Đuro Bevenja iz Ulcinja pita da li je i30 bolji od Pola?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću svaki dan sam na Vašem portalu i veoma cijenim vaše mišljenje. Planiram kupovinu navedenih automobila, cijena im je ista (10 900 €), pa me zanima Vaše mišljenje šta je bolja kupovina s’ obzirom da Hyundai daje više opreme, jači motor i veći je od Pola, a sa druge strane kod nas u Crnoj Gori, VW je na dosta boljem glasu? Unaprijed zahvalan Đuro Bevenja.

danas

[table]Ime i prezime: Bevenja Djuro (Crna Gora – Ulcinj)
Kada planirate kupovinu: Narednih mjesec dana
Kakav auto kupujete?: nov
Koliko novca želite da potrošite?: 11 000 €
Šta trenutno vozite?: Nemam auto
Između kojih se automobila dvoumite?: VW Polo 1.2 benzin 60ks,Hyundai i30 1.4 100ks
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Od prijatelja
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 15 000 km[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Bevenja, uvek mi je drago kad dobijem pitanje iz meni drage Crne Gore, a pošto me redovno čitate, odgovaram vam relativno brzo. Nije lako uporediti automobile koji pripadaju različitim klasama, jer VW Polo je jedan od najboljih automobila B segmenta, dok je Hyundai i30 veći, teži, i on se bori u “težoj” klasi, sa modelima kao što su Golf VII ili Ford Focus. Ipak, modeli koji slično koštaju mogu da se uvek uporede, jer pre svega krećemo od toga, kada smo limitirani određenim iznosom novca. Verujem da dobro znate da ponekad manje može značiti više, i obrnuto. Ne radi se ovde o nikakvoj igri rečima, već o činjenicama. VW Polo jeste manji od Hyundaija i30, ali odaberete verziju od 1.4 litra, sa 86 KS, onda ovaj nemački automobil, koji se proizvodi u Slovačkoj, može da parira koliko toliko po performansama snažnijem korejskom kompaktu. Crna Gora na žalost, nema brze auto puteve (što će se nadam se promeniti u neko skorije vreme), pa na žalost nećete moći da utvrdite koliko je VW Polo nenadmašan u svojoj klasi pri brzinama od oko 170 km/h. Ako vam je verzija od 1.4 litra skupa, doplatite makar za snažniji motor od 70 KS 1.2, jer tih 10 KS relativno “malom” automobilu dosta znače. Sa ovim agregatom Polo do stotke stiže za 14 sekundi, ali jako lepo reaguje na gas, ubrzanje do 80 km/h je vrlo dobro, a ima i pristojna međuubrzanja, jer je hod klipa veliki, mada motor jako brzo dosegne granicu na oko 5.000 o./min radilice, kada osetite da se bliži svom maksimumu. Nemojte misliti da favorizujem nemački VW, jer to zaista ne želim, posebno jer je Hyundai i30 veći, prostraniji, bezbedniji, a i bolje je opremljen od Pola, na kraju krajeva ima i snažniji motor. Hyundai je jednako pouzdan kao VW, ako ne i bolji, to čak tvrde i nemačke statistike, pa nema razloga da sumnjamo u ove “malo čudne” podatke. Prosto, Hyundai je u poslednjih deset godina izuzetno mnogo napredovao, i naravno da i30 pobeđuje Polo, gotovo u svim segmentima, osim kada je potrošnja u pitanju, jer slabiji motor, i manje troši u proseku vam štedi na svakih 100 kilometara 1,0 do 1,5 litara goriva.

Naravno, nemački automobil, iako manji, sa manje opreme, će kroz 5-6 godina vredeti malo više, što znači da ćete pored uštede za gorivo, dobiti i više novca od kupca vašeg automobila. Ako pri svemu tome, pravite recimo 90% kilometraže u gradu, onda ćete još i više uživati u vožnji Pola, jer ima stvarno izuzetno precizan menjač, iako je vrlo dobar i onaj na Hyundaiju i30, a bićete u prednosti prilikom uparkiravanja zbog manjeg prečnika okretanja, i uopšte uzevši manjih dimenzija. Dakle uvaženi g.Bevenja, iako je Hyundai i30 bolji automobil, Polo nije skroz bez svojih atributa, iako u ovom poređenju na “prvu loptu” možda nije izgledalo kao da ima neke šanse. Znajte, da pri brzinama od 170 km/h, Polo daje bolji osećaj vozaču šta se dešava pod točkovima od Hyundaija i30, ima direktniji, progresivniji servo upravljač, pa čak i sa slabašnih 70 KS, Polo juri kao “mećava” realnih 170 km/h (5 km/h više nego što fabrika obećava). VW Polo je najbolji automobil u B segmentu za duža putovanja, i za putovanja po auto putevima. Možda bih i ja radije kupio Hyundai i30, jer za isti novac dobijate više, ali sam morao i vama, i ostalim koji me redovno čitaju, da ukažem da Polo nikada nije loša kupovina, sa bilo kojim agregatom. Proverite koliko košta Seat Ibiza, automobil koji je još stabilniji, i upravljiviji od Pola, sa njim deli sve sklopove, ali je podešen tako da više zadovolji vozače poput mene, odnosno one vozače koji uživaju u svakoj krivini. Na kraju krajeva, Ibiza je i lepša od Pola, ali o ukusima ne vredi raspravljati.

Na autoputu Hyundai i30 relativno lako održava putne brzine od oko 170 km/h. Motor ima snage da održava pomenutu brzinu, ali su obrtaji neprijatno visoki, a i buka je tada mnogo veća nego što biste želeli. Ako držite pedalu gasa do poda, prosečna potrošnja će biti tolika da će vas glava zaboleti (preko 14 litara, odnos 15 litara kod verzije 1.6), jer su otpori vazduha pri 195 km/h jako veliki. Međutim, test ruta na regionalnim putevima je pokazala da i30 troši oko 5,0 litara – naravno, pod uslovom da se trudite da što duže držite ručicu menjača u šestom stepenu prenosa. Na testu mi je prosečno trošio 7,1 litara (Polo 1.2 70 KS mi je trošio 5,5 litara na testu, nisam ga štedeo), ali se na testu testiraju mogućnosti motora, a ne samo najniža moguća potrošnja (koja je inače 4,5 litara). Pritom ne morate biti najsporiji na putu – naprotiv. Imajte na umu da je i30 i za nijansu stabilniji i dinamičniji od recimo elegantnije Elantre, ali to se primeti tek kada vozite krivinama brzinama koje su daleko iznad “zdrave pameti”.

Doplata za snažniji motor od 1,6 litara i dodatnih 30 KS (osnovni motor ima samo 100 KS) iznosi tričavih 800€, pa svim potencijalnim kupcima preporučujem da doplate za snažniju “ergelu” motornih konjića, čak i ako ne planiraju da voze brže od 100 km/h po autoputevima, jer u vožnji ne postoji ništa što se može označiti kao “višak snage”. Kada razmislim malo bolje, i30 se toliko dobro ponaša na brzinama primerenim autoputu – toliko je miran da se može voziti neverovatno brzo (nedostaje mu samo vrhunski upravljač kao onaj na Polu), mada verujem da će većina potencijalnih kupaca voziti ovaj automobil daleko sporije od njegovih mogućnosti. To ne mora biti loše. Pri brzini od 120 km/h je u ovom automobilu toliko tiho i dosadno (zvučna izolacija je izvrsna) da ćete se čak zapitati zašto niste kupili primetno manji, ali i jeftiniji Hyundai i20, sa kojim takođe možete voziti daleko brže od onoga što države u okruženju dozvoljavaju, uz niže troškove održavanja i registracije. Šta hoću da kažem? Novi i30 previše je ozbiljan, udoban i brz da biste ga “mučili” samo vožnjom po Crnoj Gori, zato dobro razmislite kakav vam automobil zapravo treba, koliko ćete ga često voziti i da li imate gde da ga vozite. Ako često putujete van zemlje, i30 vrlo lako može predstavljati najbolji izbor. Zato zakažite test vožnju i sami se uverite kako dobar automobil danas možete kupiti za malo novca. Hyundaiju treba zahvaliti za vrhunski automobil po narodnoj ceni. Ako hoćete da uštedite pazarite Hyundai i20, on nudi mesta za putnike kao VW Polo, ima manje opreme, ali i košta manje.

Gospodine Đuro Bevenja, nameračili ste se na vrlo dobre, i odlične automobile, tako da nećete zaista pogrešiti koji god da odaberete. Zakažite test vožnju, i proverite koji vam više leži, jer se može desiti da vam Polo uopšte ne odgovora.

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE i NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar