POSETILI SMO ŠABAC: Holliday plac automobila

Poštovani čitaoci tražili ste da testiram i placeve polovnjaka, a ne samo auto salone, koji prodaju nove automobile, pa vam ja izlazim u susret. Smatrao sam da ne postoji zanimljiviji grad od Šapca, za početak ovog serijala. Šabac jeste “glavni grad” za prodaju automobila. Dilera ima jako mnogo, preprodavaca još i više. Neko bi pomislio da se u ovom gradu i ne prodaju novi automobili, ali to nije tako. Nije sve tako crno u Šapcu, možda je  bolje reći da je “sivo” je kao i u ostatku Srbije. Carina Srbije je nedavno objavila da je proverom utvrđeno da je čak 96% faktura prilikom uvoza polovnih automobila lažno. Koliko su na tome zaradili špediteri? Svako od njih je sagradio po par vila, i država ćuti, ili možda špediteri krpe kraj sa krajem? Izgleda da su svi oni koji su otvarali salone novih automobila, ulagali ogromne pare u servise, i razvoj servisne mreže neprevaziđene budale (biram reči), naivni ljudi koji su mislili da vredi ulagati u ovoj državi, i da će im se investicije isplatiti.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

najbolji       _auto_logo_670

Da li dragi čitaoci znate ko zarađuje više: dileri novih, ili dileri polovnih automobila? Da li ste sigurni da znate odgovor? Šta mislite koliko zaradi Opelov diler na prodaji Corse, ili Mazdin na prodaji Mazde 2? Manje od 40€! Podatak je proveren. Koliko zaradi diler prosečnog polovnjaka od oko 6.000 €? Bar 400 €, ponekad i više. Dakle, u Srbiji je apsolutno neisplativo prodavati nove automobile, a pošto narod, čak i onaj deo kupaca koji ima oko 8.000 € za auto radije bira isluženi polovnjak, nego nov auto sa garancijom, ja predlažem svim dilerima u Srbiji da zatvore svoje salone, i da počnu da muvaju sa fakturama, kao i svaki “pošteni” diler polovnjaka.

Ukoliko vas zanima kakve automobile prodaje ovaj diler, da li vraća kilometražu, i koliko, da li se bavi falsifikovanim servisnim knjižicama, pošaljite upite u rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića.

DSCN8109

DSCN8111

 

Svako ima prava da za svoj novac kupi ono što želi. Ko zna da odabere dobar auto, i ima živaca da prebacuje kola na proveru u ovlašćeni servis, možda i pronađe auto sa realnom kilometražom. Oni drugi koji se ne razumeju u automobile, a ne žele da se kockaju, ili rizikuju, preporučujem im da kupe nov auto, jer mnogi od njih koštaju manje nego na ovom placu!

Ostavite komentar