Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

Pitanje: Poštovanje Aleksandre, Dobio sam ponudu da menjam Astru H 1.7 CDTI 2007 godište, za Audi A3 TDI quatro troje vrata 2006 godište.

Po vašoj proceni koliko bi trebao da doplatim, a da ni jedna strana ne bude oštećena.. Oba automobila su u jednako dobrom stanju i registrovana kod nas. Srdačan pozdrav, Nikola.

TESTIRALI SMO: Audi A3 Limousine 1.6 TDI

Nalazim polovni automobil za vas!

 

najbolji-_auto_logo_670-

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštvani g.Nikola, ako sam vas dobro razumeo, vi želite da mlađu Opel Astru H sa Isuzuovim motorom 1.7 CDTI, koji je veoma pouzdan, i koji jako retko ima problema sa plivajućim zamajcem, zamenite za automobil koji je nebezbdan, odnosno koji nudi jako lošu zaštitu za noge prilikom sudara, i osrednju zaštitu za grudi? Vi želite još da doplatite novac za to “zadovoljstvo”, pri tome menjate mlađi automobil za stariji, koji osim više godina, ima i više kilometara iza sebe?

astra-h-kres-t

Pogledajte gore na slici koliko je Astra H prošla bolja na kreš testu od Audija A3. Sve je jasno.

Odnosno vi želite da automobil, Astru H, koja je komfornija, prostranija, mnogo bezbednija, zamenite za stariji Audi A3 koji više troši? VW-ov motor 2.0 TDI, posebno one snažnije verzije (niste naveli koja snaga motora je u pitanju), ima probleme sa plivajućum zamajcem, pumpom, diznama, i skuplji je za održavanje od japanskog motora. Jeste da 140 KS daje Audiju A3 dovoljno snage, i mnogo obrtnog momenta (320 Nm), i tačno je da ja prosto obožavam Quattro pogon, koji je jedan od najboljih na svetu (samo Subaru ima bolji 4 x 4 prenos), čak i je potrošnja od oko 8,0 – 8,5 litara sasvim prihvatljiva.

Snažan motor u slaboj karoseriji, dodatno znači još više rizika, i manje šanseda da preživite, i ostanete među nama. Ako već volite, želite Audi, odložite kupovinu, doplatite za neuporedivo bolji Audi A3, aktuelni A3, koji se proizvodi od 2012.godine, on je neuporedivo bezbedniji, udobniji, dinamičniji, i stabilniji. Naravno, da preporučujem kupovinu verzije sa Quattro pogonom, jer je samo takav Audi pravi Audi! I samo takav Audi je nešto nedostižno za BMW ili Mercedes.

Da li i dalje želite da doplatite za stariji Audi A3? Ako ste već tako široke ruke, donirajte novac deci oboleloj od raka, na primer, pošto ova država ne brine o njima.

Da li Astra H i Audi A3 imaju servisne knjižice? Da li su održavani ovi automobili u ovlašćenim servisima, ili u nekoj “sklepanoj garaži”? Da li si u prvoj boji? Da li su bili havarisani? Imaju li izvađene katalizaore? Da li su im prevereni, i zamenjeni vauzdušni jastuci?

Ako pogledamo cene na našem tržišti, vi biste trebali da doplatite oko 2.000 evra, ali ova procena je poprilično neprecizna, jer ja nisam video navedene automobile, i nisam imao prilike da ih provozam, i proverim u servisu.

Ako su ti automobili bili ukradeni, ako imaju prekucane broje šasije, a puno Audija u Srbiji to ima, onda oni ne vrede ništa, naravno nekom ko nije spreman na taj rizik.

TESTIRALI SMO: Infiniti FX 3.0d

Dajte da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Suma od 1 899 dinara, ne bi trebalo da vam bude prepreka do pravih, i tačnih informacija koje će vam omogućuti najbolji izbor. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Nikola Cvijanović: Šta kupiti Wagon R ili Opel Agilu?

Forester ili Avensis: slatke muke g.Krstića

Honda Jazz 1.4 benz., Nissan Note 1.6 (ev. 1.4) benz ili Opel Meriva 1.7 dizel?

Najboljiauto.com rešava problem: Molim vas otklonite mi lupkanje na Golfu VII

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

Nalazim polovni automobil za vas!

 

najbolji-_auto_logo_670-