UPOZORENJE SVIMA: UGRADIO SAM PLIN I PLAČE MI SE!

Jako je mnogo foruma koji promovišu ugradnju plina. Servisi koji ugrađuju plin trljaju ruke, lepo zarađuju. Jako je mnogo sajtova koji promovišu ugradnju TNG-a, a zamislite ne postoji ni jedan jedini sajt, koji upozorava na probleme koje plin stvara motoru. Inženjeri su kontruisali motor da bi sagorevao benzin, koji je u tečnom stanju, a naši genijalni majstori ga nateraju da radi na plin u gasnom stanju. Sve je to moguće, i sve to funkcioniše, ali to nije idealno rešenje, i ugradnja gasa vam se isplati ako vozite puno, ali imajte na umu da će vam motor kraće trajati, i da ćete češće biti u servisu. Ja vam u celini prenosim sa sajta B92.net, ispovest čoveka koji je ugradio plin u svoj automobil, i koji nije bio preterano srećan zbog toga. Mislim da će vam koristiti da ga pročitate, jer od majstora koji ugrađuju plin, ne može da se dođe do reči na forumima, a narod ko narod, naivan, i željan da prištedi koji dinar.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Tekst je u celini preuzet sa B92.net (kliknite ovde).

Pošto sam pročitao sve forume, rešim se da ipak ugradim plin. Imam veći auto, dosta mesta, pa ko velim – što da ne? Pregledam još tekstove u SAT reviji na ovu temu, spisak servisa, sve ih okrenem i izbor padne na auto centar Rašić – imaju sajt na kojem su okacene nagrade, licence, reference, itd. Kazem sebi – idi kod profesionalaca, nemoj da se stiskas za pare, uradi to ljudski.

Sednem u auto, sa kojim nemam nikakvih problema sa paljenjem, sa radom motora u voznji, ni sa potrosnjom, prede kao macka, kad ga zgazim na auto putu oko 160 km/h – sve je ok, nikad ne gubi snagu, ni na najvecem broju obrtaja u nizim prenosima. Iako je u pitanju vremesni auto iz 90te, peugeot 405, sve je radilo kako treba – jer godinama uredno servisiram auto.

Auto ima običan karburator – znači nema koplikovanih i naprednih sistema za ubrizgavanje.

Takav auto sam ostavio u servisu i otisao zadovoljno na posao.Posle posla sam dosao po auto, cekao jedno 2 i po sata, nisu mogli da ga upale. Ispraznili su mi ceo akumulator verglajuci, ali nije uspelo. Posalju me kuci i kazu da ostavim auto jos sutra – resice problem. Sutra su me pozvali i rekli da nisu uspeli da upale auto. Čak su zvali električara – nista nije uradio ni on. Napokon, kazu da dodjem i da odslepam auto, oni tu ne mogu nista, a plin su ugradili i svoj posao su zavrsili time. Tu smo se tesko posvadjali, ja sam pretio trzisnom inspekcijom mad.gif , oni me ubedjivali da je moj auto neispravan, da je moguce da je bas nakon sto sam im ostavio ispravan auto, onako ugasen u servisu.

Na kraju sam insistirao da rese problem kako znaju i umeju. Isti dan sam primio poziv da je auto upalio i da dodjem. Ja dodjem, oni posle one teske svadje sve ljubazno, objasne mi kako radi plin. Dodjemo do placanja i sledi objasnjenje – probilo vam ulje u razvodnik, pa se pokvarilo sve odatle do bobine, kratki spojevi nastali, mi to kod mehanicara zamenili – izvolite platiti dodatnih 80 eura za delove i ruke.

Ja zovnem svog majstora, on kaze da me zajebavaju i da im slucajno ne dam pare. Naravno opet je usledila svadja u servisu, ja sam im dao pare za ugradnju plina, ali ne i za ove druge gluposti, onda oni nisu hteli da mi daju garanciju, a uzeli mi pare, onda opet svadja, na kraju mi ljutito dadose garanciju kad sam im rekao da krenemo zajedno u servis da proverimo moje delove koje su zamenili, i ja pobegoh iz tog servisa.

http://www.testoviautomobila.rs/koliko-kosta-da-nam-nadete-auto-g-todorovicu/

 

405-miI šta se sad dešava? Auto štuca, kašlje, gubi snagu, trza. Isto to radi i na benzinu. Ler gas ni na plinu ni na benzinu ne moze da se namesti, seta se izmedju 500 i 2000 obrtaja, a nekad je u redu. Treba li da pominjem da sam isao kod svog majstora za karburator? Ali bez rezultata. Najzanimljivije je sto auto vise ne moze da upali na benzin. Hoce u voznji, ali kada se ugasi, vise nece da upali na benzin. Štelovao sam paljenje, podesavao ga ranije, kasnije, ne vredi. Auto stuca i cima u voznji. Nije problem gubitka snage, to ide u rok sluzbe plina, nego se motor ponasa kao da mu gas/benzin stizu u intervalima.

Treba li da napomenem da nisam bio lenj i da sam vratio nazad na motor moj razvodnik, koji su mi u servisu dali u kesi kao neispravan, i da auto radi i pali sa mojim razvodnikom koji je toboze crko onog prokletog dana kada sam usao u taj servis? Najgore od svega je sto sada kad sednem u svoj auto, imam osecaj da sam seo u krntiju, a bio sam vrlo zadovoljan autom do onog jutra kada sam ga ostavio u servis za ugradnju plina.

Istog dana kada sam ja otisao da ugradim plin, u servis je dosao decko kojem su tog dana ugradili plin – odjednom mu nije radio obrtomer. Moj ujak je u jednom drugom servisu prošao slično sa svojim autom – nisu mogli da ga upale posle ugradnje plina.

Možda ovoliki tekst pomogne nekome ko razmišlja da li da ugradjuje plin ili ne? Da li je vama možda bio koristan?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

SAVETUJEMO: KAKO DA RAZRADITE NOV MOTOR

HDI vs TDI

Saveti: Potrošnja ulja u motoru

 

najbolji-_auto_logo_670-