FIAT i Chrysler povlače vozila zbog napada hakera!

FIAT-Chrysler mora da povuče sa tržišta 1,4 miliona automobila i kamiona u Americi samo dan pošto su dva hakera obelodanila da su preko interneta preuzeli kontrolu nad jednim vozilom Jeep Cherokee. Ovo je tek početak nove ere u auto industriji, sa previše kompjutera i elektronike. Gde su nestali dobri stari automobili? Nemojte misliti da su drugi moderni automobili manje podložni ovim napadima.

Akumulator Shop: Najniže cene u Srbiji!

najbolji       _auto_logo_670

Ranjivost automobila podložnih hakovanju na daljinu prodrmala je auto-industriju a privukla i pažnju vladinih regulatornih tela za bezbednost saobraćaja koja su otvorila istragu o ovom slučaju. Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja navela je da će istražiti koji proizvođači koriste iste radio aparate. Ovaj slučaj je indikator stanja u kome autoindustrija ubrzano u svoje proizvode ugrađuje sprave povezane sa Internetom kao što je WiFi i sistemi za navigaciju koji su zgodni za vozače ali njihova vozila čine dostunim napadima spolja.

Ubrzo pošto je ovaj napad otkriven u magazinu Wired ove nedelje, Fijat Krajsler je rekao da će kontaktirati vlasnike 471.000 vozila i ponuditi im softverske apdejte da bi se problem rešio. Ali dokumenta pokazuju da je došlo do još većeg povlačenja vozila na urgenciju vladinih regulatornih tela.

 

Akumulator Shop: Najniže cene u Srbiji!

Ostavite komentar