Renault 4: Ljubav vaše mladosti i starosti!

Renault 4 je uvek bio nešto više od običnog automobila. Renault 4 je bio ravnopravni član porodice, pouzdan, praktičan i simpatičan. Mnogi su ga voleli, i imali, a mnogi ga i danas cene, a mislim da je red da i vi saznate, šta to tako čarabno ima ovaj automobil.

Renault 4 je najuspešniji Renault ikad proizveden, i automobil koji se u bivšoj Jugoslaviji proizvodio u Novom Mestu, Slovenija. Bio je jako kvalitetan, pouzdan, spor, i “ružan” na jedan poseban način. “Kišobran” umesto “menjača”, zadnja vrata iako je bio mali automobila, pristojna nosivost, i jako dobro ogibljenje činili su ga omiljenim automobilom kod Francuskih seljaka, ali i onih koji su želeli praktičan i štedljiv automobil. Naši seljaci su više voleli Warburg, ili Fiću, a Renault 4 su vozili profesori, lektori, “kolektori” (mada potonji su više voleli “Spaček” – Citroen 2CV, i samo fine dame.

Tekst: Aleksandar Todorović urednik Najboljiauto.com i Testoviautomobila.rs

Saznajte šta je potrebno da biste dobili atest za folije!

petrol_logo

Renault 4 je bio poseban automobil. Lepo se nosio sa šinama u gradu, ivičnjacima, a bogami mogli ste da ga poterate i preko livade bez ikakvih problema i oštećenja. Voleli su ga ribolovci, ali i švaleri, tate, mame, tetke i strine, ali i kompletan komšiluk koji je znao da vam se uvaljuje u ovaj automobil.

reno_4_GTL

Mene je Renault fascinirao kako je mogao da prati “Bubu” – VW 1300 na auto putu, i kako je mogao da “postigne brzinu od 130 km/h”! Kasnije sam saznao da ipak nije mogao brže od 125 km/h, iako je Renault skromno obećavao 120 km/h.

Motor od 1100 kubika razvijao je samo 34 KS! Ali je zato trajao, a bio je i prilično štedljiv, neki su uspevali da sa 6 litara pređu i koji kilometar preko 100 km.

najbolji _auto_logo_670

Klinci se danas srame ovog automobila, i niko ne traži od svog dede ključeve Renaulta 4! I ne znaju koliko je deda proveo lepih trenuka u ovom automobilu, i koliko je žena usrećio u njemu, spašavajući ih od kiše, snega, poledice, i ljutitog šefa.

reno-4

To su bila neka druga vremena, tada je bilo važno šta imate u srcu, i šta umete sa rukama, odnosno sa volanom! Nije bilo toliko bitno da li je crveno I na kraju oznake TDI.

enterijer-r4

Enterijer je bio praktičan. Imali ste volan, menjač, pregrade za sitnice, zar vam je trebalo još nešto?

Ovu priču neka vam završi vaš deda, ili baka, a možda bi i otac imao koju da prozbori na ovu temu. Oni će vam ispričati mnogo zanimljivije priče o ovom genijalnom automobilu. A koja je vaša priča?

Renault_4-840x420

TESTIRALI SMO: Renault Kadjar dCi 130 4WD

TESTIRALI SMO: Renault Captur 1.5 dCi Stop & Start

 

 

HIT AUTO

DSC_7976