Šta da kupim Auris ili Yaris?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, nakon dva meseca razgledanja automobila i čitanja tekstova na internetu, izbor sam suzio na dva Toyotina automobila i to: Toyotu Yaris 1,33 i Toyotu Auris 1.4 d-4d. Automobil mi za gradsku vožnju, na letovanje idemo avionom. Godišnje pređem 8,000 km (tako je bilo prošle i ove godine, trenutno vozim Logan 1.4). Ponuda polovnih Toyota je u Srbiji slaba, pronašao sam Aurisa iz 2009 godine, sa samo 115,000 km i Yarisa 1,33 iz 2010 godine, koji je prešao 80.000 Km. Auris košta 8,000 evra, a Yaris 6,900 evra.

Kod automobila mi je najvažniji kvalitet, i da troši malo goriva i naravno da ima pristojna ubrzanja, ne želim auto sporiji od mog Logan 1.4.Dosta ste hvalili Yarisu 1.33. Koji bi automobil vi izabrali g.Todoroviću za pretežno gradsku vožnju. Na nekim forumima sam pročitao da je Auris 1.4 pretrom na otvorenom putu, da li je to tačno?. Ne mogu nikako da se odlučim za jednu od ove dve Toyote. Da li mi možete pomoći? Davor Lukić. Odgovor pročitaj ovde (Klikni ovde).

Da li je Megane 1.6 bolja kupovina od Nissana Note 1.6?

logo

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Lukiću, hvala vam na poverenju, i hvala vam na zanimljivom pitanju. Bilo bi mnogo lakše da ste provazali i jednu i drugu Toyotu, jer bi tako lakše prelomili. Niste mi poslali linkove oglašenih automobila, pa ne mogu da procenim koliko su cene realne. Ako kupujete auto od fizičkog lica plaćate prenos od 2,5% i nemate nikakvu garanciju. Na auto placu morate dobiti garanciju, osim ukoliko se ne dogovorite drugačije. Da ste provozali Auris 1.4 D-4D zakljućili biste da ide mnogo bolje, brže od vašeg Logana 1.4. Toyotin dizel motor ima sličnu radnu zapreminu kao vaš Renaultov agregat u Daciji, ali Toyotin motor je turbo dizel, a turbina mu pruža mnogo veći obrtni moment.

Dakle, Toyota Auris 1.4 D-4D nije pretroma, ni u gradu, ni na autoputu, ni na regionalnom putu, ima varijabilni turbo punjač, i mnogo veći obrtni moment od recimo benzinca od 1,6 litara i 130 KS, a obrtni moment je najvažniji kod međuubrzanja.

Kompletan odgovor pročiajte na mom drugom portalu www.Testoviautomobila.rs (klikni ovde).

Testoviautomobila-RS-LOGO

Ostavite komentar