Testiram: Volvo XC 60 D4 AWD Nordic

Juče sam preuzeo jedan jako zanimljiv SUV, proizveden u Švedskoj. Novi, ozbiljno redizajniranoi XC60 koji drsko napada BMW, nudeći bolju dinamiku vožnje, sportsku upravljivost i motor sa 5 cilindara po ceni četvorocilindričnih verzija iz Štutgarta i Minhena. Stari XC60 je bio na vrhu premijum SUV klase. Danas, ovaj automobil beži nemačkoj konkurenciji još i više.

Volvo na testu ima dizel u punom formatu, od 2.4 a ne samo od 2.0 litra. Njegova snaga od 181 KS nagoveštava moćna ubrzanja, a tri režima vožnje nude za svakog ponešto, a za nekog sve. Preko 420 Nm se prenose preko svih točkova. Sistem AWD je podešen tako da uživaju sva čula, ali da ovaj SUV uvek ostane na putu.

DSC_3976Pomeranje vozača BMW-a iz leve trake, tako je zabavan sport sa ovim SUV-om Made by Sweden. Moje uživanje za volanom ovog automobila je tek počelo. Juče sam se navikao na automobil, i njegove limite, danas ću uživati u premašivanju istih. Da li Volvo XC60 može da pruži i divlju vožnju? Proveriću dana, sa veliko osmehom na licu samo za vas dragi moji čitaoci, i naravno servisiraću vam pozamašni spisak mana, jer ste na to i navikli od mene, zar ne?

Tekst: Aleksandar Todorović.

Foto: Branka Todorović

najbolji-_auto_logo_670-

 

VOLVO XC60: REVOLUCIJA U BEZBEDNOSTI

Ovaj Volvo kao i svaki Volvo, uvek je na oprezu kada se biciklista ili pešak iznenada pojave ispred Vas, XC60 može to da oseti da bi pripremio kočnice za iznenadno zaustavljanje.

najboljiauto-volvo

Ako zaista nema vremena za čekanje, Vaš Volvo koči umesto Vas da bi izbegao sudar. Povećava ne samo Vašu bezbednost, već i bezbednost ljudi oko Vas.

aca-t-volvo-xc60

Mercedes i BMW kopiraju u tome Volvo, i sjajno je što je tako, ali ako želite najbezbedniji SUV za vašu porodicu, onda je to Volvo, a ne BMW!

Volkswagen Passat izgleda tako tužno i nemoćno pored moćnog Volvoa. Kako je moguće da Volvo izgleda toliko modernije, i atraktivnije?

vw-tuzno-izgleda

Ovaj Passat je stari model, ali proizvodio se do nedavno. Zar je moguće da VW toliko nema stila? Da itekako je moguće, kupci nemačkih automobila, a posebno VW-a jesu naviknuti na tako nešto.

Volvo danas izgleda moderno, avangardno, bolje od konkurencije. Njihovi dizajerni nisu Nemci!

vrhunski-suv-xc60

Martin Magnusson, Safety Engineer: „Vozač može da se zbuni, ali ne i sistem.“

Novi Volvo XC60 nudi i bolje performanse

Sada XC60 pruža bolje kretanje u krivinama, uzbudljivije upravljačke karakteristike i veći obrtni moment, bolji razvod snage, više adrenalina i mnogo uzbuđenja. Zabava za volanom više nije rezervisan za vozače BMW-a!

uzivanje-volvo-xc60

Volvo Xc60 ima i poboljšane elemente sportskog dizajna spolja i iznutra. Da li vam se dopada?

Sve što Volvo radi je u skladu sa ljudskim potrebama, pa svaka inovacija švedskih inženjera olakšava i poboljšava Vaš život.

za-volanom-a-todorovic

Volvo je posebno ponosan na svoj napredak u oblasti efikasne snage, povezivanja i bezbednosti. Za ove oblasti Volvo koristi nazive: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.

Volvo 240 je bio najuspešniji Volvo u 20.veku. U novom milenijumu, najprodavaniji Volvo je model pred vama – XC60. Redizajnirana “njuška” s novim poklopcem motora daje agresivniji nastup.

volvo-seks-uzivanje

„Uklonili smo sve crne elemente, tako da je automobil sada praktično jednobojan. Nova svetla izgledaju samouvereno dok nove linije maske hladnjaka naglašavaju širinu automobila“, ističe Fedde Talsma.

Ovaj Volvo XC60 može da pruži svakom muškarcu ono što mu treba pravi orgazam. Pri tome, Šveđanka u ovom automobilu nije obavezna. Naše žene su višestruko mirisnije, elegantnije, oblikovanije, seksipilnije, i maštovitije, i zamislite znaju da za Volvo, a znaju i da vlasnici ovog modela, kriju jednu tajnu, jako važnu za njih. Bitno je da one to znaju. Vi muškarci ćete se i dalje klanjati BMW-u, desetak puta dnevno, poput muslimana u Meki. Šalim se naravno! Shvatite ovo kao šalu, jer previše je ovog gorko za sve vas, ljubitelje nemačkih automobila, koju konstruišu propadnici “arijevske rase”. Zar neko može biti bolji od tih savršenih Nemaca? Zar vam se ne čini da je ovo pitanje pomalo besmisleno, i nepristojno? Ocenite sami.

Ostavite komentar