Nov Clio ili polovan Mercedes?

Pitanje: Poštovani g.Aleksandre, auto bih pretežno koristila na otvorenom putu, potreban mi je pouzdan auto, ne mnogo star, najviše do 5 godina, sa motorom koji je dovoljno jak da postigne odgovarajucu brzinu ( i kad se ukljuci klima ) na auto-putu. Dvoumim se izmedju već pomenutih automobila, ali sam otvorena i za neke Vaše nove opcije i predloge. Idealno bi bilo da bude diesel, a što se tiče veličine, ne mnogo veliki, poput Clia (koristili bismo ga moj decko i ja, nemamo jos porodicu). Živim u Italiji, pa me interesuje da li mogu da uplatim preko Western Uniona ? Hvala unapred, Maja.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Volkswagen Passat 2.0 TDI

TESTIRALI SMO: Kia cee’d 1.6 CRDi

Smije li policija proći kroz crveno s upaljenim rotirkama?

VW američkim trgovcima isplaćuje 1,2 mlrd. dolara

  • Ime i prezime: Maja Petrovic
  • Mejl adresa: m################@gmail.com
  • Kada planirate kupovinu?: do kraja februara
  • Kakav auto kupujete?: polovan
  • Koliko novca želite da potrošite?: 12.000e
  • Šta trenutno vozite?: nista
  • Između kojih se automobila dvoumite?: Renault clio 1.5 (90 ks), Renault Capture, Mercedes A180 (nova generacija)
  • Gde ste čuli za ovaj sajt?:
  • Koliko kilometara godišnje prelazite? : 20.000km, pretezno na otvorenom putu
  • Da li biste platili da vam pronađem auto?: Ne

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvažena g.Petrović, hvala vam na poverenju. Nije nikako zahvalno porediti nov sa polovni automobilom. Novo je novo, imate na samo punu garanciju, već i besplatnu 24h pomoć na putu. Jer za 12.000 evra možete da kupite Cli0 0.9 TCe sa turbo benzinskim motorom, ali ne i A klasu koje je skoro duplo skuplja. Poredite polovan Meredes sa novim Renaultom, nema baš puno smisla.

Istina Mercedes, ima bolji rejting, jeste kvalitetniji, ali nije toliko pouzdaniji, koliko to statistike tvrde. Svi motori koje Renault ugrađuje u svoj model Clio IV generacije, jesu dovoljno snažni za ugodno, i bezbedno, relativno brzo putovanje auto putem. Sve to važi za još lepši i šarmantniji Renault Captur.

Motor nije bučan, i proizvodi mnogo manje vibracija dok je hladan, nego što to očekujete iako ima samo tri klipa. Razvijen je od dobro poznatog četvorocilinričnog Renaultovog 1.2 TCe motora.

Motor solidno vuče zahvaljujući činjenici da već pri 3.000 o./min. radilice postiže obrtni moment od 135 Nm, a pri 2.500 o./min. Pored toga, specifičnost Renaultovog turbo punjača je u funkciji Overpower, koja po potrebi podiže snagu i obrtni moment motora u 2, 3. i 4. stepenu prenosa, ali samo kada obrtaji radilice pređu 4.500 o./min. Time je postignuto da u kritičnim situacijama, prilikom preticanja, turbina udahne motoru itekako potrebne konjske snage, a da pri tome troši kao malolitražni atmosferski benzinac: odnosno samo 6,6 litara.

Turbo dizelaš 1.5 DCI od 90 KS pruža istu snagu, jedini što ima veći obrtni moment, na nižim obrtajima radilice motora. Ali oba motora imaju istu snagu, tako da jendnako lako održavaju brzinu od oko 150 km/h. Niste precizirali koja vam je brzina dovoljna na auto putu.

Ako mislite na ubrzanja, ili da budem precizniji međuubrzanja od 120 do 140 km/h, i jedan drugi motor su dovoljno ubedljivi, ako vratite ručicu menjača u četvrti stepen prenosa. Ta operacija je vrlo jednosta, traje kratko, a međuubraznja je tada bolje za oko 30%.

Što se kraće zadržavate u levoj traci, preticajnoj traci to je sigurnije za vas.

Ovo je samo uvodni deo odgovora. Kompletan odgovor je poslat g.Maji.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Volkswagen Passat 2.0 TDI

TESTIRALI SMO: Kia cee’d 1.6 CRDi

Smije li policija proći kroz crveno s upaljenim rotirkama?

VW američkim trgovcima isplaćuje 1,2 mlrd. dolara