koju taj model pruža. Dobio sam i parking senzore koji mi nisu bili prioritet. A naravno da sam ih želeo. Bio sam spreman da se odreknem tempomata ali sam i to dobio. Jako mi se sviđa retrovizor koji ima antirefleksiju. Jednostavno auto me je kupio komforom i udobnošću.

Definitivno dobar izbor. Izbor kakav ja sam ne bih napravio, a ipak sam se odlučio na njega. A i logično da ne bih, kad ga nikada pre toga nisam vozio. Zato nekad treba slušati savete iskusnijih.

Za kraj

Ovaj način poslovanja gde ja moram da verujem čoveku koga nisam nikada upoznao uživo, i da on posle veruje meni da ću se ja pojaviti kada on kapariše auto koji sam ja pristao da kupim, ne može opstati bez poverenja. I ja se nekad čudim kako je gospodin Todorović uspeo sve ove godine da posluje sa našim mentalitetom ljudi.

Kada sam prvi put uplatio ceo iznos pomislio sam: „Da li to znači da ću sad dobiti šleper sa prikolicom?“ Pošto tražimo najbolji auto, a ono se pojavio izuzetno pouzdan kombi hladnjača i jako pouzdan šleper sa prikolicom. Malo se šalim ali tako čovek danas razmišlja. Naravno da se ne traže vozila koja nisu u segmentu koji tražite. Mislim da je gospodin Todorović jako dobro razumeo moje zahteve. Tražio sam hečbek ili limuzinu. Nisam hteo karavan, niti šleper sa prikolicom i on mi to nikada nije ni nudio. Jednostavno je kroz moje poruke shvatio moj posao, moje potrebe, moje kretanje autom, porodični status koji je jako važan.  Važno je da li imate porodicu ili je planirate. Ta porodica mora biti bezbedna a auto pouzdan što je više moguće.

 

Znači ja sam bio najviše za varijantu hečbeka i to sam odmah i dobio. Sve varijante su bile u tom segmentu. Svaki dinar je bio isplaniran. Znači do te mere smo dobro isplanirali kupovinu da sam potrošio tačno koliko sam planirao, računajući put do Beograda, mali i veliki servis i cenu vozila.

U roku od tri dana sam imao auto za kupovinu. Dalje ne moram da Vam pričam. Sve sam već rekao. Samo mogu da se zahvalim gospodinu Todoroviću na odabiru auta. Mislim da sam ovim odabirom sačuvao novac. Svakako da će polovan auto uvek tražiti neko ulaganje ali sam rizik smanjio na minimum.

Na kraju je zaključak da me je cena ove usluge koštala oko 7% od vrednosti auta, što u poslovnom svetu uopšte nije velik procenat. Da Vi dobijete uslugu konsultacije i na kraju realizacije za manje od 10% cene je po mom mišljenju sasvim korektno, čak i povoljno. Pogledajte samo usluge agencija koje kupuju i prodaju stanove ili sajtovi na internetu preko kojih se vrši prodaja usluga. Sve te ptovizije idu u tim granicama a negde čak i mnogo skluplje. Znam ljude koji su kupovali automobile u vrednosti od 6.000 evra i već prvog meseca imali havarije od 2.000 evra. To je čak 30% štete. Bačene pare, stres… Možda sam ja lud što sam dao pare da bi mi drugi odredio šta ću voziti, ali ja sam svoju misliju ispunio. Ja se pred same praznike vozim bez puno brige od tačke A do tačke B. Dostupan sam svima i mogu da stignem gde god želim a to je ono što sam tražio i to sam i dobio. Znači moja preporuka je stavite sve na papir i recite sebi koji su zaista Vaši kriterijumi i šta Vi zaista želite od tog auta. Da li želite auto u garaži i da ga provozate samo po selu i da koke padaju na kolena ili želite auto da ide i ide i ide dokle god Vam ne dosadi a on ide ide i ide…? Veliki imali servis je odradio Todorovićev mehaničar Vukašin, i sada sam bezbrižan. Nije mi bilo isplativo da jurim nekog majstora, ionako u majstore koje znam nemam dovoljno poverenja, a ovlašćeni servis Peugeota nije za moj džep. 

Hvala gospodine Todoroviću na uspešnoj saradnji i daj Bože još budućih saradnji. Srećni praznici i želim Vam pre svega bezbedno putovanje a na kraju i fantastičnu udobnost.

Srdačan pozdrav

Bojan Tokić

 

 

Najbolje polovne automobile tražim za vas

Uštedite novac, izbegnite loše automobile, iskorististite besplatne preporuke modela ako me angažujete! Kupovina automobila je druga najveća investicija nakon kupovine nekretnine. Šansa da kupite polovan auto sa skrivenim manama, koje će vas kasnije, a vrlo brzo koštatiti više od samog automobila je izvesna. Zašto da rizikujete? Zašto da sami donosite odluku? Da li je mudro da kupujete auto na “oko”? Svesni ste da vaš prijatelj koji vam pomaže oko izbora, kupovine automobila ima znanja koliko i vi? Da li je to dovoljno da uložiti sav svoj novac u neproveren polovni auto? Da li ste svesni da originalna kilometraža nikako ne garantuje da je motor dobar? Preko 20 godina postoji rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića, i jednako toliko dugo proveravam automobile na placevima širom Beograda. Obezbeđen vam je servis kod mojih majstora i besplatni pregledi na 4 meseca u prvih godinu dana. Besplatnu pomoć imate oko prodaje automobila koji vam nađem. Trudnice, porodice sa malom decom imaju posebnu prednost! 

Piše: Urednik Aleksandar Todorović