Najbolji auto za 2.500 evra

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, Želim pre svega da vam ukažem poštovanje jer ste profesionalac u svom poslu, uverio sam se citajuci vaše tekstove, tj. analize. Želeo bih da saradjujemo da mi pronadjete što je moguce bolji primerak automobila ali bih voleo da mi pre svega objasnite celu proceduru vase usluge kao i da li je potrebno da vozim auto na dijagnostiku posle vaše procene? Auto je Ford Focus 1.8 TDDI 66kw/90ks , ako je ikako moguce da boja bude metalik siva, tamno siva, crna ili teget, ali najbitnije mi je kao i svakom normalnom coveku da nije izrabljen motor, da nije udaran i korozivan, ali to verovatno vi vec podrazumevate jer ste profesionalac u svom poslu.

Ne želim da vam zvucim cudno ali bih mnogo cenio ako bi bile i alu felne ako je ikako moguce sve to uklopiti, zato vas i molim za pomoc. Spreman sam da izdvojim maksimum do 2.600 evra, naravno sa što manje ulaganja. Ako mislite da još nešto trebam da znam budite slobodni i recite mi molim vas. Molim Vas odgovorite mi u najkracem roku. Što se tice hitnosti kupovine, voleo bih što pre (iz nekih privatnih razloga), ali stvarno ne želim da vas požurujem, jer mi je bitnije da mi pronadjete što bolji i ocuvaniji primerak, a i narodna izreka kaže da što je brzo to je i kuso 🙂 Uplatio sam Vam 3.000 dinara za odgovor. Ako možete i želite da mi nadjete automobil navedite mi u odgovoru. Hvala vam unapred gospodine Todorovicu. S’poštovanjem, Darko Milankov

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Milankov hvala na poverenju. Fordov motor 1.8 TD DI nikako ne spada u bolje motore, naprotiv. Taj motor nije za preporuku. Osim toga dobar Focus sa dizel motorom nije moguće pronaći za taj novac jer imaju realnu kilometražu od 400.000 km, iako ih oglašavaju na 200.000 km. Najviše vraćaju fizička lica, a Fordovi sa domaćim tablicama i sa ovim motorom su uglavnom za otpad.

Moj je predlog da kupite neki drugi automobil, ili da odložite kupovinu, dok ne skupite oko 3.500 evra. Inače Ford nema baš najbolje dizelaše, oni Peugeotovi su ipak bolji.

Moj vam je savet, da vam pronađem neke druge automobile, iz B segmenta, jer je bolje kupiti manji automobil, nego veći u lošijem stanju. Osim toga veći auto i više troši, i nešto je skuplji za održavanje. Razlike nisu velike, ali ipak itekako postoje, a kad imate jako malo novca, svaki evro vam je značajan.

Ja nerado tražim automobile koji koštaju samo 2.600 evra, jer je tako teško naći solidan auto koji košta tako malo. Majstori u žargonu kažu i tvrde, da je za taj novac moguće kupiti samo krš. To nije daleko od istine, ali ipak je moguće uz mnogo muke, iskustva, i provere, pronaći makar jedan auto koji je solidan. A vama treba samo jedan automobil, zar ne?

Auto možete da vozite na dijagnostiku, servis, šta god želite i kako želite.  Auto od 2.600 evra nije auto koji će biti bez ulaganja u narednih nekoliko godina.

Ja mogu da vam nađem najmanje loš automobil od loših automobila. Auto vam mogu naći za oko 3 dana, za manje to nije moguće, jer treba i moj majstora da ga pregleda.

OVO JE UVODNI DEO ODGOVORA. OSTATAK ODGOVORA SAM GOSPODINU POJASNIO USMENO.

PISMENI ODGOVOR JE U ODNOSU NA USMENI, NEDOVOLJNO PRECIZAN, I EFIKASAN, JER VAS PISMENI ODGOVOR JAKO ČESTO MNOGO ZBUNI.