Posle Golfa 2 kupujem auto!

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, razlog zamene auta je: korozija na trenutnom autu, Golfu 2.
– godišnje ukupno prelazimo samo oko 4.000 km i to: 50% je vožnja do sela (manje od 100 kilometara u jednom pravcu), a ostatak je pre svega u lokalu i nešto malo po Beogradu.

– veoma bitno:
– da vozilo nije ukradeno, predmet hipoteke, poplavljeno, pretrpelo teže havarije odnosno spajano od dva ili više vozila, prekucavani brojevi šasije ili motora …

– bitno (poređano po važnosti):
1. Što bezbednije vozilo, pre svega mislim na pasivnu bezbednost. Pozeljno je da ima bar dva vazdušna jastuka koji su u funkciji (za vozača i suvozača).
2. Kvalitetan lim, što deblji lim, pocinkovani lim, sa što boljom antikorozivnom zaštitom. Da nema tragova korozije, pre svega na nosećim i na donjim delovima vozila (pošto će se koristiti u sledećih 5-10 godina, a ne bih želeo u tom periodu da posećujem limara zbog trule karoserije). Auto će biti garažiran. Manje ogrebotine, odnosno udarci od kamenčića nisu problem, čak i manja ulegnuća, ako oštećenje nije došlo do lima i ako na tim mestima nije krenula veća korozija. Nepoželjni su i manji i veći mehurovi ispod farbe.
3. pouzdanost vozila, odnosno da me auto ne ostavlja često negde na putu sa manjim ili većim kvarovima (svaki kvar u najavi bi se rešavao odmah),

 

– da može da izdrži još bar 50.000 -100.000 kilometara, a da nema većih kvarova, odnosno da nema velikih ulaganja u auto (kao što je remont motora, zamena centralnog kompjutera, zemena menjača …),
4. poželjno je što manje elektronike, senzora, kompjutera, multi linkova, startovanje motora karticom, navigacije, električnih ručnih kočnica, digitalna instrument tabla… a ako već mora da ima elektronike, neka bar bude pouzdana (da nije ćudljiva, sa lažnim uzbunama …),
5. vešanje da nije previše osetljivo (zbog stanja na našim putevima), komplikovano i skupo za održavanje. Voleo bih klasična i dokazana rešenja. Bolje mekše podešena, radi udobnije vožnje, nego sportski podešeno radi bržeg prolaska u krivinama.
6. ostalo:
– da je vozilo praktično (multifunkcionalno),
– motor i dizne manje osetljive na naš kvalitet goriva,
– motor jednostavnije konstrukcije,
– da nije egzotičan model (zbog servisa, rezervnih delova, kako novih tako i polovnih),
– ako je benzinski motor da nije imao ugrađenu gasnu instalaciju,
– manuelni menjač,
– 5 vrata,
– klima koja radi,
– da može da prođe tehnički pregled u narednim godinama,
– da nije crne boje (nijanse sive mogu, kao i ostale klasične boje).

– bilo bi lepo ali nije moranje:
– ako može monovolumen sa nešto višom pozicijom za sedenje, ako ne može – dolaze u obzir i karavani, kao i ostale vrste karoserija.
– više komfora u širinu nego u dužinu,
– manji iznos za registraciju,
– perfomanse su manje bitne,
– dobra antizvučna izolacija,
– da nije previše interesantan lopovima,
– više volim klasičan dizajn karoserije i jednostavnije odnosno svedene forme, bez mnogo egzibicija (auto ne treba da bude ni lep, ni ružan, već što manje vizuelno upadljiv, da ne kažem dosadan dizajn i da je sve na svom mestu). Ne sviđaju mi se novi trendovi, gde se svetlosne grupe razvlače kao žvake po horizontalnoj i vertikalnoj osi, i gde je dizajn mnogo bitniji od funkcionalnosti vozila. Karoserije se sve više zaobljavaju sa svih strana, i u pojedinim kolima sam imao problem da li će se moja glava gurati sa palafonom ili šoferšajbnom ili sa strane (na zadnjem sedištu automobila, posebno ako sedi troje). Isto tako više volim klasičnu instrument tablu od digitalne. Prednje i zadnje staklo da nije previše zakošeno. Motorski prostor da nije previše mali i nizak (motor i agregati rade u težim uslovima i teže je za kontrolu i servisiranje),
– dodatna oprema je manje bitna (ne mora da ima alu felne, ne volim nisko profilne gume, ne mora čak ni: metalik boja, bord kompjuter, tempomat, navigacija, kožna sedišta, parking senzori …), osim ako viši nivo opreme ne podrazumeva i kvalitetniji i dugotrajniji enterijer,
– da nije previše nizak prednji kraj, odnosno da je klirens bar prosečan ako već nije veći od proseka,
– da kasnija prodaja nije nemoguća misija.

Prvo pitanje je: da li se za do 3.000 evra (nije fiksno) može pronaći porodični auto sa 5 vrata, starosti oko 10-12 godina, koji je u dobrom stanju i za preporuku, t.j. koji može da nam posluži. Veliki servis se posebno računa i bio bi odmah urađen, kao i redovno održavanje kod majstora kojeg Vi preporučite.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Sledeće pitanje je koji auto: možda je najbolje i najjednostavnije da nam Vi, u skladu sa gore navedenim opštim smernicama i okvirnom cenom, predložite recimo kratak spisak konkretnih modela sa konkretnim motorima, koje bi trabalo uzeti u razmatranje, a mogu se naći na našem tržištu u dobrom stanju. Ne treba detaljna analiza. Možete samo da za pojedine modele sa spiska, kratko naglasite ako se po nečemu bitnom (pozitivno ili negativno) ističu u odnosu na predloženu grupu.
O dizel varijanti manje razmišljam, s obzirom da malo kilometara prelazim godišnje, a veliki su rizici popravke: plivajućeg zamajca, pumpe, turbine, dizni, DPF filtera …, ali opcija nije isključena (skoro ste napisali da je lakše naći dobar dizel, zbog veće ponude, nego isti model sa benzinskim motorom, a koji nije uništen gasnom instalacijom).
Od predloženih modela mi bi recimo izabrali nekoliko, koji nama više odgovaraju, i ako bi ste Vi, uz određenu nadoknadu, mogli da pronađete neki dobar primerak od dogovorenih automobila, mi bi smo Vam bili zahvalni.

Dodatni saveti:

– Potrebna mi je i Vaša preporuka za:
– sevis gde bih mogao da izvršim detaljnu proveru vozila posle kupovine i rešavanje eventualnih vitalnih problema, a kasnije i održavanje po potrebi (možda dobar električar-elektroničar ide posebno, odnosno servis klime takođe posebno),
– koje gume (proizvođač, model, za letnje i zimske),
– prodavnice za nabavku originalnih delova,
– pumpe za sipanje goriva,
– motorna ulja – koji brend ima kvalitetna ulja na našem tržištu, i gde ih kupovati,
– preporuka za mehaničku zaštitu (da li je lavlja kandža odnosno zedera brava još uvek dobra zaštita).

Trenutno stanje:
– vozim golf 2 (1.3 benzin, troje vrata, bez plina, garažiran). U vlasništvu je 16 godina. Sviđa mi se kvalitet limarije i antikorozivne zaštite, jednostavnost, pouzdanost, treća vrata, dostupnost delova (na žalost malo originalnih), komfor i stabilnost u odnosu na prethodno vozilo (zastava 128).
– Što se tiče vožnje, bitno mi je da bez žurbe stignem od tačke A do tačke B i nazad.
– Ne prekoračujem dozvoljene brzine, uživam u vožnji, ne volim buku, i volim da je na kolima sve ispravno.
– Više pridajem važnost funkcionalnosti vozila u odnosu na sam izgled.
– Auto vozim trenutno samo ja, ali uskoro će da bude i novi mladi vozač.
– Porodica od 4 člana.
– Visina i težina – prosečni.
– Izvor prihoda: dve prosečne plate.

Napomena:
Ako imate neku dilemu što se tiče mog pitanja ili je potreban neki dodatni podatak kako bi odgovor bio kraći i precizniji, očekujem sa vaše strane potpitanja, pre nego što bilo šta napišete i pošaljete.

Molim Vas, da ovo pismo sa mojim ličnim podacima, ne objavljujete sve dok se celokupni postupak eventualne kupovine vozila ne završi u potpunosti. Posle toga kako Vam je volja.

S poštovanjem.

Ime i prezime: ###############
Mejl adresa: ########@mts.rs
Telefon: 064/################
Kada planirate kupovinu?: odmah
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 3.300 evra
Šta trenutno vozite?: golf 2 (1.3 benzin, troje vrata, bez plina)
Između kojih se automobila dvoumite?: očekujem Vaše predloge (videti dalje tekst)
Gde ste čuli za ovaj sajt?: pratim Vaše tekstove već dugo, još iz vremena dok niste napravili Vaše sajtove
Koliko kilometara godišnje prelazite?: oko 4.000 km

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine hvala vam na pitanjima i poverenju. Zaista nije lako pronaći pristojan polovan automobil iz uvoza za 3.000 evra, ali nije nemoguće. Bar su ta vozila neuporedivo bolja od automobila koji su voženi po Srbiji. Sada kada na tehničkom pregledu malo detaljnije kontrolišu automobil, shvatili ste da vaš Golf 2 neće realno proći tehnički, bar neće bez velikog podmazivanja. Ali šta činite takvim ponašanjem? Dovodite u opasnost, i sebe  i svoju porodicu, zar ne?

Ako me čitate već neko duže vreme, onda znate da ja automobile tražim samo čitaocima koji u mene imaju maksimalno poverenje, jer ja niti želim, niti mogu sebi da priuštim da radim besplatno. Onih 18 000 dinara koje vam unapred naplaćujem, to je za moje majstore, dakle, moj honorar naplatim tek kada vam nađem auto.  Sve lepo stoji na sajtu. Ali gospodine nije hteo da kupi auto koji sam mu našao jer je bio 3150 evra, a ne 3000 evra koliko je on bio spreman da plati, jer je auto 2005.godište, a ne 2006.godište kako je on zamišljao. Ja stvarno ne mogu dilera da nateram da spusti 150 evra, jer je već spustio 150 evra, i ne mogu da auto koji je 2005. god podmladim da bude kao da je 2006. godište, a svi ostali automobili koje sam gledao tog godišta su bili u daleko lošijem stanju. Zapravo 95% automobila koje sam pogledao za 3.300 e su bili KRŠ do KRŠA.

Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako želite da vam usmeno odgovaram 4.000 din. Majstore morate vi platite, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana.
Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

western

Pošto uvaženi gospodine niste hteli da kupite automobil koji sam vam našao, rezervisao, posle pregleda 14 automobila, samo zato što mu je cena 3.150 evra, a ne 3.000 evra koliko ste vi bili spremni da platite, ja sam rešio da vaše pitanje i moj odgovor, stavim javno na moje sajtove, da bi ljudi shvatili, zašto bar novac za majstore naplaćujem unapred.

Znajte da ja nisam vlasnik ni jednog placa, niti mogu da utučem da cenu automobila. Mogu vlasnika automobila da pitam deset puta koja je zadnja cena, i da vam samo to prenesem, a vi možete da ga pitate još toliko puta, uvek treba pokušavati, novac je samo vaš, i vaše je pravo da pokušate da auto platite manje. Ali ja ne nalazim najjeftnije automobile, već najbolje, i može se desiti da postoji jeftniji automobil u oglasu, koji je istog godišta.

Gospodinu sam čak ponudio, da NE mora da mi plati moj honorar od 100 evra, ali je tih 100 evra toliki problem, ali ni to nije pomoglo. Insistirao je da cena bude 3 000 evra, i da ja dobijem svojih 100 evra. Napominjem da mi je kupac odobrio da tražim automobile koji koštaju do 3.300 evra, što nije neka velika suma, niti za taj novac lako može da se nađe pristojan auto.

Ja sam uspeo da mu nađem auto u prvoj boji, istina, naravno sa ogrebotinama, čak su i alu felne sa ogrebotinama, ali je motor u odličnom stanju, benzinac, proveren, nije skup za održavanje, ali je problem nasao u 150 evra.

Zbog toga dragi moji čitaoci, ako vam već obezbeđujem Veliki servis kog mog majstora, koji će vam i detaljno pregledati automobil, i koji će vam besplatno kontrolisati auto na 6 meseci, imajte razumevanja, i nemojte me terati da vam tražim automobil koji nećete da kupite, jer nemam vremena za bacanje, niti mogu da otkazujem i zakaujem veliki servis kod mog majstora, onako kako vama padne napamet.

 

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Aleksandar Todorović je profesionalac koji je našao perfektan automobil za moju porodicu. Proverili smo kilometražu u Delti, i originalna je!

Ja kao i svaki ljubitelj kola sam želeo automobil koji mi se najvise sviđa za novac koji sam odvojio za kupovinu.  Želeo sam Renault Kadjar, ali sam razmišljao i o nekim drugim SUV modelima.

Od 5-6 modela koji su dolazili u obzir on mi je prvo preporučio NAJBEZBEDNIJI, zatim najkvalitetniji, komforan, najbrži i najbolji automobil.

 

Naravno takav automobil mi je i našao! Mnogo bolji nego sto sam se nadao  🙂
Izuzetno kvalitetan, očuvan.

Ako me pitate da li bi ga preporučio, SVAKAKO DA! I Nadam se da cu ga nekada opet ja angažovati!

Veliko hvala Aleksandru Todorovicu!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Dušan Sremčević, Kraljevo

 

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Piše Aleksandar Todorović:

Porodici Sremčević iz Kraljeva od srca želim sve najbolje, da im dragi Bog podari sreću, i da im automobil koji sam im našao i proverio BMW X1 X drive služi besprekorno! Juče su se lepo i bezbedno vratili u lepo Kraljevo, iako su putevi bili zavejani, kola pored puta, ali X Drive je X Drive, i zato kupujte SUV koji ima pogon 4 x 4, ali ne bilo koji, i ne bez detaljne provere.

Auto ovaj je iz Švajcarske, i na moje iznenđenje stvarno nije imao vraćenu kilometražu. Naravno da kilometraža nije najbitnije merilo, ili što kažu neki moji čitaoci, ako neko pita za kilometražu kao kupac, odmah je jasno da ne zna ništa o automobilima. Ali treba razumeti takve ljude, oni mogu samo da se drže kilometraže, i da pokušaju da makar to utvrde.

Primera radi, ako imate dva automobila sa 200 000 km, jedan može imati motor u perfektnom stanju, drugi može biti za generalni remont. Onaj prvi je možda menjao ulje na 10 000 km, onaj drugi na 30 000 km. Onaj prvi je vozio 150 km/h, onaj drugi 180 ili 190 km/h, što je za automobil čija je maksimalna brzina 200 km/h smrt za turbinu, turbo dizelaš tu brzinu ne može da podnosi duže vreme, bez naprezanja.

Mnogo zavisi da li je vlasnik vozio laganu u prvih 5 munuta, dok je motor hladan, ili je gledao da odmah stisne gas. To vam je kao čovek. Neko je zdrav i živi 90 godina. Neko umre od raka u 30 godina. Genetika jeste važna, ali je itekako važnio, kako živite, kako radite, kako sebe održavate, a to važi i za automobil.

Moji majstori, na slici je majstor Dragan, proveravaju sve na automobilu, i sve se menja, što nije kako treba, pored naravno Velikog servisa. NA ovom automobilu je trap bio perfektan. Bukvalno je sve u odličnom stanju. Nema ni korozije.

Motor posle svakih 100 000 km, gubi oko 5-7% snage. Posle 300 000 km u vožnji morate da osetite da mu nedostaje 15% do 20% posto snage, i to se lako oseti! Ja osetim kad motoru nedostaje 3% snage, a o 10 ili 20% neću ni da govorim. Pošto me ljudi stalno pitaju kako znaš da li ovaj auto ima 400 000 ili 700 000 km iz 2013.. Pa prosto ga provozam. Nakon toga, uradimo dijagnostiku. Skinemo sva creva oko motora, naravno da ne vadimo turbinu.

Nisam nikada stavljao kupce automobila kojima nađem i rezervišem automobil, na moj sajt. pre svega jer nisam hteo da se reklamiram, i jer ljudi žele da budu anonimni. Ne žele da se zna da su kupili automobil! Gospodin Sremčević je pristao da napiše utisak o meni, i dozvolio da stavim njegovo cenjeno ime i prezime. 

Svakoj porodici koja ceni tuđe znanje, koja ceni moj profesionalizam ću izaći u susret. Ako želite da budete anonimni, to može, ali ću vam od danas naplaćivati za to znatno više, nego do sada. Ne želim da se moji čitaoci pitaju, a gde su ti ljudi kojima je urednik Todorović pronašao auto. Zašto se ne hvale po forumima?

Ovo je moj majstor Dragan! Profesionalac i vrhunski stručnjak. Ne znam da li vi imate poštenijeg i boljeg majstora, verovatno imate, kao što se verovatno bolje razumete  u automobile od mene, i ja to poštujem 🙂 Ja samo znam da majstor Dragan za moje čitaoce odradi servis za deset! Kako vama održava auto moj majstor, u to ne ulazim! 

Foto: Testoviautomobila.rs

Ja ovo radim profesionalno, da bi dobio reklamu, za moje sajtove, moje Facebook stranice (Testovi Automobila Srbija klikni ovde) , i da bi pokazao ljudima da mogu da kupe proveren polovan automobil, i da NE moraju da gube 25% vrednosti automobila u prvoj godini, jer su kupili NOV auto. A kupili su nov auto, jer ne veruju placevima, preprodavcima, koji vraćaju kilometražu sve manje i manje, a ima sve više dilera koji ne diraju kilometražu ni 1 km (neću vam reći kojo su to placevi, jer danas mogu da rade korektno sutra da nastave po starom). i ponuda dobrih automobila u Srbiji je sve bolja. Mnogo prodavci, placevi su shvatili da treba raditi profesionalno i dobro. Mnogi majstori i servisi rade savesno. Nemojte mislite da samo ja imam dobre majstore. Ali ja insistiram kod mojih majstora da sve kažu kupcu, i da mu sve zamene što treba da se zameni, jer neću da ljudi voze  nebezbedan automobil.

Naši majstori u želji da zadrže klijente, ne zamene sve što mora da se zameni, da bi cena bila prihvatljiva za džep vlasnika automobila. I to mogu da razumem. Sve mogu da razumem. Svako bira koji auto kupuje, kod koga kupuje, i gde ga održava.

Reklamiram se jer mene mesečno konktira simboličan broj ljudi, a mogu da pomognem mnogima, naravno ukoliko žele da zaista imaju dobar i ispravan auto. Kod mene nema šminke, farbam vam kola tek nakon kupovine! Sve što vam nije ok, farba se kod mojih farbara. Birate kvalitet boje, materijala, sve birate.

U Srbiju se mesečno uveze i proda oko 8.000 polovnih automobila. Ja smatram da mogu pomoći da bar 0,1% kupaca preko mene kupi bezbedan, komforan i dobar auto.

Nemojte zaboraviti da vas ja savetujem koji model da kupite, na osnovu vaših želja  i potreba. Savetujem vas oko motora, opreme, svega što vas zanima.

U usmenom odgovoru dobijete sve potrebne informacije, ništa ne ostaje nejasno. To vam posle sve potvrdim mejlom. Da ne bude da ste rekli auto NE mora da ima alu felne i navigaciju, a da posle meni tvrdite da mora da ih ima. Većina mojih kupaca su jako uspešni, sposobni mladi ljudi sa decom, i njima najradije tražim automobil od srca. Ja osećam vašu energiju, vaše poverenje, i kada ga imate ja dam 300% od sebe, potrudim se više nego kada tražim auto za samoga sebe.

Kada dođete da kupite auto, na sva pitanja dobijate odgovore, često obezbedim i da moj majstor bude prisutan, jer će vam on održavati automobil, i njega uvek možete da konktarate ukoliko dođe do bilo kakvog problema, i odmah vas prima u servis, ako se desi neki kvar. Verujem da će to biti samo minimalni kvarovi, a to mnogo zavisi od vaše vožnje. Vi možete da pokidate auto za 5 dana koji vam ja nađem.

Ne možete da održavate auto koji vam ja nađem kod vašeg majstora, jer ja vašeg majstora NE poznajem, i nemam poverenja u njega. Ja sam dužan, da vam održavam auto, i kada dođe vreme za prodaju da vam preprodam auto koji sam vam našao i prodao. Imate mogućnost, da mi uvke pošaljete mejl sa dodatnim pitanjima, i savetima u vezi sa održavanjem automobla, naravno.

Moje vreme košta, moje znanje košta, moji majstori koštaju. Neki tvrde da imaju majstore koji će besplatno proveriti kola na placu. Ali gospodo bez prebacivanja kola u servis nema provere! Ima placeva koji NE dozvoljavaju prebacivanje vozila u servis, tu je valjda sve jasno. Ja takv kola NE smem da vam preporičim. Bez uvrede. I nisu mi jasni ljudi koji tako kupuju bez provere. Idete na sreću i na oko. A zna se ko su ljudi koji se oslanjaju na sreću, sve to znate bolje od mene, dragi moji čitaoci.

Ja vam pružam ruku. Nudim vam pomoć, nisam i sutaciji da radim besplatno, jer meni država nije dala stan, kao političarima koje obožavate, niti mi dala da za 300 DM otkupim stan koji pripada stambenom fondu grada, države, kako god. Nije me tata zaposlio preko veze kao neke od vas, i ja znam da tako funkcioniše cela Srbija. Znam da sudije uzimaju mito, da policajci uzimaju mito, političari možda i najviše. I Srbe vole takvu državu i vole da tako žive. Srbi ne vole da cene prave profesionalce i one koji imaju znanje, i ja to jesam. Nikada neću imati ni 1% popularnosti koji je imao veliki i cenjeni g.Mirko Alvirović. Ali ja vam neću raditi putopise do Grčke, u 21.veku kada postoji navigacija, i sve moguće informacija na internetu (osim toga mnogo više volim Crnu Goru i Hrvatsku, i ne idem u Grčku). Ako vam i budem pravio putopis to će biti do Herceg Novog, Bara, ili Pule. Problem je što ako želite da imate emisiju i automobilima, morate da zaboravite na ponos  i obraz. Ne smete da iznosite prave mane automobila, jer vam ono koji su dali kola, daju  i reklamu koja papreno košta. E kada smo sve novinarstva sveli na to, da su novinari postali eksperti za marketing, a da narod daje sve od sebe da veruje političarima i novinarima, dotakli smo civilizacijsko dno.

  • Ja odbijam da čitaocima, kupcima pišem i pričam laži. Ne zato što verujem u Boga, i što verujem da je laž nešto što razara celo društvo, već zato što se mnogo lepo osećam kad pišem, pričam ono što mislim. Tada mi je srce puno. A presrećan sam što sam jednoj divnoj porodici kao što je ovaj iz Kraljeva pronašao jako dobar automobil, i jer sam ih posavetovao koliko je jedan BMW X1 bolji od Kadjara. Svaka čast Renaultu, to je više nego solidan SUV, ali ne i dovoljno dobar, da bi bio najbolji u klasi. Možda vama preporučim Mercedes GLK, ili Audi Q3. Jer vi imate drugačije vozačke afinitete. Ako ste ceo život vozili Mercedes, pa neću vam valjda preporučiti BMW, jer nikako nećete moći da se naviknete. Uvek uvažavam vaše želje i potrebe, i preporučujem vam ono što vi želite. Možda bi ja kupio X1, a možda ne. Možda bi ja radije odabrao BMW serije 3, jer ja vozim mnogo brže od gospodina Sremčevića.

I priznajem, ja prosto uživam dok vam pišem odgovore, dajem savete, i mnogo mi je drago kad uspem da vam pronađem jako dobar automobil, razume se, za naše, sprske uslove.

 

vaš Aca

 

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 


Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Mi muškarci bolujemo od jedne ozbiljne bolesti, pa prvi Ja, a to je GORDOST. Ako niste znali to je jedan od najvećih grehova. Veličina muškarca, ili žene se stiče, delom, ne našom „veličinom“ koja nam je Bogom dana, nego pre svega delima. Žene u nama vide muškarca koji je voli na način na koji se ona oseća voljenom, ne našim kolima, brzinom, novcem, našom veličinom, no pre svega ljubavlju, ali onom ljubavlju koja se stvara, u kojoj oboje od nas učestvuje. Time su i naša deca srećna, u meri u kojoj stavimo i ona i ja drugog ispred sebe i trebalo bi da se takmičimo ko će kome više učiniti.

Piše: Aleksandar Todorović

Sve je to teško danas učiniti u stvarnosti gde mi dopuštamo da drugi nama vladaju, a ne mi našim mozgom, no naša oholost, naše strasti, novac, loše društvo. Takmičimo se našim kolima, ko će imati veća i brža kola, ne biramo ih u zavisnosti od toga ko kako može da ih održava, koliko smo dobri vozači. Biramo ih kako nam komšija, brat, na oko kako mnogi kažu, a ne koliko možemo sebi da priuštimo. Pa i kada ih kupimo neki ih peru po tri puta dnevno a ženu se ne sete ni da zagrle uveče, a deca im ne postoje.Sve je na ženi, a ona se bira za ženu tek kada ostane trudna, ne zato što se mi volimo, podržavamo i poštujemo. Sve nam je bitnije od nje, a da nije nje, bili bi prljavi, gladni žedni, sami bez dece….Neki nisu ni u crkvenom braku….žive u grehu, i zato toliko preljuba.

Govorim samo da smo mi muškarci krivi, mada i one žele da su glavne, da rade, donose novac, i decu zapostavljaju, a jedno je samo bitno, a to je ljubav medju nama i naša deca. Ona to od nas žele, a kada odrastu, mi im nismo potrebni…Žena je najispunjenija kada je voljena i kada ima dete. Kada vodite ljubav sa njom nekoliko puta dnevno. Kad je ispunjena. Tada je u stanju da se pokori i ostvaruje svoj smisao na zemlji, a to je da voli muža, podržava ga, savetuje i deci zajednički pruža ljubav. Tada je žena iznad muškarca, zaista u onom pravom smislu, a muž iznad žene. Onako kako Bog zapoveda.

Foto: Aleksandar Todorović

Jeste li čuli za našu Pravoslavnu Veru? Mnogi misle da je to samo slavljenje slave, odlazak do crkve, ali Pravoslavna vera u čoveku je oživljenost duše. Duša je živa zahvaljujući našim oživljavanjem molitvom, postom, delima, Liturgijom, ispovešću i pričešću. Veliku ulogu ima osvećenje kuće, čuvenog automobila ili našeg posla, crkveni brak, dela ljubavi, ali i post, molitva i pričešće.Pravoslavna Vera je sredstvo kojim se rukovodimo u životu da bi pravilno živeli, sebe ispunili, stekli bisere za večni život i bili zaista srećni.

Ja i dan danas ispred radnog stola imam autiće koje volim i još uvek sam mali dečak koji mazi autiće na ulicama.Izborio sam se za moje sajtove od kojih živim, ali pravu sreću sve više stičem zahvaljujući održavanju duhovnog života u Crkvi. Svakome od Vas ovo želim i volim da usrećujem ljude. Koliko ćete me voleti ili kritikovati na Vama je. Svako ima pravo da bira, pa i Vi. Ovo je moje upustvo za sreću…

Ja svoju bebu obožavam! Volim je više od svih automobila na ovom svetu zajedno. Zahvalan samo Bogu što mi je podario predivnu ženu, i dete koji me svojim osmesima tokom celog dana, osnažuje i smiruje, da svima vama mogu da maksimalno pomogne,  od srca, sa osmehom na licu. Uživajte sa vašom decom, a ako ih nemate, nemojte ih odlagati, zbog skupljeg automobila, boljeg stana, samo su deca u životu važna.

Vaš Aca Todorović

– Prizivanjem Imena Gospodnjeg, Presvete Bogorodice i Svetih sami sebe i druge spašavamo.Presveta Bogorodice pomiluj nas!
Amin

PITANJA ŠALJITE OVDE KLIKNITE NA LINK DOLE: 

Pitajte Aleksandra Todorovića