Zašto automatski menjač lošije radi neposredno nakon zamene ulja?

Nije lako dati odgovor na ovo pitanje. Da stvari budu gore jako je malo dobrih servisa za automatske menjače u Srbiji. Ovde pišem o automatskim menjačima koji imaju hidraulični konvertor, a ne o DSG, EDC menjačima. 

Ulje koje se sipa u automatski menjač, na isti način kao što je to slučaj i kod motornog, gubi vremenom viskozitet i moć podmazivanja. Ulje posle 100.000 km nema istu moć podmazivanja, menja hemijsku strukturu a u njemu se nalazi i prljavština nastala tokom rada menjača. Unutar transmisije dolazi do trenja koje proizvodi nečistoću i čađ. Metalni elementi, prstenovi od teflona i zupčanici se u redovnoj upotrebi dodiruju, i generišući opiljke. Ako želite da vaš menjač i dalje radi kako treba mudro je zameniti ulje u menjaču. Ali ako menjač ima neki kvar, onda zamena ulja ne pomaže. Piše: urednik Aleksandar Todorović.

 

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Imate dete a kupujete auto – Kako odabrati?

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Da li da kupim Auris 1.4 D-4D: Kažu da je brz!

Uhapšene 22 osobe – uvozili kola bez papira!

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Koji je najbolji SUV za 10.000 evra?

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

 

 

Postoje i filteri čija je funkcija da zadrže nečistiće iz ulja, a neretko se ugrađuju i magneti kako bi prikupljali metalne opiljke. Pa opet, vrlo sitni opiljci ostaju u ulju i nastavljaju da kruže sistemom.

 

Zamena ulja bi trebalo da produži životni vek menjača, ali često nije tako. Najveći problem servisirati automatik koji radi solidno, pregurao je preko 300.000 km i ima veoma zaprljano ulje. Tada serviseri predlažu ispiranje menjača, ali i da izvuku svo ulje iz menjača, i to može da napravi novi problem. Sipa se novo ulje, koje apsorbuje zaostale nečistoće sa zidova, površina. 

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

 

Takva nečistoća može da začepi zaštitnu mrežicu ​​električnog ventila. Nije jednostavno proceniti kako će menjač raditi  nakon promene ulja. Zbog toga mnogi preporučuju delimično menjanje ulja – ispustite 50, 60% ulja, i dolijete istu količinu, naravno ulja koje propisuje proizvođač. Automatik je dobio nekoliko litara svežeg ulja, i ovakav način zamene ne bi trebalo ispravnom menjaču da napravi štetu. Ali u kakvom je stanju vaš menjač?

Automatik sa starim ulje može raditi solidno – ali se takav menjač brže troši, i brže se greje. Istovremeno, pritisak unutar sistema može i dalje biti dovoljan – prljavo ulje je prilično gusto i pravilno popunjava stvorene praznine na istrošenim delovima transmije.

 

V.Dimić: preporuke od zadovoljnog kupca za g.Todorovića!

 

Ako sipate novo ulje u automatski menjač možete imati probleme s pritiskom ulja.  Drugim rečima promenom ulja u nekim menjačima samo pogoršavate nagomilane probleme.

Zaključak zavisi od stanja vašeg automatskog menjača, od tipa menjača i da li imate novac makar za delimični remont transmisije. Proizvođači menjača savetuju zamenu ulja u proseku na 100.000 km, pa je najbolje da prarite njihova upustva. BMW, Mercedes deklarišu da nije potrebna zamena ulja u njihovim menjačima. Ali za BMW, kao i za Mercedes menjače proizvodi nemački ZF koji ističe i preporučuje zamenu na 100.000 km!  

 

Izbegavajte oštra startovanja, kretanje nakon turiranja, pregrevanja. Periodično menjate ulje, kao što radite sa uljem u motoru. Interval od 100.000 km je sasvim adekvatan. Može biti i drugačiji, ali svakako nije mudro menjati ga na 300.000 km!

 

Kupovina automobila procedura preko Todorovića

 

Ako ste kupili polovni auto sa automatskim menjačem (Mercedes, BMW, Volvo, Jaguar), i ne znate da li je ulje u menjaču menjano, a menjač radi lepo i dobro, savet iskusnih vlasnika servisa menjača je da ne dirate ništa!!! Menjač ima dovoljno ulja, ulje ima dovoljnu gustinu i pritisak koji se stvara u transmisiji je adekvatan. Kada primetite da menjač grubo prebacuje brzine, da počne da vas “udara u leđa”, da se brzo pregreva, onda se pripremite sa za ozbiljan remont menjača. Samo zamena hidrobloka ide od 500 evra pa naviše, a često treba zamenite i druge delove transmisije. Iz mog iskustva zamena samo hidrobloka nije dugoročno rešenje. U prevodu ako želite da vozite automatik, klasični automatik treba vam dosta novca za solidan primerak, a potom i jednako puno para da odradite remont menjača. Vozite polovnjak koji ste kupili sve dok automatik na njemu radi solidno! Nemojte ubrzavati njegov kraj zamenom ulja! Za kupce kojima ja tražim i nađem auto sa automatskim menjačem imaju obezbeđen servis kod najboljih stručanjaka za ove menjače u Srbiji (njih čuvam samo za moje kupce – hvala na razumevanju.)

 

 

Tražim pouzdane polovne automobile za vas

Provera automobila pre kupovine

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Поиск авто в Сербии

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Kako izabrati polovni automobil?

Kakav je Roomster u odnosu na Logan MCV?

Poređenje:Honda Jazz 1.4 i Civic 1.4

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?