Zbogom šalteri: Proradio elektronski sistem za zamenu vozačkih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova u utorak je zvanično pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim. To znači da građani putem interneta, preko e-uprave, mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je da imaju elektronsku, biometrijsku ličnu kartu sa čipom, iz koje može da se preuzme fotografija.

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu. “MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta”, rekao je Vukić.

On je dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti, jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada. Vukić je rekao da je elektronska zamena vozačkih dozvola omogućena zahvaljujući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija. On je naveo da je do sada MUP Srbije izdao 1,9 miliona novih vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih papirnih dozvola.

Izvor: Ooyyo.rs, B92, Tanjug

Pre nego što napravite grešku i kupite automobil koji je preskup za održavanje, ili još gore model koji ne odgovara vašim potrebama, posetite rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića (KLIKNI OVDE), i saznajte kako treba upoređivati, birati automobile. Pronađite odgovore na svoje dileme, i postavite vaše cenjeno pitanje. Cena odgovora je simboličnih 499 dinara. Ako želite detaljnu analizu vašeg dopunjenog pitanja, i gratis odgovore na vaša dodatna pitanja, onda uplatite 999 din, i pošaljite skne, foto uplatinice. Meni treba oko 3-4h da vam precizno, na nekoliko strana objasnim gde grešite, ili da eventualno potvrdim da ste doneli ispravnu odluku, što je ipak retko.

Srećnu vam pretragu oglasa želim, i naravno želim vam srećnu kupovinu, Vaš Aleksandar Todorović, glavni i odgovorni urednik Ooyyo.rs

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI (KLIKNI OVDE). Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Pošaljite pitanje pre kupovine, izbora automobila, a ne nakon što ste odabrali katastrofalno loš model, jer ja to ne želim da vam saopštim. Za one koji nemaju 499 dinara, postoji besplatna rubrika Ovaj ili Onaj (klikni ovde).

Ostavite komentar