Najboljiauto.com: Koji SUV dizel preporučujete?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, svaka vama čast, sve vaše rubrike su korisne, objektivne i konkretne. Godinama čitam vaše briljantne, veoma zanimljive i uverljive odgovore čitaocima, a moji sinovi vas prosto obožavaju. Postali su punoletni pre godinu, i dve, pa sada razmišljam da im uplatim časove vožnje. Možda jednim delom i zbog njih razmišljam o kupovini nekog SUV-a. Da li grešim? Postigli smo konsenzus oko osnovnih principa. Hoćemo za što manje novca da kupimo što je moguće kvalitetniji i prostraniji Suv. Zbog niže cene automobila mi smo spremni da se odreknemo pogona 4×4. Automatski menjač nam nije potrebna, odnosno neophodan. Motor preko 2.o litara radne zapremine ne dolazi u obzir. Želimo najpouzdaniji SUV, jer majstori mi nisu “prijatelji”, niti imam vremena da gubim deo života po servisima.

Želim što je moguće veći Suv, sa velikim gepekom. Meni je veoma lep Dodge Journey. Škoda Yeti nam je mala, Hyundai ix35 takođe. Ako možete odgovorite mi i na ova pitanja: 1. Da li postoji šansa da se se granica luksuza u Srbiji na automobile do 2.0 litra pomeri naviše?; 2. Da li mogu montiranjem felni od 18 inči ili većih umesto manjih povećati klirens i visinu tog SUV-a; 3. Unapred vama hvala. D.Stefanović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Stafenoviću, hvala vam na poverenju, i hvala vam na veoma zanimljivim pitanjima.  Imajte na umu pre svega da fabrike automobila više ne žele da proizvode modele sa slabim performansama, zato u velike SUV-ove ugrađuju motore veće radne zapremine. Ekologidija, emisija C02 je samo paravan, jer automobila ima sve više, a samim tim je i zagađenje veće.

Danas svi SUV-ovi imaju pogon preko svih točkova, dakle 4 x 4 prenos snage. Klasa krosovera nudi vozila koja imaju samo prednji pogon, a imate mogućnost da doplatite za 4 x 4 pogon. Pa ipak, kupovina takvog vozila bez pogona preko svih točkova nema nikakvog smisla, ako racionalno gledamo na izbor vozila. Sada je već cena regsitracije za vozilo sa motorima preko 2.0 litra prihvatljivija, i ona je oko 500 evra. Nemojte zvog dodatnog godišnjeg troška od 300 evra da odustajete od većeg, komfornijeg SUV-a. Ali dobro novac je samo vaš, i možete umesto Honde CR-V 2.2 da kupite Santa Fe 2.0 CRDi.

Za manje od 30.000 evra, imate sjajan SUV – Hyundai Sante Fe 2.0 CRDi. Santa Fe nema kompleks niže vrednosti: kada otvorite masivna vrata, odmah ćete primetiti kvalitetne materijale i komforna sedišta opšivena najfinijom kožom (Diamond). Biće vam potrebno samo nekoliko minuta da zaključite kako ovaj automobil ima više opreme nego što vam je zaista potrebno. Okret ključa dodatno popravlja utisak, koji će biti sve pozitivniji kako budete nizali krivinu za krivinom i ostavljali druge automobile za sobom. Ovo poslednje navodim jer je ovaj SUV brži nego što se to na papiru vidi – pre svega mislim na međuubrzanje u petom stepenu prenosa od 80 do 120 km/h koje iznosi 11,0 sekundi, što je zaista impresivno.

Maksimalnu brzinu od 187 km/h Santa Fe ne dohvati brzo koliko sam očekivao, ali fabričko obećanje je ostvarljivo ukoliko ste dovoljno uporni. Tu brzinu može održavati duže vreme bez ikakvog naprezanja, jer je šesti stepen prenosa dovoljno dugačko izračunat. Moderni common-rail agregat od 2,0 litra i 150 KS je prosto izuzetan – tih je, uglađen i veoma elastičan zahvaljujući maksimalnom obrtnom momentu od impresivnih 383 Nm, koji je dostupan već na 1.800 o./min, pa sve do 2.500 o./min radilice.

Zvučna izolacija je vrhunska, ponašanje na putu takođe, a automobil se relativno dobro snalazi i van njega. Uključivi pogon preko sva četiri točka i blokada centralnog diferencijala čine ovaj SUV upotrebljivim i po vrlo lošim terenima, ali se primećuje da, kao i kod Toyote RAV 4, ipak nedostaje reduktor. Santa Fe je urbani SUV, što se poslednjih godina pokazalo kao veoma uspeo koncept. Ima veliki gepek od 528 litara, koji se povećava na čak 1.582 litara kada se preklope zadnja sedišta.

1)Granica luksuza za automobile koja je sada na dve hiljade kubika sigurno se neće menjati narednih godina. Osim toga cene tehničkog pregleda će uskoro biti dva puta veće, a u narednim godima će sasvim sigurno poskupeti i osiguranje.

2)Ako stavite alu felne 18″ morate da montirate pneumatike nešto nižeg preseka. Evenualno možete da povećate klirens za 1 cm ako odaberete gume skoro istog preseka a većeg prečnika, ali time ćete imati lošiju stabilnost, veću potrošnju, i veću osetljivost na bočni vetar.

G.Todoroviću: Šta mislite o OMV dizelu MaxMotion?

Santa-Fe1Pre kupovine bilo kog SUV-a, napravite test, probnu vožnju, proverite da li se dobro osećate u automobilu koji želite da kupite, jer ste i vašu ženu pre ženidbe probali. Šalim se naravno za ovo poslednje. Vama i vašoj porodici želim sve najbolje, puno zdravlja i lepih putovanja.

TESTIRALI SMO: Mazda 6 CD175 AT

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

Ostavite komentar