POSETILI SMO: Opel – Komnenović Auto, Beograd

Opelov salon nalazi se u Beogradu, u ulici Dragoslava Srejovića 2c, pored Pionira. Godinama u nazad, kada kažete Opel, u Srbiji se uglavnom misli na Komnenović Auto (iako je konkurencija zaista respektabilna), dilera koji je toliko ljubavi i pažnje uložio u svoje kupce, u razvoj svog servisa, i uspeo da podigne nivo prodaje novih automobila zahvaljujući dobroj obuci svojih prodavaca. Poslednji put sam posetio auto salon Komnenović Auta pre dve godine, ali onaj na Novom Beogradu, pa sam ovoga puta rešio da vidim kakve su prodavce odabrali za svoj glavni salon u širem centru grada. Njihov auto salon u ulici Dragoslava Srejovića 2C (nekada je to bio Partizanski put 2/c) je prosečne veličine, ali ima i moderan servis, koji ispunjava sve ono što Opel traži, pa i malo više od toga.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

DSCN0943Lokacija auto salona je dovoljno dobra, nije daleko od centra grada, i nalazi se blizu prometnih ulica. Parking postoji, on nije veliki, ali uglavnom na njemu ima mesta. Ono što je mnogo važnije, ponuda automobila u salonu je uvek dobra, uvek postoji par modela sa vrlo povoljnim cenama, i uvek neki eksluzivni model. U ovom salonu, osim širokog osmeha, i prijateljskog nastup bivšeg prodavca Branka Škorića, dobio sam od novog prodavca Predraga Markovića pravo malo predavanje, ili bolje reći “doktorsku disertaciju” o Astri GTC, njenim agregatima, i ogibljenju, a dobio sam i više informacija nego što je to realno kupcu i potrebno i u vezi servisiranja ovog modela.

DSCN0944Znanje prodavca g.Predraga Markovića, je upravo ono što sam i očekivao od Komnenović Auta, jer ovde rade pravi zaljubljenici u automobile, od servisa pa do prodaje. Neke dobre stvari se nisu promenile, iako je danas svim dilerima prodaja mizerna.

U auto salonu su bili izloženi svi bitni Opelovi modeli. Prelepa Astra Sedan pored Zafire, nije bila moj izbor ovoga puta, želeo sam sportski automobil, po umerenoj ceni, dakle Astru GTC. Priznajem da se brzo primeti koliko je brige uloženo kako u auto salon, tako i u obuku prodvca. Prilaz salonu nijje reprezentativan, ali sam izgled auto salona jeste. Činjenica je da je automobil teško prodati, pa izgled salona pomaže koliko i dobra reklama, a tako uloženi novac se po pravilu pre ili kasnije vrati (u normalnoj zemlji, i na normalnom tržištu).

DSCN0940Ulazim u salon, prilazim i merkam Astru i Astru GTC, strpljivo čekam da mi se neko obrati, otvaram i zatvaram vrata, i merim vreme. Nije prošao ni jedan minut, prodavac g.Marković mi je bio na usluzi.

Prodavac mi je više nego ljubazno odgovorio na sva moguća moja pitanja. Impresivno je kada vidite da prodavac zna napamet sve pakete opreme, razlike između njih, i kada da vam odmah kaže cene, i sugeriše ne neke od dodatnih paketa, koji nisu skupi, a koji kompletiraju opremu na pravi način.

DSCN0946Prodavac je bio više nego uporan, ali ne napadan i dosadan, dobio smo i neke informacije o ogibljenju Astre GTC za koje nisam znao, a g.Marković me je najviše oduševio što mi je lepo opisao razlike između Astre i Astre GTC, jer sam testirajuću obe verzije (a nedavno sam testirao i Sedan), zaključio da se je verzija GTC osetno drugačije podešena, da ima čak i drugačiji elektro servo upravljač, a ne samo drugačije oslanjanje.

Odnos prema konkurenciji je bio donekle fer i rekao bih prilično uzdržan, ali ipak nije imao dovoljno snage da prećuti neke mane Alfa Romea, sa kojom sam se dovezao do salona (reč je bio o Giulietti).

DSCN0953Obavio sam i test vožnju, jer Komnenović Auto, pored dilera Autopromet na Novom Beogradu, ima najveći broj test vozila. Crna Astra GTC je na raspolaganju svakom potencijalnom kupci, i ne samo ona (moj vam je savet da zakažete test vožnju ovog automobila, što pre na telefon 011/329-23-89). Kod test vožnje je jako važno da proverite koliko vam automobil odgovora, a jednako je važno da čujete odgovore na sve ono što vas zanima od vašeg prodavca. Ja sam od g.Markovića dobio više nego dovoljno informacija, i ovde bih sa zadovoljstvom kupio automobil, jer ovde nema nepoznanica, tako je kupac može imati poverenja u Komnenović Auto, i kada kupuje, i kada servisira automobil kod njih. Iako živimo u Srbiji, na raspolaganju vam je diler, koji poštuje sve propise i preporuke Opela, a to puno košta, pa kad je već tako iskoristiti ovu blagodet u životu koja vam se pruža, naravno, samo pod uslovom da volite Opel. Na izlazu sam dobio Astrin prospekt, kao i detaljan cenovnik svih Astri, koje su u ponudi. Kamo sreće da je više ovakvih prodavaca, kao što je g.Predrag Marković.

DSCN0945Od Vas poštovani čitaoci očekujemo da nam pišete i predlažete šta bi po Vama trebalo pitati prodavca, a posebno nas intertesuje da li treba ocenjivati još po nešto kod pomenutih salona. Na kraju, pozivamo vas da posetite ovaj salon automobila i pošaljete vaše komentare. Adresa salona je Dragoslava Srejovića 2c, pored Pionira.

[table]Salon Opel : Komnenović Auto Beograd
Lokacija : 8
Izgled : 8
Parking : 8
Ponuda : 8
Probna vožnja : 10
Servis : DA
Prosečna ocena :  8,4[/table]

KOMNENOVIC AUTO  DSCN0954[table]Prodavac Opel : Predrag Marković
Ljubaznost : 9,5
Tehnička stručnost : 10
Informisanost-kreditiranje : 9
Upornost : 9
Odnos prema konkurenciji : 7,0
Izgled (urednost)  : 8,5
Prosečna ocena : 8,8[/table]

TESTIRALI SMO: Opel Astra Sedan 1.4 Turbo

TESTIRALI SMO: Opel Adam 1.4 100 KS

TESTIRALI SMO: Opel Mokka 1.4 Turbo 4×4

Ostavite komentar