TESTIRALI SMO: Toyota Aygo 1.0 VVT-i

Aygo druge generacije u potpunosti je novi model. Posle punih devet godina, koliko se proizvodio Aygo prve generacije, Toyota je ponudila tržištu mali automobil, koji je kvalitetno izrađen kao veći Yaris, ali sa boljom dinamikom vožnje. Moderan, sportski dizajn pomalo nagoveštava i karakter nove Toyote, koja je veoma upravljiva, stabilna i zabavna za vožnju. Zbog manje težine, manje i troši od većeg Yarisa sa istim motorom, a nudi bolja ubrzanja. Novi Aygo zavodi “iz mesta”: lepšeg i provokativnijeg automobila u ovoj klasi nema. U odnosu na njega, VW UP! izgleda gotovo bizarno. Toyota je dokazala da i mali automobili mogu biti lepi, te da u bliskoj budućnosti možete da očekujete samo atraktivne modele iz Toyote (za šta je novi Avensis najbolji primer).

Novi Aygo ima malo dodirnih tačaka sa prethodnikom. Bezbednost nije bila vrlina prethodnog modela, jer je osvojio samo tri zvezdice na Euro NCAP kreš testu. Zbog toga je struktura karoserije nova, uz korišćenje čelika visoke čvrstoće i povećanje broja tačkastih varova sa 119 na 544. To joj osigurava 40% veću čvrstoću karoserije. Novi Aygo je mnogo stabilniji, dinamičniji i upravljiviji, mnogo je manje osetljiv na bočni vetar, a postao je i mnogo udobniji. Troškovi održavanja su znatno niži nekog kod nemačke konkurencije, kao i cene delova. Ne treba zaboraviti ni na garanciju od pet godina bez ograničenja kilometraže i kredit sa kamatom od 0%. Toyoti je cilj da zagospodari tržištem Srbije, a navedeno bi trebalo da bude dovoljno da to i ostvari. Bezbednost je i dalje nedovoljno dobra, tako ako imate decu, ovaj auto vam neće pružiti velike šanse da preživite u udesu! A život nema cenu!

Tekst i foto: Aleksandar Todorović

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

Testovi automobila: Volkswagen Passat 2.0 TDI

TESTIRALI SMO: Toyota Yaris 1.3 Dual VVT-i Sport

najbolji _auto_logo_670

Ovog leta testirao sam mnogo dobrih automobila, od Jaguara, preko Infinitija, do Mercedesa C klase, kao i novi Passat, Renault Kadjar… Ali sada, kada sam seo da sve te utiske saberem i prenesem čitaocima, prvo sam se setio Toyote Aygo! Ne samo zato što sam sa njom prešao najviše kilometara za 10.000 dinara, nego zato što mi je bila najzabavnija za vožnju i najlakša za parkiranje, već i zato što je za mene ovo bilo najprijatnije iznenađenje. Aygo je odrastao!

 aleksandar_todorovic

Novi Aygo je jedan sjajan mali automobil. Zahvaljujući Toyota Centru, koji mi je ustupio auto na test, saznaćete i koju su mane ovog modela, kao što ste to od mene već i navikli.

Mali-veliki Aygo, konstruisan, pre svega, za gradsku vožnju, zamišljen kao drugi, a nikako prvi automobil u kući, postao je ipak prilično ozbiljan automobil. Njegove dimenzije možda ne mogu u to da vas uvere, ali sa ovim automobilom je moguće putovati i po deset sati bez većeg umora. Mnogo je kvalitetniji od novog Smarta, a cenovno povoljniji.

Nabuo Nakamura, glavni dizajner nove Toyote Aygo, bio je uporan da na novoj maloj Toyoti primeni sportski, oštar dizajn. Želeo je da napravi izrazito originalan automobil, i krenuo je od prednjeg dela.

Nakamura je stavio svoj pečat, ovoga puta u obliku slova X – razrezao je dve široke dijagonale od farova do svetala za maglu, i postavio vizuelnu armaturu za novi život modela Aygo. Moram da vam priznam da me je dizajn novog Ayga prosto oduševio.

Novi Aygo je malo veći i mnogo bolji!

Pošto živimo u Srbiji, često moramo da se zadovoljimo manjim, jeftinijim i slabije opremljenim automobilom, pa umesto novog kupujemo polovan automobil od 6.000 ili 7.000 €, jer ne želimo da plaćamo lihvarske kamate bankama. Međutim, novi Aygo sada nudi sasvim novu dimenziju ove klase automobila.

DSC_2028

Težina je povećana za samo 20 kg (sa 820 na 840 kg), iako je sada karoserija znatno čvršća. Dužina je povećana sa 343 cm na 345,5 cm, dok je visina od 161,5 cm je zadržana, a visina smanjena sa 146,5 cm na 146 cm.

Boljim iskorišćavanjem prostora osigurana je za centimetar veća unutrašnja širina, a prostor za noge pozadi povećan je za dva centimetra. Sve ovo navedeno ne može ni približno da vam dočara mnogo bolje ponašanje ovog automobila na svim vrstama puteva.

DSC_2035

O ovom simpatičnom “japancu” pravi sud možete doneti tek kada sa njim pređete 1.000 kilometara autoputa, odnosno kada shvatite da se jednako dobro ponaša na autoputu kao u gradu – pomalo neobično za jedan gradski auto.

Aygo sam sa zadovoljstvom vozio autoputevima, i sa malo manje ushićenja u Beogradu.

Kvalitetan i zabavan za vožnju!

Iako je Aygo pre deset godina bio najbolji mali automobil na svetu, kada se pojavio, kupci u Srbiji su radije birali Yaris koji, sa istim ovim agregatom koji se ugrađuje u Aygo, od 1,0 litra i 69 KS, ima dinamiku “starca na izdisaju”. Aygo je, na sreću, lakši od Yarisa preko 100 kg, pa ubrzava do 100 km/h iz mesta mirovanja za 13,5 sekundi, što je bolji rezultat od fabričkog obećanja. To je mnogo bolje ubrzanje od Golfa III sa 1.4 motorom, ili od Fabije 1.4 HTP.

DSC_2003

Japanski “mališan” nije preterano zanimljiv neobaveštenim domaćim kupcima, koji radije biraju lošije, nekvalitetnije automobile zbog toga što imaju pristojno veliki gepek, za razliku od “nepristojne” Toyotine ponude (jer, kako da se čovek spakuje kada prtljažnik ima 169 litara zapremine? Jugo je nudio gepek od 173 litra, Zastava 101 od čak 325 litara). Ako ne nosite prtljag sa sobom, imajte u vidu da se radi o odlično osmišljenom automobilu koji je okretan i upravljiv, sa dužinom od samo 3,5 metra, dok je prosečna potrošnja od 5,4 litara na testu primetno niža od one kod modela iz ovog segmenta. Premda je Aygo malih dimenzija, putnici u njemu su dovoljno zaštićeni.

Aygo je zabavan za vožnju

Toyota Aygo nije sportski automobil, ali ga je užitak voziti zbog dovoljno preciznog servo upravljača, kratkih hodova u menjaču i sasvim solidnih kočnica. I stari Aygo je bio odličan, ali novi Aygo je prosto sjajan! Mali “japanac” obožava krivine, ali se ne boji ni autoputa. Do brzine od oko 150 km/h relativno brzo stiže i ostaje miran i stabilan čak i kada naletite na oštećenja na kolovozu. Upravljač šalje sasvim dovoljno povratnih informacija o onome što se dešava pod točkovima. Mnogo je mirniji i tiši od puno veće Škode Rapid, na primer.

toyota-foto-todorovic

Obruč upravljača jako dobro leži u rukama – centralna konzola je tvrda, napravljena od jeftine plastike. Međutim, svi spojevi su odrađeni odlično, tako da ništa ne škripi, niti iz kokpita dolaze bilo kakve neprijatne vibracije, čak i kada Aygo vozite po beogradskim džadama. Zvučna izolacija je odlična, pa i malo bolja od odlične. Novi Aygo je osetno tiši na brzinama od oko 150 km/h, čak je i zanimljivo slušati trocilindrični agregat kako zuji kao “kosilica” za travu, ali pruža sasvim pristojna ubrzanja. Zbog dugačko izračunate pete brzine, zaboravite na međuubrzanja u ovom stepenu prenosa, osim ako niste mazohista. Uprkos pomalo neozbiljnom izgledu enterijera, mehanika Ayga je jako robustna i pouzdana. Futuristički dizajn enterijera privlači mlađe i odbija starije kupce, verovatno mnogo više nego što bi to Toyota želela. Uostalom, Aygo je član porodice automobila koji se smatraju jednima od najkvalitetnijih na svetu.

Za vas pronalazim polovne automobile!

 

Hi-tech agregat dodatno dorađen

Toyota se ponovo oslonila na motor od samo tri cilindra, naravno, opet sa VVT-i tehnologijom razvoda ventila. Izmena kompresionog prostora dovela je do povećanja stepena kompresije na 11,5:1. Drugačije su svećice, usisni ventili i usisna grana, kao i sistem za varijabilno upravljanje ventilima, čime je poboljšano sagorevanje smeše.

Na taj način je postignuta termalna efikasnost od 37 posto, što je najbolji rezultat u klasi. Prosečna potrošnja na testu od 5,4 litara je najbolji dokaz za ove tvrdnje.

Jedan od problema koje je trebalo rešiti bilo je postići optimalno održavanje temperature u svim uslovima rada. Zato sada klipovi imaju dodatno hlađenje prskanjem ulja sa zadnje strane, a karter je podeljen u dva dela kako bi ulje što brže postiglo radnu temperaturu. Brže postizanje radne temperature pozitivno se održava na nižu potrošnju u gradskim uslovima vožnje, i kada često vozite na kratkim relacijama.

DSC_2068

Inženjeri Toyote tako su nedostatak agregata male radne zapremine ublažili, odnosno, na velikim brojevima obrtaja kolenastog vratila ne dolazi do problema pada efikasnosti sagorevanja, a izbegnuta je i neravnomernost rada na niskim brojevima obrtaja (doduše, ne i kada je motor hladan), inače često prisutna kod trocilindričnih motora.

Kriva obrtnog momenta pomenutog agregata je veoma ravna, što uz relativno veliki hod klipa od 84,0 milimetra daje zadovoljavajuću elastičnost, odnosno pristojna međuubrzanja, osim u petom stepenu prenosa. Potrošnja na otvorenom putu je niža od pet litara, čak i kada vozite brže od dopuštenog ograničenja brzine.

Pogledajte kako Aygo ubrzava, i postiže realnu maksimalnu brzinu od 165 km/h što je više od obećanja fabrike! Brzinomer naravno malo greši kao kod svih automobila – pokazuje više!

Za obradu izduvnih gasova zadužen je optimizovani EGR sistem, kao i katalizator zapremine 0,7 litara koji brže postiže radnu temperaturu.

Snaga motora je povećana na 69 KS pri 6.000 o/min., a maksimalni obrtni moment od 95 Nm isporučuje se na 4.300 o/min. O elastičnosti svedoči podatak da je pri 2.000 o/min. raspoloživo pristojnih 85 Nm.

DSC_1995

Sve se to u vožnji i oseti: imate utisak da je motor snažniji, a zapravo dobijate više obrtnog momenta u širem rasponu obrtaja. Najveći napredak je tiši rad motora na 4.000 ili 5.000 obrtaja radilice, kao i ravnomerniji razvoj snage, pa samim tim postižete bolje performanse sa manje naprezanja. Kod starog motora imali ste utisak da on na 5.000 o/min. “ispušta dušu”, a sada to nije slučaj, odnosno, što ga više “vrtite”, to bolje zvuči.

Košta 8.990€

Toyota je pokušala da uvođenjem jeftinije i efikasnije proizvodnje u Češkoj montira mali automobil po niskoj ceni, ali kupcima u Srbiji ni ova cena nije dovoljni niska. Za razliku od ostalih konkurenata u A segmentu, Aygo nudi odličnu udobnost i na dužim putovanjima. Postao je jako ozbiljan automobil u malom pakovanju.

aygo-foto-b-todorovic

Aygom se može i na duže putovanje, ali samo pod uslovom da su vam deca još mala, jer na zadnjoj klupi nema dovoljno mesta za krupnije putnike. Mala-velika Toyota nije samo bezbedna, već i veoma praktična zahvaljujući naprednoj ergonomiji: udobnost je dobra, a čak je i ogibljenje prilično mekano podešeno. Inženjeri Toyote uspeli su da pronađu “zlatnu sredinu”, odnosno da naprave jedno odlično izbalansirano vozilo, koje može uspešno da zauzme mesto drugog, pa čak i prvog automobila u kući. Aygo se lepo vozi i lako parkira. Takođe, prosto je neverovatno koliko malo zamara na dugim putovanjima.

Lepa oprema

Bazni paket opreme uključuje klima uređaj, električne podizače prednjih stakala, centralno zaključavanje, servo upravljač podesiv po visini, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, elektronsku distribuciju sile kočenja i pomoć pri kočenju u krivinama. Takođe dobijate i upravljač koji je podesiv po visini, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, ABS + EBD, kao i Toyotin WIL sistem za zaštitu vrata od trzaja pri sudaru.

Najveći novitet multimedijalnog ekrana (zove se zvanično X-Touch, dijagonale sedam inča) jeste mogućnost povezivanja sa smart telefonom, tako u trenutku dobijate mnoge aplikacije sa vašeg telefona direktno na velikom displeju, od Facebooka do navigacije.

Aplikacije X-Touch ekrana iskorišćene su i za prenos slike sa kamere postavljene na zadnjem delu, pa tako vožnja unazad i parkiranje bivaju olakšani po prvi put u ovoj klasi vozila.

Šta ona kaže: Novi Aygo je mnogo bolji automobil od starog modela. Ima izuzetno udobna sedišta, udobno, ugodno ogibljenje, a nivo vibracija je mnogo manji. Toyota je zaista ostvarila veliki napredak. Dizajn je takođe zanimljiv, mada će se nekima više svideti Yaris, koji ima ozbiljnije, zaobljenije linije. Ovo je hitar i simpatičan auto koji svoje kvalitete ne pokazuje odmah. Budući da je izuzetno stabilan i pregledan, lako ga je parkirati, a može se pohvaliti i gomilom ostava za sitnice, čime bi dodatno trebalo da privuče žene vozače. Mala potrošnja “mini” Toyote je u vreme visokih cena benzina veliki plus, ali je “nepristojno” mali gepek veliki minus. Na tom polju se ništa nije promenilo. Navodno, novi Aygo ima veći gepek za 29 litara, ali ja ih prosto ne vidim. Birajte ipak neki bezbedniji auto. Posebno ako živite u Srbiji.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Novi Aygo osvaja na prvu vožnju. To niko ne očekuje od jednog malog automobila sa motorom koji ima samo tri cilindra, ali ovo je u potpunosti jedan novi model, veoma dinamičan i zabavan za vožnju. Atraktivno izgleda, pa će ga birati i kupci Minija i Smarta, koji nisu baš najzadovoljniji kvalitetom ovih modela. Ovoga puta, Aygo će kupovati i muškarci, a ne samo žene. Izgleda veoma dobro, pa će vam srce biti puno svakog dana, dokle god budete posedovali ovaj Aygo. Ipak, tužno je što je ovo i dalje nedovoljno bezbedan auto. Male zone deformacije, mala masa.

Naravno, novi Aygo neće kupovati  vlasnici Corolle, Aurisa ili Avensisa, njima je važna i bezbednost. Opšte je poznato da se u Srbiji auto kupuje “na metar”, a pošto je Aygo kraći od onoga što je “pristojno” kod nas, neće se sjajno prodavati. I bolje što je to tako, jer za malo više novca, imate mnogo bezbednije automobile.

thumbs-up Niska potrošnja, odličan kvalitet izrade, jeftino održavanje i niske cene originalnih rezervnih delova glavni su aduti ove Toyote. Vrhunska pouzdanost, dobre performanse, odlična stabilnost obradovaće i one koji vole brze prolaske kroz krivine. Udobna i dobro profilisana sedišta i odlična ergonomija, čak i za vozače više od 190 cm. Vrlo dobre kočnice, otporne na pregrevanje. Odlično, udobno ogibljenje, dovoljno dobro izolovano i robusno. Odlično se ponaša na lošim putevima, dobro upija neravnine. Električni servo upravljač je sada mnogo bolji, precizniji i direktniji i šalje mnogo više povratnih informacija vozaču. Poboljšana aerodinamika je osetno snizila nivo buke u putničkom prostoru. Dobra zvučna izolacija. Efikasni farovi sa dovoljno jasnim i širokim snopom. Mali prečnik okretanja, dobra preglednost, jednostavno parkiranje. Odličan i precizan menjač, dobro usklađen sa mogućnostima motora. Odlično drži cenu. Laka i brza dalja preprodaja. Vrhunski dizajn – moderan, privlačan i originalan. Ovaj auto će dugo biti hit na tržištu polovnjaka. Žene ga obožavaju.

thumbs-down Nedovoljno bezbedan auto. Mala masa, male zone deformacije. Prtljažnik je zaista mali (nudi tek 169 l), iako je za 29 litara veći nego na starom modelu. Još je već problem visok utovarni rub. Zvuk motora se nekima neće dopasti – ima samo tri cilindra, pa ponekad zvuči kao “kosilica za travu”. Na usponu, kada klima uređaj radi, motor to poprilično oseća. Prozori pozadi se samo delimično otvaraju, u stranu, kao nekada na Fiatu Uno, odnosno Jugu. Obruč upravljača se podešava samo po visini, a hodovi podešavanja su jako mali. Paleta motora je slaba, u ponudi je samo jedan jedini motor od 1,0 litra. Bezbednost nije najbolja u klasi – Yaris je dosta bezbedniji ali i taj model vam nudi male šanse da preživite sudar. Twingo nudi malo više mesta za kolena i glave putnicima na zadnjem sedištu.

Cena: od 8.990€

Uslovi finansiranja za Toyotu Aygo:

• 3.000 € na 60 meseci
• 4.000 € na 48 meseci
• 5.000 € na 36 meseci

* Primer za Aygo 1.00 VVT-i x-play: cena vozila 9.990 €, učešće 4.990 €, iznos za finansiranje 5.000 €, rok otplate: 36 meseci, rata 139 €.

* Primer za Aygo 1.00 VVT-i x-cite cena vozila 10.990 €, učešće 5.990 €, iznos za finansiranje 5.000 €, rok otplate: 36 meseci, rata 139 €.

Ponuda Toyota Finansiranja sa 0% kamate važi i za modele Yaris, Auris, Corolla i Verso.

aygo-najboljiauto

[table]DIMENZIJE: Specifikacije
D x Š x V : 345,5 x 162 x 146 cm
međuosovinski razmak: 234 cm
zapremina prtljažnika :169 l
masa praznog vozila: 860 kg [/table]

[table]MOTOR : Specifikacije
zapremina : 999 ccm
maksimalna snaga : 69 KS pri 6.000 o/min.
obrtni momenat : 95 Nm pri 4.300 o/min.[/table]

DSC_2028

[table]PERFORMANSE : Specifikacije
ubrzanje 0-100 km/h : 14,2 s
maksimalna brzina : 159 km/h
potrošnja (fabričko obećanje): 4,1 l
potrošnja (na testu): 5,4 l
Euro NCAP kreš test: 5 zvezdica[/table]

najbolji _auto_logo_670

OCENE (od 1 do 5)

[table]Dizajn: 5,0
Bezbednost: 3,5
Motor i menjač: 4,0
Performanse: 4,0
Potrošnja: 4,5
Cena i garancija: 5,0
Udobnost: 5,0
Ponašanje na putu: 5,0
Kvalitet i pouzdanost: 5,0
Ponuda prostora: 4,5
Prosečna ocena: 4,6[/table]

[table]Opšti utisak: 5,0
Paleta motora: 1,0
Mogućnost dalje prodaje: 4,0[/table]

Pročitajte i druge testove automobila (kliknite ovde).

Pogledajte VIDEO!

Pogledajte odgovore na vaša pitanja u rubrici Pitajte Aleksandra Todorovića

AYGO-XPLAY

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

TESTIRALI SMO: Renault Twingo Sce 70

Testovi automobila: Volkswagen Passat 2.0 TDI

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

 

Za vas pronalazim polovne automobile!

Čuveni Klarkson je izjavio: Svi automobili proizvedeni nakon 2008. godine su lošeg kvaliteta! Engleski novinar ume i voli da pretera, ali moram reći da ovoga puta nije daleko od istine. Ako uspeli da kupite sami dobar polovni auto sa malo znanja i bez detaljnih provera pre 5 ili 10 godina, ili ako se radi o modelima koji su stariji od 2008. onda je jasno da NE razumete u kakvom ste problemu ako poželite da kupite polovnih auto koji je star desetak godina danas. Kvalitet benzinskih motora je postao očajno loš, a cena generalne paprena, preko 2 000 evra za jednostavnije motore. Dizelaši jesu dugotrajniji, ali treba izbeći loše održavane primerke. Pismeni ODGOVORI su za sve kojima tražim automobile BESPLATNI! Usmeni odgovori su sada namenjeni samo onima kojima tražim automobile. Prosto nemam vremena da svima odgovorim, i ne želim da svakom pružam informacije kako proveramo automobile, i šta sve gledamo.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

 

Veliki i mali servis su obavezni odmah po kupovini, ukoliko želite da vas taj auto solidno služi. Ukoliko NE želite da odradite veliki servis i to je OK, ali ako vam sutra ili istog dana pukne zupčasti kaiš, i napravi štetu od 2500 evra naravno da to sve plaćati sami. Auto koji kupite preko mene, morate na proveru kod mojih majstora na 4 mseca (na 5 meseci mlađi automobili od 6 godina) jer sam primetio da skoro niko ne provera nivo ulja, kočione tečnosti, antifriza. Polovan auto zahteva stalne kontrole i brigu ako želite da vas služi. Ukoliko auto vozite po dubokoj vodi i prodre voda u motor, to neće rešavati moji majstori. Isto tako ako vozite auto po provali oblaka (umesto da se zaustavite) i dozvolite da voda uđe u motor i izazove hidro udar i skup kvar, popravku morate platiti vi, ako želite da opet vozite taj auto. Ja mogu samo da vam pronađem najbolji polovni auto za vaš novac. Najbezbedniji. Ja mogu sa mojim majstorima da vam predložim šta sve treba zameniti – popraviti nakon kupovine. Mogu vam skrenuti pažnju koje su mane modela koje ste kupili (serijske). Mogu vam pomoći kasnije oko prodaje automobila. Ali ne mogu vam naći polovan auto koji je kao nov. Zna se da je najbolji auto nov auto. Polovan auto zahteva stalne kontrole i ulaganja. Ja mogu da se potrudim da imate najbolje moguće održavanje i da vam pronađem polovni auto koji će vam praviti najmanje problema. Ne možete očekivati od polovnog automobila koji ima 15 godina da se jednako malo kvari kao polovni auto koji ima 4 godine. Moji majstori ne ugrađuju najlošije delove sa najnižim cenama, i to imajte u vidu. Ako želite najgore delove morate da se obratite vašim majstorima.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, odgovore i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

  • Za sve ostale van Srbije je 60 evra preko W.Uniona. Podaci za uplatu su Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Samo mi u pitanju navedite i MTSCN broj (neko ko radi u Švedskoj, Nemačkoj, Austriji ne može da dobije odgovor po diskontnoj ceni kao vozači u Srbiji). 

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem samo onima koji me angažiju i to besplatno.  i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 12 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužima razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 18 000 dinara. To je uvedeno, jer većina vas utroši mojih 2h, ili 3h, i na kraju me ne angažuje.

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i ritike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

 

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekate odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 80 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Usmeno odgovaram samo KLIJENTIMA KOJIMA TRAŽIM AUTO. Majstore morate vi platiti, pregledi nisu besplatni, i unapred vam naplaćujem za njih 18 000 din. Kad vam nađem auto naplatim vam i moj honorar, koji zavisi od mnogo faktora.

Ako ste iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Austrije, ili Makedonije, cena pismenog odgovora je 60 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite USMENI odgovor za 24h preko VIBERA, onda je 100 evra, u protivnom rok je u proseku 10 radnih dana.
Cena je veća preko PayPal-a, ona je 160 evra.

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

western

 

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Naravno da ću vas posavetovati oko izbora modela, motora, oprema.

 

Održavanje automobila vam je obezbeđeno kod mojih majstora
Kao i pomoć kasnije, kada želite da auto koji sam vam ja našao i prodate!

A.Todorović: PRODAJEM B klasu 200 CDI 2016 Automatic

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Vaše pravo je da kupite loš auto!

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Polovni automobili su naša realnost. Cene novih automobila su astronomske, a verzije koje se nude našem tržištu su slabijeg kvaliteta, sa manje opreme. Najveći problem je što gubite 25% posle godinu dana od vrednosti automobila, a u drugoj godini dodatnih 20%. Ako prelazite manje od 40.000 km godišnje kupovina novog automobila nema puno smisla, osim ako zarađujete preko 2.000 evra i niste kreditno opterećeni. Polovni automobili nisu mačka u džaku, ako ih detaljno proverite. Danas dijagnostika nije svemoguća, ali je sve preciznija, što umnogome olakšava posao provere automobila. Trap je veoma lako proveriti. I moram vam priznati da automobili koji dođu iz Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Italije imaju oslanjanje u veoma dobrom stanju čak i kada ti automobili imaju 300.000 km, dok vozila vožena po Srbiji sa samo 50,000 km izgledaju kao da imaju milion kilometara. Nonsens je da su na ceni vozila kupljena u Srbiji, jer to je minus, a ne prednost. Svakako, narod se boji vraćanje kilometraže, ali i to je proverivo, posebno kod mlađih primeraka. Ako je kilometraža vraćena, cena je daleko niža, ali i takav automobil može itekako imati dobar motor. Sasvim je suvišno pričati da je Mercedes kvalitetniji od Renaulta, ili da je Volvo bezbedniji od Kije, odnosno BMW od Opela. Da li ćete vi za vaš novac kupiti neki odličan, proveren polovan automobil koji nudi maksimalanu bezbednost, ili ćete kupiti mali nov auto, sa bednom opremom i osnovnim nejakim motorom, izbor je samo vaš, ali budite malo odgovornije prema svojoj porodici i prema svom budžetu. Svakako, ako imate 5.000 e, od kupovine novog automobila nema ništa, morate da razmišljate o polovnim auotmobilima, ali nije kraj sveta, nećete kupovti mačku u džaku, jer će moji majstori detaljno pregledati automobile koje vi želite da kupite. Uradićemo vam i Veliki servis, i proverićemo sve što možemo na automobilu, da biste vi i vaša porodica bili bezbedni.