Čitaoci pišu: Pouzdanost japanskih automobila

Slavko je poslao komentar: Kao prvo, da pohvalim gdina A. Todorovića, smatram da je veoma objektivan i stručan novinar, svakako kompetentan i jedan od retkih u toj branši koji ima šta da kaže. Pratim ga već duže vreme, sa par saveta je i meni lično pomogao, i što se tiče svega izgovorenog, jasno je da čovek zna o čemu priča i to bez sumnje.

Poštujem svakog proizvodjača automobila, svaku marku, brend, svaki automobil je po meni priča za sebe (ima i dobre i loše strane). Pa čak i onaj savršeni ima neke sitnice koje nekome zasmetaju manje ili više.

Činjenica je da japanci kod nas nisu puno popularni i ne voze se puno kao automobili iz Nemačke, Francuske, Italije… Mada, raduje me činjenica da ih je sve više na putevima i da se dobar glas daleko čuje. Sve je više vozača koji posle lošeg ili dobrog iskustva sa nekim od evropskih vozila biraju za svoj sledeći auto neki japanski automobil.

Ovim zaista ne želim da ulazim u raspravu ili polemiku, da idealizujem japanske automobile, niti mislim da su savršeni. Svakako ne želim ni da kazem da su nemački ili francuski automobili loši.

G.Mirko – vlasnik Megana opisuje svoj auto

najbolji-_auto_logo_670-

Ono sto mislim da je nepobitna cinjenica jeste da japanci proizvode najpouzdanije automobile sa najmanjim procentom kvarova. To se posebno primeti kod polovnjaka koji su stariji od 10 godina jer je to period kada se polovnjaci kvare sve vise i cesce. Japanci imaju jedinsten odnos prema radu, sistemu kvaliteta, proizvodnji i tu nijedan drugi radnik na svetu ne moze da mu parira. Ovo je takodje cinjenica koju je lako proveriti.

mazda-3-g120-todorovic

Japanska tehnologija je danas u samom vrhu, pocev od hibridne tehnologije, elektricnih automobila, robotike, informacionih tehnologija i slično.

PARALELNI TEST: Toyota Yaris 1.5 Hybrid Vs Auris 1.8 Hybrid

Sećam se samo pojave prvog hibrida Toyote Prius, davne 1997 godine, znaci pre nepunih 20 godina…
Da podsetim one koji ne znaju ili se ne secaju, u to vreme niko nije mogao ni da osmisli a kamoli da osmisli takav automobil na hibridni pogon. Danas je Prius jedan od najprodavanijih hibrida na svetu ako ne i najbolji.

TESTIRALI SMO: Toyota Prius+

civic type sport

Šta reći o Hondinim Vtec motorima jos s kraja 80ih i pocetka 90-tih kada je vecina evropskih automobila imala motore sa karburatorom i primitivnu tehnologiju. Sta reci o VVT-i sistemu u Toyoti, koji je prvi put predstavljen 1998/1999, cak i 10 godina pre nego kod pojedinih evropskih proivodjaca.

TESTIRALI SMO: Honda Civic 1.6 i-DTEC

NEgde sam cak procitao da je verovatnoca otkaza motora na Hondinim automobilima izuzetno mala, na nivou nekoliko promila…

Mogao bih ovako do jutra ali ne želim.

Što se mene lično tice, vozim japance i vozicu ih jer su najbolji po meni. Nisu najlepši, nisu najjeftiniji za odrzavanje ali su najpouzdaniji i najmanje se kvare. I uvlače se pod kozu vlasniku, neverovatno ali istinito.

Pozdrav svima, posebno gdinu A. Todoroviću!

G.Mirko – vlasnik Megana opisuje svoj auto

TESTIRALI SMO: Subaru Forester 2.0 D-L

TESTIRALI SMO: Toyota Auris 1.6 Valvematic

najbolji-_auto_logo_670-

Hvala mnogo gospodine Slavko što ste se setili da su vam moji saveti koristili. Volim sve automobile, obožavam da vozim, da ih testiram, da ih slikam, i gledam, i da živim sa automobilima. Volim francuske i italijanske automobile, volim nemačke i japanske, i one iz Švedske, Češke, a posebno cenim ove iz Koreje. Zanimljivi su mi i japanski automobili, a najzanimljivija su mi vaša pitanja. Šta će sve naš čovek da smisli, i uporedi, to je živo “veselje”. Ali tu sam ja. Za Vas, vaše prijalje, vašu porodicu, ali i za sve ljude dobre volje u celom našem regionu. Radim sa puno elana i ljubavi, to mora da se malkice i vidi, zar ne?

Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

Dole: Infiniti Q50 – Moja nova ljubav!

novinar-aleksandar-todorovic

Ostavite komentar