Volvo ili Audi?

Poštovani g. Todorović, Znam da s još jednim pitanjem prelazim svaku (vašu) mjeru, ali slušao sam vas od početaka pa bih vas htio poslušati i do kraja!

Kako sam počeo gledat Volvo S60 T3 Momentum (112KW), tako sam počeo gledat i Audi A4 1.4 TFSI Select (110 KW), mada sam rekao da neću Nijemce (auto je jednostavno predivan). Napravio sam obje probne vožnje, sviđa mi se i jedan i drugi.

Cijena im je otprilike ista, mislim da je bolje da potrošim nešto više od onog početnog i planiranog iznosa (sječate li se, krenuo sam sa Mazdom 6), ali mi je onda ovaj iznos od 40.000,00 € zaista krov krovova.

Oba dva automobila imaju slične snage i ostale performanske kao i ACCORD 2.0 SPORT (114KW) koji (još) vozim, što mi se sviđa.

Buni me to kod Audia što motor ima oznaku 1.4, to je obično (bila) oznaka za slabije automobile.

Svi me nagovaraju na Audi….trebam idući tjedan uplatiti avans za jednoga od njih.

Moram odlučit; Volvo ili Audi. Što vi mislite? Unaprijed hvala, i hvala za sve prethodno!

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine, to što većina misli ne mora značiti da je dobro. Adolf Hilter je na demokratskim izborima dobio vlast, većina Nemaca je odabralo Hiltera, misleći da je on najbolja opcija na taj narod, dakle Hilter je plod demokratije. Nemačka auto industrija drži sve poluge informisanja u svojim rukama. Preko 70% auto magazina širom EU, je u nemačkim rukama, čak i kada imaju svoj stari naziv, poznat domaćeg stanovništvu. Audi A4 je jedan dobar automobil, ali daleko od kvaliteta koji je nekada imao. Motor 1.4 vam izgleda premali? On je dovoljno snažan, ima veliku obtrtni moment, ali kvalitet, izdržljivost mu nije jača strana, osim toga jako mnogo troši, oko 40% više nego dizelaš slične radne zapremine. Ali Nemci menjaju automobile na 3 il i4 godine, a toliko će ovaj ovaj motor 1.4 TFSI sigurno izdržati. Ako planirate da auto vozite 100 000 km i potom prodate, kupite Audi, zašto da ne?

Ali zar nije mudrije da odaberete daleko bezbedniji, udobniji i kvalitetniji Volvo? Zar mislite da će nemački novinari napisati da je Volvo S60 bolji automobil? Naravno da nećete. Da ste Nemac, pa da želite da podržite auto industriju u svojoj zemlji, iako se mnogo toga za Audi radi u Mađarskoj (šta onda, trebalo bi da budete Mađar?) onda bi racionalno da odaberete Audi A4.

Ja mislim da bezbednost nema cenu, a komfor je direktno pouzdan sa bezbednošću, jer kad ste premoreni, kad vas nešto boli, pada koncetracija, ili vozite brže, i pravite greške.

Volvo je i kvalitetniji, a dobićete i više opreme za manje novca. Osim toga, kasko za Volvo je bar dva puta manji, proverite, pa mi javite tačne iznose u Hrvatskoj. Osim toga, broj ukradenih vozila u Nemačkoj je jako veliku, a kradu se kola i u našem regionu, pa i u Hrvatskoj. Audi je na vrhu želja pozajmljivača automobila. Volvo se ne krade, ili da budem precizniji krade se znatno, znatno manje. To ne znači da ne biste trebali da u Audi A4 ugradite neku vrstu mehaničke zaštite.

Audi A4 1.4 TFSI i Volvo S6 T3 imaju mnogo bolje performanse od vašeg Honde, jer ovi automobili imaju znatno veći obrtni moment, tako da vaš Accord nije moguće porediti sa njim. Honda Accord sa benzinkim motorom 2.0 deluje toliko umorno, sporo, mlako, da su automobili koje želite da kupite za ovu Hondu gotovo “sportski” automobili. Volvo je i najštedljiviji u ovom poređenju, i ima najnižu cenu servisa i delova.

Uživajte u vašem švedskom automobilu, koji se proizvodi u Švedskoj, a ne kao neki modeli Audija u Mađarskoj, osim toga Volvo nudu i više uživanja za volanom, opušteniju vožnju, i celokupno bolji filing.

Audi A4 je dobar automobil, ali ako već kupujete nemački automobil, zar nije Mercedes C klase mnogo udobniji, kvalitetniji i bolji automobili koji ima zadnju vuču za razliku od Audija? Mnogo bolji izbor je i BMW serije 3, jer aktuelni BMW postavlja merila u ovoj klasi već nekoliko godina. Mercedes C klase, i BMW serije 3 jesu za nijansu bolji automobil od Volvoa S60, ali to nije Audi A4. Moj vam je savet da kupite Ford Mondeo, ako želite puno, za malo novca, a Audi A4 ostavite ovima koji vole da plaćaju velike premije Kasko osiguranja.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank