TESTIRALI SMO: Opel Meriva 1.4 Turbo

Meriva nije samo kvalitetan, praktičan porodični automobil, već nudi i sportski osećaj za volanom, izvrsne performanse i neverovatno dobru dinamiku vožnje. Zahvaljujući PSC Komnenoviću koji mi je ustupio ovaj auto na test saznaćete sve mane i prednosti.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović urednik Najboljiauto i Testoviautomobila.rs

Minivenovi, a posebno monovolumeni klase kojoj pripada i Meriva, na Balkanu nisu naročito popularni. Meriva sa ovim motorom pruža vrlo dobre performanse. Štaviše, Meriva 1.4 Turbo je toliko brza da iz leve trake na autoputu efikasno pomera mnogo skuplje automobile. Njen “nos” možda ne deluje sportski, ali izgleda pomalo preteće: veliki farovi, masivni odbojnici i zaobljena silueta mogu delovati agresivno kada se brzo približavate sporijim vozilima. Meriva nudi toliko mnogo zadovoljstva zaljubljenicima u brze prolaske kroz krivine, da sam se stalno pitao da li vozim miniven ili sportski kupe. Direktan i dovoljno precizan servo upravljač odlično se  nosi sa snagom motora od 120 KS, ugađajući sportski nastrojenim vozačima. Nije to “puno” snage, ali obrtni moment je dostupan u velikom intervalu obrtaja, pa su zbog toga međuubrzanja znatno bolja nego kod atmosferskih motora sa oko 120 KS.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Za rubriku Pitajte NOVI RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

Kupcima automobila nije jasno ni danas zašto su zadnja vrata konstruisana tako da se “kontra” otvaraju. Ali svako brzo sam shvati da je ovo rešenje daleko praktičnije od uobičajenog, a moje “druženje” sa ovim automobilom postajalo je sve zanimljivije i ugodnije. Kada sam završio sa fotografisanjem i provlačenjem kroz beogradske gužve, konačno sam se domogao autoputa, misleći da će mi Meriva ponuditi isto što i mnogo lepši minivenovi u ovoj klasi, ali sam se prevario – ovaj automobil mi je ponudio daleko više.

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Meriva je moćna i samouverena na autoputu – mirno se ponaša na putu i kao da je prikovana za asfalt. Pored vrhunske stabilnosti, ona nudi i visok nivo udobnosti – nema poskakivanja, nema izražene buke. Meriva je sasvim neosetljiva na bočni vetar i na oštećenja na kolovozu, čak je ni veliki kolotrazi ne izbacuju iz ravnoteže. Nikada nisam nijedan automobil potcenio kao ovu Merivu, koja nema ništa zajedničko sa starim, relativno tvrdim modelom, bučnim na brzinama većim od 150 km/h. Takođe, on se vozio sa neuporedivo manje vozačkog zadovoljstva.

Fantastičan miniven

Bilo da ste staložen ili brz, agresivan vozač, pronaći ćete sebe za upravljačem Merive 1.4 Turbo. Pitam se da li je Opel morao da dođe pred bankrotstvo da bi napravio ubedljivo najbolji miniven u klasi.

Bilo kako bilo, inženjerima iz Rüsselsheima je pošlo za rukom da konstruišu sportsko ogibljenje koje nudi zavidan nivo komfora. Kako je Opel pozajmio rešenje parkirne kočnice od Mercedesa i tasterom zamenio ručicu, u vožnji bi mi se na trenutak učinilo da sedim za volanom Mercedesove B klase, i to ne samo na uzbrdici, već i na autoputu i prilikom vožnje džombastim ulicama našeg glavnog grada. Meriva neverovatno mirno i tiho podnosi skoro svaku grešku i nemarnost naših putara, tako da brzo zaboravite na činjenicu da živite u državi sa najgorom putnom infrastrukturom u Evropi. Mnogo je bilo lepša voziti Merivu pored Dunava, od Beograda do Donjeg Milanovca. Tek onda shvatite koliko je ovo upravljiv,  i stabilan auto za vožnju.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

Stekao sam utisak da su Opelovi inženjeri i sa ovim modelom odustali od penzionera i išli na sve ili ništa, jer Meriva (osim po imenu) nimalo ne podseća na starije Opelove modele, osim po prepoznatljivom znaku u središtu volana. Moderni, zanimljivo rešeni enterijer ni po čemu ne odaje da je nemačkog porekla, a luksuznom utisku doprinose vešto i sa stilom uklopljeni materijali vrhunskog kvaliteta, kao kod skupljih premijum brendova.

Ergonomija na vozačkom mestu je gotovo savršena, a zvučna izolacija je takva da do putnika dopire manje buke nego što je prosek ove klase. Istina, ako poželite da vodite ljubav u ovom automobilu, brzo ćete odustati, jer je naslon za ruke preglomizan i veoma smeta. Drugim rečima, ako vaš suprug insistira na kupovini ovog modela, možete biti sigurni da ste mu bar u ovom trenutku jedina žena u životu. Šalu na stranu, ovo je pravi porodični automobil, a ne auto, sa kojim ćete šarmirate devojke.

Maksimalnu brzinu od 188 km/h, Meriva dohvati bez ikakvih problema – čak i tada se ponaša veoma mirno, sigurno i predvidivo. Uz malo strpljenja, i kazaljka brzinomera će dostići brojku od 200 km/h, što znači da Meriva 1.4 Turbo od 120 KS realno ide više od 190 km/h. Elastičnost motora je još i bolja, jer Meriva u petom stepenu prenosa uverljivo i nezadrživo ubrzava čak i pri brzinama od 150 km/h ili 160 km/h zahvaljujući varijabilnoj turbini, koja pomaže agregatu da daje maksimalnu silu od 175 Nm u jako velikom intervalu, od 1.750 do 4.800 o./min. radilice.

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

Ukoliko jurite autoputem brzinama “onostran zakona”, potrošnja će biti blizu osam litara, što je opet više nego dobro. Uz umerenu vožnju nećete trošiti više od 6,5 litara goriva na 100 km, dok u gradskim uslovima vožnje računajte na više od 8,0 litara bezolovnog benzina.

Cena Merive je takođe povoljna: za oko 13.300€ možete kupiti odličan miniven sa modernim turbo motorom od 120 KS. Problem je što morate da požurite jer na lageru nije ostalo još puno modela. Meriva na moju veliku žalost prestaje da se proizvodi.

Nije bez mane

Veoma je loša preglednost pri vožnji (sve te zaobljene forme vas lako prevare), pa se morate osloniti na parking senzore, koji u velikoj meri pomažu da ne ostanete bez branika prilikom parkiranja. Prečnik okretanja od 11,0 metara je tek prosek klase, što znači da ćete se često znojiti prilikom manevrisanja u centru Beograda, a ni širina od čak 181 cm nije po merilima parking prostora u velikim gradovima. Prosečna nosivost od 560 kg otkriva da Opelu sa ovim automobilom nije bio cilj da napravi teretno vozilo, već model u kome će glava porodice moći da uživa, a da pritom ne potroši celo bogatstvo na automobil. Možda je najslabija tačka ovog automobila njegov izgleda, ali kada se priča svede na dizajn, to znači da automobilu ne možete bogzna šta zameriti.

Šta dama kaže:

Prostran i praktičan automobila, koji se nameće kao izbor za porodice. Čak i ako znate da je ispod haube Turbo motor, kao i da je Opel u poslednjih par godina izbacio nekoliko izuzetno dobrih automobila, nećete očekivati da vas jedna “obična” Meriva toliko oduševi. Naravno, dobićete i ono što se podrazumeva – praktičan gepek, puno prostora i praktična rešenja u enterijeru, uz vrhunski kvalitet. Nije ga lako parkirati, ali nije ni nemoguće. Zadnja klupa je dobro rešena – pomera se napred-nazad i ovo će vam često olakšati život. Cena ovog model je oko 13.000€, pa je ovaj miniven  best buy, ali jeste i najbolji monovolumen u svojoj klasi. U istoriju ga je poslao nedovoljno atraktivan dizajn, koji se izgleda nije dopao kupcima.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Ako želite kvalitetniji automobil od FIAT-a 500L ova Meriva je odlično rešenje. Ovo nije direktorski auto, a i žene će se verovatno mrštiti na njega. Ne možete ga kupiti ljubavnici, niti sa njime možete lečiti komplekse. Komšije vam neće zavideti na njemu, jer neće imati pojma šta propuštaju. Kupac Astre neće odabrati “ružniju damu”, ljubitelji japanskih i francuskih minivenova još manje. Merivu će svakako kupiti oni malobrojni koji su već imali prethodni model, a novim će biti oduševljeni onako kako nikad nisu mislili da je to moguće. Konačno, svi oni koji nemaju predrasuda, a imaju novca za nešto “sasvim drugačije” i odluče da probaju Merivu, sigurno će poželeti i da je zadrže.

Da li da kupim C – Max ili Senic?

 

Odličan motor i aerodinamika vozila, uz ne baš malu težinu, potpuno će odgovarati svakome ko ovakav miniven ume i hoće brzo da vozi, ili hoće do maksimuma da ga natovari. Ako zaboravite na emocije i poslušate razum, može vam se desiti da postanete presrećni vlasnik jedne Merive, i to baš sa 1.4 Turbo motorom. Vratio sam ovaj automobil pre par dana, i iako sam u međuvremenu vozio skuplje i bolje automobile, još uvek mislim na Merivu, što mi se do sada nije desilo ni sa jednim minivenom u životu. Zakažite test vožnju, i proverite da li je možda ovo idealan automobil za vašu porodicu. Imajte na umu da dizajn ipak nije najvažniji, kada kupujete auto za porodicu. Šteta je što je prestao da se proizvodi, ali na lageru još uvek ima Meriva.

Cena: od 12.548€

DIMENZIJE
Dužina: 4.290 mm
Širina: 1.810 mm
Visina: 1.615 mm
Međuosovinski razmak: 2.640 mm
Prtljažnik: 400/1.500 l
Težina: od 1.360kg

MOTOR
Zapremina: 1.390 ccm
Snaga: 120 KS pri 4.800 o./min.
Obrtni momenat: 175 Nm u intervalu od 1.750 do 4.800 o./min.

PERFORMANSE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,5 s
Maksimalna brzina: 188 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 6,1 litara

Potrošnja na testu: 7,8 litara

EuroNCAP kreš test: 5 zvezdica

OCENE (od 1 do 5)

Prosečna ocena: 4,2

Dizajn: 3,5

Bezbednost: 4,5

Motor i menjač: 4,5

Performanse: 4,0

Potrošnja: 4,0

Cena i garancija: 5,0

Udobnost: 4,5

Ponašanje na putu: 5,0

Kvalitet i pouzdanost: 4,0

Ponuda prostora: 4,5

Opšti utisak: 4,5

Paleta motora: 4,5

Mogućnost dalje prodaje: 4,0

Ocena za ljubav: 1,0

 

Pogledajte odgovore na vaša pitanja u rubrici Pitajte Aleksandra Todorovića

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Poštovani gospodine Todoroviću,

Pre dve nedelje sam kupio Peugeot 308 koji ste mi našli.  Kupovina automobila preko vas je za mene jedno novo i drugačije iskustvo. Čitao sam vas godinama, i kada sam konačno skupio dovoljno novca, definitivno sam rešio da mi vi preporučite i nađete odgovarajući automobil. Muka mi je raznoranih prevaranata, i ne želim da kupim sumnjiv auto. Imao sam prilike konačno da doživim i vidim kako taj proces funkcioniše i hteo sam da sa Vama i čitaocima podelim to iskustvo, jer verujem da se mnogi potencijalni kupci lome da li da vas angažuju ili ne, sumnjičavi su prema internetu, i vole da biraju boju, opremu, i imaju hronični nedostatak poverenja. Svima predlažem da odvoje par meseci, pa i godinu dana, da zaprate objave urednika Todorovića na njegovim facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najbolji Auto, i da se uvere na koji način piše, deli savete, komunicira sa čitaocima. To je čovek kome je cilj da se prevarantima stane na rep, i novinar koji je meni, ali i mojim prijateljima svojim tekstovima razjasnio mnogo toga. Usluga košta, ali meni je Todorović uštedeo mnogo vremena, natezanja sa prodavcima, majstorima. Posle pet dana nestrpljivog iščekivanja, dobio sam slike, sve specifikacije najboljeg automobila koji je našao za mene. Dobio sam auto u boji koja mi nije omiljena, ali evo vozim taj auto par nedelja, sve funkcioniše besprekorno, ja sam prosto prezadovoljan! 
Zašto sam nekom drugom prepustio odabir auta, a ne samom sebi?
 
Kao i svaki prosečan Srbin, volim lep izgled auta, komfor… Još i ako on podiže društveni status, apsolutno onda znam šta bih birao. Ali pošto sam svoj prvi auto imao Renault, odlučio sam se da se još malo zadržim na ovo, brendu jer mi pruža udobnost a i imali su dobre benzince. Barem sam ja dobrog našao. Samo što taj auto sada ima 20 godina. Moj prvi odabir je bio Renault Megane 1.6 benzinac, godišta negde oko 2010, jer mlađi nisam mogao da nađem. Korona i ratovi su poremetili sve, tako da je odabir auta sada mnogo teži nego što je bio.
Nisam uspeo da nađem model koji mi odgovara jer to što sam tražio, brzo se prodalo. Kad sam krenuo da tražim alternativu, vidim da ta podela na benzinac/dizelaš nije uopšte više tako jednostavna. Ovi novi turbo-benzinci su jednako složeni i ništa jeftiniji za popravku od dizelaša. Vozio sam benzinca sa mišlju da su popravke jeftinije a sada pojma nemam šta je jeftinije.
E onda kad ne može kako ja hoću, sad ću iz inata da uzmem za te pare nekog matorog BMW-a ili Audija i obavezno limuzinu sa puno opreme i sebi oči povadim posle šta sam uradio. Naravno postoji velika verovatnoća da je taj auto dušu ispustio i da od tog auta više nikad ne bih napravio POUZDAN AUTO.
U stvari to me je nateralo da razmišljam. Šta ako sad uložim sav ovaj novac u tako neki auto i on se ispostavi kao kompletan promašaj? Pokvari se dok sam ja vlasnik, i sad ne mogu ni da ga prodam za te pare a još i treba da ga popravim. A ja podigao keš kredit. I sad ostajem sa kršem od auta koji jedva mogu da prodam a za pare koje mi ostanu od prodaje mogu samo skuter da kupim. A rata kredita ide još 6 godina. 
 6 GODINA KREDITNOG ROPSTVA da bih ja uživao jedva mesec dana u svom superiornom statusu neke kao face u gradu. Neće ovo ići. Ja ne mogu da se odrekem pogodnosti auta. Da stižem od tačke A do tačke B kad god želim i da ne mislim da li ću stići. Ja moram da stignem tamo gde želim. To je potreba i život 21. veka. Kakav god da je auto. Ma i da je najružniji, ipak meni treba da on ide, da se vozi…
Moj izbor je definitivno Aleksandar Todorović

Čovek radi već dugo vremena. Ima bezbroj tekstova na internetu. Ja sam lično za njega čuo pre 7-8 godina. I još tad sam sebi rekao da bih ga mogao angažovati kad skupim para za neki ozbiljniji auto. Evo sad prilike. Ne znam šta više mogu da izgubim. Čovek kaže pouzdanost i bezbednost na prvom mestu! Apsolutno se slažem.

Ono što sve kupce zanima je taj prvi kontakt. Što sad ja njemu da platim a ne znam ni šta ću dobiti? Pa isto je i kad odeš kod doktora prvi put. Danas više ni ne znaš da li je to možda mesar sa one strane koji je samo kupio diplomu. Mislim neko poverenje mora da postoji. Ili imate poverenje ili ga nemate.

Znači ako je neko napisao stotine tekstova o automobilima a ja nijedan u životu, ja ne znam zašto bih ja bio bolji u odabiru auta od čoveka koji se bavi ovim u kontinuitetu? Znači ja sam odlučio da ipak verujem više gospodinu Todoroviću nego sebi. Zato sam uplatio 6000 dinara jer čovek ne zna jesam li ja ozbiljan ili nisam. Njemu pišu desetine ljudi dnevno. On čovek živi od toga. A 50 evra naspram uloženih 7000 evra nije ništa. U prvom mejlu sam gledao da budem što kraći i konkretniji. Vozio sam to i to, želeo bih to i to. Imam budžet toliko. Auto mi treba jer za to i to jer prelazim toliko i toliko godišnje.

Mislim da gospodin Aleksandar Todorović iz tih informacija izvuče jako dobro vaše potrebe i stil života. Mislim da je sjajan u proceni toga šta Vama treba. Samo treba rešiti to sa samim sobom. Ili hoću da mi neko drugi traži auto ili neću. Ne razumem odluku da mu platim 6.000 din ili čak 18.000 dinara a da nisam spreman da prihvatim činjenicu da je taj moj auto iz snova, ta prelepa školjka iz spolja zapravo jedna kršina iznutra koja će me zakopati za dugi niz godina… Znači trenutak kada mi se saopšti ta ružna istina, ja odustajem i odlazim nezadovoljan a samim tim i gospodin Todorović ostaje nezadovoljan jer Vam nije pomogao a niste ni Vi sami sebi pomogli. I potpuno mi je jasno zašto u svim njegovim tekstovima stoji ili imate poverenje i dajte mi odrešene ruke da Vam nađem auto ili nemate poverenje i bolje ne ulazite u ceo ovaj proces jer se neće završiti nikako dobro.

Ja sam popodne uplatio iznos koji se vezuje za moje pitanje i dobio odgovor veoma brzo. Gospodin Todorović je prihvatio da mi pomogne u pronalaženju auta i rekao svoje uslove.

PRVI PAKET: Imam opciju da dobijem savete i da sam tražim auto.

DRUGI PAKET: Imam opciju da njemu prepustim da mi nađe auto. A to znači da ću dobiti u izboru bar tri automobila koja su na tržištu dostupna i ispunjavaju kriterijum pouzdanosti i bezbednosti koji gospodin Todorović drži kao osnovni.

TREĆI PAKET: Imam opciju da doplatim taj drugi paket i da tražim isključivo model koji ja želim. Ova treća opcija za koju se odluči oko 70% ljudi mi je apsurd. To Vam je kao da ja platim čoveku da mi dojavi rezultate utakmice. Na primer platiću čoveku dojavu za utakmicu Francuska – Argentina. Ali kad mi on bude rekao da će Argentina pobediti i da uplatim komotno pare na pobedu Argentine, ja kažem ne. Neću tako. To se meni ne sviđa. Ja volim kad Francuzi pobede. Ja hoću da Vam platim da Vi meni kažete da će Francuska pobediti (iako se to na primer verovatno neće desiti). Znači Vi hoćete da platite stručnjaka da Vam nađe dobar auto koji ste Vi odabrali da ne bude nikad dobar. Eto… Nemam šta da kažem dalje…

Ja sam u sebi prelomio i u roku od tri sata od prve uplate od 6.000 dinara, ja sam gospodinu Todoroviću uplatio ceo iznos koliko košta DRUGI PAKET usluge. Odmah sam odlučio da idem sada do kraja sa ovim. Siguran sam da će mi pronaći auto koji je dobar. Ako je baš toliko ružan, voziću ga kratko pa ću ga prodati. Barem je dovoljno ispravan da se može prodati. Bio sam siguran da ću dobiti poprilično ispravan auto, a za ostatak jednostavno moram verovati čoveku koga sam sam birao. Ja sam njega birao. Znači niko meni nije iznudio pare. Ako sam ja birao onda ću ovo sprovesti do kraja. Znači želim uži izbor najboljih polovnih automobila u Srbiji koji zadovoljavaju neke osnovne kriterijume pouzdanosti u budžetu koji imam. Moja jedina želja je bila komfor. Eto. Ako već ne mogu da biram koji je to model auta, želim da ima komfor, udobnost na kakvu sam navikao.

Peugeot 308
 

Kao što gospodin Todorović kaže, kod Golfa se plaća ime. Golf 6 je bio nekako moj prvi izbor. I bilo ga je u ponudi ali mi ne pruža svaki Golf tu udobnost i komfor koji sam tražio. Nemaju svi naslon za ruku koji sam ja tražio.  Plus na to sve je skuplji samo zato što je popularniji. A i udobnost francuza je već dugo poznata. Definitivno je preporuka da idemo na francuza. Pežo 308 nisam nikada imao prilike da vozim. Čak nikada nisam vozio ni jedan Pežo osim nekog službenog pikapa na kratko vreme. Ali nikada nisam vozio neki porodični auto marke Pežo. I logično je da ga možda i ne bih birao čak ni među prva tri auta. Opet bih odlutao na stariji raskošniji auto nego na njega. I pogrešio bih.

Upravo sam prešao oko 400 kilometara sa ovim Pežoom 308. Svidela mi se ta utegnuta unutrašnjost. To je sve čvrsto. Ona plastika ne škripi nigde. Sve je uklopljeno kako treba. Jako lep materijal unutrašnosti. Udobna sedišta. Jako pregledan auto. Imam čak i panorama staklo. Odlična je vidljivost iz auta. To mi se jako sviđa. Gospodin Todorović me je pitao za kvačilo, da li je meko. Sedeo sam na parkingu a auto još uvek nije bio skroz ugrejan. Mislio sam da je tvrđe od mog Renoa, međutim pogrešio sam. Izuzetno meko kvačilo. Samo je trebalo malo da se krene u vožnju sa autom i sve je nekako postalo meko i udobno. Nivo izolacije je sjajan. Ja sam često na otvorenom putu imao prilike da čujem udarce guma preko rupa i neravnina. Sad kod 308-ice ne čujem ni da li sam pokupio neku rupu. Zaista dobra izolacija. Među najboljima koje sam imao prilike da vidim, to jest čujem. Jedan opšti utisak je da me je osvojio. Brzo sam se jako navikao na njega. Oprema u autu je sjajna. Dobio sam model sa možda 90% opreme koju taj model pruža. Dobio sam i parking senzore koji mi nisu bili prioritet. A naravno da sam ih želeo. Bio sam spreman da se odreknem tempomata ali sam i to dobio. Jako mi se sviđa retrovizor koji ima antirefleksiju. Jednostavno auto me je kupio komforom i udobnošću.

Definitivno dobar izbor. Izbor kakav ja sam ne bih napravio, a ipak sam se odlučio na njega. A i logično da ne bih, kad ga nikada pre toga nisam vozio. Zato nekad treba slušati savete iskusnijih.

Za kraj

Ovaj način poslovanja gde ja moram da verujem čoveku koga nisam nikada upoznao uživo, i da on posle veruje meni da ću se ja pojaviti kada on kapariše auto koji sam ja pristao da kupim, ne može opstati bez poverenja. I ja se nekad čudim kako je gospodin Todorović uspeo sve ove godine da posluje sa našim mentalitetom ljudi.

Kada sam prvi put uplatio ceo iznos pomislio sam: „Da li to znači da ću sad dobiti šleper sa prikolicom?“ Pošto tražimo najbolji auto, a ono se pojavio izuzetno pouzdan kombi hladnjača i jako pouzdan šleper sa prikolicom. Malo se šalim ali tako čovek danas razmišlja. Naravno da se ne traže vozila koja nisu u segmentu koji tražite. Mislim da je gospodin Todorović jako dobro razumeo moje zahteve. Tražio sam hečbek ili limuzinu. Nisam hteo karavan, niti šleper sa prikolicom i on mi to nikada nije ni nudio. Jednostavno je kroz moje poruke shvatio moj posao, moje potrebe, moje kretanje autom, porodični status koji je jako važan.  Važno je da li imate porodicu ili je planirate. Ta porodica mora biti bezbedna a auto pouzdan što je više moguće.

 

Znači ja sam bio najviše za varijantu hečbeka i to sam odmah i dobio. Sve varijante su bile u tom segmentu. Svaki dinar je bio isplaniran. Znači do te mere smo dobro isplanirali kupovinu da sam potrošio tačno koliko sam planirao, računajući put do Beograda, mali i veliki servis i cenu vozila.

U roku od tri dana sam imao auto za kupovinu. Dalje ne moram da Vam pričam. Sve sam već rekao. Samo mogu da se zahvalim gospodinu Todoroviću na odabiru auta. Mislim da sam ovim odabirom sačuvao novac. Svakako da će polovan auto uvek tražiti neko ulaganje ali sam rizik smanjio na minimum.

Na kraju je zaključak da me je cena ove usluge koštala oko 7% od vrednosti auta, što u poslovnom svetu uopšte nije velik procenat. Da Vi dobijete uslugu konsultacije i na kraju realizacije za manje od 10% cene je po mom mišljenju sasvim korektno, čak i povoljno. Pogledajte samo usluge agencija koje kupuju i prodaju stanove ili sajtovi na internetu preko kojih se vrši prodaja usluga. Sve te ptovizije idu u tim granicama a negde čak i mnogo skluplje. Znam ljude koji su kupovali automobile u vrednosti od 6.000 evra i već prvog meseca imali havarije od 2.000 evra. To je čak 30% štete. Bačene pare, stres… Možda sam ja lud što sam dao pare da bi mi drugi odredio šta ću voziti, ali ja sam svoju misliju ispunio. Ja se pred same praznike vozim bez puno brige od tačke A do tačke B. Dostupan sam svima i mogu da stignem gde god želim a to je ono što sam tražio i to sam i dobio. Znači moja preporuka je stavite sve na papir i recite sebi koji su zaista Vaši kriterijumi i šta Vi zaista želite od tog auta. Da li želite auto u garaži i da ga provozate samo po selu i da koke padaju na kolena ili želite auto da ide i ide i ide dokle god Vam ne dosadi a on ide ide i ide…? Veliki imali servis je odradio Todorovićev mehaničar Vukašin, i sada sam bezbrižan. Nije mi bilo isplativo da jurim nekog majstora, ionako u majstore koje znam nemam dovoljno poverenja, a ovlašćeni servis Peugeota nije za moj džep. 

Hvala gospodine Todoroviću na uspešnoj saradnji i daj Bože još budućih saradnji. Srećni praznici i želim Vam pre svega bezbedno putovanje a na kraju i fantastičnu udobnost.

Srdačan pozdrav

Bojan Tokić

 

 

Najbolje polovne automobile tražim za vas

Uštedite novac, izbegnite loše automobile, iskorististite besplatne preporuke modela ako me angažujete! Kupovina automobila je druga najveća investicija nakon kupovine nekretnine. Šansa da kupite polovan auto sa skrivenim manama, koje će vas kasnije, a vrlo brzo koštatiti više od samog automobila je izvesna. Zašto da rizikujete? Zašto da sami donosite odluku? Da li je mudro da kupujete auto na “oko”? Svesni ste da vaš prijatelj koji vam pomaže oko izbora, kupovine automobila ima znanja koliko i vi? Da li je to dovoljno da uložiti sav svoj novac u neproveren polovni auto? Da li ste svesni da originalna kilometraža nikako ne garantuje da je motor dobar? Preko 20 godina postoji rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića, i jednako toliko dugo proveravam automobile na placevima širom Beograda. Obezbeđen vam je servis kod mojih majstora i besplatni pregledi na 4 meseca u prvih godinu dana. Besplatnu pomoć imate oko prodaje automobila koji vam nađem. Trudnice, porodice sa malom decom imaju posebnu prednost! 

Piše: Urednik Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tražim najbolji polovnjak za vas!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović