Iskustva: Mazda 6 dizel

Mazda 6 ima mnogo više kvarova i problema nego što su to navikli kupci japanskih automobila. Mazda za tržište Japana, Azije i Amerike, prodaje i prodavala je samo verzije sa benzinskim motorima. Sa dizel motorima ima mnogo malo iskustva, zato Mazde imaju recimo jako mnogo problema sa DPF filterima, prosto Mazda je pokušala da kupcima u Evropi ponude Mazdu 6 sa dizel motorima, ali to je loše uticalo na njen imidž, jer je kvarova bilo dosta više nego što se to očekivalo! Kupcu uSrbiji jako često porede Audi A4 i Mazdu 6, naravno da dizel motorima, iako ovi automobili nisu baš za direktno poređenje. U aprilu mesecu, najviše se na mojim portalima čitao tekst o Mazdi 6 i zašto je ne preporučujem, pa sam mislio da napišem, novi detaljniji tekst. Kupci u Srbiji čitaju samo one tekstovi koji im prijaju, nebitno ako je novinar nahvalio Mazdu 6 i ako je dobio novac za taj praktično PR (reklamni) tekst. Ne cene one novinare koji pišu objektivno i navedu sve mane Mazde 6. Pošto meni nije cilj da budem najpopularniji novinar, već pišem tekstove, savete za ljude sa mozgom, dovoljno inteligentne da cene svoj novac ali i mene, nemam nameru da odustanem od svoje filozofije od preko dve decenije. Možete da me mrzite zato što sam vas upozorio da Mazda 6 ima previše mana. Moćda izgleda sjajno, ali zar niste bili u vezi, braku sa prelepom curom, koja jako loše vodi ljubav, ili koja ima polni organ dubine seoskog bunara!? Oko žena ne mogu da vam pomognem, oko automobila mogu! Živi se jako brzo, ali i kratko, nemate vremena da provodite vreme sa lošim kolima, i lošim ženama, ljubavnicama. Ako grešim, molim vas da mi oprostite! Ionako dobar seks mnogima nije važan, oprostite što ja volim dobre automobile i mnogo dobar seks, bez teoga meni život nema smisla.  Piše: Aleksandar Todorović urednik.

 

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

NAJBOLJIAUTO.COM: Sigurna kupovina polovnih automobila bez prevare

Prodajem vaš automobil!

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Deca su ono najdivnije!

Nalazim automobile po vašoj želji

Iskustva: FIAT Croma

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

 

  •   STOTINU PUTA SAM UPOZORAVAO DA NE KUPUJETE AUTOMOBILE NA OSNOVU MOJIH TESTOVA. MNOGO TOGA SE MOŽE PROMENITI OD OBJAVLJIVANJA TESTOVA DO DANAS! JA TESTIRAM NOVE AUTOMOBILE! TADA JOŠ UVEK NEMAM NI JEDAN PODATAK O KVAROVIMA NOVOG MODELA NITI O TOME KAKO ĆE SE RAZVIJATI SERVISNA MREŽA! HRVATI SU ME UBEĐIVALI DA ĆE RAZVIJATI SERVISNU MREŽU U SRBIJI, ALI TO NISU UČINILI. ZA SRBIJU JE PR MAZDE HRVAT, DAKLE MI SMO KOLONIJA HRVATSKE KADA JE MAZDA U PITANJU. DA LI SMO TO ZASLUŽILI? PROCENITE SAMI!  IDEA je hrvatska, kupujete tamo reklamira je vaš Đoković! Zašto ne postoji srpski prodajni lanac u Hrvatskoj? E moji Srbi…….Ja Hrvatsku volim! Letujem u Hrvatskoj! Nikada nisam imao ni jedan jedini problem, i svima preporučujem Istru i Kvarner, ali to ne znači da tržište Srbije treba da bude u podređenom položaju.

 

 

Jako je velika razlika između Audija A4 i Mazde 6.  Na papiru pripadaju istoj klasi, ali je dimenzijama Mazda 6 znatno veća, njena prevelika dužima vam može stvarati probleme prilikom parkiranja, ali je ponuda prostora tek neznatno bolja od proseka klase. Ergonomija Mazde 6 nije na nivou nemačke konkurencije. Automobil je mnogo skučeniji, nego što biste rekli po njegovoj spoljnoj dimenziji. Nahvalio sam Mazdu 6, ali novu. Polovna Mazda je nešto sasvim drugo! U Srbiji, a ni u Crnoj Gori nemate ni jedan solidan servis za Mazdin automobile! Tako da kupovinu nove ili polovne Mazde ne mogu preporučiti. Kad uvoznik iz Hrvatske počne da tretira kupce u Srbiji i Crnoj Gori na valjan način, tada ću ljudima preporučiti da uzmu i Mazdu u razmatranje. Testiranje novog automobila je jedno, a poređenje polovnih automobila nešto sasvim drugo.

Audi A4 je ipak osetno drugačiji automobil. Pravi Audi je naravno onaj sa Quattro pogonom, i ako je ikako moguće, pronađite takav primerak. Jeste da vam garantuje veću potrošnju za 1 do 1,5 litar, ali stabilnost koju vam nudi po mokrom i snegu je za svaku preporuku, i bolja je nego kod meni omiljenog BMW-a i njegovog tek prosečnog X driva (to ne znači da je loš – i ne znači da nije dobro kupiti BMW X drive – jer je mnogo stabilniji od BMW-a koji ima samo zadnju vuču!).

Najbolje polovne automobile tražim za vas

Ako poredimo Mazdu 6 iz 2013. i Audi A4, isto deset godina star, moram reći da je Audi bolji auto i racionalnija kupovina! Nisu samo kozmetičke stvari u pitanju, jer Audi je na modelu A4 za 2013.godinu izmenio dosta toga. Motor je common-rail, pouzdaniji mnogo od starog 2.0 TDI PD koji je bio sve ali ne i pouzdan. Opet ponavljam, jedno je novi Audi A4 2.0 TDI koji nudi mnogo uživanja, motor koji puca od snage, koji snagu razvija brzo, gotovo eksplozivno, a sasvim je nešto drugo motor sa 200 000 km, koji u slučaju motora 2.0 TDI PD nije za preporuku, osim ako je održavan izuzetno dobro i ako je cena veoma povoljna! Foto: Aleksandar Todorović.

 

 

U Srbiji su mnogi napravili grešku i kupili Mazde 6 sa benzinskim motorima 2.0, koji troše znatno više od fabričkih obećanja, i koji nemaju elastičnost 2.0 dizelaša, čak ni približno, jer nemaju turbinu. Iskoristivost dizelaša je za preko 40% veća nego iskoristivost u potrošnji od benzinaca, i to je prosto nauka, protiv koje ne možemo!

Delovi za Mazdu 6 su papreno skupi, lager delova loš, servisu katastrofalno loši, tako da je po meni onaj ko kupi polovnu Mazdu 6 mazohista.

Mazda 6 nije samo zabavna za vožnju, već i veoma elegantna, izuzetno komforna i udobna ali u poređenju sa Toyotom Avensis ili Hondom Accord, a ne u poređenju sa BMW-om i Audujem!

Tražim automobile stare do 15 godina!

Mesta za putnike ima veoma mnogo, gotovo kao u BMW-ovoj seriji 5 (nije greška), a kvalitet ugrađenih materijala je bolji nego u bilo kojem nemačkom premijum automobilu D segmenta. Problem je samo što su u BMW-u serije 5 sedišta mnogo bolje profilisana, kao i u Mercedesovoj E ali i C klasi.

Mene je aktuelna Mazda 6 oduševila jer je mnogo bolja od stare Mazde 6, zato sam pisao test sa tako velikim ushićenjem “šestica” je pružala više od Avensisa, i za mene je to bilo dovoljno da joj dam odlične ocene. Jer ruku na srce košta manje od C klase, pa nije bilo ni fer da je poredim sa njom. Ali bnezinski motori Mazde sa velikom kompresijom već posle 150.000 km počnu da troše enormne koliličine ulja, a generalna je papreno skupa!

U odnosu na staru Mazdu 6, nova “šestica” je neverovatno mnogo odskočila u svakom smislu, ali je pala puno kada je pouzdanost u pitanju, a kada kupujete polovan auto to vam je jako važno! Ima se utisak da su inženjeri “ni od čega” stvorili novu limuzinu, koja ima sasvim osoben filing i da im je bio cilj uživanje u vožnji, više snage u motoru po svaku cenu, ali da nisu računali da će novi motori biti toliko kratkog veka. Audi A4 je ugodnije voziti, stabilniji je u krivinama,  ali i kad upravljačem Mazde 6 bićete vrlo zadovoljni, jer je bolja od japanske konkurencije i nikako ne želite da stignete na odredište – sedišta su udobna (ako ga poredimo sa japanskom konkurencijom), enterijer izgleda moderno, dopadljivo, prijatno i sveže, motor ubrzava fantastično, a muzika iz zvučnika zvuči sasvim drugačije nego na prosečnoj muzičkoj liniji.  Zato sam i napisao da mi se nije izlazilo iz Mazde 6, ali moram da priznam da više volim da vozim Audi (iako u Srbiji vlada mišljenje da ja mrzim Audi, iako sam imao jedan koji sam obožavao, ali takođe priznajem da je BMW mnogo bolji auto i dve klase iznad – jer ima zadnju vuču kao Mercedes).

 

Raspoloženje sa Mazdom 6 pokvari se tek posle mesec dana. Hoću reći Mazda 6 je ljubav na prvi, ali ne i na drugi pogled. Kad se završe odmori, i morate da je vozite i po gradu, tad krenu nevolje! Dužina od 486 cm mnogo smeta, nepregledan je i zamoram za uparkiravanje! Ima i veliki prečnik okretanja.

Dizelaš 2.2 je skup za registraciju, skoro 600 e je godišnji namet, dok je kod Audija A4 2.0 TDI to manje od 300 evra. Razlika od skoro 300 evra godišnje u roku od pet godina se popne na 2.000 evra a to je više nego dovoljno za generalnu. Mazdin motor 2.2 nije pouzdan kako sam očekivao, na nivou starog Audijevog motora 2.0 TDI PD. više se kvarid od novijeg VW – ovog  2.0 TDI common rail motora.

DEKRA rad sistematično, najbolji su u Evropi, ali su daleko od idealnih. DEKRA procenjuje trenutno stanje automobila, na osnovu brojnih parametara, to je “armija” procenitelja. Automobile pregledaju u servisima, nemaju oni vremena da testiraju na putu svaki automobil, bar ja nemam takve podatke.

Miroljub: Zašto radite veliki servis ako je auto dobar?

 

DEKRA vam procenuje stanje automobila, i ukazuje na ono što uskoro mora da se zameni. DEKRA ne može da proceni šta će vam se sledeće pokvariti! Za tako nešto vam trebaju ljudi koji imaju mnogo iskustva u prodaji polovnih automobila!

 

Najveći problemi sa Mazdom 6: Buka uzrokovana problemom sa prenosom. Mazda 6 iz 2014. 2015 ima loše odrađene spojeve, pa iritantno cvili plastika, to se nije očekivala od japanaca. Statistika tvrdi: Nenormalan zvuk lupkanja iz motora – što je posledica čestog pregrevanje motora. Problematična sa svetlima, ulazi voda u farove, isto velika bruka za Mazdu (mada to se dešava i Mercdesu i to jako često, naravno i Audiju). … Nestabilan rad tempomata.. … Problemi sa radilicom ili senzorom položaja bregaste, to nisam očekivao od Mazde! Jako loš kvalitet boje, i što je najgore, ne bledi joj boja ravnomerno, negore recimo izgubi sjaj na haubi, dok je na krovi i dalje korektna. Navigacija zna da otkaže, problem nije lako rešiti. Benzinski motori posle 150.000 km troše enormno mnogo ulja! Dizel verziju 2.2 je jako teško prodati, smeta skupa registracija i skupo održavanje!

 

Znajte 200.000 km je i velika, i mala kilometraža sve zavisi ko je bio vlasnik, kako je i gde auto održavan, i gde je vožen. Stotinu u jedna sitnica otkriva kakav je bio vlasnik, i sve te sitnice valja proveriti! Bilo bi naivno ako mislite da vam ja u tekstu mogu preneti sve tajne velikih majstora, onda grešite. Ako kupujete polovan auto, Mazdu 6, Audi A4 ili možda BMW, Mercedes, Toyotu tu sam za vas – naći ću vam najbolji primerak za vaš novac. Pogledaću sve automobile u Beogradu koji su vredni gledanja i odabraću za vas onaj najbolji. Imate  i obezbeđen servis kod mojih mehaničara, ako već imate dobre svoje majstore, meni tim lakše, održavaće vam onda oni kola! (samo ostaje nejasno zašto onda niste njih angaživali za traženje automobila! Ako želite da me angažujete da i vas obraduje, da vas lišim muke i nervoze kliknite OVDE (Pitajte Aleksandra Todorovića).

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!