Uskoro će se Nađa voziti u bezbednom automobilu!

Poštovani gospodine Aleksandre,

pišem Vam u nadi da ću rešiti pitanje koja kola kupiti.

Biću skroz iskren sa Vama – ja sam do pre nekoliko godina automobile razlikovao po boji i 5 do 6 modela koje sam umeo da prepoznam na ulici :). Nije me čak zanimalo koji automobil čijoj industriji pripada niti šta znači “nemac”, “francuz”, “japanac”..
Interesovanje sam proširio u međuvremenu, ali sam pokupio samo osnove. U nekoliko reči: automobili nisu moje polje interesovanja. 

U poslednjih nekoliko meseci interesovanje mi se znatno širi iz jednog vrlo lepog razloga: mala Nadja je na putu da postane deo naše porodice. Javila se naravno želja da svoju porodicu prevozim u kvalitetnom i sigurnom vozilu. Međutim, reći ću nešto što sam siguran da ste mnogo puta pročitali do sada, a to je da što više čitam i informišem se – imam osećaj da se sve više udaljavam od odluke koja kola kupiti (hahahaha). Industrija je kompleksna, znanje je jednostavno preširoko da bih mogao da u nekoliko meseci (koliko mi slobodno vreme dozvoljava) se dovoljno informišem na tu temu i donesem pravu odluku. Ponajviše mislim da je do pravih informacija teško doći. Sve mi to daje neverovatnu anksioznost, bolje mi je bilo da nista nisam ni cito. Jasno mi je da sam u nezavidnoj poziciji, zato sam odlučio da se obratim za pomoć i to baš Vama. Sve što sam pročitao na Vašem sajtu mi ukazuje na to da ste vi prava osoba: visoko stručan, iskren i spreman da pomogne.Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Tražim ono što verovatno i većina drugih ljudi, nešto što ima dobar odnos kvaliteta / sigurnosti / izdržljivosti / ekonomičnosti / da čuva cenu… Pretpostavljam da ne postoji sve ovo u jednom automobilu, jer bi ih vozio svaki drugi srbin, ali sa vašim znanjem siguran sam da možemo da nadjemo nešto dobro.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Šta sam vozio do sada
Opel kadet – davno davno
Peugeot 206 – do 2016
Peugeot 207 1.4 HDI dizel – kupio polovnog početkom 2016te. U odličnom stanju je bio i odlično me služio, bez kvarova. Na veliku nesreću, ukrali su mi ga u martu 2019. Krivica je i na meni obzirom da ga nikako nisam zaštitio. Baš iz nedostatka interesovanja pretpostavljam. Jednostavno, čuo sam da se Pežoi ne kradu i brigu oko toga pohranio u pozadinu. Naivno i glupo sa moje strane, priznajem. Lekcija naučena pa sa sledećim vozilom idu i ozbiljne zaštite i (u koliko finansije dozvole) kasko osiguranje protiv krađe.
Ovo što sam vozio ranije ne bih voleo da igra bilo kakvu ulogu u odabiru sledećeg vozila. Knjiga je otvorena.

V.Lazarević: Koja je tačno procedura da vas kontaktiramo g.Todoroviću

 

 

Kako vozim
To što me ne zanima auto industrija nipošto ne znači da sam trom vozač. U gradu sam po prilično agilan. Uvek gledam da iskoristim situaciju kako bih se brže provukao. Nikako nisam vozač koji će voziti u koloni pa kad stignem – stigao sam. Sve to što radim, nikada ne radim po rizik sebe i drugih učesnika u saobraćaju. Dakle nikada bahato, ali ne ni tromo/sporo. 
Pošto je dete na putu, naravno da kad idem sa porodicom ne pada mi na pamet da se upuštam u bilo kakve manevre – to će biti sve po PS-u. No ipak od kola bih voleo da dobijem koliko toliko dobru startnost/ubrzanje, ili bolje da se izrazim ne bih voleo da su lenja i troma.
Na otvorenom putu pretičem kamione i spora vozila u prvoj prilici. Ne rizikujem, čekam sigurnu priliku, ali i ne pratim kolonu u nedogled. Dakle, bitno mi je da je medjuubrzanje korektno.
Na autoputu ne idem prebrzo. Do sada mi je automobil dozvoljavao komotnih 130, ali bih voleo sa novim vozilom da to postane 140 do 150. Pored toga što bih voleo da auto bez problema izvuče 150, ja ću ga verovatno držati po potrebi negde između 130 i 140 i to na tempomatu. Jako mi znači tempomat na autoputu.

Parking
Živim na Novom Beogradu, veliki problem je za parking. Sa druge strane imam dete na putu pa bih voleo što veći prtljažnik. Tako da je i zadatak izabrati auto sa najboljim odnosom veličine prtljažnika i veličine vozila. U igri su karavani (ali ne preveliki), minivan ili neki SUV, ali o ovome malo kasnije.

Kilometraža
Nisam ranije vodio računa koliko sam prelazio, ali i buduce potrebe su mi drugačije u odnosu na ranije. Kada stavim na papiri, rekao bih da cu prelaziti oko 10000km (plus minus 2000) godišnje, a odnos grad-otvoreno oko 50%-50% (ili 60 – 40 u korist grada).

Primanja
Ako računam redovan posao i poslove sa strane, negde između 1000e i 1500e mesečno. Supruga oko 1000 (mada će u narednih godinu na trudnickom i porodiljskom će primati oko 600e).

Šta bih voleo
U principu otvoren sam dosta. 
Sve što sam gledao imajte na umu da nisam siguran da je to pravi izbor od svega na tržištu i za moje potrebe (zato vam se i obracam). Ne znam mnogo ili bolje ništa o servisnim mrežama, ceni rezervnih delova i samim tim ceni održavanja vozila, itd. Ovi modeli mi se samo čine kao dobra opcija. Isto tako sam siguran da sam prevideo mnoge druge proizvodjace i modele. Jednostavno nemam vremena da detaljnije istrazim, ali da se ne ponavljam. Koga god pitam za misljenje, svi imaju drugacije i u principu govore iz svog ugla.

Od karavana deluju mi kao dobri:
Ford Focus karavan.
Renault Megane Karavan
KIA ceed sw
Opel Astra J
Hyundai i30 Tourer

Od minivenova
Ford C-Max,
Ranult Scenic/ Grand Scenic,
Citroen C4 Picasso,
Opel Zafira
,
Toyota Verso na zalost preskupa, cini mi se

SUV
O njima ne znam nista. Nisam siguran da li smem uopšte da razmišljam u ovom pravcu jer su mozda preskupi za odrzavanje. Ispravite me ako gresim. Ipak, ako postoje ok modeli voleo bih da udju u izbor zbog sigurnosti.
Gledao sam Nissan Qashqai deluje dobro, Naišao u oglasima na Toyotu Rav4 2011 za 8000e, je l ovo realna cena?

itd itd. Lista je duža, ali mislim da nema potrebe da nabrajam više jer je poenta u stvari da sam otvoren za više opcija.

Sve ovo što sam nabrojao nemam pojma koji je najbolji (sto generalno, sto za moje potrebe), a koji nikako. 

Shvatam iz vasih tekstova da se meni ne isplati dizelas, ali s druge strane benzinci su u glavnom slabiji/tromiji, ali koliko vidim ne svi. Pominjali ste da je 1.0 ecoboost kod Forda je dobar ali problem moze biti potrosnja? Da li da se upustam sa dizelasima ili ipak da se drzim benzinca?

Budzet
U principu je klizan. Ja bih jako voleo da je to oko 6500 do 7000. Međutim i te kako zavisi od vasih odgovora i preporuka. Posto nameravam da automobil prodam za recimo 5 do 6 godina, šta ako je mnogo isplatljivije i manje gubi na vrednosti automobl koji vi znate da sada vredi recimo 8000. Iako ne bih voleo da moram da izdvojim toliko, jer da se ne lazemo mnogo troskova me ceka iza coska, možda je ipak pametnije i ekonomičnije, naravno i sigurnije. Možda se u tom cenovnom rangu krije baš model koji meni paše po svemu što sam vam opisao. Ako je to slučaj pametnije bi bilo izdvojiti taj budžet, zar ne? Zato kažem da je klizno ali da kazemo izmedju 6500 i 8000.

Aleksandre, izvinite na podužem pismu, ali nadam se da sam Vam koliko toliko ilustrovao svoj haos. Ne znam kako da ga rešim a da ne dodjem u situaciju da uzmem automobil sa izgovorenim “daj taj pa šta bude – biće”.

Pročitao sam negde u vašim postovima da nudite i uslugu uvoza kola iz Švajcarske, pa me zanima i ova opcija takođe.

Nadam se da ste spremni da mi pomognete. 
Na račun sam vam uplatio 4000din.
Veliki pozdrav.

p.s. ne bih zeleo da se moje ime i prezime objave.

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine pre svega želim da vam čestitam na Nađi! To je ona pod jedan, dva i tri! Za automobile ćemo lako, kao i za zaštitu istog, odnosno održavanje!

Itekako mogu da ispunim sve vaše želje, i jako brzo će te sedeti u jako dobrom automobilu, koje će dobro držati cenu, koji će biti najzbezbedniji za novac koji imate, koji će biti štedljiv, brz i praktičan.

Jako je dobro što razmatrate jako puno modela.  Možemo da vam dovezemo i automobil i iz Švajcarske, ako želite, koštaće malo više, ali će te moći više da birate. Možda se Švajcarska u vašem slučaju ne isplati, ali sve su opcije otvorene, i zajedno ćemo napraviti uži spisak modela, i naravno da ću vam preporučiti neke odlične automobile, koje niste naveli, verovatno niste ni svesni da možete da ih priuštite.

Najbolje polovne automobile tražim za vas

 

 

Jedinstveno na tržištu – Pronalazim polovne automobile za vas

Kupovina polovnog automobila je ozbiljna stvar

Najteže je odrediti koji je to model, ili često – koji su to modeli koji ispunjavaju potrebe vaše porodice

Da li želite da auto bude najpouzdaniji?
Da bude najštedljiviji?
Da bude najkomforniji?
Da bude reletivno jeftin za održavanje?

Da li želite auto koji je bolji auto u svakom smisli te reči od automobila koji ste već imali?

Da li ste testirali sve te automobile koji vam se dopadajU’
da li ste godinama servisirali te automobile pa znate sve o njima?

Ako niste baš 100% sigurni da znate sve o modelima koje želite da kupite ovo je prava adresa za vas

Upoređujem vam automobile iz Vašeg ugla gledanja, uzimajući u obzir vaše zahteve, potrebe, i želje vaše porodice, a sa mojim znanjem.

RAČUN: 285233504000184788
AIK Banka

Svaki auto koji vam ja nađem je detaljno proveren
Papirološki besprekoran
Svaki auto sam ja lično vozio pre nego što sam ga rezervisao za vas
I svaka mana na automobilu je uočena, i vama će biti predočena kako mejlom, tako i usmeno, ali i sa fotografijom

Vaš izbor je da li će moj majstor odraditi veliki i mali servis, odmah po kupovini, ili taj posao želite da poverite vašem majstoru, ali onda vaš majstor održava odabrani auto, i on je odgovoran za sve propuste koje napravi, ne samo na velikom servisu, nego sve ono što je prevideo, a uskoro dolazi kao mogući problem, kvar.

Nije moguće sa 100% sigurnošću proceniti u kakvom je stanju svaki motor posebno, ali je itekako moguće odrediti koji je auto u bolje stanju, a koji auto ima više problema. Ukoliko se auto koji vam ja nađem ne dopadne, niste u obavezi da ga kupite. Radio sam besplatno danima, ili nedaljama, i to je rizik koji ja preuzimam na sebe, jer vas očigledno nisam dobro procenio, odnosno nisam dobro procenio zahteve koje vi imate.

Šminkanje prepuštam vama, mislim na poliranje, i eventualno farbanje, jer nije moguće da se auto vozi 2 000 ili 3 000 dana a da nema ni jednu ogrebotinu, to prosto ne postoji

Postoji od 2020.godine opcije i da vam dovezem auto iz Švajcarske, Francuske, ali onda unapred plaćate kompletnu cenu automobila. U Švajcarskoj pregleda automobil ekipa mojih majstora. Računajte da je dovoz sa uslugom carinjenja 500 evra. 

Aleksandar Todorović glavni urednik najboljiauto.com i testoviautomobila.rs

 

  • Vaše ime i prezime se neće pojaviti ni jednom mom portali niti na facebook stranici, ako vi tako želite. Ne morate poslušati moje sugestije za izbor automobila. Mogu vam tražiti i najnebezbedniji auto u klasi ako tako zahtevate. Vaš majstor može detaljno proveriti auto koji vam ja nađem, i vaš majstor snosi deo odgovornosti ukoliko preporuči automobil koji sam vam ja rezervisao. Polovan auto nije nov auto. Nemojte zloupotrebljavati moje znanje i dobru volju. Ja samo mogu da vam nađem najbolji auto za vaš novac, a ne i odličan auto! Odličan auto je samo nov auto. Polovan auto može biti samo dobar, i ispravan, bez grešaka, sa urednim papirima. Ako želite da razumete, verujem da je sve jasno, i verujem da ste bar nekad u životu kupovali polovan auto, a da niste imali baš uvek sjajna iskustva. Ja želim da vam moji majstori održavaju automobil, samo zato da biste imali manje kvarova u daljoj eksploataciji.