POSETILI SMO: Hyundaijev salon – KPM, Zrenjanin

Kriza u Srbiji ne jenjava, tržište novih automobila kod nas nikako da se oporavi. Pogrešna politika zanavljanja voznog parka, odbijanje Vlade Srbije da uvede zamenu “staro za novo” i plaćanje PDV-a samo na razliku između novog i otkupljenog vozila, odlaže bolju prodaju za neka nova vremena, i neku novu Vladu. U Srbiji se gine sve više. Nadležni naivno misle da je rešenje u nultoj toleranciju prema alkoholu: kakva glupost. Zar je moguće smanjiti broj smrtno nastradalih sa automobilima koji su u sve gorem stanju? Zar je moguće smanjiti broj udesa sa putevima koji su loše trasirani, loše obeleženi, i loše održavani. Kako onda čovek u ovoj sumornoj Srbiji sa “degenericima” koji odlučuju o našim životima, da se odluči na kupovinu novog automobila? Jako teško, ako se svi mi dobro pogledamo u oči. Pa ipak, kupovina novog automobila mora da bude praznik, za porodicu, za dušu i telo. U životu se kupuje jedan, ili ni jedan nov auto. Ako ste te sreće da možete da kupite bar jednom taj novi automobil, onda vam od srca preporučujem da posetite KPM Hyundaijev salon automobila.

On jeste u Zrenjaninu, a ne u Beogradu, ili Novom Sadu, ali odlazak do Zrenjanina će vam se višestruko isplatiti. Zašto? Pa budite dovoljno ljubazni, pa pročitajte moj tekst, oduzeće vam dragocenih pet minuta (i to ako ga čitate dva puta). Ne klonite duhom, imate prava da bar sanjarite o vašem novom automobilu, to vam ni jedna Vlada ne može oduzeti.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

DSCN9075Hyundai je danas postao jedan od popularnijih brendova automobila u Srbiji. Hyundai danas nije sinonim za sprdnju, i omalovažavanje. Svakako, kupci koji imaju preko 50 godina još nisu otkrili, spoznali prednosti ovog brenda, a to su: duga garancija, moderan dizajn, kvalitetni enterijeri svih modela, dobra servisna mreža, i pouzdanost bolja od Renaulta, Citroena, Fiata ili recimo Opela. To baš i nisu mali, i beznačajni aduti, posebno ako pri tome imate u vidu da su automobili ovog brenda i dalje jeftiniji od Opelovih ili Renaultovih automobila. Ima u svemu tome još jedna tajna uspeha ovog brenda, a ta “tajna” je genijalni g.Slavc Habič. On jeste Slovenac, ali ako zanemarimo tu “manu”, za koju on nimalo nije odgovoran, ali je bio dovoljno sposoban da osmisli dugoročnu strategiju razvoja Hyundaija u Srbiji. Danas je Hyundai na samom vrhu po prodajnom rezultatima, a uskoro će biti i na poziciji broj dva, iza “domaće” Fiata, ukoliko se prestane sa nameštenim tenderima u Srbiji. Dobro, to jeste u domenu naučne fantastike, ali ako nas EU dobro pritegne, i insistira da nam lopovi ne vode državu svašta je moguće.

Dobrim delom zahvaljujući naporima Hyundai Auta i direktora Slavca Habiča, koji je uspeo da oformi pravi pobednički tim, brend koji je poslednjih godina najviše napredovao na domaćem tržištu jeste korejski Hyundai, koji danas u Srbiji ima jednu od najrazgranatijih servisnih mreža i veoma dobru ponudu auto salona. Zbog toga sam, rešio da proverim kako funkcioniše njihov “B” diler, odnosno “mali” diler KPM u Zrenjaninu. Ne znam kako Hyundai klasifikuje svoje dilere, ali auto salon KPM zaslužuje da bude “prva liga”, jer ima izvrsnog dirketora, odnosno direktorku  g.Smiljku Milanović, za koju radno vreme praktično i ne postoji.

Zakasnio sam sa dolaskom u Zrenjanin, i zaboravio sam Zrenjanin nije Beograda, odnosno da se ovde radi do 16h, malo nezgodno, ako želite da pogledate vozila nakon posla, mada kod nas oni koji imaju novca za nov automobil sigurno ne moraju da rade, odnosno nemaju fiksno radno vreme, a može biti i da grešim. Verovatno vam diler KMP nije poznat, njihov salon se nalazi blizu centra grada, u ulici Pere Dobrinovića. Kad prođete grandiozni Opelov salon, koji je građen u neka malo bolja vremena, stižete jako brzo u skromniji Hyundaijev salon automobila, koji nudi pouzdanija, a jeftnija vozila sa dužom garancijom. Kupcima su na raspolaganju parking, servis i mali, ali lepo uređeni izložbeni prostor, daleko atraktivniji od Škodinog salona (Auto Centar Cune) u istom gradu. Mene je, ipak, najviše interesovalo da li KPM ima ljubazne i uporne prodavace.

DSCN9080Brzi napredak Hyundai Auta na jednom turbulentnom tržištu kakvo je naše jasno svedoči da se igralo promišljeno i – na duže staze. Kvalitetnu uslugu prepoznali su njihovi brojni kupci, koji se mogu pouzdati da će i u narednom periodu u Hyundai Autu servisirati svoje korejske automobile po veoma povoljnoj ceni. Kako je u ovom ovlašćenom servisu obezbeđen veliki lager kvalitetnih rezervnih delova za starije modele po simboličnoj ceni, savetujem vam da proverite i u servisu KPM da li vaš stariji Hyundai ovde možete održavati po umerenim cenama. Svakako, nemojte očekivati kineske ili turske falš delove, niti takve cene. Ali ipak održavanje vozila u ovlašćenom servisu je nešto najbolje što se može dogoditi vašem Hyundaiju.

DSCN9076Od ovih modela diler KPM živi (marže za i20 i i30 su smešno male, i na njima nema praktično zarade i profita)

Ne postoji automobil koji je imun na probleme sa elektronikom, kompjuterom, lambda sondom ili protokomerom, pa su najvažnije stavke prilikom kupovine novog automobila servisna mreža i njen kvalitet, odnosno razgranatost. Možda tajnu velikog uspeha ove marke treba tražiti baš u velikom broju Hyundaijevih servisa u Srbiji, a možda je jednako zaslužna rekordna garancija od čak pet (povremeno i sedam) godina, koliko kupci ovog korejskog brenda dobijaju od ove godine.

Sjajan prvi utisak

Salon KPM odlično je lociran i lako ga je pronaći – blizu je regionalnog puta, pa i oni koji loše poznaju Zrenjanin neće imati problema da se snađu (ja sam u ovom gradu bio poslednji put pre 5 godina, i pronašo sam salon bez problema). Nova zgrada izgleda moderno i atraktivno, ali ovaj salon ipak ima slabu tačku – nedovoljno mesta za automobile. Parking nije ispred salona, već pored njega, ali mesto za vaš automobil postoji, tako da to nije problem.

Da zaključim: ponuda modela u salonu je sasvim pristojna – zastupljeni su svi modeli koji se dobro prodaju u Srbiji, što znači da za ponudu dobijaju čistu devetku. Isto važi za izgled samog salona, koji možda nije velike površine, ali izgleda lepo i moderno. Možda utisku doprinose i lepo dizajnirani modeli Hyundaija, od najmanjeg modela i20 nadalje.

Što se direktorke tiče, kada vam se ona posveti više od sat vremena i pritom sigurno i tačno odgovori na većinu vaših pitanja, a uz to vam pruži i prijateljske savete, onda ona zaslužuje svaku pohvalu i može služiti kao primer drugima, koji izbegavaju i da vam priđu. Bilo je jasno da g. Milanović prosto uživa u komunikaciji sa kupcima i da odlično zatupa interese svoje kuće. Nemaju sva test vozila za kupce, ali će dati sve od sebe da vam omoguće da provozate automobil koji želite da kupite, makar pozvali i svoje prijatelje kojima su prodali automobile da vam ustupe auto na kraću test vožnju. U ovom salonu se sve možete dogovoriti, i ovde važi deviza “dogovor kuću gradi”.
 
DSCN9074Na kraju, pozivam vas da posetite ovaj salon automobila i pošaljete vaše komentare. U auto salonu KPM možete kupiti automobil bez grča u stomaku, a sa osmehom na licu. Ovde bez žurbe, presije, možete uz kaficu ćaskati sa direktorkom, i birati naravno model po vašoj meri. Zapanjila me je racionalanost g.Milanović, jer ne samo da ume da vam preporuči model po vašim potrebama, već i paket opreme, ali i motor. Svakako, g.Milanović, nije ekspert za motore, performanse, ali jako dobro zna da na “plastičan” način objasni kako se koji motor ponaša, i koliko je koji agregat podesan za ovaj ili onaj model. Ja sam u ovom salonu prosto uživao, i ne želim da reklamiram ovaj salon više nego što to on zaslužuje, ali ja iako živim u Beogradu, sasvim bi sigurno kupio Hyundai u Zrenjaninu, ne zato što je ovde servis malo jeftiniji, nego zato što imam poverenje u g.Milanović, a uvek je bolje održavati automobil u “porodičnom” servisu, kod manjeg dilera, koji može da vam se maksimalno posveti.

Hyundai auto salon – KPM d.o.o. Zrenjanin
Lokacija – 8
Izgled –  8
Parking – 8
Ponuda – 9
Probna vožnja – 6
Servis – DA
Prosečna ocena –  7,8

DSCN9077Prodavac  Hyundai – Smiljka Milanović
Ljubaznost – 10
Tehnička stručnost – 7
Informisanost – kreditiranje – 10
Upornost – 10
Odnos prema konkurenciji – 10
Izgled – 10
Prosečna ocena – 9,6

Zvanični sajt Hyundai Auta je www.hyundai.co.rs. Preporučujemo da posetite ovaj sajt, koji je jako lepo dizajniran i pritom veoma intuitivan i sadržajan, sa cenovnikom koji se redovno dopunjuje. Na ovom sajtu možete saznati sve – od tehničkih detalja do palete boja i opreme za sve modele. Sajt je odlično optimizovan, brzo se učitava i predstavlja jedan od najboljih sajtova u Srbiji kada su u pitanju dileri automobila.

Adresa auto salona je Pere Dobrinovića bb, Zrenjanin. Telefon: 023/522-419 ili 063/868-28-45.

Ostavite komentar