Smanjili ograničenje brzine povećao se broj nesreća: sasvim logično

Amateri su uvereni da smanjenje maksimalne dozvoljene brzine treba da u teoriji doprinese povećanju bezbednosti saobraćaja. Najnoviji primer iz Velike Britanije pokazuje da čak ni u zemljama sa razvijenom saobraćajnom kulturom samo ograničavanje brzine nije dovoljno da bi se smanjio broj nesreća.

Nemački inženjeri su nekoliko puta do sada dokazivali da ograničenje brzine na autobanovima nebi imalo pozitivan efekat na broj udesa. U Beogradu je sada ograničinje brzine 50 km/h, umesto 60 km/h, i broj udesa je samo veći, a ne manji. Britanske vlasti ograničile su brzinu na nekim delovima putne mreže u toj zemlji na 32 km/h (20 milja na sat) što je van svake pameti, navodno kako bi se povećala bezbednost saobraćaja. Međutim, prvi rezultati ove mere su poražavajući.

Umesto da se broj nesreća na tim deonicama smanji, on je u odnosu na isti period 2013. porastao. Broj teških saobraćajnih nesreća povećan je za čak 26% dok je broj udesa sa lakšim posledicama porastao za 17%. Sa druge strane, u istom periodu opao je broj nesreća na putevima na kojima je zadržano ograničenje brzine od 48 km/h (30 milja na sat) i 64 km/h (40 milja na sat). Postavlja se pitanje, da li oni koji pišu zakone znaju koje je maltretiranje za vozača vožnja brzinom od 32 km/h? Pa sa biciklom bez problema možete postići 60-70 km/h na blažim nizbrdicama.

“Vlasti treba da razmisle o efikasnosti mere ograničenja brzine na 32 km/h”, izjavio je Sajmon Best iz organizacije Institute of Advanced Motorists (IAM) koja je sprovela ovo istraživanje.”Na sve više deonica postavljaju se znaci kojima se brzina ograničava na 32 km/h, a to ne daje očekivane rezultate kada je reč o bezbednosti saobraćaja”, dodaje on. Best smatra da nije dovoljno samo postaviti znak kojim se brzina dodatno ograničava, jer će se vozači uglavnom i dalje ponašati kao da je maksimalna brzina ostala 48 km/h, koliko je ranije iznosilo ograničenje na toj deonici. Vozači svašta trpe, i vozačima je najlakše naplatiti kaznu, i uvoditi nova ograničenja. Postavlja se pitanja, kada će policija početi da ozbiljno kažnjava pešake koji prelaze ulicu kako im padna napamet, jer znajte dragi vozači, vi ste uvek krivi ako zgazite pešaka.  

Pročitajte odgovore na neka vaša zanimljiva pitanja, na linkovima dole:

Najboljiauto.com: Koji akumulator odabrati za Focus 1.6 TDCi?

Da li je Clio 3 bolji automobil od Grande Punta 1.2?

Koji motor je najbolji za Alfu 159?

Najgori auto: Suzuki Swift osvojio nula zvezdica na kreš testu

Izbor pneumatika kod Astre i potrošnja ulja na TSI motorima

Kupujem polovan automobil: uporedite mi razne modele za 6.000 evra

Pitali ste A.Todorovića: Da li kupiti Corollu 1.4 D-4D ili Octaviju 1.6 TDI?

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.6 Valvematic

TESTIRALI SMO 1.000 km: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Novi Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.8 i-VTEC Tourer

Koji auto za 3.500 evra? Ne dopada mi se Fiat, Opel i Chevrolet.

Pitajte A.Todorovića: Kupujem polovan auto i na ivici sam razuma

Testoviautomobila.rs: Najbolji auto za 7.000 evra?

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Gospodine Todoroviću: Automatski menjač preporučujete ili ne?

G.Todoroviću da li je mudro ugraditi gas?

Mama kupuje polovan automobil za sina

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.6 Valvematic

 

Move for 50mph limit on rural roads

Ostavite komentar