POSETILI SMO: Volvo salon – Grand Motors, Beograd

Po broju najboljih automobila u različitim klasama, Volvo se trenutno nalazi rame uz rame sa bavarskim BMW-om, koji mu možda nije direktni konkurent, ali “igra” u istom premijum razredu. Kinezi su preuzeli Volvo, i prosto su ga preporodili. Sada posluje pozitivno, i ima bolje modele nego ikada u svojoj istoriji. Volvo je brend, pred kojim je velika budućnost, i dobro je da je tako, jer bi bilo pomalo “dosadno”, da igru “igraju” samo Audi, BMW i Mercedes. Kad sam već pomenuo BMW, uporedićemo uslugu Grand Motorsa sa Deltom. Za razliku od auto salona Delte Motors, gde možete probati skoro sve automobile koji se i prodaju, kod Grand Motorsa nije tako, jer vam je na raspolaganju samo Volvo V40. Doduše, šef prodaje g.Milan Arsić, koji u “dušu” ili bolje reći u detalje poznaje svaki model koji prodaje, će dati sve od sebe da vam nekako ipak obezbedi i druge modele za probnu vožnju.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Zapravo g.Milan Arsić bi se idealno uklopio u prodajni salon BMW-a u Beogradu, takav genijalni prodavac je svakom potreban. Možda ću vas razočarati, ali prosto nije bilo moguće da testiram znanje uvaženog prodavca g.Arsića, jer ne postoji način da mu postavim pitanje na koje ne zna odgovor, a sasvim je neozbiljno da mu u tabelama sa ocenama poređam desetke, jer to biste trebali da učiniti vi dragi moji kupci. Ovo pišem bez imalo preterivanja, jer sam imao prilike da u više navrata slušam  njegovu “tiradu” opisivanja pojedinih detalja, konkretno na modelu S60. Ovaj čovek zna sve o Volvou, iako “glumi” skromnost. Samo on zna, koliko je teško prodati Volvo, potencijalnom kupcu koji ceo život vozi nemački automobil, ali njemu to polazi za rukom, ili “nogom”, jer je prodaja ovih švedskih automobila prilično stabilna, iako je kriza postala nesnosna.

Verovatno znate da se ovaj salon nalazi u ulici Milutina Milankovića 11 na Novom Beogradu, u blizini Fordovog auto salona. Kako kupcima parking nije na raspolaganju, moraju se zadovoljiti prestižno uređenim izložbenim prostorom. Klijenti Volvoa često dolaze sa svojim vozačima, pa se ne zamaraju odviše traženjem mesta za parking. Mene je, ipak, najviše interesovalo šta to zahtevnog i dovoljno platežnog moćnog vozača očekuje na ovom mestu.

DSCN8001Najviše me je zanimalo da proverim nivo znanja prodavaca. U nastavku ćete saznati kakvi su moji utisci i šta potencijalni kupci mogu da očekuju ako požele da kupe luksuzni Volvo u ovom salonu.

DSCN8002Čim sam ušao u salon, ostao sam zatečen luksuzom koja ova vozila nude. Raskošni materijali i najprefinjenija koža u enterijeru koji odišu jednostavnim, ali lepim ugodnim za oko linijama, teško mogu da vas ostave bez pozitivnog komentara. Gospođica ili gospođa, još nije sasvim izvesno, g.Medjedović, odvojila je dovoljno vremena za moja pitanja. Izgleda kao Šveđanka, ali govori “samo” engleski jezik. Ume sa kupcima, i sa onima koji to nisu. Zna osnovne karakteristike svih modela u salonu. V40 je vozila, ali kros over verziju ovog modela nije, i nije se usudila da pokušava da mi opiše razlike u voznim karakteristikama između ova dva modela. Grand Motors usred ove elementarne nepogode (samo 22,000 prodata automobila u protekloj godini) prosto ne može da ima pristojan broj test vozila.

Gospođa, odnosno gospođica Tatjana Medjedović zna čemu služi ESP i kako tačno funkcioniše, a takođe zna da pobroji kompletnu opremu koju ima V40, ili S80 koji je u tom trenutku bio na popustu. Slike sam napravio još pre nekoliko meseci, pa se nemojte ponadati, da i sada možete kupiti taj Volvo po smešnoj akcijskoj ceni koja je važila prošle godine.

TATJANA MEDJEDOVICTatjana Međedović ume sa kupcima, ne izgleda kao Šveđanka – izgleda puno bolje.

Volvo nudi vrhunski kvalitet koji može da postidi nemačke premijum brendove, ali to smo već navikli da vidimo kod ovih švedskih automobila. Ako se pitate kako izgleda kupovati automobil u auto salonu gde vas niko ne požuruje i gde je prodavačica samo vaša, dođite u Grand Motors i osećaćete se kao kralj na jedan sat. Ako Tatjanu budite mnogo davili, prepustiće vas g.Arsiću, a on na žalost ne izgleda kao “Šveđanka”, a to vam i nije potrebno zar ne, ako ste došli da kupujete odličan automobil a ne da gledate lepu devojku. Šalim se svakako (devojka jeste lepa), ali suština je tu: kriza je tu, ali sjajni prodajni tandem, će vam znatno olakšati izbor i kupovinu, ne baš tako jeftinih automobila. Ovde je jako lepo doći, i jako je lepo ako možete sebi da priuštite jedan Volvo V40, koji je možda i najbolji premijum kompakt u ovom trenutku.

DSCN8010Jedini test automobil: Volvo V40 – ipak nedovoljno za prelaznu ocenu.

Na kraju, pozivam vas da posetite ovaj salon automobila i pošaljete vaše komentare. Možda vi uspete da pronađete g.Arsiću nešto što ne zna, a možda vam se Tatjana i ne dopadne. Ja sumnjam da će vam se to desiti, kao što sumnjam da ćete poslati komentar na moj tekst. Izgleda da ovu rubriku čitaju samo prodavci automobila, kupce više muče banke, krediti, lizing kuće, i rok isporuke, njima je sasvim nebitno da li podavac zna sve o automobilu koji prodaje ili ne. Pa pobogu mi smo Srbi, a kao takvi, izuzetno se dobro razumemo u automobile, posebno ako imamo para za jedan Volvo, jer onda imamo i status, koji nam dozvoljava da gledamo na druge ljude sa visine, ili tako nekako. Servis se nalazi  u istoj ulici, ali ne u ovom objektu.

Facebook OOYYO SRBIJA

[table]Volvo auto salon: Grand Motors, Beograd
Lokacija : 9
Izgled : 9
Parking : 3
Ponuda : 8
Probna vožnja : 5
Servis : DA
Prosečna ocena : 6,8[/table]

DSCN8003[table]Prodavac Volvo: Tatjana Međedović
Ljubaznost : 10
Tehnička stručnost : 6
Informisanost – kreditiranje : 9
Upornost : 10
Odnos prema konkurenciji : 10
Izgled : 9
Prosečna ocena : 9,0[/table]

Adresa auto salona je Milutina Milankovića 11, Novi Beograd, telefon: 011/20-90-630, 062/242-688. 063/400-620 g.Milan Arsić, 011/20-90-633.

Facebook OOYYO SRBIJA

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

2 komentara na POSETILI SMO: Volvo salon – Grand Motors, Beograd

  1. Marko says:

    Hoće li biti test Volvo-a V40?

    • Aleksandar Todrović urednik Najboljaiuto.com says:

      Poštovani g.Marko, upravo sam Grand Motorsu prosledio zahtev za testiranjem Volvoa V40. To im je jedini test auto koji imaju, a meni je jako komplikovano da testora, auto kraće od 3 dana, jer je ideaj se pronađu sve mane, ali i sve prednosti modela. Hvala što me čitate.

Ostavite komentar