G.Todoroviću koji auto je bolji: Vectra ili Laguna?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću jako uvažavam vaše mišljenje, pa ne želim da kupim automobil dok mi ne pošaljete odgovor. Da pređem odmah na stvar potreban mi je porodičan auto koji bi mi služio i za posao (peta vrata ili karavan). Raspolazem sa oko 2.500 evra. Moju paznju privukli su Opel Vectra B sa motorom 2.0dti ili 1.8 benzin-plin i Renault Laguna 1.8 i 2.0 takodje u verziji sa plinskim uredjajem. Interesuje me vaše mišljenje i savet u vezi navedenih modela i agregata kao i neka vaša preporuka u okviru navedene cene. Takođe me zanima kako pri kupovini najbolje ustanoviti stanje vozila (osim na oko i neko laicćko iskustvo) da li je dovoljan savet nekog majstora ili treba ici dalje (Npr. za ova dva modela). Miroslav Dimitrijević.

ODGOVOR NA OVO PITANJE PROČITAJTE OVDE (KLIKNI OVDE).

DSCN0065Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Dimitrijeviću, hvala vam na poverenju. Što se tiče provere stanja vozila, savet majstora Vam može a ne mora ništa značiti. Naši majstori mnogo više vole i cene Opelove automobile, pre svega jer za njih znaju gde mogu da nađu jeftine – turske delove, a pored toga, Renaultovi automobili imaju zaista neka nelogična rešenja (recimo zameniti običnu sijalicu u Cliu II ili Laguni je prilično  komplikovano) koja zahtevaju više majstorskog vremena. Samo se pomoću dijagnostičkih uređaja u dobro opremljenim servisima može ustanoviti pravo stanje automobila, i bar približno utvrditi realna kilometraža.

Jednostavno, statističke podatke treba poštovati i uvažavati, pogotovo ako ih je objavio nemački TUV, ali uvek morate obratiti posebnu pažnju na svaki model ponaosob. Naime, Vectra B se u proseku manje kvari od Lagune, ali redovno održavani Renault sa 200.000 km iza sebe će Vas bolje služiti od Vectre koja nije održavana u ovlašćenom servisu i sa kilometražom od 300.000 km. Na kraju krajeva, Laguna je jeftinija od Vectre za oko 500 do 1.000 evra, ukoliko upoređujemo modele sličnih motora i približno istih godišta.

Uz sve to, Renaultovi motori 1.9 dTi ili 1.9 dCi možda nisu bolji od Opelovog dizelaša – 2.0 DTI, ali nisu skuplji za održavanje. Za razliku od žednih benzinaca, Renaultov turbo dizelaš od 1.9 litara sa oznakom dTi, je zapravo moderni common-rail agregat, koji možda ne puca od snage jer ima tek solidnih 98 KS, ali za razliku od benzinskih motora ima veći maksimalni obrtni moment, koji je pružaju tačno  200 Nm pri niskih 2.000 o/min. Prevedeno na svima razumljiv jezik, primetno je elastičniji, odnosno ima bolja međuubrzanja koja su itekako važna kod preticanja. Pošto u Srbiji ima vrlo malo auto puteva, a prilično mnogo saobraćajnica sa dvosmernim saobraćajem, hteli vi to ili ne, morate da zaobilazite šlepere, autobuse, vozače Zastavinih automobila, ali i ponosne vlasnike Golfa II 1.6D koji po pravilu “mile” srpskim džadama, pa višak snage u motoru uvek dobro dođe.

Laguna---france-2001Renault Laguni 1.9 dTi do 100 km/h iz stanja mirovanja treba 12,5 sekundi a na brzim deonicama auto puta može da dohvati 185 km/h što je većini prosečnih vozača i više nego dovoljno. Vama je verovatno važnija potrošnja, koja je u proseku oko 6,5 litara evro dizela.

Opelov motor 2.0 DTI (100 KS) je nešto starije koncepcije od Renaultovog agregata dTi, iako ima takođe direktno ubrizgavanje goriva u cilindre. Nemački agregat raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 205 Nm pri samo 1.650 obr./min. Ipak, kod njega je primetnije turbo kašnjenje (turbo lag), ali ovaj motor i nije konstruisan za “trke”. Ipak Vectra 2.0 DTI ima sasvim pristojno ubrzanje do stotke od 13,0 sekundi, i veliku maksimalnu brzinu od 195 km/h zahvaljujući odličnoj Vectrinoj aerodinamici. Nizak otpor vazduha dodatno doprinosi maloj potrošnji, koja je u proseku oko 7,0 litara evro dizela.

Opelov benzinac 1.8 16V je još i bolji, ima dva bregasta vratila, 16 ventila i 115 KS. Ima solidan maksimalni obrtni moment od 170 Nm pri umerenih za benzinski motor – 3.400 obr./min. Ovaj agregat je dosta dobar izbor, ponajviše jer se radi o robustnom motoru, koji prelazi preko 300.000 km pre generalne ukoliko se redovno održava. Ukoliko je motor već pregurao 100.000 km (a sasvim sigurno jeste) obratite pažnju na potrošnju ulja, jer ovaj Opelov motor zna da potroši malo više ulja kada je motor opterećen.Uz to nije ni veliki potrošač sa 8,5 litara bezolovnog goriva u proseku.

Renaultov motor od 1.8 litara ima “samo” 90 KS i raspolaže obrtnim momentom od 144 Nm pri 2.750 obr./min. Agregat je sam po sebi prosečan i sasvim pouzdan i proveren, ali se teško nosi sa karoserijom teškom 1.240 kg. Do stotke stiže za 14,0 sekundi (Vectra 1.8 16V za 11,0 s) i postiže maksimalnu brzinu od 180 km/h. Naravno da je i to dovoljno, ali prilikom dugih-brzih putovanja auto putevima, Opelov motor se znatno manje napreže pri nekoj prosečnoj brzini od 130-140 km/h (jer Vectra 1.8 16V postiže 203 km/h) dok je kod Lagune često potrebno vraćati ručicu menjača u četvrti stepen prenosa ukoliko želite da održite ritam sa ostalima, odnosno od nekih 140 km/h u proseku (što naravno napreže motor, i skraćuje mu životni vek). Pored toga, ukoliko ugradite gasni uređaj, možete računati tek sa 85 KS, što je za tako veliki automobil zaista malo. Na kraju, Laguna 1.8 u proseku troši 10,0 litara benzina, kao i verzija sa jačim motorom od 2.0 litra i 114 KS, pa ukoliko želite Lagunu sa benzinskim agregatom, odlučite se svakako pre za snažniji motor, koji je dovoljno ubedljiv, i koji svakako pruža znatno bolje performanse (do stoke stiže za 10,8 s).  

Dakle, Opel ima bolje benzince – kod dizelaša su izjednačeni. Ugradnja gasa jeste isplativa ukoliko godišnje prelazite preko 10.000 km, i ako je motor skoro kao u fabričkom stanju, ali nemojte štedeti na izboru uređaja i dobrog servisa, jer nekada 100-200 evra više znači neuporedivo mirniji san.

Laguna---karavanIako ovi automobili pripadaju istim klasama, znatno se razlikuju po karakteru. Laguna je pre svega izuzetno udobna, prefinjena francuska “lađa” na četiri točka, dok je Vectra osetno tvrđa, neudobnija, ali je zato malo i dinamičnija, zabavnija za vožnju (svakako ako je ispod haube pravi motor). Renault možda ima nešto moderniju liniju od Vectre, ali je to sve stvar ukusa. Oba modela imaju jednako dobru, solidnu opremu, upravljače podesive po visini, ABS, vazdušne jastuke a gotovo po pravilu i klima uređaje. Hidraulični servoupravljač kod Lagune jeste malo bezosećajan, što smeta sportski nastrojenim vozačima, ali je zato dovoljno lagan. Vectra jeste nešto upravljivija od francuskog “lepotana”, i predvidljivije se ponaša u oštrim krivinama. Pored toga, Vectra B nudi i više sigurnosti, jer je na Euro NCAP testu osvojila tri zvezdice (kao danas Logan), dok je Laguna zaslužila tek dve. Zapravo, prva generacije Lagune je nastala pre Renaultovog perioda proizvodnje – vrlo sigurnih automobila. 

COM   najbolji_auto_logo_470x70_v1opisDruga strana medalje, je da ćete Lagunu znatno lakše kupiti jer ih ima dosta u oglasima, i to sa relativno povoljnim cenama koje vrlo lako posle malo cenkanja idu naniže. Što znači da za očuvanu Lagunu treba manje novca, ionako će vam trebati dosta para za ugradnju gasa ili veliki servis. U svakom slučaju morate odlučiti da li želite udobniji ili racionalniji automobil.

Da sam na Vašem mestu ja bih odabrao Toyotu Corollu 1.3, ali Vama preporučujem Vectru 1.8 16V, pre svega jer nisam siguran koliko Vam je živaca još preostalo. Na prvom mestu jer elektronika Renaulta nije baš najpouzdanija, što znači da Vam treba odličan servis i svakako još bolji majstor, a pored toga naši ljudi se prilično teško odlučuju da kupe veliki francuski automobil, pa dalja prodaja može biti malo naporna.

Koji automobil je bolji izbor: Ford Focus 1.6 TDCi ili Fiat Bravo 1.9 Multijet?

Pitanje iz Hrvatske: Mazda 2 2004. ili Honda Jazz iz 2007.god?

Najboljiauto.com: Gospodine Todoroviću koje su mane Astre H?

Jedan komentar na G.Todoroviću koji auto je bolji: Vectra ili Laguna?

  1. radovan says:

    Molim Vas za komentar Insignia 1.8 16V 103KW
    Generalno o autu i da li motor podnosi ugradnju plina, pošto sam na forumu citao da ventili jako cesto stradau od plina.
    Hvala

Ostavite komentar