Tamara Dunđerović ne može da prelomi između Corse i Avea

Pitanje: Poštovani, Posle 11 godina vožnje Škode Felicije poželela sam da vozim nešto pitomiji auto i da smanjim nivo stresa svaki put kada se uparkiravam – srpski vozači su puni razumevanja za žene vozače, pogotovu za one koje voze vozilo bez servo volana sa perfomansama nešto jednostavnijeg bornog vozila. Felicija je prvi auto koji sam dobila kada sam položila vožnju i zbog toga je volim, ali preteška je i prespora. Što se mojih potreba za kolima tiče, vozim samo po gradu (vrlo retko sam je vozila po Srbiji), živim u centru pa je i pronalaženje parkinga svakodnevni izazov, uključivanje u saobraćaj kod BIGZA je jezivo iskustvo a dosta mi je važno da mi se auto dopada i da dolazi u nekim šik bojama. Razmišljam da kupim novi auto pod devizom novo je ipak novo. Kako sam budžetski relativno ograničena, do sada sam gledala Opel Corsu i Chevrolet Aveo. Prva ljubav mi je bila Corsa Color Edition, ali mislim da je preskupo. Treba mi savet šta bi bio best buy pa makar to bio i neki treći model o kome nisam ni razmišljala. Unapred hvala! S poštovanjem, Tamara Dunđerović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvažena g.Dunđerović, hvala vam na veoma zanimljivom i krajnje iskrenom pitanju. Živimo ovde gde živimo, vozači su nam sve gori i gori, i meni se desi isto što i vama, da se provuče “ogorčenost” u pisanju. Pustimo sada to, jer sta na najboljem mogućem mestu za izbor automobila. Vaš izbor je sasvim pristojan, čak i odličan, Corsa jeste u “dobrim” godinama, ali možda je i u “najboljim” godinama to se nikad ne zna, ne može da se poredi više sa najboljim automobilima u klasi, ali zato ima jako dobru opremu u pojedinim paketima. Chevrolet Aveo je u proseku moderniji, bolji, udobniji, bezbedniji i jeftiniji automobil. Ako niste vozili Aveo, zakažite test vožnju. Corsi svaka čast, ali za Aveo dobijate 5 godina garanciju, Opel nudi tek 2 godine, a smatram da imate prava na dužu garanciju kad već izdvajate 9.750 € koliko košta Aveo sa solidnim, osnovnim benzinskim agregatom od 1.2 litra.

DSCN4623Pošto vam treba pravi, praktični gradski automobil, koji je i dovoljno okretan, agilan, i starta, ja bih vam ipak preporučio VW UP! 1.0 od 60 KS, koji u beloj boji sa 60 KS (koji su sasvim dovoljni, verujte mi), košta 8.700 €. Za taj novac dobijate klima uređaj, putni računar sa Garmin navigacijom (sve zajedno lepo radi), ABS, EDB, CD plejer, jako dobar servo upravljač, dovoljno čvrstu karoseriju, izuzetno precizan menjač, dovoljno velike retrovizore, ugodan položaj za volanom, i izvrsne kočnice, koje se lako doziraju (ne znam kako je kada imate štikle na nogama), zapravo VW UP! je jedan izvrstan autmobil, koji je dovoljno kvalitetan, i vrlo stabilan, tako da ako se desi da morate da putujete van Beograda, put do planite ili mora, će vam biti iznenađujuće prijatan. Za još manje novca imate Chevrolet Spark, koji koša 7.700 €, a ima čak i ESP, elektronsku kontrolu stabilnosti, što puno znači kada su ulice prekrivene snegom i ledom.

Iskren da budem, u potpunosti vas razumem, i saosećam sa vama, svaki dan se jako puno vozim po Beogradu, i Srbiji, i znam da je bar svakom drugom vozaču potrebno psihijatrijsko posmatranje, ali po tom pitanju ne možemo ništa da učinimo ni ja, a bogami ni vi. Kućno vaspitanje, ili bolje reći nevaspitanje se prenosi i na ulicu, odnosno “volan”. Smirite živce, ignorišite nervozne i bahate vozače koliko god to možete. Uostalom, vi ste uspešna žena, koja može sebi da priušti automobil kakav zaslužuje, a to je nov automobil u ovom slučaju. Nemojte brinuti da Chevrolet Spark nije dovoljno dobar izbor samo zato što košta toliko koliko košta, jer se radi o bezbednom i ugodnom automobilu za vožnju.

Volkswagen jako dugo nije imao najbolji automobil u A segmentu, sada ga ima, jer UP! je visoko odskočio od najboljih u klasi kao što su Chevrolet Spark, Toyota Aygo i Fiat Panda. UP! je toliko dobro i kvalitetno napravljen, da mi se sada cena od 9.100 €, koliko košta petovratna verzija od 60 KS, čini kao veoma povoljna. Zapravo, UP! se  tako zrelo, mirno, i stabilno ponaša u svakoj situaciji da pomislite da sedite za volanom Pola. Ali ne, UP! nudi i više od toga, upravljiviji je i dinamičniji je od većeg i skupljeg brata iz iste kuće. UP! je pregledan i okretan, ovaj automobil može parkirati i “moja baba sa teglama na očima”. UP! vam uvek pruža maksimalni vozački užitak, i u gradkoj vožnji, čak i ako je ispod haube samo 60 KS, i to istisnutih iz neparnog broja cilindara (samo tri). Vrhunski hendling, besprekorna poslušnost automobila, lakoća ispravljanja grešaka u vožnji prilikom prebrzih ulazaka u krivine jesu osobine po kojima je UP! jedinstven u ovoj klasi.

Foto: Branka Todorović

Aleksandar Todorovic VW UPU ponudi je pet paketa opreme, ali za kupce u Evropi: Take Up!, Move Up, High Up!, White Up, Black Up, svaki sa 60 (kao na testu) ili 75 KS. Uvoznik VW-a za Srbiju je rešio da domaće kupce liši ovih muka, i ponudio im je dva paketa opreme: Move Up i High up. Doduše, UP! se jako često nudi na akciji kao što je sada slučaj, pa se uz paket Move up gratis dobija jako dobar navigacioni uređaj sa putnim računarom (njegova vrednost je 346 €), rezervni pneumatik punih dimenzija (dakle nema “ćopavca” kojeg niko i ne želi) i dodatni par vrata (inače je doplata za njih 433 €). UP! retko traži da posetite benzinsku pumpu: u realnim uslovima vožnje troši samo 4,5 litara goriva! Dakle, pred vama je jedan “jezivo” dobar proizvod, na koji konkurencija za sada nema odgovor.

Kompletan test ovog automobila možete pročitati na ovom linku:

TESTIRALI SMO: Volkswagen UP! 1.0

TESTIRALI SMO: Chevrolet Spark 1.0 DOHC

TESTIRALI SMO: Chevrolet Aveo 1.3 D

TESTIRALI SMO: Opel Corsa 1.2 Color Edition

TESTIRALI SMO: Chevrolet Aveo 1.2 Sedan

Ostavite komentar