Alfa Romeo na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

Alfa Romeo se vraća na Sajam automobila u Ženevi sa još jednim visoko uticajnim štandom. Još jednom, sportski duh ovog brenda je u centru pažnje uz neverovatne modele Spider, visokih performansi i vanvremenske klasike koji zajedno daju snažan naglasak jedinstvenosti ovog brenda na svetskoj sceni auto industrije.

Duže od jednog veka, Alfa Romeo je bio posvećen onima čija očekivanja od automobila prevazilaze koncept „korisnog prevoznog sredstva“, zalazeći u domen „istinskih emocija“. Stoga, izložbeni prostor u Ženevi je idealno lociran – na krivudavom putu – kako bi uhvatio osećaje koje samo Alfa Romeo može da pruži kroz svoju okretnost, snagu i bezbednost.

Alfa Romeo 4C Spider i Coupé

Nesumnjiva zvezda na štandu brenda Alfa Romeo jeste 4C Spider. Nakon svetske premijere ovog modela u Detroitu, na Severnoameričkom međunarodnom salonu automobila 2015. godine, u Ženevi će biti prikazana verzija za područje Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Kao najnoviji model u legendarnoj tradiciji kabrioleta, novi Alfa Romeo 4C Spider kombinuje zadovoljstvo vožnje sa spuštenim krovom i sportski, minimalistički duh višestruko nagrađivanog modela 4C Coupé.

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

Dva primerka modela Alfa Romeo 4C Spider krase štand u Ženevi: jedan u ekskluzivnoj troslojnoj „Madreperla“ beloj boji, koja je u elegantnom kontrastu sa crnim podom štanda, a drugi u sportski žutoj boji. Dizajniran od strane Stilskog centra (Centro Stile Alfa Romeo), 4C Spider, intrigantni dvosed sa pogonom na zadnje točkove i centralno postavljenim motorom, poslednja je potvrda izvrsnosti ovog italijanskog brenda u sektoru koji je prepoznao neke od njegovih modela kao najlepše u svetskoj auto industriji.

Sada je na modelu 4C Spider da podržava i razvija koncept uveden 2007. godine sa prototipom 8C Competition i razvijen uz ostala izvanredna vozila poput modela 8C Spider (2008.), 4C Coupé (2013.) i Alfa Romeo 4C Spider koncept predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2014. godine.

Najveći izraz ekskluzivne fraze „funkcionalna lepota“ brenda Alfa Romeo, novi kabriolet ima zavodljivu oplatu napravljenu u Italiji koja obuhvata monokok konstrukciju od ugljeničnih vlakana, inspirisanu bolidima Formule 1, sa impresivnim odnosom snage i mase od 136 KS/l.

Napredna tehnologija, koja uključuje aluminijumski motor sa turbo-punjačem i direktnim ubrzgavanjem od 1750 cc sa među-hladnjakom i dvostrukim CVVT sistemom, pruža performanse kao kod super-automobila: maksimalnu brzinu od 257,5 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu, bočno ubrzanje od 1,1 g i maksimalno usporavanje pri kočenju od 1,25 g.

Takođe će biti prikazan i Alfa Romeo 4C Coupé u troslojnoj crvenoj boji „Rosso Competizione“. Ovo je najnovija ikona brenda čiji zapanjujući dizajn i izvrsne performanse sadrže u sebi suštinu sportskog duha. Ne iznenađuje što je ovaj zavodljivi kupe imao konstantni priliv međunarodnih nagrada i pohvala otkako je predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2013. godine.

Višestruko nagrađivani model, mašina bez ograničenja, Alfa Romeo 4C je u svom elementu kada je na stazama, gde su brzina, mali prostor za zaustavljanje i bočno ubrzanje od suštinske važnosti u borbi za najbolje vreme: ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekundi, maksimalna brzina od 258 km/h, maksimalno usporavanje kočenja od 1,25 g i maksimalno bočno ubrzanje preko 1,1 g. Sve ovo je moguće zahvaljujući optimalnoj raspodeli težine – 40% na prednjoj osi, 60% na zadnjoj – sa ukupnom težinom od 895 kg, uglavnom od ugljeničnih vlakana, aluminijuma, čelika i čeličnih kompozitnih materijala (SCM), kao i sa izvanrednim odnosom snage i mase ispod 4 Kg/KS.

Štaviše, Alfa Romeo 4C će biti još ekskluzivniji, uz još više standardne opreme. Niz funkcija koje su prethodno bile dostupne samo kao dodatne, sada će biti standardne za porudžbine počev od februara.

Nagrađivani Alfa Romeo Coupé je redizajniran kako bi izrazio duh modela 4C – a to znači uvek biti na vrhu po pitanju tehnoloških inovacija i još većem posvećivanju pažnje detaljima. Oprema koja je uključena u novu, poboljšanu verziju uključuje zvučni sistem Alfa Hi-Fi, kućište farova od ugljeničnih vlakana sa bi-led farovima, Alfa Romeo prekrivač za auto i komplet za održavanje auta. Besplatna dodatna oprema sada uključuje senzore za parkiranje i tempomat. Potencijalni klijenti mogu konfigurisati svoj model 4C sa bi-ksenonskim farovima i novom „prototipskom“ žutom bojom kombinovanom sa crnom kožom i žutim šavovima.

giulietta-collezione-esteticaAlfa Romeo Giulietta Collezione

Uz novu verziju Collezione prikazanu u Ženevi Alfa Romeo Giulietta potvrđuje vodeću ulogu u ovom segmentu.

Nova oprema modela Collezione predstavlja vrhunac ove linije: namenjena je zahtevnim i elegantnim klijentima koji posvećuju pažnju detaljima i koji traže karakterističan izgled koji nije ništa manje „značajan“ po pitanju standardne opreme, niti je manje efikasan po pitanju performansi i tehničkih karakteristika.

Nova Giulietta Collezione ima crne retrovizore i aluminijumske točkove od 17 inča (specijalni aluminijumski brunirani točkovi od 18 inča dostupni su na zahtev). Za dodatni nivo elegancije i posebnosti, Giulietta Collezione je na zahtev dostupna i sa kontrastnim crnim pokretnim krovom, što se savršeno uklapa sa bojom felni i ratkapni.

Posvećenost detaljima i vrhunski materijali – simboli italijanskog stila – u punoj su snazi u elegantnom, crnom enterijeru, uz dodatnu atrakciju u vidu novih sedišta u dvobojnoj koži (crnoj i sivoj) visokog kvaliteta sa kontrastnim šavovima, kao i sa sivim satensko-hromiranim detaljima na instrument-tabli, tapacirungom na vratima i prostoru između sedišta.

Nova Giulietta Collezione je dobro opremljena standardnim kompletom od 6 vazdušnih jastuka, uređajem Alfa DNA (sa Q2 i DST elektronskim diferencijalom), novom ESC (elektronskom kontrolom stabilnosti), sa ASR (sistemom kontrole proklizavanja) i funkcijom „Hill Holder“, svetlima za maglu i senzorom pritiska u gumama. Kao i uvek, standardni paket uključuje dvozonski uređaj sa automatskom kontrolom temperature za optimalnu udobnost, zadnje prozore sa električnim podizačima, radio sa ekranom na dodir, sa CD/MP3 plejerom sa dva tjunera, upravljač sa radio kontrolama obložen kožom, naslone za ruke na prednjim i zadnjim sedištima, podesivu lumbalnu podršku na prednjim sedištima, električne sklopive retrovizore, zadnje parking senzore, elektrohromatske retrovizore, kao i senzore za kišu i sumrak. Posebna verzija Collezione takođe uključuje novi multimedijalni uređaj Bluetooth UConnect sa integrisanim ekranom na dodir od 5 inča (6,5 inča na zahtev), aux-in i USB ulazom i glasovnom komandom. Uređaj od 6,5 inča takođe uključuje satelitsku navigaciju SatNav sa 3D mapama, indikatorom dostignute tačke, kao i funkcijom ‘One Step Voice entry Destination’ – glasovno unošenje destinacije u jednom koraku. Oba sistema su razvijena u saradnji sa vrhunskim partnerima kao što su Harman i Here Auto za UConnect uređaj od 6,5 inča i Continental za UConnect uređaj od 5 inča.

Novi 1,6-litarski turbodizel motor MultiJet JTDM Euro 6 druge generacije sa 120 ks debituje u modelu Collezione: savršena kombinacija performansi, uštede goriva i očuvanja okoline. Dostiže 100 km/h za 10,2 sekunde uz prosečnu potrošnju od 3,9 l/100 km i emisije od samo 103 g CO2/km (3,8 l/100 km i 99 g CO2/km sa gumama sa niskim koeficijentom otpora). Dostupna su i naredna četiri tipa motora: turbodizel MultiJet druge generacije, 2,0-litarski JTDM sa 150 ks i 2,0 JTDM sa 175 ks (dostupan samo uz Alfa TCT prenos sa dvostrukim kvačilom), kao i 1,4-litarski turbo benzinski MultiAir 120 sa 170 ks, takođe dostupan samo uz Alfa TCT. Giulietta Collezione koja će biti predstavljena u Ženevi je antracit-sive boje i ima briljantni 2,0-litarski motor JTDM od 175 ks sa Alfa TCT prenosom sa dvostrukim kvačilom, koji dostiže maksimalnu brzinu od 219 km/h, ubrzanje od o do 100 km/h za 7,8 sekundi, prosečnu potrošnju goriva od 4,4 l/100km i emisije od 116 g CO2/km.

TESTIRALI SMO: Mercedes A 180

TESTIRALI SMO 1.000 km: Mazda 3 Sport G165

TESTIRALI SMO: Audi A3 Limousine 1.6 TDI

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar