Honda Jazz nije za preporuku

Pitanje: Šta mislite o Hondi Jazz 1.3 (83KS) 2005?Porodičan sam čovek, bitna mi je bezbednost, ekonomičnost, ne samo potrošnja već sve zajedno, potrošnja, održavanje, gubitak vrednosti, itd. Pored Honde Razmišljam o Renault Megane II ili Ford Focus II. Benzinci u koje bi ugradio plin sa kojim imam jako dobra iskustva. (6 godina bez ikakvih problema).

 

Ime i prezime: Marko
Kada planirate kupovinu?: Proleće 2014
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4.000 €
Šta trenutno vozite?: Mitsubishi Carisma 1.6 (LPG) 1997
Između kojih se automobila dvoumite?: Jazz, Renault Megane, Ford Focus II (2004-2006)
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Slučajno sam naleteo prilikom pretrage
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10-15.000km
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Marko, ovaj automobil sam testirao pre više od 15 godina, i još uvek imam lepe uspomene na ovu Hondu. Kasnije se pokazalo, dokazalo, da je Jazz prve generacije kvalitetnije napravljen od aktuelnog Jazza, odnosno da se manje kvari. Pouzdanost Honde je tradicionalno vrhunska, ali NE mogu da vam preporučum kupovinu ovog automobila, ćak i ukoliko je u dobrom stanju, jer ima jako loše kočnice – izuzetno dugi zaustavni putevi, i loša zvučna izolacija – bučna je već na 130 km/h – bučnija je od Dačije Logan. Servisna knjižica je plus, ali nikako dokaz da je auto za preporuku. Honda je prodavala Jazz u verzijama 1.2 (78 KS), i 1.4 (83 KS), radna zapremina je 1.339 ccm, pa mnogi ovaj automobil registruju kao verziju “1.3”.

Foto: Nemanja Pantelić

Ogibljenje je kod redizajniranog Jazza iz 2005.godine, nanovo podešeno, ono je nešto udobnije od prve serije ovog automobila, ili u prevodu manje poskakuje, a u krivinama i dalje dobro drži. Raspored mase je povoljan. Izrazito precizan i direktan je upravljač koji se retko sreće u ovoj cenovnoj kategoriji, kao i menjač sa kratkim sportskim hodovima više su nego dovoljni za prilično brze prolaske kroz oštre krivine.

Ostaje mirna i prilikom prelaska preko neugodnih uzdužnih neravnina, a motor čak i u petom stepenu prenosa pri brzini od 120 km/h daje dovoljno snage za solidna ubrzanja (imajte u vidu da je to benzinac – a ne turbo dizelaš koji ima mnogo veći obrtni moment!). Benzinski motor 1.4 od 83 KS ima za Hondu čudnih samo 8 ventila, ali to nikako ne treba shvatiti kao manu.

 

Pre svega zahvaljući tehnologiji i-DSI (Inteligent-Dual and Sequental Ignition). To u prevodu znači da ima dve svećice po cilindru i sekvencijalno paljenje smeše u intervalu koji zavisi od broja obrtaja motora. Prvo baca varnicu svećica na strani usisnog ventila, a potom dok se plamen širi komorom za sagorevanje, aktivira se druga na strani izduvnog ventila, čime se postiže ravnomernije sagorevanje. Rezultat je mala potrošnja i čistiji izduvni gasovi. Na testu sam potrošio manje od 7,0 litara, u proseku, a vozio sam ga relativno brzo. Ubrzanje do stotke je prosečno, iznosi 12,6 sekundi, ali su međuubrzanja dobra za motor ove radne zapremine  i tu Jazz ostavlja konkurenciju iza sebe (naravno da je mnogo sporiji od turbo dizelaša). Motor ravnomerno razvija snagu, prilično je tih, mada mu u tome me pomaže loše izolovana karoserija.

jazz nemanja 2005Honda Jazz je ubedljivo najsprostraniji, i najpraktičniji automobil u B segment. Nije jeftina, a razočaraće vas svojom bukom pri brzinama preko 130 km/h.  Rezervni delovi takođe za nju nisu najjeftiniji u klasi, a pored toga servisna mreža je nedovoljno dobra ili da kažem slaba. Ponuda ovog modela na tržištu nije velika, tako da se naoružajte strpljenjem.

Uprskos svim svojim prednostima, ona nikako ne može da se poredi sa većinom automobila iz C segmenta, posebno ne sa Focusom II, koji nudi daleko više komfora, bezbednosti, snažnije i elastičnije agregate. Ako nađete dobar Ford Focus II 1.8 TDCi za malo novca, ne razmišljajte, kupite Ford.  Renault Megane je automobil koji se kvari više od Forda, I mnogo više od Honde, osim toga, jako se mnogo krade, zbog kartice, koja se lako dekodira, a najnovije statistike pokazuju da motor 1.5 dCi nije nimalo dugovečan, i pouzdan, prava šteta, jer je štedljiv, i uglađen. Posle Carisme nećete biti zadovoljni sa Jazzom. Ukoliko kupite Focus II postaće vam jasno zašto se Carisma nije bolje prodavala.

 

 

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

RAV4 bolji od Honde CR-V?

Bravo 1.9 JTD ili Astra H 1.9 CDTI?

Focus 1.6 TDCi sa 90 KS ima plivajući zamajac

Kupio sam polovnjak – Micru K12

Bojan Kukić: želim besplatan odgovor

Fiat Bravo 1.6 mjtd ili i30 1.4?

Posle Aurisa 2008. kupuje Auris 2010.

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

Da li je Focus II najbolji izbor za 4.500 evra?

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?