Učite decu da vole automobile: I neće postati narkomani!

Ovaj sajt posećuju ljudi koji vole automobile, ali i oni koji vole da putuju. Ponekad “zalutaju” i oni koji samo žele da odaberu pravi auto za sebe, ili svoju porodicu, ali ovaj portal, i moje tekstove čitaju itekako i vaša deca! Podržite ih u tome, ako ste već vozač, porazgovarajte sa vašim detetom da li želi da nauči da vozi, da li voli neki auto posebno, da li mu se dopada F1 ili reli?

najbolji _auto_logo_670

Nije loše da mu pokažete kako se menja ulje, ili da ga pustite da vam napumpa gume na pumpi, naravno ako ima bar 9, 10 godina. Provodite vreme sa vašom decom, i kada vozite, učite ih propisima, naučite ih da moraju da gledaju i za one loše vozače, a ne samo za sebe. Nemojte biti nervozni za volanom kada su vam deca u kolima, jer deca sve loše navike prosto upijaju od vas.

Fotografiju koju gore vidite poslao mi je moj redovni čitalac Saša Keserović. Doduše mnogo je aktivniji na mojim Facebook stranicama, i ja sam morao da napišem makar uvod za ovaj tekst koji ćete vi razraditi.

capture-auto-za-dame

Da li se sećate kad ste prvi put ocu, majci oprali automobil? Da li se sećati kada ste prvi put na livadi provozali auto? Kad ste prvi put maznuli ćaletu ključeve od kola? Kad ste imali prvi udes? Prvu ljubav u automobilu?

najboljiauto-cx

Naučite decu da vole automobile, vožnju, putovanja, planine, reke, jezera, nacionalne parkove, sport, trke, i naučite ih da je droga smrt, da je ona otrov za dušu i telo, i da nju konzumiraju oni koji su kukavice, i oni koji ne vole automobile.

DSC_4696

I ja sam bio dete! I meni su stalno nudili drogu, verovatno i vama. Ja sam sanjario da vozim automobile, razne, voleo sam automobile svim srcem, i danas ih volim. Zanimale su me samo devojke i kola. Droga me nikada nije imala, i nikad me neće imati, jer kad nešto volite svim srcem, žene i automobile, nema mesta, prostora za najveću glupost u životu.  Zato vaspitavajte decu da provode vreme uz moje tekstove, naučiće ponekad i nešto pametno, ali ono što je najvažnije naučiće kako da vole automobile!

Ako sam se malo i našalio, to je samo zato što mislim da je velika šansa da i vaše dete postane narkoman, jer dilera ima svuda po školama, a vi ne stižete da proveravate decu svakog dana. Droga ne ubija odmah, već polako. Mislite o tome. Vi ste na potezu!

Žene,  ljubav a potom automobili jesu ono jedino vredno!

Priredio: Aleksandar Todorović urednik.

lepa-slika