Auto Test: Mercedes CLA 200 CDI

CLA je na početku limuzinske ponude u impresivno velikoj gami Mercedes – Benza. Uvodi se plaćanje poreza na automobile po vrednosti, a ne po kubikaži, tako da će opet biti popularniji 220 CDI.
Tekst i fotografije: Aleksandar Todorović, urednik portala Najboljiauto.com i Testoviautomobila.rs

danas

Mercedes, iako ima najtradicionalnije kupce na svetu, itekako ume da bude revolucioniran i avangardan. Jer dame i gospode, moliću lepo, CLA je mnogo originalniji  od BMW-ove Serije 3 i Audija A4, i ima pogon preko prednjih točkova, a to je za Mercedes u ovoj klasi velika novina, i veliki šok za kupce. Stručnjaci Mercedesa shvatili su, da je puno bolje da se budući kupci C i E klase, „igraju“ sa njihovim automobilom koji ima prednju vuču, umesto sa Audijem A4. Ministar finansija Dušan Vujović juče je obradovao sve potencijalne kupce automobila sa motorima preko 2.0 litra radne zapremine, jer se neće više plaćati porez po kubikaži, nego po vrednosti. Prevedeno, jednako će biti veliki porez bez obzira imate li ispod haube dizelaš od 1.8 litara (200 CDI) ili onaj 2.2 litra (220 CDI). Može se lako desiti i da vam bude veći porez sa manjim motorom, ukoliko kupite verziju sa mnogo dodatne opreme. Jer je država rešila od sada da oporezuje vrednost automobila, a ne veličinu bloka motora.

Sveti nemački trio: Audi, BMW i Mercedes podarili su nam svih ovih decenija jako mnogo izvrsnih automobila. Prosto ne znam da li više volim i cenim Audi, BMW ili Mercedes. Testiranje bilo kog modela sa značkom nekih od ovih modela je za mene veliki praznik. Tako je bilo pre dve decenije, tako je i danas. Razlika je u tome, što jedni druge sustižu, prestižu, i inovacijama stvaraju sasvim nove klase automobila.

Nemcima treba priznati jednu stvar: Oni ne kopiraju jedni druge. Ako i zavire u „kuhinju“ konkurencije, to je iz radoznalosti, jer Audi, odnosno BMW će tvrdoglavo razvijati svoja rešenja, i uporno ih unapređivati iz generaciju u generaciju.

Mnogo znanja, tehničke superiornosti i sasvim dovoljno vozača širom sveta koji vole da osete krajnje mogućnosti i performanse automobila, omogućili su uspeh nemačke trojke, pa im i danas, 2016. godine ostatak svetske auto industrije gleda u leđa. Čak i onda kada jedan Infiniti napravi bolji, i superiorniji automobil (Q50), kada jedan Lexus zapanji ljude u Mercedesu sa serijom IS, koja je toliko pouzdana, da nemački automobili pored nje izgledaju kao „igračke“, kupci ostaju u velikoj većini ( a posebno u Evropi) verni nemačkim premijum automobilima. I to nije samo zbog navika, navijačkih sklonosti, ili balkanskih tvrdokornih i krajnje ograničavajućih pogleda na svetsku auto-industriju, već zato što nemački brendovi sa svakom novom generacijom ponude znatno više. A to znatno više kupcima obično bude sasvim dovoljno, posebno ako žele samo da se povremeno poigraju sa tim automobilom.

Uživao sam u igri sa Mercedesom CLA

Genijalni, i naš najtrofejniji automobilista Pavle Komnenović mi je uvek apostrofirao, da ne ubija velika brzina, već ubija brzo zaustavljanje! A kada samo kod brzog zaustavljanje, moram vam reći da je mnogo bezbednije voziti i putovati recimo 5h umesto 9 h. Tačno tolika je razlika ako vozite 120 km/h i 210 km/h. Šta želim da kažem? Zapravo samo to da su Nemci itekako u pravu, jer njihovi stručnjaci tvrde da bi uvođenje ograničenja brzine na nemačkim auto banovima dovelo samo do tri puta većih gužvi, a ne i do manje mrtvih na putevima. Zato živela Nemačka! A živeli i Audi, BMW, i naravno Mercedes, jer taj rivalitet nam je i doneo tako dobre automobile.

Pročitaj kompletan tekst na portalu DANAS.RS (KLIKNI OVDE ILI DOLE NA LINK)

Testirali smo: Mercedes CLA 200 CDI

– See more at: http://www.danas.rs/auto.1171.html?news_id=328123&title=Testirali%20smo:%20Mercedes%20CLA%20200%20CDI#sthash.K6jMFJbi.dpuf