Koliko je Meriva bolja od Corse D?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, pre sat vremena sam Vam uplatio 500 dinara (zbilja ne razumem ljude koji ne bi da plate odličan savet). Molim Vas da mi napravite analizu Opel Merive, odnosno uporedjenja Merive sa Corsom D. Mi smo četvoročlana porodica, i pošto deca rastu, mesta je sve manje. Mada, možemo mi da lepo svi sednemo u Corsu, ali, razmišljamo o malo većem automobilu. Mi bismo nasu Corsu D 1.2 da zamenimo Merivom 1.6, 2007, 2008 godiste. Samo Vi nam možete dati pravi odgovor. Potrebno nam je Vaše ogromno znanje i odlična procena situacije. Meriva bi nam više mozda odgovarala jer je viša. Ima veći prtljažnik. Koliko je zbilja veća ne znam. Sedeo sam u njoj nekoliko puta i čini mi se šira. Koliko je stabilna na putu? Da li bi bio problem da stavimo i krovni nosac sa koferom ako budemo negde putovali? Kakav je motor 1.6 benzin koji bismo uzeli. Mada, teško da cemo naci Merivu sa umerenom kilometrazom. Toliko od mene. Po Vašem misljenju koji je automobil generalno bolji?

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Ime i prezime: Dragan Miletić
Kada planirate kupovinu?: Do kraja februara
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 5.000 evra
Šta trenutno vozite?: Opel Corsa D
Između kojih se automobila dvoumite?: Corsa ili Meriva
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Od prijatelja
Koliko kilometara godišnje prelazite? :
Da li biste platili da vam pronađem auto?: DA
Da li biste platili za odgovor?: DA

Aleksandar TodorovicOdgovara Aleksandar Todorović (ovo je samo skraćena verzija odgovora, uvod): Opel Meriva nudi mnogo prostora u malom gabaritu. Opel je mnogo očekivao od minivena Merive. Ovim modelom Opel se upustio u borbu sa Mercedesovom A klasom. Zamišljena je kao porodični automobil koji će ponuditi dovoljno prostora kako u putničkom prostoru tako i u prtljažniku, a ostati upotrebljiva i u gradu, gde prostora uvek manjka. Dizajn joj nije atraktivan, ali ako se imaju u vidu dimenzije ovog svestranog automobila, teško da je moglo mnogo bolje (Renault je sa Modusom ipak uspeo). Dugačka je samo 404 cm, široka 169,5 cm a visoka 162 cm. Upravo se u visini krije tajna, motor je upakovan u mali motorni prostor, sedi se visoko kako napred tako i pozadi. Po prvi put jedan Opel nudi toliko prostora za tako prihvatljivu cenu. Jednostvano Meriva nudi mnogo više nego Astra II. Meriva nije šira od Corse D (uža je čak 1,5 cm), ali ima duže međuosovinsko rastojanje za 12 cm, pa nudi mnogo više mesta za kolena i glave putnika na zadnjem sedištu. Meriva ima i veći klirens od Corse, pa se za nijansi lakše penje na ivičnjake od Corse. Velika visina (162 cm) ipak ne ugrožava puno stabilnost Merive u krivinama, jeste osetljivija od Corse na bočni vetar, ali je prilično predvidljiva, upravljiva. Nije najstabilnija u klasi, ali ne zaostaje puno za najboljima (Nissan Note, Ford Fusion).

Ergonomija komandi je savršena, sve je na dohvat ruke. U automobilu ima dovoljno mesta za čak pet odraslih putnika, a prtljažnik je veliki i vrlo upotebljiv. Gepek prima od 350 litara pa do čak 1.410 litara (Corsa nudi 285 odnosno 1.080 l) kada je oborena zadnja klupa, a ako se izvade sva sedišta, a moguće je izvaditi i suvozačevo, korisna zapremina dostiže 2.005 litara, tako da je ovo primamljiv automobil i za mnoge privrednike.

Šteta što Meriva nudi manje bezbednosti od Corse D, dobila je 4 zvezdice i 28 poena, Corsa D može da se pohvali sa 5 zvezdica i 34 poena. To je velika razlika, i velika prednost za manju Corsu.

Meriva je dakle jedan dobar automobil. Pre kupovine je proverite u ovlašćenom servisu, provera je za čitaoce sajta Ooyyo.rs besplatna u Opelovom ovlašćenom servisu u Zrenjaninu, samo se pozovite na mene.

Ovo je samo uvod mog odgovora koji sam poslao g.Miletiću, dakle kompletna verzija je dostupna samo njemu. Najvažniji detalji su poslati samo uvaženom gospodinu.

Ostavite komentar