Da li je moguća toliko velika razlika u težini?

Upravo sam pročitao ovaj tekst u obe verzije – prvo na N1 portalu pa i ovde i vidim da je tekst na N1 malo ublažen (u odnosu prema Hyundai-ju na primer) i skraćen. Inače su mi najpotpuniji tekstovi na ovom sajtu (najboljiauto) čak i u odnosu na http://www.testoviautomobila.rs.

TESTOVI AUTOMOBILA: Nissan X-Trail 1.6 DCI X-Tronic

Kao i obično, pronašao sam neke sitne grešćice, ali ne bih ovde o svima (bez veze mi je da stoje moja zakeranja ispod teksta). Ako može da ih ja navedem u komentaru, a da vi posle administrirate (obrišete dosadni deo iz komentara) recite mi to pa ću tako raditi – jer čuvam u jednom fajlu za sve vaše tekstove koje sam pročitao spisak pogrešno ispisanih reči, ponekih podataka i drugih sitnih grešaka.

Ali jedno pitanje – zašto se u tekstu navodi da “sa svojih 1680kg” a dole u specifikacijama stoji “od 1500kg” – zašto je tolika razlika kada je u ponudi samo jedan motor?

Zar je moguće da dodatna oprema toliko teži (recimo da je testiran primerak sa Tecna paketom, i vozačem od 110kg teško 1680kg, da je prazno vozilo sa najslabijim paketom 1500kg-ima li to smisla? ili možda 4×2 vozilo naspram 4×4 vozila?), i da li su onda relevantne težine drugih modela sa kojima je upoređen (Jeep Cherokee 1.790 kg, Mazda CX5 1.475 kg, Tiguan 1.540 kg, Yeti kao njegov “nemački brat”. Ford Kuga 1.617 kg…čega su to ustvari mase-praznog vozila ili kako?) ili i one variraju i po 200kg zavisno od opreme i vozača? Da li sva upoređena vozila imaju automatske menjače? (sumnjam da bi međuubrzanja 80-120 bila 15s sa manuelnim menjačem u 5. brzini). Petar.

aleksandar-todorovic-uredni

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine, bez uvrede, ne možete da ispravljate podatke koji su tačni. Pod dva ne možete da pišete o nekim stvarima kad nemate minimalno znanje.

Sasvim mi je jasno da niste pročitali ni jedan jedini uporedni test bilo koje renomirane strane redakcije. Ubrzanje od 80 d0 120 km/h se uvek meri u najvišem stepenu prenosa, dakle u šestoj brzini, odnosno u petoj brzini, ako taj model nema šesti stepen prenosa. Kad je u pitanju automatski menjač, onda se međuubrzanje meri u automatskom režimu. Mislio sam da je to svima poznato, ali napravio sam grešku, jer sigurno ima puno ljudi koji nemaju ove informacije.

Težina može da varira i preko 250 kg, samo u zavisnosti od izabrane opreme. Pa videli ste verovarno koliko su veliki spiskovi dodatne opreme?

Razlika u težini između verzije 4 x 4 takođe može da bude jako velika u odnosu na verziju koja ima pogon samo preko prednje osovine.

Moji testovi automobila su u preko 90% slučajeva lektorisani, tako da retko kada postoji propusti što se toga tiče. Pošto sam vam ukazao u gore navedenom odgovoru da baratate sa netačnim informacijama, nemam sada vremena da sa vama ćaskam oko pravopisa, čak i da ste ekspert za isti.

Vaše pitanje nisam letorisao, mada zahteva lekturu, jer sadrži greške.

Ja se bavim suštinom. Ne samo podacima koji su vrlo često relativni. Kako? Pa stvarana snaga motora recimo od 130 KS, nije stvarna snaga, to je fabrički deklarirana snaga, ona je kod ovog motora recimo 136 KS. Ali ja ipak navodim deklarisanu snagu, jer nemam prilike da za svaki motor izmerim snagu agregata, niti imam podatke za svaki motor o realnoj snazi. To vam je isto kao sa potrošnjom, fabrika deklariše, tvrdi jedno, a realnost je sasvim drugo.

Ovaj moj odgovor takođe nije letkturisan, jer prosto nije moguće da se sve postigne. Testovi jesu lekturisani.

Najboljiauto.com je specijalizovani portal za automobile, i za testove. N1 nije auto portal, ali ima rubriku Auto, koja je prilagođena prosečnim vozačima. Očigledno je nisam u dovoljno dobroj meri prilagio, jer vam nije sve bilo dovoljno jasno, što je moj propust. Nisam idealan, i nisam savršen, ali jesam maksimalno objektivan.

Morate da shvatite da morate napraviti test vožnju, i to detaljnu, svih automobila koje želite da kupite, i da shvatite, da su testovi samo delić onoga što čitaocima, kupcima odgovoram putem rubrike Pitajte Aleksandra Todorovića.

Želim vam ugodan dan, i moj vam je savet, kada nekog kritikujete, budite prvo sigurni da baratate sa pravim informacijama, u suprotnom delujete neozbiljno, što vam nije bila namera. Hvala na komenaru, pomogli ste mi da sagledam neke stvari iz drugačijeg ugla. Izgleda da me čitate dovoljno dugo, ali ima vremena.

Očekujem vaše nove komentare, i ako budete kupovali automobil, slobodno mi se obratite, za vas će odgovori na pitanja, biti besplatni.

I na kraju, ispravno je masa, a ne težina, težina je nešto sasvim drugo. U mojim testovima ću navoditi masu.

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Jedan komentar na Da li je moguća toliko velika razlika u težini?

  1. Momir Predojević says:

    Poštovani g. Todoroviću,
    imam pitanje u vezi sa međiuubrzanjem, a ne znam gde da ga postavim, pa ću pokušati ispod ovog teksta (jer u drugom tekstu gde ste o tome pisali nije dozvoljeno ostavljanje komentara).

    Naime poredili ste dizel motor sa obrtnim momentom od 255 Nm pri 1.900 o/min i benzinac sa momentom od 70 Nm pri tim obrtajima, odnosno 152 Nm tek pri 4.000 o.min. Moje pitanje je sledeće:
    ako su oba motora iste snage, da li oni ipak mogu da postignu slično ubrzanje prilagođavanjem promena brzina (više “šaltanja” kod benzinskog motora – prvo ga vratimo brzinu-dve niže u više obrtaje, pa tek iznad 5000 o/min menjamo brzine i tako postižemo ubrzanje npr. 80-120km/h za slično vreme kao dizel motor kod kojeg ne moramo uopšte da menjamo brzine)?

Ostavite komentar