Goran Miletić: Prajd po planu

Centar Beograda zatvoren. Šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano, saopštili su organizatori. Od ranih jutarnjih časova, glavne ulice u centru grada, kojima, prema planu treba da prođe povorka, zatvorene su za saobraćaj a primetno je pojačano prisustvo policije. Foto: B92.net. Fonet, arhiva.

Vlada Srbije je učinila sve da se omogući seksualnim manjinama da prošetaju slobodno gradom. Srpska Pravoslavna Crkva ne upravlja državom.

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić izjavio je sinoć da tokom večeri nije dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda. “Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani. Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo. Organizatori Prajda su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca – iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare. Izvor: B92, Beta, Tanjug. Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje. Zbog najavljene Parade ponosa, koja bi trebalo da počne u 11.30 u Beogradu, policija je blokirala centar grada, a izmenjene su i trase javnog prevoza.

Zabranjeno je kretanje vozila u centralnim i najprometnijim gradskim ulicama. Odložite vožnju vaših dragih automobila za nekoliko sati, i poštujte propise, kazne su paprene.

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi

TESTIRALI SMO: Citroën C4 Attraction 1.6 HDI

POSETILI SMO: Renaultov salon – Jevtović Auto d.o.o., Čačak

mozemo zajedno parada

 

 

Ostavite komentar