Polovni automobili se kvare!

Polovni automobili se kvare! Moram ovo da vam otkrijem, iako će se neki čuditi šta na saksiji otkrivam rupu! Proizvođači automobila daju garanciju na svoja vozila 3 godine. Niste ni svesni, da recimo imate na nov auto – Garanciju samo na blok motora! Nemate garanciju na dizne na primer! I naši dileri novih automobila se često vade na loše gorivo – kada dizne otkažu, a one nekad otkazuju zbog lošeg kvaliteta samih diznih – serijskih grešaka, kojih na novim automobilima ima sve više.

Isto tako pripremiti se na blisku budućnost – kada budete postali vlasnik Euro 5 ili Euro 6 automobila na mnogo veće troškove održavanja a pre svega ne veće troškove kvarova.

Tekst: Aleksandar Todorović urednik

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Zaista ima raznih vozača, ljudi, kupaca. Nije realnio očekivati od nekog ko ima oko 30 godina i prvi put kupuje polovni auto u svom životu, i to još preko kredita, da može da shvati koliko mnogo novca treba za održavanje automobila. Posebno ako prati forume, i sluša lovačke priče “zadovoljnih” vlasnika koji tvrde da za 5 godina ništa na kolima NISU RADILI! Popravljali! Svako ima prava da veruje u bajke, ali ovo je ozbiljna stranica,  i ja se ozbiljno bavim polovnim automobilima.

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

 

 

Koliko god proveravali polovni auto – on vas uvek može neprijatno iznenaditi. Kvare se potpuno novi automobili! Iz čista mira vam stane na putu! Dakle automobili su postali itekako kvarljiva i nepouzdana roba!

 

 

ŠTA SE SVE KVARI KOD POLOVNIH AUTOMOBILA?

 

  • ODGOVOR JE: SVE!!!!

 

Kvarovi na sistemu za napajanje goriva

 

Sistem za napajanje dizel motora gorivom i njegove neispravnosti

Delovi:
Sistem za napajanje dizel motora gorivom se sastoji od sledećih elemenata:
• Rezervoar za gorivo
• Usisni vod
• Pumpa niskog pritiska
• Vod niskog pritiska
• Fini prečistač goriva
• Pumpa visokog pritiska
• Vodovi visokog pritiska
• Dizne
• Povratni vodovi

Kvarovi pumpe niskog pritiska

  • Postojanja pukotine ili deformacije kućišta pumpe
  • loše zaptivanje
  • Istrošenosti kliznih površina klipa i cilindra
  • neispravan hod podizača
  • oslabljene ili naprske opruge klipa
  • Oštećeni ventili i opruge
  • Istrošenosti sedišta ventila

Kvarovi pumpe visokog pritiska

mehaničko oštećenje same pumpe ili nekog njenog dela
prisustvo nečistoće
prisustvo vazduha u sistemu
prisustvo vode u sistemu
neispravnosti povratnog(potisnog) ventila

Kvarovi na elektrouređajima

 

Kvarovi motora

 

Kvarovi turbo punjača

KAKO ZNATI DA JE TURBINA U KVARU I KOJI SU NAJČEŠĆI PROBLEMI?

Ako motor ne vuče dobro, gubi snagu – velika je verovatnoća da je i turbo punjač za remont (i ne samo on – naravno).

Uzroci gubitka snage motora mogu biti različiti. Najčešće je slučaj da strano telo upadne u kompresorsku ili turbinsku stranu pri čemu ošteti turbokompresor. Isto tako je moguće da se zbog kvara na interkuleru usisni gasovi ne hlade dovoljno, ili se zapuši izduvni sistem turbokompresora što takođe dovodi do gubitka snage motora.

Kvar ventila rasterećenja turbine, sistema za napajanje gorivom, pa čak i motorne kočnice mogu biti uzrok ovakvog problema sa turbinom i jasan pokazatelj da je turbina u kvaru.

Ako primetite  dim crne, plave ili bele boje, to je znak da je došlo do kvara na vašem automobilu, a uglavnom ovi znaci predstavljaju oštećenje turbine. Crni dim u većini slučajeva znači da motor sagoreva previše goriva.

Ako automobil izbacuje plavi dim to je znak da dolazi do sagorevanja motornog ulja. Plavi dim svrstava se u teže kategorije popravke i u većini ovakvih slučajeva je potrebno pregledati turbo punjač, semeringe ventila, karike, cilindre, klipove itd. Kada primetite plavi dim, a nemate novca za popravku – majstora – morate jako često dolivati ulje, i proveravati nivo ulja u karteru. Sipajte ulje koje je predviđeno za motore sa velikom kilometražom i menjajte ulje na 5 000 km. Znam da vas ova preporuka ljuti, ali to je jedini način, da koliko, toliko odložite ono neminovno – a to je ozbiljan remont motora!

Beli dim je jedan od komplikovanijih oblika dijagnosticiranja i vrlo teško je otkloniti glavni uzrok kvara. Ovaj problem se svodi na sagorevanje motornog ulja i krivac je vrlo često pokvarena turbina. Beli dim može da bude prouzrokovan začepljenjem odvodne linije ulja iz turbokompresora u karter ili čak začepljenje ventila ozračavanja unutrašnjeg pritiska kartera.

Mnogi su decenijama vozili samo benzince. I nisu upoznati kako radi turbo punjač kod dizelaša. Da bi radio kako treba i da bi se efikasno hladio, turbo punjaču je potreban konstantan dotok čistog ulja. To znači da morate redovno menjati ulje i filtere ulja – ne samo zbog motora već i zbog turbo punjača! Sipajte originalno i kvalitetno ulje!  U suprotnom turbina će vam kratko trajati.

Redovnom zamenom ulja potrebno je sprečiti nagomilavanje ugljenika koji mogu prouzrokovati abrazivna oštećenja unutrašnjosti vaše turbine. Turbo punjač je najosetljiviji na izostanak podmazivanja. Već nakon 3 do 5 sekundi rada bez podmazivanja javljaju se oštećenja. Potpuno sintetičko ulje proizvodi najmanju količinu ugljenika i najmanje prvlja turbo punjač. 

Kvarovi kočionih uređaja

 

 

 

 

Za vas pronalazim polovne automobile!

Čuveni Klarkson je izjavio: Svi automobili proizvedeni nakon 2008. godine su lošeg kvaliteta! Engleski novinar ume i voli da pretera, ali moram reći da ovoga puta nije daleko od istine. Ako uspeli da kupite sami dobar polovni auto sa malo znanja i bez detaljnih provera pre 5 ili 10 godina, ili ako se radi o modelima koji su stariji od 2008. onda je jasno da NE razumete u kakvom ste problemu ako poželite da kupite polovnih auto koji je star desetak godina danas. Kvalitet benzinskih motora je postao očajno loš, a cena generalne paprena, preko 2 000 evra za jednostavnije motore. Dizelaši jesu dugotrajniji, ali treba izbeći loše održavane primerke. Pismeni ODGOVORI su za sve kojima tražim automobile BESPLATNI! Usmeni odgovori su sada namenjeni samo onima kojima tražim automobile. Prosto nemam vremena da svima odgovorim, i ne želim da svakom pružam informacije kako proveramo automobile, i šta sve gledamo.

Veliki i mali servis su obavezni odmah po kupovini, ukoliko želite da vas taj auto solidno služi. Ukoliko NE želite da odradite veliki servis i to je OK, ali ako vam sutra ili istog dana pukne zupčasti kaiš, i napravi štetu od 2500 evra naravno da to sve plaćati sami. Auto koji kupite preko mene, morate na proveru kod mojih majstora na 4 mseca (na 5 meseci mlađi automobili od 6 godina) jer sam primetio da skoro niko ne provera nivo ulja, kočione tečnosti, antifriza. Polovan auto zahteva stalne kontrole i brigu ako želite da vas služi. Ukoliko auto vozite po dubokoj vodi i prodre voda u motor, to neće rešavati moji majstori. Isto tako ako vozite auto po provali oblaka (umesto da se zaustavite) i dozvolite da voda uđe u motor i izazove hidro udar i skup kvar, popravku morate platiti vi, ako želite da opet vozite taj auto. Ja mogu samo da vam pronađem najbolji polovni auto za vaš novac. Najbezbedniji. Ja mogu sa mojim majstorima da vam predložim šta sve treba zameniti – popraviti nakon kupovine. Mogu vam skrenuti pažnju koje su mane modela koje ste kupili (serijske). Mogu vam pomoći kasnije oko prodaje automobila. Ali ne mogu vam naći polovan auto koji je kao nov. Zna se da je najbolji auto nov auto. Polovan auto zahteva stalne kontrole i ulaganja. Ja mogu da se potrudim da imate najbolje moguće održavanje i da vam pronađem polovni auto koji će vam praviti najmanje problema. Ne možete očekivati od polovnog automobila koji ima 15 godina da se jednako malo kvari kao polovni auto koji ima 4 godine. Moji majstori ne ugrađuju najlošije delove sa najnižim cenama, i to imajte u vidu. Ako želite najgore delove morate da se obratite vašim majstorima.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, odgovore i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

  • Za sve ostale van Srbije je 60 evra preko W.Uniona. Podaci za uplatu su Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Samo mi u pitanju navedite i MTSCN broj (neko ko radi u Švedskoj, Nemačkoj, Austriji ne može da dobije odgovor po diskontnoj ceni kao vozači u Srbiji). 

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem samo onima koji me angažiju i to besplatno.  i za sve ostale koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 12 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužima razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 18 000 dinara. To je uvedeno, jer većina vas utroši mojih 2h, ili 3h, i na kraju me ne angažuje.

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i ritike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera.

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com/pitajte 

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 12.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana).

Ako vam tražim auto, ODGOVORI SU BESPLATNI, kao i PREPORUKE MODELA, MOTORA u tom slučaju  uplatite  i 18.000 dinara (za troškove goriva i provere najboljih automobila koje nađem od strane mojih majstora) i pripremite sken lične karte (potrebno je vlasniku automobla koji vam prodaje auto).

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Usmeni odgovor je mnogo detaljniji i direktniji. Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 25 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Polovne automobile tražim samo za redovne čitaoce,  Ukoliko insistirate da i vama pomognem u traženju automobila, morate mi prvo poslati detaljno pitanje, uplatiti 18 000 din (ako želite i usmeni odgovor onda 22 000 din), i sačekate odgovor.  Ako niste dobili bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponogo preko sajta i mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Provera automobila košta 18 000 din, i nju nije uključen moj honorar.

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE!