Nov ili polovan Volvo?

Pitanje: Poštovani Aleksandre potrebna mi je vaša pomoć. Odlučio sam se da kupim Volvo, ali sam ubrzo upao u dilemu i nedoumicu! Naše potrebe su sledeće: – Bezbedan porodičan auto – Ne planiram da ga prodam osim ako 100 posto ne stane (za polovan bih verovatno imao drugaciju politiku) – Neće biti korišćen za gradsku vožnju – Ne prelazimo više od 10-15.000km godisnje – Za po gradu imam Citroen C3. Nisam siguran da li se vise isplati kupiti nov ili polovan. Iako je velika razlika u ceni, pritom u oba slučaja cene nisu za zanemarivanje, spreman sam na obe varijante samo ako je odluka dobra i sigurna!

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

EURONCAP: Suzuki Ignis nebezbedan!

Na primer dvoumim se izmedju: – Volvo 2017 / V60cc / Dizel / Zapremina 2.400 / KS 190 / Sajam cena 37.990e / Inicijalno kosta oko 45 – 46.000e (to inicijalno je njihova recenica u koju ja bas i nisam siguran?) – Volvo 2013 / XC60 / Dizel / Zapremina 1.984 / KS 136 / Presao 168.000km / 18.900e https://www.polovniautomobili com/putnicka-vozila/9597515 volvo-xc60-20d-momentum Iako je ovo samo jedan u nizu od polovnih Volvoa, nisam siguran sta da radim!? Hvala unaprad Pozdrav, Milan i Maja. 

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Milane, hvala vam na poverenju. Automobili se nikada ne kupuju na brzinu. Čemu tolika žurba? Naši ljudi su od sajma automobila napravili bez ikakve potrebe vašar, i prodavcima to prija, jer u toj brzini itekako mogu da profitiraju.

Niste izgleda odlučili ni da li želite karavan ili SUV. Razlika nije mala, a razumljivo je da vam se dopada i SUV jer su oni odavno i modi, izgledaju atraktivno, a konkretna model Volvo XC60 je i dovoljno bezbedan.

O temi polovan ili nov, pisao sam jako puno, i konkretan odgovor ipak varira od slučaja do slučaja. Kad se sve sabere i oduzme, zaključak nikada nije jednostavan, i uvek se može tumačiti dvojako.

Ako imamo u vidu da prelazite samo 15.000 km godišnje ili manje, upitno je da li vam se isplati kupovina novog automobila. Prednost novog automobila je velika, ali ako imate mogućnosti da kupite dobar polovan auto, imate odličan servis, budete disciplinovani da idete bar tri puta godišnje na vanredni servis, jer polovan auto je ipak samo polovan auto, onda možemo pokušati da poredim nov sa polovnim automobilom.

Mislim da je najbolje da me nazovete telefonom, jer imam mnogo toga da vam kažem, a osim toga, vas će mnogi moji odgovori zbuniti, pa bi bilo dobro da čujem šta vas sve to buni, i da vam direktno odgovorim na vaša pitanja.

OVO SU SAMO NEKI DELOVI ODGOVORA KOJE SAM POSLAO G.VASILJEVIĆ. ONO NAJVAŽNIJE NIJE OBJAVLJENO NA SAJTU. UPLATITE MI 3.000 DIN, POŠALJITE MI VAŠE PITANJE, I POSLAĆU VAM SVE INFORMACIJE NA MEJL, I OPIS MODELA SHODNO VAŠIM POTREBAMA. AKO VAM SE ŽURI I ŽELITE JOŠ VIŠE INFORMACIJA POZOVITE ME TELEFONOM, CENA JE 4.000 EVRA. UKOLIKO STE VEĆ DONELI ODLUKU, ONDA VAM NISU POTREBNI MOJI SAVETI. MOJ CIL JE DA VAM PRUŽIM INFORMACIJE, A VI NARAVNO ODLUČUJETE KOJI AUTO JE NAJBOLJI ZA VAS.

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

EURONCAP: Suzuki Ignis nebezbedan!