Najboljiauto.com: G.Todoroviću da li je Polo 1,4 TDI za preporuku?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, nemam novca za GOlf V koji mi se najviše dopada, pa je izbor pao na manji VW Polo. Mene zanima da li vi preporučujete Polo 1,4 TDI (2006.godište. Koliko je motor sa 3 cilindra pouzdan i kvalitetan i koje su njegove mane? Čitao sam vaše odgovore, ali nisam siguran da li je ovo najbolji izbor motora za ovaj automobil. Ako sam vas dobro razumeo vi niste “zaljubljeni” u 1.4 TDI motore? Unapred hvala Joca Mitrović.

TESTIRALI SMO: Kia cee’d 1.6 CRDi

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Mitroviću, VW-ov motor sa 3 cilindra ne spada u dugovečnije motore. Ako već birate automobil sa ovim agregatom kupite nov, a ne polovan. Mnogo bolji izbor je VW-ov motor sa 4 klipa, odnosno 4 cilindra 1.9 TDI, jer je mnogo pouzdaniji. Ne možete od agregata sa 3 cilindra očekivati da pređe 300.000 km.
 
Često se postavlja pitanje, tipa da li da kupim auto sa većim ili manjim agregatom. Što se cene održavanja tiče ona je slična, da ne kažem ista, pošto su svi sklopovi isti, osim motora, ali su i oni jednako zahtevni. Što se potrošnje tiče manja je kod modernijeg agregata 1.4 TDI, i iznosi u gradskim uslovima vožnje 5,5 litara euro dizela, dok na otvorenom potroši i manje, samo 4,4 litara. Motor 1.9 SDI je atmosferski dakle nema turbo punjač, te ja samim tim primetno slabiji, ali pošto ima i veću zapreminu, troši više, te se u gradu zadovoljava sa 6,2 litara, a na otvorenom mu je dovoljno i 4,7 litara, te ako putujete često van grada i nije tolika razlika.

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Šta kupiti: C4, Focus ili Astru?

Šta kupiti: Passat B 5.5 ili BMW?

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?