POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Porsche Beograd Sever

Ako želite da kupite odličan nemački automobil, nemojte propustiti da posetite Porsche Beograd Sever, dilera, koji ima najbolje prodavce automobila u Srbiji, uigran tim koji funkcioniše kao švajcarski sat. Imate utisak da kupujete VW u Nemačkoj, a ne u Beogradu. Ovde izlaze u susret kupcu na sve moguće, i “nemoguće” načine. Ako pri tome, imate sreće da “naletite” na g.Natašu Žugić, zapanjićete se koliko jedna dama ima znanja, i još više trgovačkog umeća. U ovom auto salonu, tako je prijatno boraviti, bez obzira kako ste odeveni, koliko novca imate, i da li kupujete automobil sad, ili kroz godinu, dve dana. Prošajte ovih dana od salona Porsche Beograd Sever, koji se nalazi na Zrenjaninskom putu 11, preko puta Toyote, odmah kod Pančevačkog mosta, i sami se uverite u sve ovo navedeno.

Natasa ZugicMoram da napomenem da jedini u Srbiji testiram prodavce automobila, i da to činim preko 11 godina. Zbog svega toga, sam još uvereniji, da koliko god pohvalim Porsche Beograd Sever i g.Žugić, malo je. Sanjao sam da imamo jednog ovakvog dilera u Srbiji, i taj san mi se osvario. Još da naš standard postane takav, da prosečna porodica uz pomoć kredita može sebi da priušti maker VW UP!, pa da svi zajedno živimo bolje.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

Posećivao sam ovaj salon bezbroj puta proteklih godina, sa prijateljima, kolegama, i nikada niko nije odavde izašao nezadovoljan. I ovoga puta: bio sam uslužen pristojno, brzo i profesionalno, a što je najvažnije, prodavačica – g.Nataša Žugić – sa pažnjom je saslušala sve moje komentare, odgovorila na svako moje pitanje i pokušala da reši sve moje nedoumice. Rekao bih da je ovo nastavak jedne “nove ere” za Porsche Beograd Sever, jer timski rad prodavaca na koji sam ovde opet naišao odlično je usaglašen i organizovan. Ovako profesionalan pristup kupcu treba pohvaliti.

Nataša Žugić, je samo jedna karika u uspešnoj prodaji VW-ovih autobila u Srbiji. Porsche Beograd-Sever, ima uhodani sistem, izbora, obučavanja prodavaca, i uvek su korak ispred konkurencije. Zato je VW broj jedan po prodaji automobila u Srbiji. U ovoj kuću jednaku pažnju posvećuju flotnim i pojedinačnim kupcima. Svako ko uđe u salon, dobija istu onakvu uslugu kao u VW-ovom salonu recimo u Minhenu. Ove možete testirati, probati većinu modela, i ovde možete dobiti sve potrebne informacije u vezi sa kupovinom vozila. Sve to daje daje odlične rezultate, čak i kada je kriza prisutna u velikoj meri. VW jeste omiljeni brend u Srba, ali njihov marketing, ume i zna kako da privuče kupca.

Nepunih sat vremena – koliko sam proveo u VW-ovom auto salonu na Zrenjaninskom putu – proteklo je za tren oka. Bio sam zatečen odličnom uslugom, i jako dobrim savetima za izbor motora, i opreme koje sam dobio od g.Žugić. Uvek se iznenadim, kada dama zna jako puno o motorima, i kada zna da ih uporedi, i preporuči po potrebama potencijalnog kupca. Ova dama je ekspert za Golfove, vozila ih je, vozi ih, i neverovatno je koliko precizno može da uporedi pojedine motore.

DSCN4485Ponuda modela u auto salonu je zadovoljavajuća, a u Porscheu Beograd Sever je prijatno boraviti. Ovde bih rado kupio automobil, možda čak i Golf VII, iako mi se novi Seat Leon daleko više dopada, kao i garancija od punih 5 godina.

Ljubazna, šarmantna, potkovana znanjem i iskrena gospođa Žugić, je pravi model ostalim prodavcima u Srbiji, koji bi mogli da posete ovaj auto salon, da se uvere kako u praksi funkcioniše prodaja automobila u Porscheu Beograd-Sever. Prodaja automobila je uvek bila umetnost, a danas je to čak i više od toga, u ovoj neopisivo velikoj krizi. Ovom dileru, će dok ima ovako dobar prodajni tim uvek ići jako dobro, pa makar prodavali i automobile koji nisu konkurentni (a oni to sada itekako jesu). Danas jedan veoma cenjeni VW u Srbiji daje garanciju od četiri godine, dok Opel, Fiat i recimo Alfa Romeo “mame” kupce sa samo dve godine garancije. VW gleda ipak dugoročnije, njima je svaki kupac važan, po cenu da idu sa minimalnim zaradama, jer VW-ovi automobili nisu nigde u Evropi tako jeftini kao u Srbiji. To što je Golf VII i sa ovim cenama skuplji od konkurencije, ne treba da čudi, jer je Golf VII gotovo svuda u Evropi, broj jedan po svom imidžu i prodajnom rezultatima. Konkurenciji odavno nije dovoljno da tržištu ponudi samo bezbednije i bolje modele (Alfa Romeo Giulietta, Nova Toyota Auris), već mora da VW pobedi i sa dužom garancijom, boljom servisnom mrežom, nižim cenama, i boljom dilerskom mrežom, sa sposobnijim prodavcima. VW u Srbiji nema ni jednu slabu kariku, a narod voli, i ceni VW, kada se rodi jedna takva ljubav na tržištu, konkurenciji je jako teško da ih makne sa trona. Verujem da će i ostali dileri u Srbiji, shvatiti da i oni moraju da rade kao Porsche Beograd Sever, i da će kupci u bliskoj budućnosti biti mnogo zadovoljniji. Svakako, to neće biti lako, jer to zahteva dugoročna ulaganja, a kod nas svi žele brzu zaradu preko noći. Prodaja automobila više nije, i ne može biti unosna, ali će ona ipak biti u usponu za par godina, kada Srbije krene da izlazi iz krize, i kada nadam se dobije sposobnu, modernu Vladu. Valjda ću i to doživeti, za mog života.

Pozivamo vas da posetite ovaj auto salon i pošaljete vaše komentare. Ovaj tekst nije PR tekst, ovim tekstom želim da odam veliko priznanje jednom velikom dileru u Srbiji. Ovaj tekst nije plaćen, jer ja ne pišem plaćene tekstove, ja se bavim drugačijom vrstom novinarstva, i ako ste primetili, ovaj diler se i ne reklamira u mojim rubrikama. Njima reklama i nije potrebna, zar ne?

DSCN4482[table]Volkswagen auto salon – Porsche Beograd Sever
Lokacija – 7
Izgled – 10
Parking – 10
Ponuda – 9
Probna vožnja – 7
Servis – DA
Prosečna ocena –  8.6[/table]

DSCN4501[table]Prodavac Volkswagen – Nataša Žugić
Ljubaznost – 10
Tehnička stručnost – 9
Informisanost – kreditiranje – 10
Upornost – 10
Odnos prema konkurenciji – 8
Izgled – 10
Prosečna ocena – 9.5[/table]

2 komentara na POSETILI SMO: Volkswagenov salon – Porsche Beograd Sever

  1. Dragan Prokopljević says:

    Moja tašta je prošle godine baš u ovom salonu kupila Polo, i hvalila je g.Natašu do neba, a moja tašta, je blago rečeno jako teška, jako teška osoba, e kad je moja tašta bila zadovoljna u ovom salonu, onda im je usluga vrh vrhova. Bio sam i ja par puta do njih, nije da nisam, ljubazni su svi, nude vam test vožnju, posle 5 minuta razgovora, nisam vozio auto, jer nemam para da kupim novi VW u ovom trenutku. Bolji su od konkurencije i imaju bolja kola od konkurencije, od mene toliko.

  2. Stefan R. says:

    Ozbiljan diler, ozbiljni prodavci, ozbiljni automobili, bravo za VW!

Ostavite komentar