Srbija: Vozio bez dozvole 45 godina

Slobodan Bugarčić iz Guče, 45 godina je vozio bez vozačke dozvole. Obišao je čitavu Srbiju i Crnu Goru, promenio nekoliko automobila, a tek nedavno pri rutinskoj policijskoj kontroli otkriveno je da Bugarčić nikada nije polagao vozački ispit. Desilo se nešto za nepoverovati. Bugarčiću je sudskom presudom zabranjeno osam meseci upravljanja motornim vozilom. Tačnije rečeno, oduzeta mu je dozvola koju nikada nije ni posedovao.

„Vozim od 1969. godine, nikada nisam pokušao da polažem, niti sam posedovao vozačku dozvolu, a nikada nisam ni počinio prekršaj. Baš zbog toga sam se pažljivo kretao, poštovao saobračajne propise do 28. 6. 2013. godine kada me je pri rutinskoj kontroli zaustavio policajac. Možete da zamislite kakav je to susret bio. On kaže: „Molim vas vozačku“. Ja odgovaram da nemam, a on me upita: „Pa kako vozite bez vozačke?“, prenosi Blic. Pročitaj više ovde (klikni ovde).

Toyota Centar vam nudi Auris i Corollu sa kamatom od 0%

Škoda-FavoritBugarčić je još više bio zatečen kada mu je stiglo sudsko rešenje da mu se zabranjuje upravljanje motornim vozilom osam meseci iako uopšte nema vozačku dozvolu. „Mislim šta to znači, da posle osam meseci mogu da vozim iako nemam vozačku? Da se razumemo, nikada se nisam bahatio niti pravio neke probleme. Priznajem, nisam položio. Opustio sam se i zbog toga treba da budem kažnjen, ali ovo je smešno. Usledilo je i regularno suđenje i ovo nažalost ima samo u zemlji Srbiji“, u neverici priča Gučanin.

On kaže da je bez problema nekoliko puta vozio na more, u Beograd, Kraljevo, Čačak…i nikada nije bilo baš nikakvih problema.

„Ne kažem da je to u redu, ali naučio sam vremenom odgovorno i dobro da upravljam autom pa sam nekako u drugi plan stavio to polaganje. Posle „fiće“ sam kupio i „škodu“. Sve je obavljano, a da mi niko nikada nije tražio vozačku. Eto, na kraju, posle četiri decenije, zaustavi me policajac i oduzeše mi ono što nemam. Pa kažite i sami, ovo je priča za novine“, kaže Bugarčić.

TOYOTA CENTAR: Open Day 18 oktobar

POSETILI SMO: Nissanov auto salon – LF Auto Centar

POSETILI SMO: Opel – Interauto – Trade, Čačak

Ostavite komentar