Šta da kupim za 1.000 evra – Feliciju ili…?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, spreman sam da potrošim 1.000 € za kupovinu što mlađeg, a što boljeg automobila i to sve iz razloga proširenja porodice – za sada nas je troje. Zanima me vaše mišljenje i eventualna preporuka vezana za gore pomenute modele. Prvenstveno me zanima cena održavanja i pouzdanost ovih automobila. Potrošnja i performanse su mi u drugom planu (vozio bih na plin). Hvala unapred. Godišnje prelazim 15.000 km, do sada sam imao Jugo, koji sam prodao, jer je  prosto postao premali, a u gepeku mi je bila boca za gas, tako da nije bilo mesta za prtljag. Molim vas da mi uporedite Škodu Feliciju 1.3, Renault 19 i Daewoo Espero 1.8. To su dva automobila koje sam uspeo da nađem, a koji su u prvoj boji, i od prvog vlasnika. Kum je auto mehaničar, pa mi je to spas. Nemojte mi molim vas preporučivati da podignem neki kredit u banci, i kupim neki malo mlađi automobil, jer u banku više ne ulazim ni mrtav. Unapred hvala na odgovoru Milutin Bošković, Beograd.

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Boškoviću hvala vam na poverenju, i zanimljivim pitanjima.  Na osnovu modela između kojih se dvoumite, jasno je da vam zaista nije lako. Očigledno želite automobil sa četvoro-petoro vrata, ali ste limitirani sumom od 1.000 €, a za taj iznos se na tržištu nudi mnogo toga – od Yuga do Mercedesa.

Škoda je sa modelom Felicia napravila značajni iskorak u odnosu na Favorit: sa ovim automobilom je češki proizvođač bio na pola puta između modernih i prevaziđenih modela iz istočnog bloka. Provereni Škodin motor od 1,3 litra i 54 KS (snažnija verzija od 68 KS je kod nas retka) jeftin je za održavanje, ali je ipak bolje da se opredelite za isti motor sa elektronskim ubrizgavanjem goriva i 68 KS (50 kW).

bubanj-potok-dscn0482

U oglasima cene variraju. Ova Škoda je prostranija i udobnija od Yuga, ali i puno praktičnija zahvaljujući činjenici da ima petoro vrata. Ipak, ovom automobilu nedostaje oprema: u proseku možete dobiti metalik boju i, ako imate sreće, centralnu bravu ili CD plejer. Pored toga, Felicia nije dovoljno kvalitetno izrađena i sa ulaskom u drugu deceniju života druženje sa njom prestaje da bude bezbrižno.

Renaultova 19-ica je znatno bolji i ozbiljniji automobil od Felicije, zbog čega ozbiljnije poređenje između ovih modela nije moguće. Renault je izraženo stabilniji i udobniji od Škode, a takođe ima i znatno bolje kočnice, napredniju zvučnu izolaciju i odlične motore, posebno benzince. Komšije će vas plašiti “skupim” delovima za Renault, ali nemojte dozvoliti da vas ovo obeshrabri: mada je 19-icu skuplje održavati od Felicije ili Golfa II, treba imati u vidu da je francuski automobil bolji od navedenih modela, pa i vredi platiti malo više platiti za njegovo održavanje. Kineski delovi su jeftini i za Renault, i za Škodu.

Kompletan tekst pročitajte na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.rs kliknite na link dole:

Porodični auto za 1.000€

Ukoliko želite i da vama razrešim neodumice pošaljite pitanje na  www.najboljiauto.com/pitajte

Pitanje iz Hrvatske: Astra je bolja od Megana?

Benzinac ili dizelaš – Prelazim 7.000 km

Da li je Zafira od 6.700e krš?

Kupujem auto za ženu i decu – Koji odabrati?

Moji odgovori nisu besplatni

Da li je Toyota Urban Cruiser za preporuku?

Koji je Najbolji japanski auto za 7.000e?

 testovi-automobila-net
 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako ste već pronašli automobil koji želite da kupite, i ne znate da li ste doneli dobru odluku, za vas postoji rubrika HITNA KUPOVINA-BRZI ODGOVORI. Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas, i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 499 dinara dobijate odgovor na kratko pitanje. Ako uplatite 1.899 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU jednog modela iz vašeg pitanja. Za 3 000 dinara dobijate analizu svih modela iz vašeg pitanja.

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285 – 0331662360001 – 85
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 3 000 din, i sačekati odgovor.  Kada procenim da su vaši zahtevi realni ja ću vam pronaći i ako sam u mogućnosti i prodati vaš automobil (za onoliko koliko realno vredi, a ne za cenu koja stoji u oglasima, naravno ukoliko vaš auto nema vraćenu kilometražu) u roku od 7 dana. Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  Besplatno ne odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena.

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 40 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je od 25 evra, a plaćate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako vam je hitno potreban odgovor za 24h onda 20 evra.
Cena je tri puta veća preko PayPal-a, dakle 45 evra.

western

Da li su Civic i Auris bolji od Focusa?

Provera automobila: Kakav je ovaj C-Max?

Da li je Megane III za preporuku?

Pitanje iz Nemačke: Koji je najbolji auto za 7.000?

I.Popović: Da li je ceed 1.4 najbolji izbor?

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE NA  SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE) i Najboljiauto.COM

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO