TESTIRALI SMO: Seat Leon 1.2 TSI

Nema puno automobila u C segmentu koji mogu da pariraju Golfu VII, ali novi Seat Leon to može. Leon ne samo da se ravnopravno bori sa najboljima za sam vrh kompakt klase, već u C segmentu pomera granice kada je dinamika vožnje u pitanju. Leon je jedan od onih automobila koji poželite da kupite posle malo duže vožnje, jer novi Leon nije samo zabavan za vožnju, on je i veoma udoban.

Tekst: Aleksandar Todorović
Foto: Branka Todorović

DSCN3006Španski kompakt je u potpunosti posvećen samo jednoj ideji – zabavnoj vožnji po svaku cenu. Čak i sa osnovnim agregatom 1.2 TSI, Leon nudi izuzetno dobar filing za volanom. Ovaj dopadljivi Seat deli platformu sa Golfom VII, što predstavlja preporuku samo po sebi. Ipak, sa svojim nemačkim rođakom nema ništa zajedničko sem porekla. “Španski Golf” je dinamičniji, smeliji i jednostavniji, ali i atraktivniji. U ovoj klasi, međutim, automobil se ne bira po izgledu, pa iako je Seat i ranije imao dizajnerski uspelije modele od VW-a, dobri prodajni rezultati su izostajali. Međutim, neke stvari su se promenile: Leon treće generacije postao je jedan ozbiljan, veoma kvalitetan i upotrebljiv automobil koji nudi vrhunski komfor i na dužim putovanjima. Staviće osmeh na lice vozačima koji uživaju u brzim prolascima kroz krivine i dobroj voznoj dinamici, i to uz izuzetno malu potrošnju od prosečno 6,7 litara, čak i pri agresivnoj, brzoj vožnji. Novi Leon je spas za “novi” Seat, koji u ponudi konačno ima veoma kvalitetno izrađeni kompakt. Dodao bih da je bilo krajnje vreme za to. Leon je trenutno najstabilniji, i najdinamičniji automobil u kompakt klasi – brže prolazi krivine čak i od BMW-a serije 1. Da li vam možda treba baš takav auto?

B Todorovic DSCN2983Dizajn novog Leona zaslužuje pohvale: oštre, sportske, izlomljene linije najavljuju šta vozača čeka za volanom. I enterijer je dovoljno originalan i drugačiji u odnosu na monotoni Golf VII, koji je namenjen sasvim drugoj vrsti kupaca. Nema prefinjenih materijala poput onih u Audiju A3, ali je novi Leon jednako upravljiv, uravnotežen kao premijum kompakt iz Ingolštata, ali je od njega stabilniji, i postiže bolja vremena u slalom vožnji. Uostalom, ko sve ove godine parira BMW-u u WTCC šampionatu: Seat ili Audi? To nije iznenađujuće jer, u okviru VW-ovog koncerna, Seat pripada istoj grupi za razvoj zajedno sa velikim brendovima poput Lamborghinija i Audija. Svakako, zbog različite ciljne grupe (mlađih kupaca), dizajneri su se trudili da igraju na kartu naglašeno avangardnog, agresivnog dizajna, koji na imponuje penzionerima, već vozačima sa puno energije i ljubavi prema dobrim automobilima. Osim odličnog dizajna, karoserija nudi i odličnu aerodinamiku. Za vrlo dobru maksimalnu brzinu od 191 km/h zaslužan je i koeficijent otpora vazduha od samo Cw – 0,27. Prava je šteta što Leon ne seče vazduh malo tiše, jer je buka od opstrujavanja vozila znatno viša nego kog Golfa VII. Ovo će se nekima možda i dopasti, jer je osećaj brzine time znatno izraženiji.

DSCN3003Enterijer Leona takođe otkriva da je reč o automobilu koji budi emocije. Upravljač je malog prečnika i idealno leži u rukama, što najbolje možete osetiti ukoliko poželite da u krivinama vozite na limitu. Dobar fidbek volana – dovoljno preciznog, ali i laganog prilikom uvek dosadnog parkiranja – dopašće se svima kojima je uživanje u vožnji pri vrhu liste prioriteta (u ovom segmentu pobeđuje Golf VII). Prednja sedišta dobro drže telo u krivinama, ali bih ipak voleo da su jednako udobna kao kod VW-ovog kompakta. Zadnja klupa je mnogo udobnija nego na Leonu druge generacije, ne samo zato što će putnici pozadi imati nekoliko centimetara više za glave i kolena, već zato što je pozicija sedenja bolja (iako je kraći od starog modela za 5 cm). S druge strane, niko neće kupiti Leon da bi u njemu vozio taštu ili navalentne komšije, već da bi u njemu uživao sa probranim društvom. Neki zato tvrde da je optimalan broj putnika za najbolji provod i maksimalno uživanje u ovom automobilu upravo – dvoje.

B Todorovic Seat Leon DSCN2999Motor i menjač u Leonu su prosto izvrsni: 105 KS i 175 Nm dovoljno je i za duža putovanja.

Leon 1.2 TSI može trošiti i manje od 5,5 litara u proseku (zahvaljujući odličnom Start-Stop sistemu), ali samo ako ste veoma pažljivi sa papučicom gasa, što je za volanom ovog Leona prilično teško. Motor izuzetno lepo i ravnomerno razvija snagu, dobro zvuči i još bolje vuče. Možda zvuk nije sportski, ali su “metalne note” jako prijatne i, zahvaljujući dobroj izolaciji, ponekad i prigušenije nego što biste to možda voleli. Najbolje stvar je što motor jako brzo reaguje i skoro uvek ima dovoljno obrtnog momenta. Još dok su obrtaji radilice u “podrumu”, on na 1.400 o./min. daje 175 Nm, što je dovoljno za preticanje – prosto izvrsno! Menjač je možda još i bolji – šestostepena transmisija radi gotovo savršeno, kao da čita vaše misli. Iako je Leon veći i teži od Ibize, najnoviji kompakt iz Španije nudi više uživanja za volanom zahvaljujući boljoj stabilnosti i dinamici vožnje, kao i činjenici da bolje koči i ima još precizniji upravljač, koji je za dlaku lošiji od onoga na Hondi Civic, ali je neposredniji i direktniji nego kod Golfa VII. Novi Leon je lakši od Golfa VII u proseku 75 kg, ima bolji raspored mase, i to se u krivinama itekako oseti.

Kad smo kod VW-ovog bestselera, koji sam testirao još krajem prošle godine, opet ću ponoviti – sumnja u motor sa relativno malom radnom zapreminom nestala je u “oblaku dima” još sa testom Golfa VII 1.2 TSI. Motor u Leonu ima više snage – 105 KS umesto 85 KS, ali se to primeti tek kada poželite da vozite oštro. Agregat je vrlo uglađen, zvuči sjajno i 175 Nm pruža sve do 4.000 o./min. radilice. Ovaj 1.2 TSI motor, koji se nalazi u Leonu, proizvodi se u Češkoj Republici, odakle nam dolaze kvalitetne Škode, pa treba verovati u njegov kvalitet.

B Todorovic Leon DSCN2967Performanse Leona su odlične – ubrzava do 100 km/h iz mesta mirovanja za 10 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 191 km/h, što je svakom prosečnom vozaču sasvim dovoljno. Uživanje za volanom je konstantno, jer je upravljač vrlo čvrst i direktan, a nešto tvrđe opruge nego kod Golfa VII daju Leonu bar za malu nijansu sigurnije ponašanje na brzinama primerenim autobanu. Buka je podnošljiva čak i kada igla brzinomera pokušava da “prebaci” oznaku od 190 km/h na brzinomeru. Putnici ni tada nisu u strahu za goli život, što znači da je osećaj sigurnosti sasvim dobar. Jer, ipak se ispod zanosnog tela ovog Seata krije proverena tehnika, i to nemačka, a Nemci znaju kako da podese ogibljenje, a da vam jurnjava autoputevima ne presedne.

Kočnice su takođe u skladu sa modernim trendovima – postojane sa neznatnim fadingom. Jako je važno i to što nigde kod konkurencije nije moguće pronaći precizan menjač kao što je Leonov, kao ni tako usklađeno ogibljenje, koje nudi dovoljno stabilnosti pri nagloj promeni pravca, a u isto vreme i dovoljno udobnosti, čak i na lokalnim nazovi-putevima. Takođe, novi Leon je smršao za čak 75 kg, što se oseća u vožnji na limitu. Iako pozadi nema multilink oslanjanje, u krivinama se ponaša izuzetno neutralno – ni jedan model u kompakt klasi nije stabilniji od Leona.

Kada, uz sve navedeno, uzmete u obzir da već osnovni paket opreme Referance nudi klima uređaj, ESC (ESP), ABS i TCS, progresivni servo volan podesiv u svim pravcima, prednje i bočne vazdušne jastuke sa vazdušnim zavesama, senzor za kontrolu pritiska u pneumaticima i sve ono što se u ovoj klasi podrazumeva, nemate kud sem da priznate da je Leon više nego dobra kupovina.

Aleksandar Todorovic DSCN2957Leon u srednjem paketu Style (kao na testu) ima16-inčne alu felne, tempomat, radio uređaj Media System Colour, Bluetooth vezu, automatski klima uređaj, prednja svetla za maglu sa funkcijom zakretanja, kožni upravljač i XDS elektronsku kontrolu diferencijala koja funkcioniše besprekorno. Medium putni računar vam nudi sve potrebne informacije, pa čak i kolika je temperatura ulja u motoru (ona je između 112°C i 113°C, kada je pedala pritisnuta “do poda”, odnosno oko 100°C, kada umerenije vozite).

Aleksandar Todorovic DSCN2992Šta ona kaže: Seat je na pravom putu. U odnosu na stari Leon, ovaj model je jedan veliki korak napred. Estetski će sasvim zadovoljiti evropske kupce. Iako njegov dizajn ne ostavlja bez daha, linije karoserije su oštre i prilično sportske. Enterijer je decentan i, iako ne može da se pohvali naročitom originalnošću, instrumenti su veoma pregledni, a komande ne zahtevaju nikakvo privikavanje. Premda ugrađeni materijali nisu kvalitetni kao kod Golfa VII, finalna obrada je veoma dobra i opšti utisak je veoma povoljan. Ni sedišta – posebno sedalni deo – nisu toliko udobna kao kod njegovog nemačkog “rođaka”, ali sasvim zadovoljavaju potrebe putnika, čak i na nešto dužim putovanjima. Menjač je odličan i veoma precizan, ali mi je više odgovarao onaj u Golfu VII. Zato je oslanjanje nešto tvrđe, a servo upravljač precizniji što, uz odličan motor i visoku stabilnost, čini prolaske kroz krivine izuzetno zabavnim. Nemoguće je voziti ovaj auto, a da ne poželite da ga vozite brzo. Naravno, to ćete moći da ostvarite samo u nekoj državi koja nije preplavljena policijskim zasedama kao Srbija, gde ste prinuđeni da kroz gotovo celo naseljeno mesto vozite brzinom od 30 km/h (i gde vas mogu zaustaviti ako vozite čitavih 25 km/h), dok vam u sličnim situacijama u okolnim državama dopuštaju da idete bahatih 70 km/h! (koliko je ograničenje u nekim delovima grada u Budimpešti i Zagrebu).

B Todorovic DSCN2975Leon je veoma dobro izbalansiran i upravljiv automobil kojeg nikako ne treba posmatrati kao VW-ovo “nahoče”, jer on to nikako nije. Nije bolji (?), ali je daleko atraktivniji i zabavniji za vožnju od Golfa VII, a i svakako se daleko manje krade (i kasko osiguranje za njega je znatno jeftinije). Prednosti? Dve reči: vozna dinamika. Mane? Opet dve reči: neprijatni šumovi. Kada se pridržavate ograničenja brzine, buke u putničkom prostoru skoro i da nema. Jako zakošen krov napred nekim vozačima može zasmetati, zbog čega se Leon može činiti podesnijim za osobe nešto niže visine i konstitucije (a pomenuta sedišta sa kratkim i relativno uskim sedalnim delom kao da ovo potvrđuju). Leon sa ovim motorom od 105 KS može biti vaš već za 15.599 €. To je izuzetno malo novca za ovako dobar automobil pa, ako vam se dopao dizajn a želite upravljiv i stabilan automobil sa živahnim i štedljivim motorom, znate šta vam je činiti.

Kome je namenjen ovaj automobil?

Ukoliko ste dovoljno hrabri i drugačiji od ostalih, a odvažite se da provozate ovaj Seat, zaljubićete se u njega već posle dve vezane krivine. Leon je dokaz da vožnja ne mora da bude dosadna, mučna stvar, već i izvor beskrajnog zadovoljstva. Kad malo bolje razmislim, mislim da sam ovako nešto već napisao – u stvari, jesam, odmah nakon predstavljanja Leona druge generacije. Da li se istorija ponavlja? Rekao bih da je tako! Vlasnici Leona imaju opet čemu da se raduju, jer će im njihov novi automobil, novi Leon, omogućiti još zabavniju i udobniju vožnju. Ako ne volite italijanske automobile i mislite da Alfa Romeo Giulietta nije za vas, onda na ovom tržištu preostaje samo jedan automobil koji košta manje nego što vredi, ako, naravno, od automobila zahtevate pre svega beskompromisnu voznu dinamiku i odličan osećaj za upravljačem.

DSCN3009 Možda je prava stvar za ovaj automobil agregat 1.4 TSI od 122 KS, ili, još bolje 1.8 TSI od 180 KS sa DSG menjačem, ali ja sam uživao u dovoljno brzoj vožnji sa turbo hranjenih 105 KS. Da skratim priču: vi novi Leon ionako nećete kupiti, pitanje je samo zašto ste “gubili vreme” čitajući ovaj tekst? Možda ste hteli da saznate šta me je to nateralo da zavolim novi Leon? Ipak neću otkriti da li bih, da moj novčanik trenutno to može da podnese, kupio još danas Leon ili Giuliettu – to zna samo moja lepša polovina.

DSCN3013Složio bih se s Andrejem Kulundžićem da je Seat kao brend znatno napredovao u poslednjih nekoliko godina. Najinventivniji automobili sada dolaze iz Španije, a to najviše važi za Leon, koji prosto morate zavoleti zbog njegovog uspelog i smelog dizajna, odličnih voznih karakteristika i, naravno, puno emocija koje neprestano izaziva kod vozača. Ja sam neizmerno uživao vozeći ga, a nadam se da ćete i vi.

thumbs-upOdličan motor, menjač i oslanjanje. Vrlo precizan upravljač, vrhunske kočnice. Odlično podešen ESP i još bolji XDS sistem (blokada diferencijala). Start & Stop sistem funkcioniše besprekorno. Vrlo dobra ergonomija. Prečnik okretanja od samo 11 metara. Dobra oprema. Garancija od pet godina. Zanimljiv, originalan dizajn. Inventivan enterijer. Kvalitetan audio uređaj. Nije zanimljiv lopovima. Niko neće znati koliko dobar automobil imate. Lepe žene obožavaju Seat.

thumbs-downBuka od opstrujavanja vazduha osetno veća nego kod Golfa VII. Prednja sedišta nisu udobna kao kod VW-ovog kompakta. Svetlosni snop slabiji nego kod Golfa VII. Visok utovarni rub prtljažnika. Nema u ponudi karavanske verzije. Trebaće vam više od mesec dana da ga prodate. Vaš deda nije čuo za Seat, a ni rođak sa sela nije baš načisto o kakvom je to automobilu reč. Tašta će biti ljuta, jer zet nije kupio Volkswagen.

Cena: od 14.990 €

[table]DIMENZIJE: SPECIFIKACIJE
Dužina i širina: 4.270 i 1.830 mm
Visina: 1.460 mm
Međuosovinski razmak: 2.640 mm
Prtljažnik: 380/1.270 l
Težina: 1.156 kg[/table]

[table]MOTOR: SPECIFIKACIJE
Radna zapremina motora: 1.197 ccm
Snaga: 105 KS pri 5.500 o./min
Obrtni momenat: 175 Nm u intervalu od 1.400 do 4.000 o./min.[/table]

Seat Leon DSCN2968[table]PERFORMANSE: SPECIFIKACIJE
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,0 s
Maksimalna brzina: 191 km/h
Potrošnja (fabričko obećanje): 4,9 litara
Potrošnja na testu: 6,7 litara
Euro NCAP kreš test: 5 zvezdica[/table]

Jedan komentar na TESTIRALI SMO: Seat Leon 1.2 TSI

  1. Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work.

Ostavite komentar