Fabia Vs Focus Vs Astra H

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, Obraćam vam se za pomoć pri izboru polovnog automobila. Nakon čitanja mnogih članaka na vaša dva sajta stekao sam utisak da odlično poznajete materiju. Uplatio sam danas 3000 dinara na vaš račun. Opisaću ukratko šta mi treba. Kupio bih polovan automobil po ceni 3500-4000 evra. Koristio bih ga uglavnom za gradsku vožnju, svaki dan do posla. Osim toga auto bi bio korišćen i za duža putovanja. Pošto je supruga iz inostranstva planiramo putovanja bar 2-3 puta godišnje.

Dopada mi se Focus i C4, da li je Astra bolja?

 

To je put od 1000 km u jednom pravcu. Takođe i u zemlji planiramo povremena putovanja od par stotina kilometara. Sve u svemu mislim da nećemo prelaziti više od 15000 km godišnje. supruga još ne vozi ali planira uskoro da polaže bi i ona vozila. Trenutno nas ima troje koji bismo se vozili u kolima ali u budućnosti je moguće i povećanje broja putnika. Ono što me zanima je automobil u hečbek varijanti, sa 4/5 vrata. Što se motora tiče ne mora da bude previše jak, dovoljno je da ne bude “lenj” tj. da ima neku živahnost za gradsku vožnju i da na auto- putu može da održava lako putnu brzinu od 150/160 km/h. Prioritet je da auto mogu da vozim 5-6 godina bez mnogo posla sa majstorima, bez skupih popravki i da za gorivo ne budu preveliki izdaci.

Razmišljanje o modelu kola sam počeo od Škode Fabie TSI 1.2 koju sam vozio u firmi u kojoj radim, pa me je začudila snaga i živahnost motora kod ovog malog automobila. Posle sam od kolege koji radi na održavanju dobio dosta pohvalnih reči za ovaj model i za Fabju uopšte, jer ih on vozi i održava u raznim varijantama. Možda biste mogli dati kratak komentar i za ovaj motor http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8452853/skoda-fabia-14-domaca-citaj.

Drugi auto za koji sam dobio pohvalne komentare je Opel Astra H kao još bolji i komforniji auto, dosta pouzdan i sa pristupačnim cenama za delove. Treći koji se meni dopada i po svemu što sam pročitao je iznad ova dva je Ford Focus 2, koji bi iako je nešto jači auto možda mogao da se nađe pristojan u ovom cenovnom rangu. Ovde bi me zanimalo da li je isplativo možda dati i malo više za Forda Focusa nego za prethodne, jer ste pisali dosta pohvalno o njemu i da li bi ti troškovi i kasnije stalno pratili održavanje i u kojoj meri. To je prvi krug.

U drugom krugu zapala su mi još dva automobila za oko, to je Fiat Grande Punto jer mi se čini da se može po ovoj ceni naći mlađe godište. drugi je Citroen C4, koji mi je interesantan po karakteristikama i ceni. Napravite molim vas neku analizu i preporučite model, motor, benzin ili dizel (jer ne znam skrivene opasnosti kod jedne i druge varijante) imajući u vidu prioritete koje sam gore naveo. Takođe možete preporučiti i neki drugi model od drugih proizvođača koji mogu parirati navedenima. Zanima me pošto kažete da 90% prodavaca vraća kilometražu kako uopšte naći auto koji nije “lažiran”. Zainteresovan sam eventualno i da vi pronađete i preporučite neki automobil ako ste u mogućnosti. Dalibor Škorić, Beograd

Da li ste već uplatili novac?: Da
Da li danas planirate da uplatite novac?: Da

[table]Ime i prezime: Dalibor Škorić
Kada planirate kupovinu?: U naredne dve do tri nedelje
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 3500-4000 evra
Šta trenutno vozite?: ništa
Između kojih se automobila dvoumite?: Ford Focus, Opel Astra H, Škoda Fabia, Fiat Grande Punto, Citroen C4
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Našao sam ga preko Gugla tražeći polovne automobile.
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10000-15000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da[/table]

c4-citroen

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Škoriću hvala vam na poverenju, i zanimljivim pitanjima. Bojim se da vaše želje nisu u skladu sa vašim novčanikom. Znam da postoje u oglasima Astre H i Citroeni C4 za 3.500 evra, ali to su automobili koji su bili ozbiljno havarisani, automobili koji imaju zaista preko 400.000 km (viđam automobile stare 3 godine sa 200.000 km), i vozila koja su jako loša održavana. Ako baš morate da kupite Ford Focus, Astru H, pripremite bar 4.500 evra i naravno novac za veliki servis, što je oko 300 evra, novac za nove gume, novi akumulator, to je neki minimum – minimuma. Puno? Jeste puno, alternativa je da gledate modele koji nisu nimalo popularni u Srbiji a koji nude puno, ili da se oslonite na Daciju, jer možete naći pristojnu sa pravom kilometražom za 4.000 evra. Jeste Astra H mnogo bolji auto, ali vama je cilj da stignete što više puta do tačke B bez kvara, i bez šlep službe? Grešim li?

Problem je što bezbednost koju nudi Dacia Loga na primer – skromna. Istina te 3 zvezdice koje je dobila, jeste lošije od konkurencije tog godišta, ali je bolje nego ono što nudi Golf II ili FIAT Uno na primer.

Škoda Fabia kao Škoda Fabia uopšte nije loš auto, jeste da nudi najmanje bezbednosti u klasi, 4 zvezdice, svi ostali nude 5, ali to Srbima nikada i nije bilo bitno. Zar ne? Problem je što Fabia ne nudi ni udobnost Grande Punta, a kamoli Renaulta Clio 3. Astru H neću ni da stavljam u istu rečenicu sa Škodom. Ne samo što je Opel puno udobniji, stabilniji, pa i kvalitetniji, ako gledamo dizel motore, jer je Opel kupio najpouzdanije motore od Isuzua i FIAT-a, već se i mnogo bolje ponaša na brzinama od oko 150 km/h.

Nije to mali put u jednom pravcu od 1.000 km. Ako imate 20 godine, to možete izdržati i u Jugu, mada ne baš tako lako, i sa zujanjem u ušima, ali ako ste stariji, biće vam potreban zaista udoban auto.

Ova Škoda sa slike:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8452853/skoda-fabia-14-domaca-citaj

Ne vredi taj novac. Belu boju niko ne želi, a ovaj motor od 1.4 litara u gradu kao od šale troši 10 litara. Lenj je za vaše potrebe, nudi loša međuubrzanja. Jeste snažniji od onogo motora 1.2 HTP sa tri cilindra, ali i mnogo žedniji, u proseku 2,0 litra. Ako već imate lenj auto, sa slabim motorom, odaberite onaj koji manje troši. Škode sa 1.4 TDI motorima, takođe sa 3 cilindra, što nije prednost, već mana, kod nas i nisu tako česte, ali jesu jako skupe. Popravka motora 1.4 TDI (PD) sa sistemom pumpa – brizgaljka je jako skupa, skuplja od bil kod common-rail motora, čitaj 1.4 HDI, 1.3 Multijet.

Dobre Škode su jako, jako skupe, i ja ne mogu da vam je nađem za 4.000 evra. One jesu kvalitetnije od Peugeota, Citroena ili Suzukija na primer, ali su mnogo daleko od Toyote, Nissana, Honde. Lako je reći kupite Toyotu ili Nissan, ali naći te automobile?

Pošto ja moram da vam tražim polovan auto, neću ni pisati o Toyotama, jer ih ima jako, jako malo u ponudi. Ima ih u oglasima, ali koja je šansa da ja od 5 Corolla nađem jednu dobru? Ako imate 200 Astri H u ponudi, naći ću bar jednu solidnu. Razumete?

Jako sam često ljudima preporučivao kupite Corollu, kupite Civic. A onda kada mene zamole da im nađem, ja nisam u stanju. Tih automobila kod nas nema. Vlasnici Toyote su najrazmaženija vrsta vozača. Oni ta kola voze, i voze, i voze, bez kvara godinama, vrate 300 000 km i onda nabiju cenu u nebesa. Kod Toyote se kilometraža najlakše vraća, i nije moguće utvrditi da li je uopšte vraćena. Pošto su u Toyoti spojevi jako dobri, kvalitet plastike jako dobar, teško je utvrditi realnu kilometražu na osnovu toga.

FIAT Grande Punto nema kvalitet Škode, ali ima bolju limariju, i bolje dizel motore. Agregat 1.3 Multijet je postao omiljen u Srba jer je jako pouzdan. Problem je što popularnost jednog modela ide ruku pod ruku sa cenom, tako da je nerealno naći solidan Grande Punto sa dizel motorom za 4.500 evra. Onaj sa benzinskim uglavnom nije za preporuku, lenj je, puno troši, mislim na 1.4 motor, jer je 1.2 apsolutno neprihvatljiv izbor za vas, a Grande Punto nije ni mnogo udoban automobil.

Od tih manjih automobila, B segmenta, jedino su Clio 3 i Peugeot 207 dovoljno udobni za duža putovanja. Astra G nije loša, nije preterano udobna, ali pak nudi više komfora od Škode Fabije.

Citroen C4 sve više volim i cenim, od kada sam počeo intenzivnije da tražim kola za moje čitaoce. To je moj omiljeni automobil po dizajnu i komforu, sve ostalo je realno, ispod proseka klase. Ali kad nađem očuvan primerak, sa dobrom opremom, a čitalac mi kaže da ne vozi brže od 140 km/h, ne postoji ni jedan razlog da mu ne preporučim C4. C4 nema ni s od sportskog karaktera, zato nije po mom ukusu. Ja volim automobile koji imaju dobar hendling, precizne memanje i volane, kao recimo što je Ford Focus II, ali dobar Focus je minimum 5.000 evra. Šta da kažem porodici kojoj hitno treba auto, a nema više od 4.000 evra? Da C4 ne valja, jer je Focus bolji? Pa Ford jeste bolji, ali ako kupujete dizelaša, u istom ste “sosu”. Kako?

Pa Ford ima iste motore kao C4, to su Peugeotovi dizelaši. Istina Ford je imao  i svoj motor 1.8 TDCI, ali ni taj motor nije šampion kada je pouzdanost u pitanju.

Ja napišem da 90% dilera vraća kilometražu, a zapravo vraća 99%. Onih 1% koji nemaju vraćenu kilometražu su bili havarisani. To se odnosi na kola stara oko 10 godina. Ja vam mogu naći auto star 4 godine sa pravih 200.000 km, provereno 100%. Ali auto star 10 godina mogu da vam nađem sam u ispravnom stanju. I mogu da vam kažem da li je po mojoj proceni vraćeno 150 000 ili 350 000 km. Ako velikan Miodrag Đelmaš ne sme da se usudi da pogađa koliko je kilometraža vraćena, a to ne može ni Pavle Komnenović, kako ja mogu?

Ako sami tražite kola, šanse su vam mnogo manje da nađete dobar auto. Ja vam bar obezbedim veliki servis na proverenom mestu, garanciju na motor (akoi SAMO ako odradite veliki servis na motor, ponekad i na menjač) i nađem vam auto koji nije bio na krovu, u jezeru, i koji nije ukraden. Malo ili puno, procenite sami, meni nije u interesu da vam zbog maksimalno 150 evra koja je moja zarada stavljam moje ime na metu kritika.

Nerado ću vam tražiti automobil, jer retko tražim automobile koji su stariji od 5 godina i koji imaju više od 200 000 km, jer ti automobili traže servis bar tri puta godišnje, i daleko su odličnog stanja. To je realno, ako ćemo biti iskreni.

Ali meni je žao da vas putim da kupite auto koji ima motor koji meša vodu i ulje. Dakle, ja vam mogu pronaći automobil koji neće biti za generalnu bar još 200 000 km i nekih 5 godina, ako prelazite godišnje do 40 000 km. Da li ćete imati problema sa EGR ventilom? Da li ćete imati problema sa sponama, amortuzerima, to ne znam, verovatno hoćete, da li za 5 meseci ili 5 godina, to zavisi od stila vaše vožnje, jer polovan auto je polovan auto.

Karavani vam se ne dopadaju, a jedina šansa da vam nađem solidnu Astru H je u karavanskoj verziji, karavani su jeftiniji i do 1.000 evra. Kad su bili novi bili su za toliko skuplji. Razlog? Kupci polovnih automobila nemaju novca za nova kola, a samim tim leče uglavnom kompleske, gledaju da kupe što je moguće lepši i atraktivniji auto sa više opreme. Umesto da gledaju da od brdo krševa izaberu najmanji krš.

Moj vam je predlog, da vam nađem najmanje loš auto za 4.000 evra, nebitno na marku, a da bude udoban i dovoljno snažan. Pristaje?