Pitali ste A.Todorovića: Dopada mi se Ignis, kakav je to auto?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, preko Googl-a sam pronašao vaš novi sajt Najboljiauto.com, i pre svega želim da vam poželim puno uspeha sa vašim novim projektom. Podržavam vas što konačno i naplaćujete odgovore. Početkom sledeće godine planiram da kupim polovan automobil. Trenutno nemam auto, vozio sam svašta od Renaulta 4, preko Mazde 3 do VW-ovog Passata 1.9 TDI.

Moje finansije su sada slabije, i mogu da priuštim sebi automobil za maksimalno 3.500 evra. Imam porodicu, ženu i dvoje male dece. Bavim se pčelarstvom, a imam i vinograde, pošto sam u invalidskoj penziji, često idem i u ribolov. Svi mi kažu kupi Ladu Nivu, ali meni je ona ružna, više mi se dopada ovaj manji Suzuki Ignis, ili Justy. Želim auto koji malo troši, i auto koji nije skup za održavanje. Da li možete da mi preporučite još neke automobile? Unapred hvala na odgovoru, vaš Slaviša iz Kragujevca. Pročitaj odgovor (klikni ovde).

Imam Twingo 1.2 16V: Kupujem Note 1.4 da li sam napravio dobar izbor?

Polovni automobili: kako odabrati Mercedes A140?

nivaOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Slaviša, Lada Niva je ozbiljan terenac, možda je ovaj automobil bučan, zastareo, neudoban i nedovoljno kvalitetan, ali je svakako idealan za loše puteve, i odlazak na pecanje, a nisam siguran da ima dovoljno prostora za prevoz košnica, ali možete ih montirati i na krov zar ne?

Suzuki Ignis je zanimljiv auto, ima ipak puno boljih automobila za taj novac. Ignis ima nedovoljno elastične benzinske agregate, nije naročito stabilan u oštrim krivinama, nema dovoljno veliki prtljažnik za prosečnu porodicu, prilično je tvrd, i neudoban automobil, iako ima mekše oslanjanje od Lade Nive.

Bićete više nego zadovoljni sa Loganom, koji ima viši klirens od automobila u ovom segmentu, a ima i dovoljno robustan trap. Za 3.500 evra možete kupiti Logan 1.5 DCI iz 2007.godine sa izuzetno štedljivim agregatom, koji je i dovoljno pouzdan. Osim toga, održavanje Logana nije skupo, ukoliko ga servisirate u lokalnom, ali proverenom servisu.

loganLogan 1.5 dCi se može pohvaliti modernim dizel common rail agregatom, koji se ugrađuje i u Clio IV, novi Megane. Umesto da gorivo putuje odvojenim kanalima do svakog cilindra kao što je slučaj sa VW-ovim TDI motorima, kod common rail motora snabdevanje gorivom svakog cilindra ide zajedničkim kanalom (common rail). Ovakav sistem omogućava uglađeniji rad motora i izuzetno efikasno sagorevanje. Naime, glavnom ubrizgavanju prethode dva manja, kratka ubrizgavanja, čime se ostvaruje mirniji rad hladnog motora. Kada je broj obrtaja motora konstantno nizak, brizgaljke ubacuju osiromašenu smešu u cilindre po tri puta u toku jednog takta. Međutim, kada se stisne gas, brizgaljke prestaju sa predubrizgavanjima i svu količinu goriva potrebnu za jedan takt ubacuju odjednom. Ovo znači da common rail dizelaši već na srednjem broju obrtaja isporučuju relativno veliki obrtni moment – u ovom slučaju, dovoljnih 160 Nm pri niskih 2000 obr./min.

Kriva obrtnog momenta dCi motora je blaga, odnosno nema skokovit izgled poput krive TDI agregata, pa samim tim common rail motori ravnomernije razvijaju snagu. Logan uspeva da postigne maksimalnu brzinu od 155 km/h, a do stotke mu je iz mesta mirovanja potrebno 15,0 sekundi. Iako su navedeni podaci slabiji nego kod Logana sa benzinskim motorom od 1,4 litra i 75 KS (koji do stotke stiže za 13,0 sekundi), u petom stepenu prenosa je dovoljno elastičan, jer mu za ubrzanje od 80 do 120 km/h treba oko 17,0, a jačem benzincu preko 20,0 sekundi! I na kraju ono najvažnije, na testu mi je trošio u proseku samo 5,5 litara evro dizela. Menjač ima pet stepeni prenosa, prenosni odnosi su dobro proračunat i usklađeni sa mogućnostima modernog dizela.

Logan ima udobno i ujedno dovoljno robustno ogibljenje, koje dobro apsorbuje neravnine sa naših nazovi puteva. Prilično mekano podešeno oslanjanje nije negativno uticalo na ponašanje ovog automobila u krivinama, jer je Dacia dovoljno neutralna i predvidljiva u svakom trenutku. Upravljač bi zaista mogao biti nešto direktniji, ali je sasvim u skladu sa mogućnostima ovog modela. U svakom slučaju, dovoljno je lagan, što umnogome olakšava parkiranje, još da Logan nudi bolju preglednost koju kvari visok i dugačak “rep”, bio bi idealan i za gradske uslove vožnje. Finalna obrada je zadovoljavajuća, i primetno je bolja nego kod Solenze. Za to je zaslužna dodatna modernizacija postrojenja u Rumuniji, i naravno striktnija kontrola montaže. Kvalitet ugrađenih materijala je sasvim pristojan, doduše plastika je tvrda na dodir, ali je precizno spojena. Tapacirung deluje izdržljivo, ali treba priznati da kvalitet tkanine na sedištima nije baš od najfinije sorte, i da je zvučna izolacija prilično “tanka” pa pri brzinama većim od 130 km/h dominiraju razni neprijatni šumovi, i to sa svih strana.

Ipak, do putnika dopire znatno manje buke nego u Ladi Nivi. Alternativa je Škoda Fabija u karavanskoj verziji, ona je dobar automobil, ali je Logan jeftiniji (mislim na isto godište), i Logan će bolji podnositi loše puteve, provereno. Ako vozite po blatnjavim putevima, možda je bolje da motnirate zimske pneumatike, oni i jesu za “mud and snow”, blato i sneg.

Gospodine Todoroviću pomozite mi pri izboru automobila za 3.000 €

TESTIRALI SMO: Honda Civic Tourer 1.8

Testoviautomobila.rs: Testirali smo Citroën C4 1.6 HDI

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi

TESTOVIAUTOMOBILA.RS: Testirali smo Clio Grandtour 1.2 TCE

najbolji       _auto_logo_670

Ostavite komentar