Moguće je kupiti solidan polovnjak za 3.500 evra?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću,  živim u  Beogradu, ne izlazim iz automobile, volim velike komforne automobile, imam novac za održavanje ali ne i za bacanje. Kao i svi i ja bih voleo što više muzike za što manje para. Ne robujem brendovima i nisam zahtevan vozač. Najviše cenim bezbednost i komfor. Prednost dajem monovolumenima zbog pozicije vozača…vrlo sam rad da vam platim da mi pronađete automobil za koji se prethodno odlučimo…i da se zna ja se vezujem za automobile tako da ako rade dobro-ne menjam ih pozdrav. N.Palamarević. 

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

 • Ime i prezime: nikola palamarevic
 • Mejl adresa: pa#####@gmail.com
 • Telefon: 0649######
 • Kada planirate kupovinu?: par meseci
 • Kakav auto kupujete?: polovan
 • Koliko novca želite da potrošite?: 3000-3500 evra
 • Šta trenutno vozite?: audi 100 c3 1988god i fiat marea 2002god
 • Između kojih se automobila dvoumite?: espace 3,senic 2,fokus,sve tojote,,volvo,pasat…karavani
 • Gde ste čuli za ovaj sajt?: znam dugo za vas,jos iz vremena 92-ke, kolege smo
 • Koliko kilometara godišnje prelazite? : 15-20000
 • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Dragi kolega Palamareviću, biće mi čast da vam pomognem, sa velikim zadovoljstvom. Budimo realni, za 3.500 evra ponuda automobila je zaista velika, ali koliko od tih vozla zahteva generealnu, temeljni remont? Koji je procenat tih vozila imala neki sudar? Koji procenat tih vozila ima ozbiljan kvar koji se skriven?

Možda znate odgovore na neka od ovih pitanja, ali realnost je prilično sumorna, pa je jako mali procenat automobila koji su za preporuku, a koji koštaju 3.500 evra.

Toyote odmah precrtajte, jer su prosto preskupe. Pad kvaliteta Toyotinih automoila je toliki, da je postalo neisplativo kupiti Yaris II, mada vi za 3.500 evra gotovo i da nemate u ponudi ovaj model, dok je rejting Toyote kod ADAC-a (iako okrenjen) i dalje dosta visok, a visok rejting, održava vrednost polovnih Toyota na visokom nivou.

Toyote koji su vožene i održavane po Srbiji su uglavnom za zaobilaženje u širokom krugu. Sad kada i Toyota Centar počinje da fušari sa održavanjem i odnosima prema kupcima, sasvim je suludo kupiti u Srbiji polovnu, ali i novu Toyotu. Pogledajte MAG centar, prodaju automobile u prostoru koji je kao neki malo veći kiosk. Imaju mesto za jedan auto u oronuloj zgradi i tako više od jedne decenije. Šta mislite kakav im je servis? Po standardima Toyote? Ispada da sam ja pogrešno savetovao sve ove ljude da kupe Toyotu, da bi sada ostali na milost i nemilost Toyotine servisne mreže koju nadzire Toyota Srbija.

Jako je dobro što pored Toyote, razmatrate i kupovinu drugih automobila, jer dileri jako retko uvoze Toyote, preskupe su, i ponekad se jako teško prodaju.

Vozite odličan automobil, jer Audi 100 to jeste, a pošto ste svesni da dobro održavanje mnogo znači i da je ona ključno da bi vas auto dobro služio, biće mi zadovoljstvo da vam pronađem Scenic druge generacije ili možda neki Volvo, Focus ili BMW u karavanskoj verziji, u sasvim dobrom stanju.

Predlažem vam da nastavimo komunikaciju telefonom, možete me pozvati kada vama bude odgovaralo, a automobil vam mogu pronaći u roku od 3 dana, čim mi budete precizirali koji sve modeli dolaze u obzir i sa kojim motorima.  Ukoliko imate neke svoje pouzdane majstore, koji vam mogu naći dobar polovan automobil, preporučujem vam da se obratite njima, jer će vam oni verovatno kasnije i održavati taj automobil, pitanje je samo da li će biti fer prema vama, jer majstorima je u interesu da kupite auto koji se više kvari, a ne automobil koji se jako retko kvari. Istina naši ljudi jako puno veruju majstorima, a veruju i svojim prijateljima, iako statistike pokazuju, da vas žene najviše varaju sa vašim najboljim prijateljem, pa valjda zato što da najviše i viđaju, pa imaju prilike da se uvere u njegove kvalitete.  Šalu na stranu, ovu sam paralelu morao da povučem, jer je smešno verovati majstorima.  Ako vi mislite da nije, vi verujte i dalje i svom majstoru, i svom prijatelju, i svojoj ženi. Tako će biti mir u kući, nebitno je kakva je istina, zar ne? A kome treba istina i ko još može sa njom da živi?

 

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića