Kolumnista.com: Odlivanje mozgova

Sedim juče u kafiću u društvu pametnih. Uživam. Tri devojke. Šarmantne, skromne, duhovite. Doktor nauka, magistar i diplomac. Diplome državnih fakulteta. Pošteno stečene. Ne rade nigde. Niti ima izgleda da će raditi… Odliva mi se mozak. Ne smem ni da počnem da sabiram koliko sati rada stoji iza svega. Koliko sati je odlazilo na put od mesta rođenja do univerzitetskog grada. Koliko propuštenih pozorišnih predstava i koncerata zbog preskupe literature. Koliko preskočenih letovanja zbog kirija iznajmljenih stanova.

Koliko propalih ljubavi zbog čekanja kraja studiranju. Koliko uzdaha ispred izloga najnovijih prolećnih kolekcija. Jesenjih kolekcija. Koliko užurbanih koraka pored sportskih radnji sa najnovijom skijaškom opremom. Izvor: Kolumnista.com

PIŠE: Milijana Barjaktarević

U trenutku dok mi se odliva mozak, pored nas prolaze partijski ljudi i žene postavljeni na rukovodeće funkcije od skoro… ili odavno. Ne misle da sjašu. Ne pada im na pamet! Diplome su im kupljene. U najboljem slučaju stečene iz radnog odnosa, ili su eventualno one koje nemaju veze sa delatnošću kojom treba da se bave. Stručnost ispred politike. Kako da ne. Menjaju ruho po promeni mode u politici, jer, jebi ga, njihova deca treba da se obuku, školuju, skijaju i letuju po poslednjoj modi.

Moral, savest i čast izgubili su negde na putu ka pohlepi. Niko se pohlepan nije rodio. To se stiče kao svaka zavisnost. I raste neuhvatljivom brzinom i neuobuhvatnom širinom.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA LINKU DOLE (KLIKNI NA NJEGA):

Odlivanje mozgova

Upoznajte se sa portalom Kolumnista.com, oduševiće vas pregršt kvalitetnih tekstova koji pogađaju pravo u centar. Uživajte u prekrasnim tekstovima, koji će vas dobro zamisliti.

Priredio: Aleksandar Todorović

Jedan komentar na Kolumnista.com: Odlivanje mozgova

  1. vukasin says:

    Eh, romanticarski revolucionarni zanos… U borbu sa nasom drzavom ulaze samo neiskusni romanticari. Zivot je jedan, prodje ceo zivot pored coveka dok se on bori protiv vetrenjaca. Kaze se da pametniji popusta, ja sam svoju borbu izgubio i odlio svoj mozak na neko bolje mesto, sto svima toplo preporucujem. I sad zapravo mogu i da kupim neki od automobila o kojima se ovde pise (a da nisu presli milion km) 😉 Pozdrav iz K und K Monarhije

Ostavite komentar