Da li kupiti Mondeo, Mazdu 6 ili Volvo S60?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, oduševljen sam vašom rubrikom, i vašim cenjenim savetima, pa sam rešio da se vama obratim, jer je za mene kupovina automobila itekako važna. Planiram kupovinu svog prvog automobila u životu u narednih mesec dana, pre leta. Dopada mi se Mercedes C klase, ali je on ipak presku za moj džep. Realno, mogu da kupim neki auto, 2003. godište.

G.Todoroviću šta da kupim za 4.500 evra?

Najboljiauto.com: ALFA GIULIETA ILI MEGANE?

najbolji-_auto_logo_670-

Dizelaši me najviše privlače, Volvo je 2.4, a Mazda i Mondeo 2.0 TDCi. Ne bih prelazio preterano mnogo kilometara godišnje, nije potreban auto za vožnju po gradu, možda samo kad je ružni vreme, odnosno kad nije za šetnju. Volim malo veće automobile. Bitno mi je da je auto prostran, jer imam 203 cm, i 123 kg (za sada, što se težine tiče, sa visinom sam završio). Uzimajući u obzir potencijalne kvarove, cene servisa i održavanja, da li je mudro odabrati Volvo? Koji biste vi auto kupili od ovih ovde navedenih. Srdačno vaš Filip Jovanović.

volvo-za-vas

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Jovanoviću, hvala vam na poverenju, i hvala vam na strljenju, jer ste čekali na odgovor duže od nedelju dana. Vozio sam i detaljno testirao modele koje želite da kupite. Nemački ADAC i TUV tvrde da je Mazda 6 najpouzdanija, onda potom Ford Mondeo, a nešto češće se kvari Volvo S60. Statistika nije svemoguća, dakle ona nam daje prosek, odnosno prosečan broj kvarova u odnosu na ukupni registrovani broj vozila, u ovom slučaju u Nemačkoj. Mazda je na “papiru” najpouzdanija, čak je poslednjih godina broj jedan, ispred Toyote.

Ne želim više da se oslanjam samo na podatke drugih, pa čak i kada se radi o uglednom ADAC-u, jer je mnogo vlasnika Volvoa S60 prezadovoljna ovim modelom, i njegovim kvalitatom. Cene održavanja pre svega zavise od toga da li ćete odabrati ovlašćeni servis ili ne. Ford ima najjeftinije delove, Mazda definitivno najskuplje.

KOMPLETAN ODGOVOR PROČITAJTE NA SAJTU WWW.TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE).

Koji polovan auto odabrati: Mazdu 6, Mondeo ili Volvo?

 

Testoviautomobila RS LOGO

 

OVO JE SAMO UVOD, KOMPLETAN ODOVOR JE POSLAT SAMO G.KANIĆU DIREKTNO NA MEJL.

POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, REŠIĆU SVE VAŠE DILEME (KLIKNITE OVDE).

TESTIRALI SMO: Honda Accord 2.0

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Plivajući zamajac: pitanja i odgovori

Da li je Hyundai Accent bolji izbor od Hyundai Getza?

Testoviautomobila.rs: Najbolji auto za 7.000 evra?

Saveti: kako trošiti manje goriva?

Evo zašto Srbi ginu: Manje od 70% vozača koristi sigurnosni pojas

CENTAR BOBAN: Nudi gorivo vrhunskog kvaliteta sa Liqui Moly aditivima

najbolji-_auto_logo_670-

 

Šta kupiti za 5.000 evra – realnost mi kaže i30, šta mi vi preporučujete?

novinar-aleksandar-todorovic

Ostavite komentar